e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 18.Listopad 2019 - 16:44

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 14 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 27.Říjen 2014 - 22:49 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 28.Září 2008 - 2:06
Příspěvky: 16
Poděkoval: 1 krát
Problém so zdielaním S2 mini na S2 mini...

Prosím Vás može mi niekto poradiť kde može byť chyba v zdieľaní S2 mini na S2 mini...
Mám všetko nastavené ako obvykle pri zdielačke na 2 boxoch , ale volaako to nechce komunikovať... Boli menené staré Openboxy na nové S2 mini.. Na prepoj 2 boxov som použil starý kábel (iba 4 žilový, telefónny) ale nakrimploval som to do RJ45 ako krížený.. (prikladám obr.) Všetky nastavenia podla mna v poriadku ako to má byt, ale neide...
Žeby nestačilo 4 žilový kábel ????.. Poprosím o radu...

Prikladam nastavenia boxov:

SERVER:

Network Settings

DHCP – Vyp
Manual Setup
IP Address – 192.168.001.002
Subnet Mask – 255.255.255.000
Gate Way – 192.168.001.001
Prefered DNS – 192.168.001.004
Alternate DNS – 192.168.001.005

MENU
1 1 1 9

Zakázaný - 1
Port 10000
Login – BOX
Heslo – box
Key – 0102030405060708091011121314


KLIENT:

Network Settings
DHCP – Vyp
Manual Setup
IP Address – 192.168.001.003
Subnet Mask – 255.255.255.000
Gate Way – 192.168.001.001
Preferred DNS – 192.168.001.004
Alternate DNS – 192.168.001.005

MENU
1 1 1 3
Meno – BOX1
Zakázaný – Zap
Address – 192.168.1.2
Port – 10000
Login – BOX
Heslo – box
Key – 0102030405060708091011121314
Filter – Vyp
Channel - Both


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Říjen 2014 - 20:36 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3946
Poděkoval: 80 krát
Poděkováno: 319 krát
čtyři dráty musí stačit , vypadá to že to máš OK,
(pokud nejsou prohozené černé ale řekl bych že nikoliv !)

nejlépe vem ohmmetr a proměř !? natáhni si třeba pomocný drát a pak (počítáno zleva při pohledu na piny a kabel jde zespod )


1 na 3

2 na 6

3 na 1

6 na 2

něch sa dařííí


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Říjen 2014 - 20:38 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3946
Poděkoval: 80 krát
Poděkováno: 319 krát
už se mi stalo že žářezový konektor nebyl některý pin dokonale zařezán do vodiče !

dělají se na různé pruměry , drát nebo licna !!!

:smoke:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Listopad 2014 - 10:24 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3946
Poděkoval: 80 krát
Poděkováno: 319 krát
taky mne napadlo zkus to (třeba vedle sebe ) na přímý kabel ???

vše je záležitost sw! můžeš zkusit i plný a pak čtyři dráty , ale možná již koukáš ?

:smoke:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Listopad 2014 - 10:24 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3946
Poděkoval: 80 krát
Poděkováno: 319 krát
taky mne napadlo zkus to (třeba vedle sebe ) na přímý kabel ???

vše je záležitost sw! můžeš zkusit i plný a pak čtyři dráty , ale možná již koukáš ?

:smoke:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Listopad 2014 - 13:52 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 27.Prosinec 2006 - 20:55
Příspěvky: 751
satelitni prijimac: zopár ich mám
Místo/Bydliště: okr. Piešťany
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 20 krát
ZoLeeDesign napsal:
Problém so zdielaním S2 mini na S2 mini...

Prosím Vás može mi niekto poradiť kde može byť chyba v zdieľaní S2 mini na S2 mini...
Mám všetko nastavené ako obvykle pri zdielačke na 2 boxoch , ale volaako to nechce komunikovať... Boli menené staré Openboxy na nové S2 mini.. Na prepoj 2 boxov som použil starý kábel (iba 4 žilový, telefónny) ale nakrimploval som to do RJ45 ako krížený.. (prikladám obr.) Všetky nastavenia podla mna v poriadku ako to má byt, ale neide...
Žeby nestačilo 4 žilový kábel ????.. Poprosím o radu...

Prikladam nastavenia boxov:

SERVER:

Network Settings

DHCP – Vyp

Manual Setup
IP Address – 192.168.001.002
Subnet Mask – 255.255.255.000
Gate Way – 192.168.001.001
Prefered DNS – 192.168.001.004
Alternate DNS – 192.168.001.005

MENU
1 1 1 9

Zakázaný - 1
Port 10000
Login – BOX
Heslo – box
Key – 0102030405060708091011121314


KLIENT:

Network Settings
DHCP – Vyp
Manual Setup
IP Address – 192.168.001.003
Subnet Mask – 255.255.255.000
Gate Way – 192.168.001.001
Preferred DNS – 192.168.001.004
Alternate DNS – 192.168.001.005

MENU
1 1 1 3
Meno – BOX1
Zakázaný – Zap
Address – 192.168.1.2
Port – 10000
Login – BOX
Heslo – box
Key – 0102030405060708091011121314
Filter – Vyp
Channel - Both


máš to ok ale cez ten kábel čo si mal na staré opb keď si ho urobil ako na lan tak ti to bude fungovať vtedy keď kábel má max 2m na dĺžku viackrát som s tým robil pokusy a nejde to jedine 4párový ethernet (inak sieťovka funguje na priamy a cross kábel v tom nie je problém)alebo urobiť prepojenie na rs232 pomocou jacku 2,5 podla revisovho návodu a urobiť to klasicky cez opb protokol :roll:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Listopad 2014 - 13:54 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 27.Prosinec 2006 - 20:55
Příspěvky: 751
satelitni prijimac: zopár ich mám
Místo/Bydliště: okr. Piešťany
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 20 krát
prikladám linka na revisov návod na vyrobenie káblu rs232 to jack2,5 viewtopic.php?f=280&t=59519


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 04.Únor 2015 - 16:22 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 27.Prosinec 2007 - 20:38
Příspěvky: 10
satelitni prijimac: showbox700 openboxs1 openboxs2
Místo/Bydliště: okolie Trenčína
Ahojte.
Mám problém zo zdielaním S2mini na S2mini. Prepojenie cez opb protokol a kabel upravený podľa Revisovho návodu jack 2,5 to jack 2,5. Skuška prepojenia urobená prenosom nastavení a favoritnej skupiny. Všetko v poriadku tak preto si myslím že prepojenie rs232 je v poriadku.
Rýchlosť portu: 115200
Serial port : HEX
Upload firmw. : ZAP

Idents : 0D96


Kde robím chybu ked to nechce isť. Tel. kabel dlžka 20m. Teraz ma napadlo že nemá tienenie. Že by chyba bola v tom?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 04.Únor 2015 - 20:39 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3946
Poděkoval: 80 krát
Poděkováno: 319 krát
chybu děláš že nám nesdělíš zda ten kabel máš KŘÍŽENÝ !?!?!?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Únor 2015 - 8:39 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3946
Poděkoval: 80 krát
Poděkováno: 319 krát
telefonní plochá šnůra (čtyřdrát) zcela bez problémů i 100m !

:o


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Únor 2015 - 11:09 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 27.Prosinec 2007 - 20:38
Příspěvky: 10
satelitni prijimac: showbox700 openboxs1 openboxs2
Místo/Bydliště: okolie Trenčína
Čauko.

Aj ja mám zapojený telefonní kabel - plochá štvorlinka. Prevedenie je podľa Revisovho návodu- zapojenie troch vodičov a sú krížené.
1-2 špic-stred
2-1 stred-špic
3-3 kostra-kostra


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Únor 2015 - 15:27 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 10.Únor 2009 - 22:16
Příspěvky: 232
satelitni prijimac: Coolstream Tank,S3mini
Chlap predsa pisal ze preniesol nastavenia aj favoritne skupiny, cize kablom to nebude. Ani mne to nefunguje. Ma niekto skusenost s dvojicou S2mini ze naozaj funguje po rs232?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Duben 2016 - 15:07 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 23.Leden 2008 - 15:36
Příspěvky: 7
fatter napsal:
Chlap predsa pisal ze preniesol nastavenia aj favoritne skupiny, cize kablom to nebude. Ani mne to nefunguje. Ma niekto skusenost s dvojicou S2mini ze naozaj funguje po rs232?

fuguje dokonca sucastne aj lan aj rs232
k povodnej otazke tie ip -ka mas zle

_________________
X trend ET9500;XPEED LX1;openbox S2; 2x openbox S1 ; kaon KSC 570 cx;redion JTAG=>openbox X-820;2x showbox 300 platinum ; ofset95al+LNBquad smart +rotor STAB HH100+diseq smart4:1 ; ofset60feASTRA 23,5°E+LNBquad smart;+diseq smart4:1 ; Panasonic TX-P50 ; Skylink 0D96 ;


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Duben 2016 - 17:02 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4875
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 106 krát
Pri prepojení dvoch stb napriamo cez LAN kabel, bez použitia pripojenia na net (čiže stb niesu zapojené cez router) - ja by som to nastavil takto:

SERVER:
Network Settings

DHCP – Vyp
Manual Setup
IP Address – 192.168.001.102
Subnet Mask – 255.255.255.000
Gate Way – 192.168.001.102
Prefered DNS – Nie je potrebné vyplniť!
Alternate DNS – Nie je potrebné vyplniť!

MENU
1 1 1 9

Zakázaný - 1
Port 10000
Login – BOX
Heslo – box
Key – 0102030405060708091011121314


KLIENT:
Network Settings

DHCP – Vyp
Manual Setup
IP Address – 192.168.1.103
Subnet Mask – 255.255.255.000
Gate Way – 192.168.001.102
Preferred DNS – Nie je potrebné vyplniť!
Alternate DNS – Nie je potrebné vyplniť!

MENU
1 1 1 3
Meno – BOX1
Zakázaný – Zap
Address – 192.168.1.102
Port – 10000
Login – BOX
Heslo – box
Key – 0102030405060708091011121314
Filter – Vyp
Channel - Both

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 14 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk