e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 10.Prosinec 2019 - 23:06

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 42 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: NOVÝ FW zo zálohy
PříspěvekOdeslal: 04.Červenec 2019 - 10:17 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Duben 2013 - 12:08
Příspěvky: 39
Poděkoval: 6 krát
Prosím o pomoc ak niekto má alebo viete link na kompletný backup FW čo najnovšieho aj s funkčným Sk*l*nk bol by som rád.Momentálne mám v.2.0.6 z 27.05.2016 - má nejaké muchy ako napr. neschopnosť naviazania rozpozeraného filmu.
Tu na stánke som nejaké backupy našiel, boli funkčné okrem sat. programov takže som sa zase vrátil z mojej zálohy späť. Aspoň som si nacvičil prácu z firmverom :-)
ďakujem


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NOVÝ FW zo zálohy
PříspěvekOdeslal: 04.Červenec 2019 - 12:14 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 06.Listopad 2007 - 21:45
Příspěvky: 838
Místo/Bydliště: Ubuntu 12.04
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 15 krát
Novsi fw nie je a ani nebude

_________________
Na otazky pouzivajte forum a nie SS !!!

AMIKO VIPER COMBO, IPBOX9000, ABIpbox Prismcube Ruby, Multibeam 85, 23,5E-19,2E-13E-1W, SG-2100


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NOVÝ FW zo zálohy
PříspěvekOdeslal: 04.Červenec 2019 - 13:39 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 24.Červen 2008 - 10:00
Příspěvky: 230
Poděkováno: 5 krát
Do Prismcube si stiahni cez FASTSCAN Skylink kanály, v PC otvor Prismcube Manager v položke Chanel zedituj a za pár minút máš kanály poukladané podľa vlastných predstav. Rýchlejšie ako nájdeš nejaký setting, ktorý Ti bude vyhovovať.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NOVÝ FW zo zálohy
PříspěvekOdeslal: 04.Červenec 2019 - 14:18 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Duben 2013 - 12:08
Příspěvky: 39
Poděkoval: 6 krát
nie nie...o setting mi vôbec nejde to si viem urobiť bez problémov, chcel som, že či nie je niekde záloha vrátane oscam aby to odkodovalo, nakoľko ja sám ten oscam doinštalovať neviem....píše sa tam "vyberte akú máte kartu" - nemám žiadnu ...tak už tu mi je to divné :-)
alebo takto sa radšej opýtam - je možné odzálohovať komplet oscam, potom preinštalovať resp. aspon dať do továrenských nastavení FW a potom vrátiť zo zálohy ten oscam ? dík


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NOVÝ FW zo zálohy
PříspěvekOdeslal: 04.Červenec 2019 - 21:31 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 24.Červen 2008 - 10:00
Příspěvky: 230
Poděkováno: 5 krát
Napríklad na http://www.satupdate.net máš zálohu pre Skylink ICE karty


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NOVÝ FW zo zálohy
PříspěvekOdeslal: 05.Červenec 2019 - 7:05 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Duben 2013 - 12:08
Příspěvky: 39
Poděkoval: 6 krát
Ďakujem za radu - v podstate už som rozbehal všetko čo som chcel, jediné čo nejde je Markíza, neviem prečo práve táto ale s tým sa dá žiť :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NOVÝ FW zo zálohy
PříspěvekOdeslal: 05.Červenec 2019 - 20:56 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 24.Červen 2008 - 10:00
Příspěvky: 230
Poděkováno: 5 krát
Prelaď si ručne 11 973 V 2/3 29 900 a pôjde Ti.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NOVÝ FW zo zálohy
PříspěvekOdeslal: 06.Červenec 2019 - 7:42 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Duben 2013 - 12:08
Příspěvky: 39
Poděkoval: 6 krát
Ďakujeeeem :-) hned to skúsim.....Tým pádom už mi myslím pôjde všetko, dúfam, že to nejaký čas vydrží . Včera som nahodil aj Youtube ale tam ide veľmi málo vecí, väčšinou to hodí nejakú chybu v streame.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NOVÝ FW zo zálohy
PříspěvekOdeslal: 06.Červenec 2019 - 10:25 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 2554
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 25 krát
Poděkováno: 141 krát
a sa cudujeas v softe co sa 3 roky uz nevyvija ?

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Mutant HD51 , Ineos ZX4 , Coolstream Zee2 , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NOVÝ FW zo zálohy
PříspěvekOdeslal: 06.Červenec 2019 - 12:55 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Duben 2013 - 12:08
Příspěvky: 39
Poděkoval: 6 krát
Ved práve to je na tom smutné....hlavne, že Prismcube sa veselo predáva aj teraz ....


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NOVÝ FW zo zálohy
PříspěvekOdeslal: 06.Červenec 2019 - 19:10 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 2554
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 25 krát
Poděkováno: 141 krát
predavat sa bude dovdedy pokial ho budu ludia kupovat , ked ho bude mat obchodnik na predjani 5 rokov tak ho mozno supne bazaru :D

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Mutant HD51 , Ineos ZX4 , Coolstream Zee2 , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NOVÝ FW zo zálohy
PříspěvekOdeslal: 07.Červenec 2019 - 7:43 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Duben 2013 - 12:08
Příspěvky: 39
Poděkoval: 6 krát
Prosím vás ešte pár vecí ak by mi niekto osvetlil, nech nenačínam novú tému.....Nájdem niekede pre tento prijímač použiteľný web browser ? Vypína sa to normálne diaľkovým alebo radšej ten hlboký spánok ? Niekde som videl, že v nejakom režime to žerie 35Wattov....možno to je blbosť, neviem....dakujem


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NOVÝ FW zo zálohy
PříspěvekOdeslal: 07.Červenec 2019 - 10:59 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4887
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 107 krát
yumm napsal:
Prosím vás ešte pár vecí ak by mi niekto osvetlil, nech nenačínam novú tému.....Nájdem niekede pre tento prijímač použiteľný web browser ? Vypína sa to normálne diaľkovým alebo radšej ten hlboký spánok ? Niekde som videl, že v nejakom režime to žerie 35Wattov....možno to je blbosť, neviem....dakujem

- na bezproblémový web browser si myslím, to má slabý procesor.
- naštuduj si rozdiel medzi "hlbokým spánkom" a "pohotovostným režimom z rýchlym štartom" a možno pochopíš?!, že prečo má jeden z týchto režimov po vypnutí stb takú vysokú spotrebu!
:poklona:

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NOVÝ FW zo zálohy
PříspěvekOdeslal: 07.Červenec 2019 - 12:00 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 24.Červen 2008 - 10:00
Příspěvky: 230
Poděkováno: 5 krát
1, Do hlbokého spánku ho vypneš aj diaľkovým, len to treba nastaviť v MENU
2, Nejaký addon na YOUTOUBE konkrétne "Youtube addon 5.3.7.1" je na satsis.info ( neskúšal som to)
3, Ak by niekto chcel nový oscam, je na tej istej stránke alebo na linuxsat-support.com


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NOVÝ FW zo zálohy
PříspěvekOdeslal: 07.Červenec 2019 - 13:31 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4735
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 232 krát
Poděkováno: 312 krát
Ak by stb bral v sleep mode 35w, tak je ekonomické a ekologické ho poslať na zberny dvor.

_________________
formuler f4 turbo combo , openpli, openhdf, orange pi zero, 0624, TBS3102, tanix tx6, chromecast


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NOVÝ FW zo zálohy
PříspěvekOdeslal: 07.Červenec 2019 - 14:36 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Duben 2013 - 12:08
Příspěvky: 39
Poděkoval: 6 krát
to som len niekde čítal a dúfam, že ked ho vypnem diaľkovým tak to tak nie je....odmerať to nemám ako :oops:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NOVÝ FW zo zálohy
PříspěvekOdeslal: 07.Červenec 2019 - 16:31 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 24.Červen 2008 - 10:00
Příspěvky: 230
Poděkováno: 5 krát
Prijímače v STANDBY móde vypínajú len pár obvodov ( výstup obrazu, HDD, prípadne USB ).
Preto prijímač nabehne okamžite, ale spotreba je len o malo menšia ako v normálnej prevádzke. Ak ho budeš vypínať do hlbokého spánku, štandardne je spotreba menej ako 1 W, ale na spustenie budeš čakať aj minútu. Čo sa týka konkrétne spotreby Prismcube, záťaž 35 W nevykúzliš ani keď budeš naraz točiť dve paraboly, na HDD niečo nahrávať a ešte niečo pozerať. Jeden pevný LNB a HDD odber 1,2A cca 15W.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NOVÝ FW zo zálohy
PříspěvekOdeslal: 07.Červenec 2019 - 16:57 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Duben 2013 - 12:08
Příspěvky: 39
Poděkoval: 6 krát
prelúskal som dnes všetky zložky menu čo sa dali ale nejako ovplyvniť možnosť vypínania som nenašiel, takže predpokladám, že ak to vypínam červeným vypínacím tlačítkom na DO, tak je to asi v poriadku...minutku mu to možno trvá kým nabehne-to nevadí :-) tiež som hľadal spustenie nejakého šetriča ked zastavím na dlhší čas prehrávanie filmu napríklad. A ešte možnosť pri kopírovaní súborov z USB označiť viac súborov naraz....je tam iba označiť všetky alebo potom kopírovať po jednom....také muchy no :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NOVÝ FW zo zálohy
PříspěvekOdeslal: 07.Červenec 2019 - 19:57 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4735
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 232 krát
Poděkováno: 312 krát
Da sa kúpiť za par supov wattmeter v lidli na akcii.

Len pre info uvadzam hodnoty pre f4, podobne hodnoty platia aj pre ine stb.
Normalna prevadzka bez hdd okolo 10 w.
Standby 4,5w
Vypnute - skoro nic, nejake desatinky.
Pri standby nieje napajane lnb ani hdmi, nic sa neprijima a teda ani nezatazuje procesor.
Odber lnb moze byt okolo 100 mA, u novsich aj menej, cize pod 2w.
Hdd berie max 3w, typicky menej. Hdd sa pri nečinnosti ciastocne vypina - spin down.
Wifi modul asi 1w.

Naklady na elektrinu pri nonstop zapnutí vychádzajú zhruba jedno euro na rok za kazdy watt.
Priblizne sa da povedať, ze stb si v standby cucne asi 0,3 eura mesacne.

Mne to pride ako dobra cena zato, ze bezia časovače, oscam a pristroj nabehne okamžite po zapnutí.

_________________
formuler f4 turbo combo , openpli, openhdf, orange pi zero, 0624, TBS3102, tanix tx6, chromecast


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NOVÝ FW zo zálohy
PříspěvekOdeslal: 08.Červenec 2019 - 5:21 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4887
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 107 krát
yumm napsal:
prelúskal som dnes všetky zložky menu čo sa dali ale nejako ovplyvniť možnosť vypínania som nenašiel, takže predpokladám, že ak to vypínam červeným vypínacím tlačítkom na DO, tak je to asi v poriadku...minutku mu to možno trvá kým nabehne-to nevadí :-) tiež som hľadal spustenie nejakého šetriča ked zastavím na dlhší čas prehrávanie filmu napríklad. A ešte možnosť pri kopírovaní súborov z USB označiť viac súborov naraz....je tam iba označiť všetky alebo potom kopírovať po jednom....také muchy no :-)

Stále je to o tom, že fw pre tento typ stroja je po zenite a už sa nevyvíja. Čiže, aj keď ho ja osobne nemám doma, predpokladám, že rozmanitosť a vyšší konfort v nastaveniach v dnešných stb v porovnaní z takýmto (tvojimi) stb sa určite vylepšil a aj rozšíril.
:)
Poznámka: neviem, že akým spôsobom kopíruješ súbory do stb, ale u mňa to funguje úplne bezproblémovo po LAN sieti (+ wi-fi) a na kopírovanie používam Total Commander. Samozrejme ide to jak z PC, tak aj zo smartfónu atp. A označenie viacerých súborov, či kopirovanie, mazanie viacerých súborov je úplne v pohode a bezproblémové.
:)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 42 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: djpeto a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk