AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)
http://www.ab-forum.info/

Návratu k pôvodnému firmwar
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=226&t=52343
Stránka 1 z 2

Autor:  005jon [ 08.Květen 2013 - 19:41 ]
Předmět příspěvku:  Návratu k pôvodnému firmwar

Návratu k pôvodnému firmwar:


Nakopírovať do koreňa USB flešky FAT "sapro.img" ( je to vlastne VITAMIN_0x7330_ALLF_V00009916_M7330_(20100408) len premenovaná sapro.img žiadne *bin pokiaľ chceš použiť vlastnú zálohu ALLF )

Příloha:
VITAMIN_0x7330_ALLF_V00009916_M7330_(20100408).zip


USB flešku dat do vitamin /sapro.img

Zapojiť RS232 vitamin --- PC

Zapnúť Putty

Obrázek


Zapnúť vitamin

Zastaviť booting (CTRL+C)

Napísať
"sapro_upgrade"


Obrázek

Na konci ta vyzve aby si reštartoval STB

Obrázek

Autor:  emilsat [ 20.Říjen 2013 - 8:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: Návratu k pôvodnému firmwar

Ahoj tě , pokouším se obnovit dle návodu , nemužu to přehrat na sapro.img . Ted je tam nebo my svity na panelu USBsda1PTK .
*************************************************************
************************************************
Board - STi7111 Vitamin 5000 HD
U-boot with Boot selection
-=*[ http://www.pkteam.pl ]*=-
************************************************
*************************************************************



U-Boot 2008.10 (Aug 8 2013 - 18:16:44) - stm24-2012-04-25

DRAM: 256 MiB
NOR: 8 MiB
In: serial
Out: serial
Err: serial
Hit any key to stop autoboot: 0
VITAMIN> sapro_upgrade
[upgrade] usb_read(): (Re)start USB...
USB: scanning bus for devices... 3 USB Device(s) found
scanning bus for storage devices... 1 Storage Device(s) found
reading sapro.img
.
.................
*************************************************************
************************************************
Board - STi7111 Vitamin 5000 HD
U-boot with Boot selection
-=*[ http://www.pkteam.pl ]*=-
************************************************
*************************************************************



U-Boot 2008.10 (Aug 8 2013 - 18:16:44) - stm24-2012-04-25

DRAM: 256 MiB
NOR: 8 MiB
In: serial
Out: serial
Err: serial
Hit any key to stop autoboot: 0
## Booting kernel from Legacy Image at a0080000 ...
Image Name: Linux-2.6.32.46_stm24_0209
Image Type: SuperH Linux Kernel Image (gzip compressed)
Data Size: 1848193 Bytes = 1.8 MiB
Load Address: 80801000
Entry Point: 80802000
Verifying Checksum ... OK
Uncompressing Kernel Image ... OK

Starting kernel:
start = 0x80802000
initrd = 0x00000000 (0 bytes)
bootargs = console=ttyAS0,115200 root=/dev/sda1 rw ip=192.168.1.102:192.168.1.1:192.168.1.1:255.255.255.0:eth0:off mem=256m coprocessor_mem=4m@0x40000000,4m@0x40400000 rootdelay=6 nwhwconf=device:eth0,hwaddr:00:03:91:12:34:57 init=/bin/devinit

Autor:  005jon [ 20.Říjen 2013 - 9:32 ]
Předmět příspěvku:  Re: Návratu k pôvodnému firmwar

Zastaviť booting (CTRL+C) - zopakovať dva krát zastavenie až bude zastavení boot potom napísať "sapro_upgrade"

Autor:  emilsat [ 20.Říjen 2013 - 11:05 ]
Předmět příspěvku:  Re: Návratu k pôvodnému firmwar

005jon napsal:
Zastaviť booting (CTRL+C) - zopakovať dva krát zastavenie až bude zastavení boot potom napísať "sapro_upgrade"

Děkuji 2x CRLT+C zabralo , já som to dělal jednou . :poklona:

Autor:  marval [ 24.Listopad 2013 - 18:22 ]
Předmět příspěvku:  Re: Návratu k pôvodnému firmwar

čo s týmto ďalej? :x

Autor:  revis [ 24.Listopad 2013 - 20:06 ]
Předmět příspěvku:  Re: Návratu k pôvodnému firmwar

zmenit usb

Autor:  nixon [ 02.Únor 2014 - 15:29 ]
Předmět příspěvku:  Re: Návratu k pôvodnému firmwar

Ahojte,
spravil som krok1 - teda, vybral kablik z petice v boxe podla navodu a potom som
spravil krok 2 - navrat k original sapro fw. a teraz mi pise zavadzac 00.01.08.00 a aplikacia 00.00.99.16 lenze ked idem nahradt bootloader.bin tak sa to vzdy zasekne stahovani, teda nestiahne nic a stoji, musim vypnut zapnut stb a potom je stale v povodnom stave. skusal som aj fw 99.60 ale ani ten nechce nahrat.
neviete mi poratit co s tym?
dakujem

Autor:  nixon [ 02.Únor 2014 - 16:48 ]
Předmět příspěvku:  Re: Návratu k pôvodnému firmwar

Takze si aj odpoviem, dal som obnovit nastavenia a potom slo vsetko OK a uz ficim na enigme2, uz sa s nou len lepsie oboznamit je ina ako ta od PKT. Takze dakujem vsetkym ludom co nepochovali tento primac a dokazali s neho vykuzlit toto :)

Autor:  dboxII [ 18.Únor 2014 - 22:14 ]
Předmět příspěvku:  Re: Návratu k pôvodnému firmwar

Zdravim , potřeboval bych radu , po odpojení kablíku jsem nahrál na flash disk bootloader, ten z menu přístroje nahrál do přístroje, od té doby to píše už jen ON nic víc, nic jiného to nedělá, a z flashdisku už nic jiného nenahrava, ani flashdisk neblika ...

setkal se s tím někdo ? dá se s tím něco dělat , nějak aspoň obnovit puvodní verzi, puvodne jsem to chtěl přehrát na E2 ...

děkuji za radu

Autor:  revis [ 18.Únor 2014 - 22:33 ]
Předmět příspěvku:  Re: Návratu k pôvodnému firmwar

zapoj, nahraj novy bootloader a potom ho az odpoj .
ale bolo by lepsie, keby si dal box upravit.
Inak - ta finta plati len Vitamin zo Sapro. Tie slovenske Showboxy su kusocek ine...

Autor:  Steiner [ 18.Únor 2014 - 23:22 ]
Předmět příspěvku:  Re: Návratu k pôvodnému firmwar

revis napsal:
.... Inak - ta finta plati len Vitamin zo Sapro. Tie slovenske Showboxy su kusocek ine...
kua, až teraz som pochopil ako je možné že dva čo mám doma sú úplne iné
druhý je priamo od sapro - prvá nand verzia a šecko šlape jak víno, 1000 pluginov, žiadne zamŕzanie, žiadne zelenáče atď. Ja už som myslel že chyba bude asi vo mne, a neni :D

Autor:  dlhe_pole [ 19.Únor 2014 - 3:42 ]
Předmět příspěvku:  Re: Návratu k pôvodnému firmwar

revis napsal:
zapoj, nahraj novy bootloader a potom ho az odpoj .
ale bolo by lepsie, keby si dal box upravit.
Inak - ta finta plati len Vitamin zo Sapro. Tie slovenske Showboxy su kusocek ine...


jo, treba dodat ze tie slovenske boli z uz neexistujucej firmy z brezna - 1CDC a myslim ze kuje*áček uz aj bručí ...
ono az po rokoch niekedy clovek objavi co je klon a co original, tak ako tomu bolo nedavno ked som dosiel podla vyhoreneho zdroja na to ze u abipboxov 200 ver2 bol vlastne cinsky klon za par supov a nie vylepsena verzia ako udaval dovozca abshitcom. myslim ze podobne je to aj z ostatnymi znackami kde kopiruju raz dgstiation, inokedy ferguson a inokedy marusys

Autor:  jozko1984 [ 31.Říjen 2014 - 22:54 ]
Předmět příspěvku:  Re: Návratu k pôvodnému firmwar

Neje nahrat novy loader po zapnuti puuty a pripojeni primaca skacu len ░ ░ ░ ░ ░p░pl░░ a potom to zamrzne alebo ked to zastavim s ctrl+c tak ziadny prikazovy riadok. momentalne v boxe je VitaminE2_OpenPLi3_Steiner Ext3.Vdaka za rady.

Autor:  dlhe_pole [ 01.Listopad 2014 - 1:18 ]
Předmět příspěvku:  Re: Návratu k pôvodnému firmwar

jozko1984 napsal:
Neje nahrat novy loader po zapnuti puuty a pripojeni primaca skacu len ░ ░ ░ ░ ░p░pl░░ a potom to zamrzne alebo ked to zastavim s ctrl+c tak ziadny prikazovy riadok. momentalne v boxe je VitaminE2_OpenPLi3_Steiner Ext3.Vdaka za rady.


a aky novy loader by si este chcel nahrat ?

Autor:  jozko1984 [ 01.Listopad 2014 - 9:55 ]
Předmět příspěvku:  Re: Návratu k pôvodnému firmwar

dlhe_pole napsal:
jozko1984 napsal:
Neje nahrat novy loader po zapnuti puuty a pripojeni primaca skacu len ░ ░ ░ ░ ░p░pl░░ a potom to zamrzne alebo ked to zastavim s ctrl+c tak ziadny prikazovy riadok. momentalne v boxe je VitaminE2_OpenPLi3_Steiner Ext3.Vdaka za rady.


a aky novy loader by si este chcel nahrat ?


Novym myslim ini ten povodny
Nakopírovať do koreňa USB flešky FAT "sapro.img" ( je to vlastne VITAMIN_0x7330_ALLF_V00009916_M7330_(20100408) len premenovaná sapro.img žiadne *bin pokiaľ chceš použiť vlastnú zálohu ALLF )

Autor:  dlhe_pole [ 01.Listopad 2014 - 13:57 ]
Předmět příspěvku:  Re: Návratu k pôvodnému firmwar

jozko1984 napsal:
dlhe_pole napsal:
jozko1984 napsal:
Neje nahrat novy loader po zapnuti puuty a pripojeni primaca skacu len ░ ░ ░ ░ ░p░pl░░ a potom to zamrzne alebo ked to zastavim s ctrl+c tak ziadny prikazovy riadok. momentalne v boxe je VitaminE2_OpenPLi3_Steiner Ext3.Vdaka za rady.


a aky novy loader by si este chcel nahrat ?


Novym myslim ini ten povodny
Nakopírovať do koreňa USB flešky FAT "sapro.img" ( je to vlastne VITAMIN_0x7330_ALLF_V00009916_M7330_(20100408) len premenovaná sapro.img žiadne *bin pokiaľ chceš použiť vlastnú zálohu ALLF )


jáj, tak ini .. no tak ten iny tam ide uplne v pohode postupom ako je pisany hore.. ak ti to nejde chybu hladaj u seba

Autor:  jozko1984 [ 01.Listopad 2014 - 14:42 ]
Předmět příspěvku:  Re: Návratu k pôvodnému firmwar

postup som dodrzal kabel je ok uz som to robil pred rokom a islo to v pohode len teraz to hadze same kocky

Autor:  dlhe_pole [ 01.Listopad 2014 - 15:09 ]
Předmět příspěvku:  Re: Návratu k pôvodnému firmwar

jozko1984 napsal:
postup som dodrzal kabel je ok uz som to robil pred rokom a islo to v pohode len teraz to hadze same kocky


nezmyselne znaky to moze pisat v 2 pripadoch:

1, mas nanic nastavenie com portu
2, mas zruteny bootloader

takze moja otazka znie.. prijimac ti normalne funguje alebo co je dovod navratu na orig image ?

Autor:  Duce [ 01.Listopad 2014 - 21:08 ]
Předmět příspěvku:  Re: Návratu k pôvodnému firmwar

dlhe_pole napsal:
jozko1984 napsal:
postup som dodrzal kabel je ok uz som to robil pred rokom a islo to v pohode len teraz to hadze same kocky


nezmyselne znaky to moze pisat v 2 pripadoch:

1, mas nanic nastavenie com portu
2, mas zruteny bootloader

takze moja otazka znie.. prijimac ti normalne funguje alebo co je dovod navratu na orig image ?

súhlasím s to "dlhe_pole", myslím len šialenec by chcel v dnešnej dobe frčať na Vitamíne s pôvodným FW

Autor:  jozko1984 [ 01.Listopad 2014 - 21:48 ]
Předmět příspěvku:  Re: Návratu k pôvodnému firmwar

dlhe_pole napsal:
jozko1984 napsal:
postup som dodrzal kabel je ok uz som to robil pred rokom a islo to v pohode len teraz to hadze same kocky


nezmyselne znaky to moze pisat v 2 pripadoch:

1, mas nanic nastavenie com portu
2, mas zruteny bootloader

takze moja otazka znie.. prijimac ti normalne funguje alebo co je dovod navratu na orig image ?


primac nabehuje normalne aj ked niekedy mu to dlhsie trva takze bootloader by mal bit ok
a to nastavenie portu ? ja tam mam com1 a rychlost 9600 data bits 8 stop bits 1 parity none
flow control xon/xoff je to ok?
ps mam podozrenie na odchdzajucu ram tak preto ta zmena.

Stránka 1 z 2 Všechny časy jsou v UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/