e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 05.Prosinec 2020 - 18:17

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 18 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 28.Květen 2010 - 12:19 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 07.Duben 2007 - 19:07
Příspěvky: 17
Zdravim, Chcel poprosit o radu.
Mam prijimac AB-Cryptobox 150 - Original , ziadne upravy,FW atd..,Karta Skylink

Vymenil som single LNB za Monoblok Inverto HDTV 19,2+23,5 (iny nemali, male mesto co uz)
Parabolu mam na druhej strane bytu ako TV, takze nastavenie riesim cez maly prenosny TV tak, ze prenesiem Cryptobox a pripojim ho cez kratky kabel priamo na lnb cca 2,5 BM.

Vsetko som nastavil, signal, kvalita v podstate tak isto ako pri single LNB. Vsetky programy idu, tie co som mal nastavene bez problemov. Odpojil som Cryptobox a pripojil ho pri TV za cca 20mb kablom. BOl som prekvapeny, signal bol o cca 6-7% nizsi co stym?

Testovany kanal markiza, uvadzam udaje. podotykam, ze tam mame stromy a este v dialke podkrovne byty, takze prvy udaj je najlepsi aky sa da dosiahnut.

1. Namerane priamo vedla paraboly pocas nastavovanie s 2,5bm kablom
S: 74% az 77%
Q: 82% az 85%
------------------------------------------------------------------------------------------------
2. Namerane hned potom pri TV za cca 20m kablom
S: 67% az 69%
Q: 80% az 83%

Niektore ine kanaly maju signal aj cez 80% uvadzam tento, kazdopadne ubytok cca 6% na signale je vsade rovnaky. Som si isty ze kabel je v poriadku. Mam podozrenie na monoblock, ze je to nejaky nepodarok, co si myslite?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Květen 2010 - 13:25 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
Myslim,ze je to prirodzeny jav. O zisku rozhoduje aj napajacie napatie a pri 20m sa uz moze znizit tak,ze to jednoducho spoznas. Treba si uvedomit, že v pripade monobloku nenapajas len samotny konvertor,ale aj prepinac (zabudovany) a ak nema s v menu moznost zvysit napatie na vystupe tuneru z 13/18 na 13,5/18,5 - 20 m sa uz moze prejavit tak ako uvadzas.
Nieje to chyba - pri posudzovani si treba uvedomit vsetky aspekty, ktore maju vplyv na dany jav a vysledok ti vyjde tak ako sa ukazal v realy.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Květen 2010 - 13:53 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 07.Duben 2007 - 19:07
Příspěvky: 17
Zabudol som uviest jednu dost podstatnu skutocnost, a to tu, ze predtym som mal dve paraboly jednu mensiu s priemerom 60cm, ktora bola nasmerovana na 19.2, ale musel som ju demontovat, z urcitych pricin,(dobre susedske vztahy) tak som sa rozhodol pre monoblok na tu 80cm. Takze Diseqc prepinac externy tam bol aj predtym, ten originalny ktory som dostal pri kupe AB-Cryptoboxu, pekny v takej modrej krabicke. Pokles signalu som tam nepozoroval.

To napatie v nastaveniach pozriem ked budem doma, kazdopadne sa mi to nezda.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Květen 2010 - 14:24 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
To nemusis pozerat- taku volbu abcryptobox nepozna .
co sa tyka externeho prepinaca a LNB - asi mali "dokopy" nizsiu spotrebu . Nieje to katastrofa.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Květen 2010 - 14:40 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 07.Duben 2007 - 19:07
Příspěvky: 17
Jasne, je to v pohode.
Len pri zlom pocasi, to moze byt kriticke, tak ako vcera pri burke, uplna vypadla Markiza, Stv-cka, Ct-cka atd..
Jojka, JOJ Plus sli v pohode a programov z 19,2 tak tych sa to nejako nedotyka, myslim zle pocasie :)

Kazdopadne dik za rady. Pomohol si. :)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Květen 2010 - 19:20 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
Ak ide dobre 19,2 - sprav vymenu . LNB A daj ako 23,5 (teda bude v strede paraboly) a ASTRA 19,2 ako LNB B . Nikde nieje napisane ani,ze je optimalne doladeny monoblok , a tiez neviem, ci si pouzil parabolu s takym priemerom, pre aky je monoblok doporucovany vyrobcom (nie dovozcom, ten to preda aj s mlyncekom na mak, ak sa mu to bude hodit). Oni tie prednastavene monobloky niesu urcene pre vsetky typy a priemery parabol - jednoducho tak fyzikalne zakony nedovolia.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Květen 2010 - 21:23 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 07.Duben 2007 - 19:07
Příspěvky: 17
Trocha nechapem co pises, ale nevadi, rozpisem ako to mam.
23,5 mam v strede priamo na liste tak ako bol predtym single LNB, nastavene to mam ale na Diseqc A, a to preto lebo tento Inverto ma prehodene Diseqc opacne, nove monobloky to maju takto, ale asi len tato znacka. Prisiel som na to po dvoch hodinach, lebo na krabicke to nikde nemali uvedene, ale potom som prekryl druhu polovicu (z pohladu ked stojim za parabolou lavy LNB) lebo som daval na 23,5 Diseqc B a nie a nie ist.
Neuviest takyto udaj nikde do navodu, to je fakt zaujimave. Na krabicke je uvedene ze je to pre parabolu 80cm. Je to nejaky INVERTO MONOBLOCK SINGLE BLACK PRO.
Takze myslis prehodi dole hlavou Monoblok tak, ze vyvod na kabel pojde z hora?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Květen 2010 - 21:28 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
Z toho si nic nerob, ja som uz mal LNB, ktory bol otoceny o 90°. :D
Hlavne ,ze si na to prisiel. Stava sa vselico.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Květen 2010 - 21:50 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 07.Duben 2007 - 19:07
Příspěvky: 17
Dufam ze si nerobis srandu s tym otocenim o 90°? :)

Problem v podstate nieje ziadny. Len som sa pytal. Nikdy by som si nemyslel ze by dlzka koaxialneho kabla mala vplyv na intenzitu uz spracovaneho digitalneho signalu, to je vsetko.
Viem ze Cryptobox je starsi pristroj, ale mam ho rad a ma super obraz. Jedine co nevie je spracovat HD signal, ale nemam ho aj tak nacom pozerat, takze zatial ma to netrapi. :D


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Květen 2010 - 22:22 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
Ale vobec si nerobim srandu. Je to uz nejakych 5 rokov do zadu. Konvertor bol z abcomu a ja som na to prisiel na streche v decembri, ked bolo -15°C. To vies ,ze som mal radost.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Květen 2010 - 23:33 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 08.Červenec 2009 - 13:12
Příspěvky: 353
Místo/Bydliště: rajón Trnava
Ten monoblok inverto black je jeden z mála čo má diseqc opačne ako majú bežne iné monobloky čiže na A je 23,5 /je uchytené na ramene/ a na B je 19,2 /pri pohľade spoza paraboly je naľavo/.
Priamo pri búrke býva dosť veľký pokles signálu a keďže TP 12565 na STV,MARK je všeobecne slabší, tak tam sa to prejaví najskôr ale ja by som priamo pri búrke ani SAT NEPOZERAL, najlepšie je to rovno vytiahnuť z elektriky .
napr. pred 2. týždňami tu bola búkra + krúpy /pozeral som, testoval/ asi 10min a pokles signálu bol z 99% na 20% - čo samo že to nešlo, ale ako krúpy prešli len do dažďa, tak to skočilo hneď naspäť.

_________________
VU+ SOLO 4K /VTI/, VU+ Zero /VTI/
1x 90 + monoblok Quad
1x M85 + 0,8W-5E-13E-16E-19,2E-23,5E-28,2E


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Květen 2010 - 0:54 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 02.Březen 2010 - 14:13
Příspěvky: 68
Místo/Bydliště: Vranov nad Toplou (Plzen)
Poděkováno: 1 krát
norbert napsal:
Dufam ze si nerobis srandu s tym otocenim o 90°? :)

Problem v podstate nieje ziadny. Len som sa pytal. Nikdy by som si nemyslel ze by dlzka koaxialneho kabla mala vplyv na intenzitu uz spracovaneho digitalneho signalu, to je vsetko.
Viem ze Cryptobox je starsi pristroj, ale mam ho rad a ma super obraz. Jedine co nevie je spracovat HD signal, ale nemam ho aj tak nacom pozerat, takze zatial ma to netrapi. :D


Ja mam doma 30m kabel napojeny priamo na motor na Markize mam signal


S:90% bez Disqc
Q:87%

ale ked som zapojil Disqc prepinac tak sa mi znizil signal
S:85% :book:
Q:82%

_________________
Spokojny majitel Ariva 100E.HD 200.HD 250Combo skylink +100cm Parabola 23.5E+1W


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Květen 2010 - 11:02 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 07.Duben 2007 - 19:07
Příspěvky: 17
Matthew napsal:
Ja mam doma 30m kabel napojeny priamo na motor na Markize mam signal
S:90% bez Disqc
Q:87%
ale ked som zapojil Disqc prepinac tak sa mi znizil signal
S:85% :book:
Q:82%

Tieto udaje na Markizu su krasne ci z Diseqc alebo bez, takze na pripadne "zle pocasie" to nema vplyv na nerusene pozeranie.
So single LNB mi signal ani raz nevypadol a to ani pocas husteho dazda, alebo snezenia, alebo ked nebolo LNB od snehu ani vidno :D.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dakujem vsetkym za vycerpavajuce odpovede.
Jedine co pomoze, je skusit skratit kabel, a viest ho skratkou, nie okolo stien. Zatial to necham tak, uvidim ako sa to bude chovat.
Popripade napisem neskor. Majte sa....


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Září 2010 - 13:01 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Leden 2009 - 16:14
Příspěvky: 1958
satelitni prijimac: malo miesta
Místo/Bydliště: Michalovce
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 16 krát
každy komponent v ceste ma utlm nič natom nevydim diseq prepinač ho ma tieš kabel ho ma tieš vyzualne katog vyrobcu motor ma samo tieš utlm pri velkom utme sa použivaju priebežne zosilovače revišť ma pravdu stym napajanim pri dlhych kabloch niektore prijimače umožnili zvyšenie napajania pri dlhom kably bargraf je len na orientaciiu nikdy nim neurčujte silu signalu presne lebo ma rozosmejete aj ked parabolu podla neho nastavyťe to hej

_________________
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to .


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Březen 2013 - 12:49 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Březen 2013 - 12:43
Příspěvky: 1
prosim o radu
Kupil so alma2200 na dva tv a chcel by som prepojit dva susedne domy, dlazka koaxialneho kabla v najdlchsom mieste od paraboly po prijimac bude vsak az 70m. Bude to fungovat, pripadna aku max dlzku kabla mozem pouzit?
Dakujem za radu.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Březen 2013 - 18:04 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 5189
satelitni prijimac: Honda CBF600S
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 247 krát
Poděkováno: 387 krát
Kvalitny kabel by mal ist az do 100 m, ale idealne to nieje.

_________________
formuler f4 turbo combo, Antik Nano 3S - , skylink, antiksat
orange pi zero, orange pi zero+, orange pi pc, rpi4b, TBS3102
Ak nieco neviete, nepiste ss/sz, pytajte sa vo fore. Odpoviem ked viem.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Březen 2013 - 19:51 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 08.Červenec 2009 - 13:12
Příspěvky: 353
Místo/Bydliště: rajón Trnava
S kvalitným coaxom to ide ale pri takej dĺžke kábla a cene za kvalitný coax. sa už asi aj oplatí podumať či radšej nekúpiť druhú parabolu+prísl.

_________________
VU+ SOLO 4K /VTI/, VU+ Zero /VTI/
1x 90 + monoblok Quad
1x M85 + 0,8W-5E-13E-16E-19,2E-23,5E-28,2E


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Březen 2013 - 20:52 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 5062
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 131 krát
"vador", čítaš mi myšlienky!
Ja by som dal druhú p. aj kvôli zaručenému kvalitnejšiemu príjmu pri kratšom koaxi! A to nevravím o tom, že pri takej dĺžke kábla a vedeného voľne vzduchom sa môže prihodiť všeličo - príklad z praxe, dve susedky fungovali na jednej p., potiaľ, pokiaľ ďalší sused, náruživý strelec zo vzduchovky im netrafil koax! :)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD 2ks
Gigablue UHD Trio 4K+3TB HDD
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W & 16°E
Paraboly: 85E+120
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 18 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk