e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 15.Listopad 2019 - 17:35

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 23 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: prepojenie s2 mini do internetu (PC)
PříspěvekOdeslal: 02.Březen 2015 - 15:36 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2010 - 13:55
Příspěvky: 97
Poděkováno: 1 krát
ahoj,, máme tri s2 mini, jeden sever a dva klienti prepojené cez switch, a chcel by som moj openbox čo mám v izbe napojené k pc do tv tuneru prepojiť do routru aby som vedel v domácej skupine cez wifi pozerať aj na mobile či tablete programy, lenže, ako to prepojiť ked všetky openboxy nechcem prepojiť cez router ale tak ako to je, cez switch,,, ?

nakreslil som že ako to máme, a že ako by som to myslel, len neviem či by to tak šlo,, možno áno, len neviem ako by trebalo nastaviť IP-čka?

https://www.dropbox.com/s/mdbr6z6gn9tg6 ... u.png?dl=0

za rady vopred dakujem,,,


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Březen 2015 - 16:12 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červenec 2009 - 14:48
Příspěvky: 3200
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 105 krát
Tak jak to mas nakresleny to bude fungovat.

_________________
ObrázekObrázekObrázekObrázek




Na dotazy nepoužívejte SZ, ale fórum


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Březen 2015 - 16:37 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2010 - 13:55
Příspěvky: 97
Poděkováno: 1 krát
Áno? Takže v boxe nemusím presadiť IPcka ani nič? Ale v mobile ako nakazil programy?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Březen 2015 - 16:59 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červenec 2009 - 14:48
Příspěvky: 3200
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 105 krát
Nepises jaky mas adresni rozsahy.

_________________
ObrázekObrázekObrázekObrázek




Na dotazy nepoužívejte SZ, ale fórum


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Březen 2015 - 17:20 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2010 - 13:55
Příspěvky: 97
Poděkováno: 1 krát
v boxoch mám 192.168.000.100 a 112 113,
ale v servery by som musel teda nastaviť nie dva klienty ale tri, že?

router mám 192.168.1.1, ten nie je ako switch 0.1


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Březen 2015 - 17:30 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červenec 2009 - 14:48
Příspěvky: 3200
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 105 krát
Psal si ze chces divat na tabletu tak nechapu vetu
Citovat:
v servery by som musel teda nastaviť nie dva klienty ale tri

Mas na switchu ip adresu ?

_________________
ObrázekObrázekObrázekObrázek




Na dotazy nepoužívejte SZ, ale fórum


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Březen 2015 - 17:35 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2010 - 13:55
Příspěvky: 97
Poděkováno: 1 krát
no my tie tri openboxy máme prepojené cez lanko a switch ktorý asi má vlastnú IP, ale neviem na 100% či má,,,
a ja som chcel LAN kábel čo ide zo switch do mojho boxu prehodiť do routru a z routru do boxu, tým pádom by to šlo cez "net" kedže by to bolo už aj cez router,,,

na obrázku to mám nakreslené že ako to máme teraz, a že ako by som chcel,,, ale dúfam že som to už rozumnejšie napísal :oops:

ja by som to chcel streamovať hlavne kvoli nova šport a madarskej stanici M1, tam budú dávať F1 :D


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Březen 2015 - 17:46 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2010 - 13:55
Příspěvky: 97
Poděkováno: 1 krát
hore na obrázku je ako to mám teraz,,,, a na spodnom že ako som to myslel ja, len tak neviem či by to šlo,,, aj nadalej by som to chcel mať všetko prepojené cez switch, ale posielať signál do routru a z neho dalej do mojho boxu a v domácej sieti cez wifi

https://www.dropbox.com/s/mdbr6z6gn9tg6 ... u.png?dl=0


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Březen 2015 - 17:58 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červenec 2009 - 14:48
Příspěvky: 3200
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 105 krát
Kód:
tým pádom by to šlo cez "net" kedže by to bolo už aj cez router,

Coto toto?
Kdyz propojis switch a router tak je to porad jedna sit.
Kdyz budes chtit pristupovat na zarizeni,tak musi byt ve stejnym rozsahu IP adres.

_________________
ObrázekObrázekObrázekObrázek




Na dotazy nepoužívejte SZ, ale fórum


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Březen 2015 - 18:07 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2010 - 13:55
Příspěvky: 97
Poděkováno: 1 krát
ahaaa, už chápem,,,, a keby som to poriešil, tak ako dalej? ako streamovať programy v domácej sieti cez wifi?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Březen 2015 - 18:27 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 25.Listopad 2007 - 19:15
Příspěvky: 1134
Poděkováno: 7 krát
s2 mini a stream?

_________________
...:::IP box 200S_AB Enigma 15.12.2008+TT ...28 + Gital, Optibox cx pvr ready extra+hdmi, Icecrypt s4000hd pvr, SatElita 2000HD, P 6010:::...IPBox55HD+AB_Enigma2 18.10.2011


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Březen 2015 - 18:30 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2010 - 13:55
Příspěvky: 97
Poděkováno: 1 krát
no ved ja chcem streamovať v domácej sieti, aby som mal programy na mobile a tablete,,,


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Březen 2015 - 19:01 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 25.Listopad 2007 - 19:15
Příspěvky: 1134
Poděkováno: 7 krát
jasne, tomu rozumim, mozna az nastavite sit, tak splacate i to streamovani, ale zalezi co si predstavujes pod slovem stream

podle tveho usudku mas problem s vyrazy switch a router, ale drzim palce at se dostanete i k tomu streamu

tady mas recenzi:
http://www.parabola.cz/clanky/5516/open ... -prijimac/

_________________
...:::IP box 200S_AB Enigma 15.12.2008+TT ...28 + Gital, Optibox cx pvr ready extra+hdmi, Icecrypt s4000hd pvr, SatElita 2000HD, P 6010:::...IPBox55HD+AB_Enigma2 18.10.2011


Naposledy upravil(a) davidas dne 02.Březen 2015 - 19:06, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Březen 2015 - 19:04 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2010 - 13:55
Příspěvky: 97
Poděkováno: 1 krát
viem čo je router a switch, aj to čo je stream =D,, len neviem ako ich dať dokopy, a ako zdielať TV (stanice z boxu) po domácej sieti,,


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Březen 2015 - 19:07 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 25.Listopad 2007 - 19:15
Příspěvky: 1134
Poděkováno: 7 krát
s2 mini stream neumi, aspon o tom nevim ze by to umel

_________________
...:::IP box 200S_AB Enigma 15.12.2008+TT ...28 + Gital, Optibox cx pvr ready extra+hdmi, Icecrypt s4000hd pvr, SatElita 2000HD, P 6010:::...IPBox55HD+AB_Enigma2 18.10.2011


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Březen 2015 - 19:10 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2010 - 13:55
Příspěvky: 97
Poděkováno: 1 krát
ahaaa, takžee ono to je streamovanie cez box? ja že nejako tak že lan kábel strčím do routru kde je internet, a dám zdielať v domácej sieti,, ako to teda funguje? mohol by niekto vysvetliť?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Březen 2015 - 19:27 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 25.Listopad 2007 - 19:15
Příspěvky: 1134
Poděkováno: 7 krát
o par postu vys je to v plne parade

davidas napsal:
...... zalezi co si predstavujes pod slovem stream



Rafi87 napsal:
.....viem aj to čo je stream =D



pripada mi to jako by jsi po koupi auta teprve prisel na to, ze ma treba motor.......

pred koupi jsi mel zjistit co to umi, stream umi treba abc 650hd, ale tam to zavisi na sw, moc povedene to neni, takze jestli chces neco co to opravdu umi, tak budes muset sahnout hloubeji do kapes, neco s e2 nejlip s mips procesorem

_________________
...:::IP box 200S_AB Enigma 15.12.2008+TT ...28 + Gital, Optibox cx pvr ready extra+hdmi, Icecrypt s4000hd pvr, SatElita 2000HD, P 6010:::...IPBox55HD+AB_Enigma2 18.10.2011


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Březen 2015 - 19:30 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2010 - 13:55
Příspěvky: 97
Poděkováno: 1 krát
takže to nič, to teda necháme,, škoda,, a aspon nejaká rada že cez PC by som ako mohol? jeden box mám napojený na pc, v pc mám tv tuner,, neviete o nejakom programe ktorý dokáže z tunera posielať údaje po domácej sieti?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Březen 2015 - 19:49 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červenec 2009 - 14:48
Příspěvky: 3200
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 105 krát
A neni jednodussi si najit nejakej stream na internetu ?

_________________
ObrázekObrázekObrázekObrázek




Na dotazy nepoužívejte SZ, ale fórum


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Březen 2015 - 19:52 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2010 - 13:55
Příspěvky: 97
Poděkováno: 1 krát
na M1 som zatial nenašiel, a nova šport nikdy nejde =// sú na nete, ale nefunkčné,, ten ab 650hd sa dá zdielať s S2 mini?


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 23 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk