e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 06.Srpen 2020 - 11:22

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 17 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: 2 tuner
PříspěvekOdeslal: 21.Říjen 2013 - 20:32 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 19.Září 2011 - 14:19
Příspěvky: 88
satelitni prijimac: VU plus Solo 2 HDBOX 9200
chcem sa spytat odbornikov k tunerom prismcube je moze pri len jednom kabli z konvertoru nejako oba tunery zapojit do loopu ked nieje out konektor alebo sa to riesi nejako sw ??

_________________
IP BOX 9900 -1tuner, Enigma ABCom 1.2.2.2011-06-29, WDC2500JS, Multifocus 23,5E, 19,2E, 13E, 0,8W, DiSEqC 1/4, Sky Link ICE


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 2 tuner
PříspěvekOdeslal: 21.Říjen 2013 - 20:35 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5624
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 65 krát
Poděkováno: 135 krát
rieš to radšej samostatným káblom od lnb a budeš bez obmedzení a predídeš dalším zbytočným problémom a dalej to proste nerieš . :good:

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 2 tuner
PříspěvekOdeslal: 21.Říjen 2013 - 20:38 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 19.Září 2011 - 14:19
Příspěvky: 88
satelitni prijimac: VU plus Solo 2 HDBOX 9200
to bola len otazka ako je to riesitelne , proste druhy kabel nieje a ani nieje moznost na doplnenie len ma zaujimala technicka stranka veci na starom satelite som ich mohol prepojit kablikom

_________________
IP BOX 9900 -1tuner, Enigma ABCom 1.2.2.2011-06-29, WDC2500JS, Multifocus 23,5E, 19,2E, 13E, 0,8W, DiSEqC 1/4, Sky Link ICE


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 2 tuner
PříspěvekOdeslal: 21.Říjen 2013 - 20:52 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
dvojpasmovym konvertorom to ide, ale je to drahe riesenie .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 2 tuner
PříspěvekOdeslal: 21.Říjen 2013 - 20:57 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 19.Září 2011 - 14:19
Příspěvky: 88
satelitni prijimac: VU plus Solo 2 HDBOX 9200
Dakujem pani debatu som nasiel bol tam vysvetleny aj loop ako funguje uz je mi to jasne

_________________
IP BOX 9900 -1tuner, Enigma ABCom 1.2.2.2011-06-29, WDC2500JS, Multifocus 23,5E, 19,2E, 13E, 0,8W, DiSEqC 1/4, Sky Link ICE


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 2 tuner
PříspěvekOdeslal: 22.Říjen 2013 - 20:14 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 13.Květen 2013 - 21:24
Příspěvky: 100
Místo/Bydliště: San Marino, IT
Dej tam radsi splitter. Ten interni loop je diskutabilni. Momentalne bezim na BH 0.1.2. Na SCR nevyhnutny!


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 2 tuner
PříspěvekOdeslal: 26.Říjen 2013 - 20:54 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 19.Září 2011 - 14:19
Příspěvky: 88
satelitni prijimac: VU plus Solo 2 HDBOX 9200
Sherlock dakujem za info ale pouzil si pre mna cudzi jazyk. Co je BH 0.1.2. a co SCR ??

_________________
IP BOX 9900 -1tuner, Enigma ABCom 1.2.2.2011-06-29, WDC2500JS, Multifocus 23,5E, 19,2E, 13E, 0,8W, DiSEqC 1/4, Sky Link ICE


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 2 tuner
PříspěvekOdeslal: 26.Říjen 2013 - 21:49 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
BH je BlackHole image - jo v downloade a dokonca aj novsia verzia.
verzia ktoru spomina Holmens :arrow: viewtopic.php?f=247&t=54498

novsia verzia BlackHOle :arrow: viewtopic.php?f=247&t=54554

SCR by mal byt PriSmCubeRuby ,ale to som si len domyslel. :D

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 2 tuner
PříspěvekOdeslal: 27.Říjen 2013 - 8:41 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 13.Květen 2013 - 21:24
Příspěvky: 100
Místo/Bydliště: San Marino, IT
SCR je UniCable nebo i OneCable LNB. Pres jeden kabel muzes mit az 8 nezavislych signalu.
Dnesni LNB SCR vsak vetsinou maji jen 4.

Tady se o tom neco pise. Je to na Solo2 s motorem. Ale vysvetli ti to.
http://www.vuplus-community.net/board/t ... lnb.13352/


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 2 tuner
PříspěvekOdeslal: 27.Říjen 2013 - 9:42 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 19.Září 2011 - 14:19
Příspěvky: 88
satelitni prijimac: VU plus Solo 2 HDBOX 9200
Dakujem páni za upresnenie :good:

_________________
IP BOX 9900 -1tuner, Enigma ABCom 1.2.2.2011-06-29, WDC2500JS, Multifocus 23,5E, 19,2E, 13E, 0,8W, DiSEqC 1/4, Sky Link ICE


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 2 tuner
PříspěvekOdeslal: 25.Leden 2015 - 16:14 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Leden 2015 - 21:16
Příspěvky: 46
satelitni prijimac: AB IPbox Prismcube RUBY
Místo/Bydliště: Slovácko
Poděkováno: 1 krát
Mám podobnou otázku. Mám Prismcube a rád bych používal nezávisle na sobě oba tunery. Ovšem z paraboly z obyčejného LNB s jedním výstupem mi vede jeden koax. Bude stačit, když těsně u receiveru rozdvojím kabel splitterem nebo budu muset koupit nový LNB s dvěma výstupy a vést 2 koaxy? Děkuji za odpověď.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 2 tuner
PříspěvekOdeslal: 25.Leden 2015 - 16:23 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 06.Listopad 2007 - 21:45
Příspěvky: 844
Místo/Bydliště: Ubuntu 12.04
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 15 krát
Musis mat 2 koaxy aby to fungovalo plnohodnotne. S jednym tp ide tiez, ale s obmedzeniami a nemusis mat na to spliter, staci ho prepojit v menu nastavenia tunera.

_________________
Na otazky pouzivajte forum a nie SS !!!

AMIKO VIPER SLIM, IPBOX9000, ABIpbox Prismcube Ruby, Multibeam 85, 23,5E-19,2E-13E-1W, SG-2100


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 2 tuner
PříspěvekOdeslal: 25.Leden 2015 - 18:21 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Leden 2015 - 21:16
Příspěvky: 46
satelitni prijimac: AB IPbox Prismcube RUBY
Místo/Bydliště: Slovácko
Poděkováno: 1 krát
Dobře, dva koaxy. Ale stačí jeden koax z obyčejného jednovýstupového LNB rozdělit splitterem např. 20 cm před receiverem nebo musím táhnout dva koaxy od dvouvýstupového LNB (tiším se tomu říká TWIN)?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 2 tuner
PříspěvekOdeslal: 25.Leden 2015 - 20:16 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 06.Listopad 2007 - 21:45
Příspěvky: 844
Místo/Bydliště: Ubuntu 12.04
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 15 krát
Co je dnes za den? Novy LNB a dalsi koax.

_________________
Na otazky pouzivajte forum a nie SS !!!

AMIKO VIPER SLIM, IPBOX9000, ABIpbox Prismcube Ruby, Multibeam 85, 23,5E-19,2E-13E-1W, SG-2100


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 2 tuner
PříspěvekOdeslal: 26.Leden 2015 - 19:17 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Leden 2015 - 21:16
Příspěvky: 46
satelitni prijimac: AB IPbox Prismcube RUBY
Místo/Bydliště: Slovácko
Poděkováno: 1 krát
OK, díky.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 2 tuner
PříspěvekOdeslal: 02.Únor 2015 - 15:10 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 08.Červenec 2013 - 16:06
Příspěvky: 27
satelitni prijimac: 550HD, Ruby
Ja zatial idem na jeden kabel z jedneho LNB, a tunery mam prepojene SW. Obmedzenie je, ze nemozes sucasne nahravat/pozerat programy ktore su vertical/horizontal. Aspon to som ja vypozoroval. Cize ak nahravam horizontal tak idu uz len horizontal v druhom tuneri.
Pri zapojeni dvoch tunerov fyzicky, musis mat LNB s dual vystupom uz na parabole a tahat dva koaxy az ku boxu.
Existuju riesenia na pouzitie len jedneho koaxu, ale su zbytocne drahe a ak mas moznost dotiahnut druhy kabel, toto by som neriesil inak.
Na zdvojenie kablov sa chystam na jar i ja, nebavi ma uz sledovat ktore programy su spolocne nahravatelne a ktore nie...

_________________
AB Cryptobox 550HD
PRISMCUBE Ruby + 1TB WD Blue


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 2 tuner
PříspěvekOdeslal: 15.Únor 2015 - 9:21 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Leden 2015 - 21:16
Příspěvky: 46
satelitni prijimac: AB IPbox Prismcube RUBY
Místo/Bydliště: Slovácko
Poděkováno: 1 krát
jozi7 napsal:
Ja zatial idem na jeden kabel z jedneho LNB, a tunery mam prepojene SW. Obmedzenie je, ze nemozes sucasne nahravat/pozerat programy ktore su vertical/horizontal. Aspon to som ja vypozoroval. Cize ak nahravam horizontal tak idu uz len horizontal v druhom tuneri.
Pri zapojeni dvoch tunerov fyzicky, musis mat LNB s dual vystupom uz na parabole a tahat dva koaxy az ku boxu.
Existuju riesenia na pouzitie len jedneho koaxu, ale su zbytocne drahe a ak mas moznost dotiahnut druhy kabel, toto by som neriesil inak.
Na zdvojenie kablov sa chystam na jar i ja, nebavi ma uz sledovat ktore programy su spolocne nahravatelne a ktore nie...


Bezva, konecne mne to nekdo vysvetlil polopate. Dva koaxy nejsou problem. Dekuji. Jeste mam jednu otazku. Az budu kupovat novy LNB, uvazuju, ze bych koupil monoblok TWIN na ASTRU 23,5 a 19,2. Je k tomu zapotrebi jeste neco? Napr. nejaky ten Diseq prepinac apod?


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 17 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk