e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 09.Prosinec 2019 - 9:06

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 13 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 27.Srpen 2017 - 11:06 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 24.Březen 2015 - 9:53
Příspěvky: 4
Řeším naprosto záhadný problém s PRISMCUBE RUBY v instalaci u rodičů. Jakmile se připojí anténní SAT kabel, objeví se normálně obraz, ale Ruby přestane reagovat na vstupy od dálkového ovladače. Odpojením anténního kabelu začne Ruby opět normálně reagovat (...a ztratí se obraz, samozřejmě)
Netušíte někdo, kde by mohl být problém?
Symptomy:
    - hlavní a zásadní je ten, že stejný Ruby u mně v úplně stejné konfiguraci funguje naprosto bezvadně, bez jakýchkoliv problémů. Prostě ho vezmu en-block k našim (se stejným CI, stejnou Skylink kartou...) a tam prostě po připojení antény přestane reagovat.
    - občas zareaguje na jedno - dvě tlačítka, ale velmi náhodně a pak třeba na 50x nic.
    - FW je poslední Black Hole ve výchozí konfiguraci bez jakýchkoliv pluginů (factory reset).
    - při stisku dálkového ovládání nebliká dioda na zařízení, jako by nepřijímal signál.
    - dálkové ovládání je v pořádku, nabité a bez připojeného SAT kabelu funguje normálně.
    - zkusil jsem různé konfigurace antény, ale bez úspěchu. Naši mají tuším jednoduché LBA.
    - jde o Skylink, poslední typ karty a nějaký CI slot (jak jsem psal, u mně normálně funguje, takže problém s dekódováním by neměl být), obraz funguje normálně vždy, i placených programů, ale přestane reagovat ovládání.
    - je tam 2.5" disk, timeshift normálně funguje.

Děkuji za tipy, co s tím!


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Srpen 2017 - 19:21 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3946
Poděkoval: 80 krát
Poděkováno: 320 krát
co to je za televizor ????

dej ten RUBY naruby ale hlavně co NEJDÁL od té TV nebo aspoň na druhou stranu ???!!!

nejlépe na zkoušku do druhého kouta místnosti , (chce to dlouhej HDMI )


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Srpen 2017 - 8:13 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 24.Březen 2015 - 9:53
Příspěvky: 4
Díky za tip. Obávám se však, že to asi TV nebude... Je to nějaká relativně moderní LG plasma....

Proč by měla mít TV vliv na signál z antény? Kabel je stíněný...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Srpen 2017 - 8:30 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3946
Poděkoval: 80 krát
Poděkováno: 320 krát
píšeš že"objeví se normálně obraz"

pouze Ruby přestane reagovat na vstupy od dálkového ovladače

a to je rozdíl

:smoke:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Srpen 2017 - 8:55 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4729
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 232 krát
Poděkováno: 312 krát
plachow napsal:
Díky za tip. Obávám se však, že to asi TV nebude... Je to nějaká relativně moderní LG plasma....

Proč by měla mít TV vliv na signál z antény? Kabel je stíněný...

Odpoved na tvoj problem je plazma. Rusi ir signal.
Skus vypnut telkáč a uvidis ci to bude rusit. Ak ano, tak usporiadať veci aby televízor neohrozoval ir snimac na ruby.
Niekomu pomoze zakryt snimac na ruby listom papiera alebo pouzit externý snimac.
http://www.prismcube-community.net/boar ... -fix.1299/

_________________
formuler f4 turbo combo , openpli, openhdf, orange pi zero, 0624, TBS3102, tanix tx6, chromecast


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Srpen 2017 - 9:24 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 24.Březen 2015 - 9:53
Příspěvky: 4
Děkuji za odkaz, ten odkaz jsem již předtím vygooglil, ale přes jeho nadějný titulek ("Finally fixed") nepomohlo.

Bohužel bych řekl, že to v dálkovém ovládání jako takovém není. Jakmile není zapojen anténní kabel, Ruby na stejném místě vedle zapnuté TV funguje naprosto normálně: XBMC, nastavení, vše jde normálně ovládat, ze všech úhlů a vzdáleností.

Problém vzniká, jakmile se připojí sat anténní kabel. Sice aktuálně nastavená stanice normálně běží, obraz i zvuk, ale jakoby se vevnitř RUBY něco zadrhlo, nějak se přetížilo či co a přestane reagovat, případně velmi občas zareaguje na jeden stisk. Jakmile se anténní kabel odpojí, okamžitě zase vše funguje normálně.

Je možné, že by byl problém někde v kabelech? Zapojení od paraboly je naprosto normální, nic zvláštního jsem tam neviděl. Je tam TV/SAT směšovač, ale ten jsem pro jistotu odpojil (bez výsledku).

Nemůže být problém v Black Hole? Opakuji však, že u mně doma toto konkrétní zařízení s úplně stejnou Skylink kartou i CI čtečkou funguje normálně...

Pakárna, už nikdy nikomu nedávám jako dar sat receiver :)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Srpen 2017 - 9:38 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 2550
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 25 krát
Poděkováno: 141 krát
plachow napsal:
Děkuji za odkaz, ten odkaz jsem již předtím vygooglil, ale přes jeho nadějný titulek ("Finally fixed") nepomohlo.

Bohužel bych řekl, že to v dálkovém ovládání jako takovém není. Jakmile není zapojen anténní kabel, Ruby na stejném místě vedle zapnuté TV funguje naprosto normálně: XBMC, nastavení, vše jde normálně ovládat, ze všech úhlů a vzdáleností.

Problém vzniká, jakmile se připojí sat anténní kabel. Sice aktuálně nastavená stanice normálně běží, obraz i zvuk, ale jakoby se vevnitř RUBY něco zadrhlo, nějak se přetížilo či co a přestane reagovat, případně velmi občas zareaguje na jeden stisk. Jakmile se anténní kabel odpojí, okamžitě zase vše funguje normálně.

Je možné, že by byl problém někde v kabelech? Zapojení od paraboly je naprosto normální, nic zvláštního jsem tam neviděl. Je tam TV/SAT směšovač, ale ten jsem pro jistotu odpojil (bez výsledku).

Nemůže být problém v Black Hole? Opakuji však, že u mně doma toto konkrétní zařízení s úplně stejnou Skylink kartou i CI čtečkou funguje normálně...

Pakárna, už nikdy nikomu nedávám jako dar sat receiver :)


zmeraj odber mA LNB

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Mutant HD51 , Ineos ZX4 , Coolstream Zee2 , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Srpen 2017 - 10:01 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 24.Březen 2015 - 9:53
Příspěvky: 4
To je jasný potenciální důvod problémů. Je možné, že by technik nastavil na napájení nějakou kravinu? Případně bylo Ruby nějak citlivé na proudovou hodnotu?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Srpen 2017 - 11:02 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3946
Poděkoval: 80 krát
Poděkováno: 320 krát
plachow napsal:
To je jasný potenciální důvod problémů. Je možné, že by technik nastavil na napájení nějakou kravinu? Případně bylo Ruby nějak citlivé na proudovou hodnotu?




možné je všechno ...???

pravděpodobné to ovšem není ...!!!


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Srpen 2017 - 12:35 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3275
satelitni prijimac: Dreambox ONE Vu4k DM800SE
Poděkováno: 2 krát
hlustvisihak napsal:
plachow napsal:
To je jasný potenciální důvod problémů. Je možné, že by technik nastavil na napájení nějakou kravinu? Případně bylo Ruby nějak citlivé na proudovou hodnotu?




možné je všechno ...???

pravděpodobné to ovšem není ...!!!


patrne opomenul zazracni diodu 12 minus pet je šest.. páč tak je to správne.. kázeň musí být


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Srpen 2017 - 20:29 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3946
Poděkoval: 80 krát
Poděkováno: 320 krát
dlhe_pole napsal:
hlustvisihak napsal:
plachow napsal:
To je jasný potenciální důvod problémů. Je možné, že by technik nastavil na napájení nějakou kravinu? Případně bylo Ruby nějak citlivé na proudovou hodnotu?




možné je všechno ...???

pravděpodobné to ovšem není ...!!!


patrne opomenul zazracni diodu 12 minus pet je šest.. páč tak je to správne.. kázeň musí být



zdar panáčku z dlouhých polí , už sem myslel že si chcípl ako pes ale žiješ tak to je ok .
smysl pro humor máš slabší , znalosti elektrotechniky ještě horší a nadhled přímo mizernej
ale i tak nech sa darí
:poklona:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Září 2017 - 5:30 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 11.Duben 2015 - 6:12
Příspěvky: 149
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 1 krát
Máš na parabole napojen jiný stb,který napájí lnb?Pokud ano,odpoj.Máš nastaveno napájení lnb v ruby?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Září 2017 - 8:21 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 11.Květen 2011 - 9:41
Příspěvky: 349
satelitni prijimac: Zero/ET7000/DM7080HD/DM900 4K
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 56 krát
Vyměň u vašich LNB. Tím začni. Odmontuj u sebe a zkus ho u nich.
Ostatní rady ohledně špatně nastaveveného LNB v menu jsou mimo, když Ti to doma jede.
Ještě jsi ale nenapsal, jestli jsi zkoušel při té vypnuté TV připojit anténu a jestli to reaguje nebo ne.
Že jede menu a aplikace nemusí nic znamenat. Může to něco vyzařovat právě při TV vysílání.
S tímhle ale nemám zkušenost.

_________________
Zero, DM7080HD, DM920


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 13 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk