e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 11.Prosinec 2019 - 20:13

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 30 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: pády xmbc
PříspěvekOdeslal: 13.Září 2015 - 14:48 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 30.Leden 2007 - 19:52
Příspěvky: 24
zdravim mám problém , při práci s xmbc se satelit spolehlivě zakousne při jakémkoli streamingu videa či iptv. Už jsem viděl v diskuzích podobné chování ,ale vždy bez odpovědí. Pustím film (avi, mkv sd rip) z ftp video jede a okamžitě se sekne box a nereaguje na ovladač , film pořád jede ale box se musí odpojit od proudu aby zas naběhlo ovládání.
to samé pluginy sosáč atd video jede box se žvejkne. Teď jsem zkoušel fotky ze sítě a občas se kousne i u nich.
to činí box naprosto nepoužitelným . jede vám to ok ?
image blackhole poslední 2.1.11. box bez hdd .

ještě dotaz jde nějak zjistit kolik je volné úložné paměti v boxu bez hdd ? nikde jsem tuto informaci nenašel , takže člověk neví kolik je v tom ještě místa...

dají se do toho nějak dostat bourqety z dreamu aby se s nich stali seznamy oblíbených stanic dle providerů ? našel jsem tu nějaké sw ale ty imporují celé satelity :(

dík za jakékoli nápady co s tím


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pády xmbc
PříspěvekOdeslal: 14.Září 2015 - 15:40 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Březen 2010 - 20:25
Příspěvky: 38
satelitni prijimac: HDbox 9200
Poděkoval: 1 krát
Čau - týmto neduhom trpí aj môj špeciálne pri sledovaní videí zo sosáča. uprostred prehrávania vybehne v strede obrazovky veľké logo prismcube a v rohu vpravo dole vybehne hláška script error script.mbox a obraz zatuhne. Potom pomôže len 10sekundové podržanie tlačidla vypnúť na ovládaći, potom sa príjmač zreštaruje. Niekedy zase pri prehrávaní zatuhne ovládanie a nereaguje na iné povely okrem vypnutia. Zvláštne ale je že mi to robilo aj na 2.0.4 stable aj 2.1.11 BH aj DEV.

Dodatok:
Len by som chcel dodať, že pri SD videách sa to kúsne značne neskoršie. Tak ma napadlo či by to nemohlo byť tým, že môj RUBY ešte nie je vybavený žiadnym HDD a tak nemá k dispozícii ani swap oddiel ktorý si podľa niektorých príspevkov tu na fóre vytvára pri jeho formátovaní.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pády xmbc
PříspěvekOdeslal: 14.Září 2015 - 19:50 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
hdd je dost potrebny , ja som ho v boxe mal, popisovany problem sa neprejavil .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pády xmbc
PříspěvekOdeslal: 14.Září 2015 - 21:27 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 06.Listopad 2007 - 21:45
Příspěvky: 838
Místo/Bydliště: Ubuntu 12.04
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 15 krát
Problem sa prejavuje pri castom pouzivani Youtube a pri Sosaci, ked dopozeras film - box sa musi restartnut natvrdo. Mam tam disk a robi to.

_________________
Na otazky pouzivajte forum a nie SS !!!

AMIKO VIPER COMBO, IPBOX9000, ABIpbox Prismcube Ruby, Multibeam 85, 23,5E-19,2E-13E-1W, SG-2100


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pády xmbc
PříspěvekOdeslal: 17.Září 2015 - 9:09 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Březen 2010 - 20:25
Příspěvky: 38
satelitni prijimac: HDbox 9200
Poděkoval: 1 krát
Pridávam ďalšiu skúsenosť. Potom ako som si ho minulý týždeň otestoval vrátil som ho známemu. No a u neho beží sosáč a youtube už tretí deň bez jediného zamrznutia alebo reštartu. Tak ma napadá či by mohol mať na stabilitu prijímača vplyv router cez ktorý bol pripojený na web? Je tu taká možnosť, žeby rôzne značky routerov alebo ich nastavenia mohli mať na RUBY takýto vplyv?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pády xmbc
PříspěvekOdeslal: 17.Září 2015 - 9:15 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
Ano, sietovy router. Musi mat podporu mediastreamingu. Pre laikov je uplne najlepsie, ak ma tu funkciu defaultne zapnut. V Asuse je tato volba ak support WMV a treba ju aktivovat - to je len priklad.
Mne sa osvedcili routery TP link ale nie tie za 20 € ! Kvalitna siet = spokojnost.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pády xmbc
PříspěvekOdeslal: 17.Září 2015 - 12:53 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 02.Leden 2008 - 18:07
Příspěvky: 724
satelitni prijimac: VU+ SOLO 4K
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 5 krát
U mňa sosač a v podstate všetko funguje zatiaľ v plnej spokojnosti. Iba 1x sa mi stalo,že som musel box reštartovať,ale aj to hneď v prvý deň keď som sa s ním zoznamoval. Router mám Asus DSL-N66U a box ide cez wifi.Nič som nenastavoval.

_________________
VU+ SOLO 4K
Prismcube RubyCryptoBox650HD IPbox9900 HDD-SAMSUNG HM160HI ,oscam_ymodv18


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pády xmbc
PříspěvekOdeslal: 17.Září 2015 - 18:20 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Květen 2014 - 0:25
Příspěvky: 5
Čaute páni.Ja sa podelím o svoje"zážitky" s Ruby.Box mám mesiac.Hneď ako som ho doniesol a dal aktualizovať cez internet pri bootovaní zamrzol.Potom sa mi ho podarilo aktualizovať cez usb,ale stále mrzne.Vyskúšal som už najnovší BH,official stable firmware ba dokonca backup image od Revisa,ale nič nepomáha.Pozrem dve pesničky z you tube,vrátim sa pozerať TV a program zakodovaný.Pomôže len reštartovať softcam.Skúšal som nahrávať dva programi,po dvaciatich minútach samozrejme zamrzol.Alebo prepínam programi a zamrzne.Už som zúfalý.Ľutujem kúpu.V sieti mám dva prijímače a tie šlapú ako hodinky.Tak neviem čo už mám robiť,čí ho ísť reklamovať?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pády xmbc
PříspěvekOdeslal: 17.Září 2015 - 18:30 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 21.Březen 2006 - 18:57
Příspěvky: 1429
Místo/Bydliště: Strážovské vrchy a okolie
Poděkoval: 33 krát
Poděkováno: 163 krát
Naschvál som nechal Ruby v detskej izbe,reku bude problém baby sa ozvú a čuduj sa svete ozvali sa iba raz a to keď si púšťali stream na mobiloch ale po úprave oscamu a výrobných nastaveniach boxu ide všetko "zatiaľ" OK.
Mám tam svoj image 2.0.4 a aj svoj oscam. Je pravda že tiež som vymenil router TPlink za Asus a box je na kábli nie WIFI.
U toho boxu by malo biť samozrejmosť HDD pre využitie všetkých funkcii.

_________________
Na SZ ohľadom problému vášho prijímača neodpovedám,od toho je predajca!!!


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pády xmbc
PříspěvekOdeslal: 17.Září 2015 - 20:02 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 02.Leden 2008 - 18:07
Příspěvky: 724
satelitni prijimac: VU+ SOLO 4K
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 5 krát
"chrobak"

To je zaujímavé,že s ním máš až taky zúfalí problém. Ja som hneď po rozbalení nahral do boxu backup od revisa a potom som dal Black Hole Prism 2.1.11 (do boxu som dal pred tým ssd disk 60GB KINGSTON,ale zistil som,že je malý-v podstate by mi aj stačil možno na volaký čas,ale box ho rozdelil na 3 particie a na nahrávanie zostalo tuším iba 20GB,tak som tam dal obyčajný samsung). Znovu som nahral BH2.1.11 nastavil čo som potreboval a funguje v pohode. Mám ho v obývačke a každý deň nahrávam a aj 2 programy naraz a ani 1x sa box nesekol a ani nič podobné-nahrávky sú 100% a aj PIP funguje. Iba v prvý deň (a to som tam tuším mal SSD disk) sa box sekol (tuším pri pozeraní filmu cez sosač a tuším aj box nereagoval dobre na povely)a musel som odpojiť el.kábel.Možno sa podaktorým nebude páčiť čo napíšem,ale funguje tento bazmek u mňa spoľahlivejšie než ipbox9900 v podstate ako som napísal-nemám s ním žiadny problém a zatiaľ box zostáva v obývačke a ipbox9900 čaká v zálohe,keby náhodou sa niečo stalo nečakané :D.A sosáč si neviem vynachváliť.Jediné čo ma hnevalo bolo pôvodné diaľkove-to som hneď kúpil to druhé.
youtube som neskúšal vôbec na tom boxe.

_________________
VU+ SOLO 4K
Prismcube RubyCryptoBox650HD IPbox9900 HDD-SAMSUNG HM160HI ,oscam_ymodv18


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pády xmbc
PříspěvekOdeslal: 19.Září 2015 - 21:40 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 06.Listopad 2007 - 21:45
Příspěvky: 838
Místo/Bydliště: Ubuntu 12.04
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 15 krát
Pad XBMC som si nevsimol, resp. sa minimalizoval (lebo som rodinu naucil vytiahnut prijimac zo zasuvky) , ked som zmenil skin z povodneho na AEON NOX G.

_________________
Na otazky pouzivajte forum a nie SS !!!

AMIKO VIPER COMBO, IPBOX9000, ABIpbox Prismcube Ruby, Multibeam 85, 23,5E-19,2E-13E-1W, SG-2100


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pády xmbc
PříspěvekOdeslal: 20.Září 2015 - 9:27 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Květen 2014 - 0:25
Příspěvky: 5
"xerius"

Tiež by som chcel byť spokojný užívateľ,ale žiaľ nie som.Možno robím kdesi chybu ja,ale neviem prísť kde.Už len to Ti napovie,že niečo nieje ok,keď donesieš prijímač domov pripojíš k sieti dáš aktualizovať(aktualizáciu stiahne v poriadku)ale pri bootovani zamrzne.Zostal som aj ja zamrznutý,pretože sa mi to ešte nestalo.Ešte dnes skúsim BH2.1.11 ktorú Ty používaš a ak bude blbnúť pôjde do servisu,inú možnosť už nevidím.

"hamaham"
zmenil som skin dnes ráno na AEON NOX G,pustil video z mobilu a po návrate program zakodovaný.Pomohol len reštart softcamu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pády xmbc
PříspěvekOdeslal: 20.Září 2015 - 16:06 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 06.Listopad 2007 - 21:45
Příspěvky: 838
Místo/Bydliště: Ubuntu 12.04
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 15 krát
Restart softcamu nie je pad XBMC...
Este co sa tyka signalu, ako ste na tom? Mam Multifocus parabolu a FREESAT pravidelne kockuje. PA je nastavena dobre.

_________________
Na otazky pouzivajte forum a nie SS !!!

AMIKO VIPER COMBO, IPBOX9000, ABIpbox Prismcube Ruby, Multibeam 85, 23,5E-19,2E-13E-1W, SG-2100


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pády xmbc
PříspěvekOdeslal: 03.Říjen 2015 - 14:57 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 30.Leden 2007 - 19:52
Příspěvky: 24
koukam vsem se seka a nikdo nic nevyresil :(
mam zasek po dojeti kazdeho videa z netu (ftp vlastni videa) i online doplnky , na obrazovce dole v pravo nekonecny nápis pracuji.
Procesor vytizeny na 100% , xmbc 92% . pameti je volne dost pres 50mb .jedine co pomuze je spominany restart dalkovym ovladacem.

ma nekdo sf image ? dela to i v nem ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pády xmbc
PříspěvekOdeslal: 05.Říjen 2015 - 11:05 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 12.Květen 2007 - 22:20
Příspěvky: 7
r3ady napsal:
koukam vsem se seka a nikdo nic nevyresil :(
mam zasek po dojeti kazdeho videa z netu (ftp vlastni videa) i online doplnky , na obrazovce dole v pravo nekonecny nápis pracuji.
Procesor vytizeny na 100% , xmbc 92% . pameti je volne dost pres 50mb .jedine co pomuze je spominany restart dalkovym ovladacem.

ma nekdo sf image ? dela to i v nem ?



Vsetkym sa neseka :) Podla mojich skusenosti v tejto konfiguracii box funguje stabilne:

- vzdy posledny ofic alebo dev softver
- zakladny skin Confluence
- video doplnky - youtube, sosac, redbull.tv
- hudobny doplnok - listenlive.eu
- video kniznica z lokalneho NAS
- program doplnok - softcam
- router TP link

Ak sa ti seka, naformatuj hdd, urob vyrobne nastavenia pvr casti, nahraj posledny soft a pozeraj. U mna to takto funguje.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pády xmbc
PříspěvekOdeslal: 05.Říjen 2015 - 18:27 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Květen 2014 - 0:25
Příspěvky: 5
- posledny oficialny firmware 2.0.5
- zakladny skin Confluence
- video doplnky - youtube, sosac
- program doplnok - softcam
- router TP link

V sobotu pri aktualizacii firmwaru z usb zamrzol pri bootovani.Vcera pri pauznuti pesnicky z youtube zamrzol.Dnes pri zapnuti napis na displeji start a zamrznuty.HDD mam naformatovany a vzdy davam vyrobne nastavenia. Kde moze byt chyba?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pády xmbc
PříspěvekOdeslal: 07.Říjen 2015 - 9:51 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 12.Květen 2007 - 22:20
Příspěvky: 7
chrobak napsal:
- posledny oficialny firmware 2.0.5
- zakladny skin Confluence
- video doplnky - youtube, sosac
- program doplnok - softcam
- router TP link

V sobotu pri aktualizacii firmwaru z usb zamrzol pri bootovani.Vcera pri pauznuti pesnicky z youtube zamrzol.Dnes pri zapnuti napis na displeji start a zamrznuty.HDD mam naformatovany a vzdy davam vyrobne nastavenia. Kde moze byt chyba?



Nema hdd velky prudovy odber? Aku znacku pouzivas? Ja mam Hitachi 1TB 700mA a box s nim slape stabilne. Odporucane hdd vyrobcom
Odskusane a spolahlive su aj Seagate.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pády xmbc
PříspěvekOdeslal: 08.Říjen 2015 - 18:06 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Květen 2014 - 0:25
Příspěvky: 5
"tomas25"

Dakujem za nakopnutie.Prijimac som kupoval priamo v TO,chcel som predist pripadnym problemom.Predavac mi poradil externy hdd"ze aspon sa nebude prehrievat"Mal som WD element 500GB.V ten den ako si napisal som dozraty volal do servisu a pokecal s prijemnym servisnym technikom.Poslal mi to iste PDF ako aj Ty s podporovanymi hdd.Tak od dnes mam interny seagate 500GB a zatial to vyzera slubne(nechcem to zakriknut :)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pády xmbc
PříspěvekOdeslal: 08.Listopad 2015 - 14:22 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 06.Listopad 2007 - 21:45
Příspěvky: 838
Místo/Bydliště: Ubuntu 12.04
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 15 krát
Python script error - nasledne nemoznost ovladania DVB casti prijimaca, nemoznost restartu z XBMC - zmizne tlacidlo na restart.

Stlacit EPG a stlacit a drzat stale sipku dolu na DO.

FW ABCOM stable posledny...

_________________
Na otazky pouzivajte forum a nie SS !!!

AMIKO VIPER COMBO, IPBOX9000, ABIpbox Prismcube Ruby, Multibeam 85, 23,5E-19,2E-13E-1W, SG-2100


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pády xmbc
PříspěvekOdeslal: 17.Listopad 2015 - 21:23 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 30.Leden 2007 - 19:52
Příspěvky: 24
dal jsem do satelitu hdd a problémy s pády přestali :) zatím žádný zásek , videa po ukončení přejdou v pořádku do menu :)


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 30 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: silver7, thomme a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk