AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)
http://www.ab-forum.info/

NOVÝ FW zo zálohy
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=244&t=74298
Stránka 1 z 3

Autor:  yumm [ 04.Červenec 2019 - 10:17 ]
Předmět příspěvku:  NOVÝ FW zo zálohy

Prosím o pomoc ak niekto má alebo viete link na kompletný backup FW čo najnovšieho aj s funkčným Sk*l*nk bol by som rád.Momentálne mám v.2.0.6 z 27.05.2016 - má nejaké muchy ako napr. neschopnosť naviazania rozpozeraného filmu.
Tu na stánke som nejaké backupy našiel, boli funkčné okrem sat. programov takže som sa zase vrátil z mojej zálohy späť. Aspoň som si nacvičil prácu z firmverom :-)
ďakujem

Autor:  hamham [ 04.Červenec 2019 - 12:14 ]
Předmět příspěvku:  Re: NOVÝ FW zo zálohy

Novsi fw nie je a ani nebude

Autor:  magavie [ 04.Červenec 2019 - 13:39 ]
Předmět příspěvku:  Re: NOVÝ FW zo zálohy

Do Prismcube si stiahni cez FASTSCAN Skylink kanály, v PC otvor Prismcube Manager v položke Chanel zedituj a za pár minút máš kanály poukladané podľa vlastných predstav. Rýchlejšie ako nájdeš nejaký setting, ktorý Ti bude vyhovovať.

Autor:  yumm [ 04.Červenec 2019 - 14:18 ]
Předmět příspěvku:  Re: NOVÝ FW zo zálohy

nie nie...o setting mi vôbec nejde to si viem urobiť bez problémov, chcel som, že či nie je niekde záloha vrátane oscam aby to odkodovalo, nakoľko ja sám ten oscam doinštalovať neviem....píše sa tam "vyberte akú máte kartu" - nemám žiadnu ...tak už tu mi je to divné :-)
alebo takto sa radšej opýtam - je možné odzálohovať komplet oscam, potom preinštalovať resp. aspon dať do továrenských nastavení FW a potom vrátiť zo zálohy ten oscam ? dík

Autor:  magavie [ 04.Červenec 2019 - 21:31 ]
Předmět příspěvku:  Re: NOVÝ FW zo zálohy

Napríklad na http://www.satupdate.net máš zálohu pre Skylink ICE karty

Autor:  yumm [ 05.Červenec 2019 - 7:05 ]
Předmět příspěvku:  Re: NOVÝ FW zo zálohy

Ďakujem za radu - v podstate už som rozbehal všetko čo som chcel, jediné čo nejde je Markíza, neviem prečo práve táto ale s tým sa dá žiť :-)

Autor:  magavie [ 05.Červenec 2019 - 20:56 ]
Předmět příspěvku:  Re: NOVÝ FW zo zálohy

Prelaď si ručne 11 973 V 2/3 29 900 a pôjde Ti.

Autor:  yumm [ 06.Červenec 2019 - 7:42 ]
Předmět příspěvku:  Re: NOVÝ FW zo zálohy

Ďakujeeeem :-) hned to skúsim.....Tým pádom už mi myslím pôjde všetko, dúfam, že to nejaký čas vydrží . Včera som nahodil aj Youtube ale tam ide veľmi málo vecí, väčšinou to hodí nejakú chybu v streame.

Autor:  EnoSat [ 06.Červenec 2019 - 10:25 ]
Předmět příspěvku:  Re: NOVÝ FW zo zálohy

a sa cudujeas v softe co sa 3 roky uz nevyvija ?

Autor:  yumm [ 06.Červenec 2019 - 12:55 ]
Předmět příspěvku:  Re: NOVÝ FW zo zálohy

Ved práve to je na tom smutné....hlavne, že Prismcube sa veselo predáva aj teraz ....

Autor:  EnoSat [ 06.Červenec 2019 - 19:10 ]
Předmět příspěvku:  Re: NOVÝ FW zo zálohy

predavat sa bude dovdedy pokial ho budu ludia kupovat , ked ho bude mat obchodnik na predjani 5 rokov tak ho mozno supne bazaru :D

Autor:  yumm [ 07.Červenec 2019 - 7:43 ]
Předmět příspěvku:  Re: NOVÝ FW zo zálohy

Prosím vás ešte pár vecí ak by mi niekto osvetlil, nech nenačínam novú tému.....Nájdem niekede pre tento prijímač použiteľný web browser ? Vypína sa to normálne diaľkovým alebo radšej ten hlboký spánok ? Niekde som videl, že v nejakom režime to žerie 35Wattov....možno to je blbosť, neviem....dakujem

Autor:  mmiriboy [ 07.Červenec 2019 - 10:59 ]
Předmět příspěvku:  Re: NOVÝ FW zo zálohy

yumm napsal:
Prosím vás ešte pár vecí ak by mi niekto osvetlil, nech nenačínam novú tému.....Nájdem niekede pre tento prijímač použiteľný web browser ? Vypína sa to normálne diaľkovým alebo radšej ten hlboký spánok ? Niekde som videl, že v nejakom režime to žerie 35Wattov....možno to je blbosť, neviem....dakujem

- na bezproblémový web browser si myslím, to má slabý procesor.
- naštuduj si rozdiel medzi "hlbokým spánkom" a "pohotovostným režimom z rýchlym štartom" a možno pochopíš?!, že prečo má jeden z týchto režimov po vypnutí stb takú vysokú spotrebu!
:poklona:

Autor:  magavie [ 07.Červenec 2019 - 12:00 ]
Předmět příspěvku:  Re: NOVÝ FW zo zálohy

1, Do hlbokého spánku ho vypneš aj diaľkovým, len to treba nastaviť v MENU
2, Nejaký addon na YOUTOUBE konkrétne "Youtube addon 5.3.7.1" je na satsis.info ( neskúšal som to)
3, Ak by niekto chcel nový oscam, je na tej istej stránke alebo na linuxsat-support.com

Autor:  peter54 [ 07.Červenec 2019 - 13:31 ]
Předmět příspěvku:  Re: NOVÝ FW zo zálohy

Ak by stb bral v sleep mode 35w, tak je ekonomické a ekologické ho poslať na zberny dvor.

Autor:  yumm [ 07.Červenec 2019 - 14:36 ]
Předmět příspěvku:  Re: NOVÝ FW zo zálohy

to som len niekde čítal a dúfam, že ked ho vypnem diaľkovým tak to tak nie je....odmerať to nemám ako :oops:

Autor:  magavie [ 07.Červenec 2019 - 16:31 ]
Předmět příspěvku:  Re: NOVÝ FW zo zálohy

Prijímače v STANDBY móde vypínajú len pár obvodov ( výstup obrazu, HDD, prípadne USB ).
Preto prijímač nabehne okamžite, ale spotreba je len o malo menšia ako v normálnej prevádzke. Ak ho budeš vypínať do hlbokého spánku, štandardne je spotreba menej ako 1 W, ale na spustenie budeš čakať aj minútu. Čo sa týka konkrétne spotreby Prismcube, záťaž 35 W nevykúzliš ani keď budeš naraz točiť dve paraboly, na HDD niečo nahrávať a ešte niečo pozerať. Jeden pevný LNB a HDD odber 1,2A cca 15W.

Autor:  yumm [ 07.Červenec 2019 - 16:57 ]
Předmět příspěvku:  Re: NOVÝ FW zo zálohy

prelúskal som dnes všetky zložky menu čo sa dali ale nejako ovplyvniť možnosť vypínania som nenašiel, takže predpokladám, že ak to vypínam červeným vypínacím tlačítkom na DO, tak je to asi v poriadku...minutku mu to možno trvá kým nabehne-to nevadí :-) tiež som hľadal spustenie nejakého šetriča ked zastavím na dlhší čas prehrávanie filmu napríklad. A ešte možnosť pri kopírovaní súborov z USB označiť viac súborov naraz....je tam iba označiť všetky alebo potom kopírovať po jednom....také muchy no :-)

Autor:  peter54 [ 07.Červenec 2019 - 19:57 ]
Předmět příspěvku:  Re: NOVÝ FW zo zálohy

Da sa kúpiť za par supov wattmeter v lidli na akcii.

Len pre info uvadzam hodnoty pre f4, podobne hodnoty platia aj pre ine stb.
Normalna prevadzka bez hdd okolo 10 w.
Standby 4,5w
Vypnute - skoro nic, nejake desatinky.
Pri standby nieje napajane lnb ani hdmi, nic sa neprijima a teda ani nezatazuje procesor.
Odber lnb moze byt okolo 100 mA, u novsich aj menej, cize pod 2w.
Hdd berie max 3w, typicky menej. Hdd sa pri nečinnosti ciastocne vypina - spin down.
Wifi modul asi 1w.

Naklady na elektrinu pri nonstop zapnutí vychádzajú zhruba jedno euro na rok za kazdy watt.
Priblizne sa da povedať, ze stb si v standby cucne asi 0,3 eura mesacne.

Mne to pride ako dobra cena zato, ze bezia časovače, oscam a pristroj nabehne okamžite po zapnutí.

Autor:  mmiriboy [ 08.Červenec 2019 - 5:21 ]
Předmět příspěvku:  Re: NOVÝ FW zo zálohy

yumm napsal:
prelúskal som dnes všetky zložky menu čo sa dali ale nejako ovplyvniť možnosť vypínania som nenašiel, takže predpokladám, že ak to vypínam červeným vypínacím tlačítkom na DO, tak je to asi v poriadku...minutku mu to možno trvá kým nabehne-to nevadí :-) tiež som hľadal spustenie nejakého šetriča ked zastavím na dlhší čas prehrávanie filmu napríklad. A ešte možnosť pri kopírovaní súborov z USB označiť viac súborov naraz....je tam iba označiť všetky alebo potom kopírovať po jednom....také muchy no :-)

Stále je to o tom, že fw pre tento typ stroja je po zenite a už sa nevyvíja. Čiže, aj keď ho ja osobne nemám doma, predpokladám, že rozmanitosť a vyšší konfort v nastaveniach v dnešných stb v porovnaní z takýmto (tvojimi) stb sa určite vylepšil a aj rozšíril.
:)
Poznámka: neviem, že akým spôsobom kopíruješ súbory do stb, ale u mňa to funguje úplne bezproblémovo po LAN sieti (+ wi-fi) a na kopírovanie používam Total Commander. Samozrejme ide to jak z PC, tak aj zo smartfónu atp. A označenie viacerých súborov, či kopirovanie, mazanie viacerých súborov je úplne v pohode a bezproblémové.
:)

Stránka 1 z 3 Všechny časy jsou v UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/