AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)
http://www.ab-forum.info/

ide len jedna polarizácia
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=244&t=72078
Stránka 1 z 1

Autor:  cclass [ 13.Květen 2018 - 11:52 ]
Předmět příspěvku:  ide len jedna polarizácia

Zdravím, môže Prismcube Ruby mať nejaké nastavenie, že nejdú všetky polarizácie ?

Mám Quad monoblok, naň pripojený 2 x Prismcube a raz IPbox HD500. Dal som Prismcube do výrobných nastavení (z iného dôvodu - nedekódovalo mi obraz v PIP ale to už ide) ale zrazu mám problém s polarizáciami. Na Astre 19 nejdú TP s vertikálnou polarizáciou (napr. VH1,mtv na skylinku, ale aj iné) a na Astre23,5 zasa nejdú TP s horizontálnou.

Ale čo je najväčšia záhada, robí to tak teraz aj na tom IP Boxe, takže neviem či to súvisí s Prismcube alebo je to náhoda a pokazil sa konvertor (nový spred mesiaca, dovtedy som mal obyčajný, ale mesiac išiel v pohode). Alebo PrismCube nejako odpálil konvertor ?

Pre rozdielnu polarizáciu som našiel, že prijímač dáva iné napätia, jedno vyššie, jedno menšie. Ale mne ide na jednej družici jedna a na druhej druhá polarizácia, takže napätie priímač dokáže dať, navyše to nejde na dvoch prjímačoch a na PrismCube na oboch tuneroch.

Konvertor (quad monoblok) má zapojené tri káble, ale po odpojení dvoch, ktoré patrili Prismcube, robí to isté na Ip Boxe. V oboch boxoch mám Diseq 1.0 nastavenie a tam má 23,5 prepínač 2 a 19,2 má prepínač 1.

Čo by ste mi poradili ? Parabola je na streche, vždy musím otvárať škridlu, tak niečo rýchle, keď je teraz otvorená ...

Autor:  dlhe_pole [ 13.Květen 2018 - 13:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: ide len jedna polarizácia

cclass napsal:
Zdravím, môže Prismcube Ruby mať nejaké nastavenie, že nejdú všetky polarizácie ?

Mám Quad monoblok, naň pripojený 2 x Prismcube a raz IPbox HD500. Dal som Prismcube do výrobných nastavení (z iného dôvodu - nedekódovalo mi obraz v PIP ale to už ide) ale zrazu mám problém s polarizáciami. Na Astre 19 nejdú TP s vertikálnou polarizáciou (napr. VH1,mtv na skylinku, ale aj iné) a na Astre23,5 zasa nejdú TP s horizontálnou.

Ale čo je najväčšia záhada, robí to tak teraz aj na tom IP Boxe, takže neviem či to súvisí s Prismcube alebo je to náhoda a pokazil sa konvertor (nový spred mesiaca, dovtedy som mal obyčajný, ale mesiac išiel v pohode). Alebo PrismCube nejako odpálil konvertor ?

Pre rozdielnu polarizáciu som našiel, že prijímač dáva iné napätia, jedno vyššie, jedno menšie. Ale mne ide na jednej družici jedna a na druhej druhá polarizácia, takže napätie priímač dokáže dať, navyše to nejde na dvoch prjímačoch a na PrismCube na oboch tuneroch.

Konvertor (quad monoblok) má zapojené tri káble, ale po odpojení dvoch, ktoré patrili Prismcube, robí to isté na Ip Boxe. V oboch boxoch mám Diseq 1.0 nastavenie a tam má 23,5 prepínač 2 a 19,2 má prepínač 1.

Čo by ste mi poradili ? Parabola je na streche, vždy musím otvárať škridlu, tak niečo rýchle, keď je teraz otvorená ...



daj si parabolu nizsie az nemusis stale otvarat škridlu

Autor:  mmiriboy [ 13.Květen 2018 - 15:11 ]
Předmět příspěvku:  Re: ide len jedna polarizácia

cclass napsal:
....Čo by ste mi poradili ? Parabola je na streche, vždy musím otvárať škridlu, tak niečo rýchle, keď je teraz otvorená ...

Tak friško zavri škridlu, od západu sa blíži búrka!!!
:D
Ale vážne!
Skús vymeniť ten monoblock za iný konvertor, ak na ňom pôjdu obidve polarizácie, tak pravdepodobne chyba bude v tomto monoblocku, ale!!!
Môžu tu byť ešte zatečené konektory, prípadne ešte môže byť problémom tzv. rozdielny nulový potenciál - t.j. problém v rozvode elektriky! Tu je dobré odskúšať tvoje zariadenia tak, že všetko!!! (Televízory a aj stb!!!) zapojíš na jednu jedinú elektrickú zásuvku! A odskúšaš, či problém pretrváva?!
:poklona:

Autor:  hlustvisihak [ 13.Květen 2018 - 15:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: ide len jedna polarizácia

1 kontrola nastavení LNB !!!! napájení 13/18 V !!!!!!! , DiSEqC

2 kontrola spojů ,

3. odpojit jednotlivé přijímače (kabely z LNB ) a zkusit vždy jen jeden gábl .

4.vyměnit LNB , (vlastně máš ten starý Quad ),tak zkus ???

5. vyměnit fórum

Autor:  cclass [ 24.Květen 2018 - 10:14 ]
Předmět příspěvku:  Re: ide len jedna polarizácia

tak nakoniec to bol zlý konvertor, lebo večer už na niektorom výstupe prestala ísť celá družica, poslal som to do eshopu a oni mi obratom poslali nový a ten už od piatka ide (konvertor bol značky Silversky, ďalší je tiež, hádam vydrží dlhšie)

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/