e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 25.Únor 2020 - 12:30

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 15 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Problém s USALS u Rubyho
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2016 - 2:41 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 17.Listopad 2009 - 12:34
Příspěvky: 48
Poděkoval: 5 krát
Potřeboval bych poradit od znalých věci. Vyměnil jsem HDBox 9200 za Prismcube Ruby a potýkám se s prolblémem s motorem resp. s nastavením USALS v Ruby. Problém je v tom, že jakoby rozjíždí přesnost a po několikátém natočení se postupně začne ztrácet signál. Potom musím vždy zapojit starší HDBox a přes něj parabolu srovnat. Je nějaká možnost jak tohle umravnit? Přiznám se, že je to celkem k vzteku. Za každou radu budu moc rád a předem děkuji. Používám poslední ofociální firmware. Ještě jednou díky.

_________________
Octagon SF 3038 E2 HD, HDBox 9200, 2 x HDBox 9105+, Amiko MicroHD SE


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problém s USALS u Rubyho
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2016 - 14:50 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 17.Červen 2007 - 19:22
Příspěvky: 493
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 4 krát
Ako si nastavil mne to vobec nechce tocit smotor vobec kurat pride na nulovy bod


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problém s USALS u Rubyho
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2016 - 18:24 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 17.Listopad 2009 - 12:34
Příspěvky: 48
Poděkoval: 5 krát
No s problémy. On totiž nějaký blb který to překládal vyměnil západ s východem jako sv. strany ve firmware. Tento problém je jak v Black Hole tak v oficiálnim firmwaru. Nicméně stejně to blbne viz výše.

Mrkni sem: viewtopic.php?f=244&t=60963

_________________
Octagon SF 3038 E2 HD, HDBox 9200, 2 x HDBox 9105+, Amiko MicroHD SE


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problém s USALS u Rubyho
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2016 - 19:00 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 17.Červen 2007 - 19:22
Příspěvky: 493
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 4 krát
Diky je to sila po tolkych novych a nedat to do kopy


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problém s USALS u Rubyho
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2016 - 20:26 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 17.Listopad 2009 - 12:34
Příspěvky: 48
Poděkoval: 5 krát
Není zač, rádo se stalo. Budu rád když napíšeš jestli si to zprovoznil a jestli Ti to natáčí opravdu dobře nebo máš stejný poznatek jako já. Rád případně vyměním i jiné zkušenosti s Ruby, nejsem žádný expert, ale morduju se s tím jak se dá.

_________________
Octagon SF 3038 E2 HD, HDBox 9200, 2 x HDBox 9105+, Amiko MicroHD SE


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problém s USALS u Rubyho
PříspěvekOdeslal: 28.Leden 2016 - 6:49 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 17.Červen 2007 - 19:22
Příspěvky: 493
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 4 krát
Budem to eobit cez vikend dam vedeiet ako to dopadlo.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problém s USALS u Rubyho
PříspěvekOdeslal: 31.Leden 2016 - 12:07 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 06.Listopad 2007 - 21:45
Příspěvky: 842
Místo/Bydliště: Ubuntu 12.04
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 15 krát
Az na tu chybu v preklade toci RUBY s USALS s motorom bez chyby. Ziadne vypadky som nezaznamenal... Inak na chybu toho prekladu sa dalo prist aj pohladom na parabolu, ked je natocena napr. na Thor.

_________________
Na otazky pouzivajte forum a nie SS !!!

AMIKO VIPER SLIM, IPBOX9000, ABIpbox Prismcube Ruby, Multibeam 85, 23,5E-19,2E-13E-1W, SG-2100


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problém s USALS u Rubyho
PříspěvekOdeslal: 01.Únor 2016 - 0:46 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 17.Listopad 2009 - 12:34
Příspěvky: 48
Poděkoval: 5 krát
Děkuji za odpověď. A nenapadá Tě čím by to mohlo být? Možná mám někde něco blbě nastaveno, ale už opravdu nevím. První co mě překvapilo je, že nastavení stupňů je oproti HD Boxu "okleštěno" pouze na jedno desetinné místo místo tří v HDBoxu. Někdo mi radil, že mám místo USALS nastavit motor přes Disecq, ale to upřímně nevín jak provést. K parabole se nedostanu takže nějaká manuální manipulace s tlačítky na motoru není možná. Vzhledem k tomu, že přes HD Box natáčení funguje bezchybně nebude tedy chyba na seřízení motoru, ale někde v Ruby. Napadá někoho jak toto umravnit? Předem moc děkuju za každou radu a tip.

_________________
Octagon SF 3038 E2 HD, HDBox 9200, 2 x HDBox 9105+, Amiko MicroHD SE


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problém s USALS u Rubyho
PříspěvekOdeslal: 01.Únor 2016 - 14:21 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 06.Listopad 2007 - 21:45
Příspěvky: 842
Místo/Bydliště: Ubuntu 12.04
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 15 krát
Neurobil som nic, len prepojil kabel s DISEQC do motora a zadal suradnice. Pouzivam odjakziva jedno desatinne miesto a ziaden problem s tym nemam. Skusil si resetnut motor, zrusit limity na nom, kabelaz mas v poriadku - ked ide hdbox nemusi ist tento.

_________________
Na otazky pouzivajte forum a nie SS !!!

AMIKO VIPER SLIM, IPBOX9000, ABIpbox Prismcube Ruby, Multibeam 85, 23,5E-19,2E-13E-1W, SG-2100


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problém s USALS u Rubyho
PříspěvekOdeslal: 02.Únor 2016 - 23:34 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 17.Listopad 2009 - 12:34
Příspěvky: 48
Poděkoval: 5 krát
Děkuji za odpověď. S motorem jsem nic nedělal. Vzhledem k tomu, že s HDBoxem natáčí jak má jsem hledal chybu mimo motor. Také bych nerad aby potom začal blbě točit i HDBox s jehož pomocí to zatím rovnám.

_________________
Octagon SF 3038 E2 HD, HDBox 9200, 2 x HDBox 9105+, Amiko MicroHD SE


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problém s USALS u Rubyho
PříspěvekOdeslal: 17.Únor 2016 - 21:16 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 16.Únor 2016 - 20:54
Příspěvky: 5
satelitni prijimac: AB IPBox PRISMCUBE RUBY
Zdravím,
tak s USALS jsem to taky nerozchodil,ale rozjel přes DISEqC 1.2.Zadal FTA kanál a hejbal.Pak uložil.Jezdí to.Ale s USALS to nenastavím.
Mam stroj doma cca 10 hodin,ale makám na něm.Tak uvidím.Dám pak vědět,až rozjedu USALS.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problém s USALS u Rubyho
PříspěvekOdeslal: 20.Březen 2016 - 13:20 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 03.Únor 2009 - 12:03
Příspěvky: 2
Také jsem nedokázal rozchodit USALS u Rubyho a tak používám můj Dream 7000 k natáčení na satelity. Když jsem zadal stejné
parametry jako u 7000 vždy byl trochu mimo. Zajímalo by mě jak jste na tom vy ostatní. HDD v Rubym nemám, FW:2.0.5 softcam:0.1.42


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problém s USALS u Rubyho
PříspěvekOdeslal: 21.Březen 2016 - 20:14 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
Vsetky ine nastavenia (diseqC 1.0 a diseqC 1.1 musia mat nulove hodnoty , inak k USALS pouziva aj 1 alebo 2 stupne z nastavenia diseqC .
Proste, ked Usals, tak nelaborovat s nastavenim prepinaca. Kto vie, ako ma nastavenu parabolu , typ ovladania a nelaboruje s nastaveniami - ide mu to dobre. Je to sw chyba, ale pri rozumnom nastaveni to funguje.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problém s USALS u Rubyho
PříspěvekOdeslal: 20.Červenec 2016 - 21:20 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Únor 2013 - 20:01
Příspěvky: 21
Poděkoval: 1 krát
také jsem se snazil aplikovat usal ,prostudoval jsem co se dalo o tomto prijimaci a nefunguje to .pokud dam disegc tak toci bez problemu,dokonce jsem nainstaloval všechny doplňky sosac atd.tedy co funguje pomoci netu.podarilo se mne rozdychat modul s kartou ,coz nefungovalo i ctecka karet maka jako diva .u prijimace vu zero se stava ze ji musim restartovat aby fungovala zde je to bez problemu v modulu mam skylink kartu .mam ještě vu solo 2 a gm reloaded i tam ctecky funguji bez problemu i otaceni anteny usals.pouze prismcube mam s usalsem problém ale budu to zkouset snad tomu prijdu na kloub


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problém s USALS u Rubyho
PříspěvekOdeslal: 14.Listopad 2016 - 22:22 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 26.Duben 2010 - 14:54
Příspěvky: 2
Dnes som sa pustil do Prismcube. Tiež ma pri skúšaní nastavenia nenapadlo pri nastaveni USALS, ze je prehodený východ so západom ako to uz skôr niekto napísal. Teda smer zemepisnej širky nie normalne na východ, ale na západ pre Prismcube. Po tejto zmene a nastavení USALS ako som mal v AZBoxe šlape USALS (zatiaľ) bez chýb. V konfigurácii satelitu Diseqc pre 1.0, 1.1 mám zakázaný.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 15 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk