e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 22.Listopad 2018 - 12:56

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Pravidla fóra


Upozornenie predajcom sat. techniky !
Toto fórum je založené pre užívateľov sat.techniky ! Akákoľvek, aj skrytá reklama ,smerujúca na stránky komerčných spoločností, bude po zásluhe odmenená .

A: V príspevkoch nieje možné žiadať o refresh kariet operátorov Skylink a CSlink.
1. Název příspěvku musí odpovídat obsahu otázky - (nepojmenovávat téma jako pomoc, žádost o radu apod.) To, že chce uživatel založením příspěvku požádat o pomoc, je všem jasné ...
Také pojmenování podle názvu přijímače moc nevypovídá o samotném dotazu.
2. Než položíte dotaz, zkuste využít funkci HLEDAT - hodně příspěvků je zde stále dokola a tak není potřeba vytvářet novou diskusi.
3. Pokud je pro konkrétní přijímač vytvořena na ABF samostatná kategorie, své dotazy pište přímo tam
4. Nedodržování těchto základních pravidel může vést k tomu, že bude váš dotaz bez upozornění smazán!
5. Maximalna veľkosť prílohy - 1MB .



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 1 příspěvek ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: TvHeadend a continuity errors
PříspěvekOdeslal: 23.Září 2018 - 13:32 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 23.Září 2018 - 12:57
Příspěvky: 1
Zdravím, pokouším se doma zprovoznit TvHeadend a už si opravdu nevím rady s problémy s continuity errors.
Nejprve napíšu co a jak provozuji:
Mám quad LNB monoblok (je už starší, ale dokud jsem měl 3 karty ve 3 tunerech, tak fungovalo bez problémů)
Na půdě mám SAT-IP DIGIBIT TELESTAR R1 (4 tunery)
Mám Raspberry Pi3B+ s OS Raspbian jako Server pro TVheadent a OScam. K němu připojnou čtečku karet a kartu Skylink
Dále jako klienty používám:
- PC s Windows 8.1 a KODI
- SmartTV s AndroidTV a KODI
- Raspberry 3B+ s LibreElec (KODI)
- popř. ještě další (notebooky s VLC atd)

Vše jsem nastavil podle různých návodů na internetu a funguje. Bohužel, pouze když je aktivní jen jeden tuner. Nezáleží na tom, který tuner je využíván, pokud jede jen jeden, tak je obraz i zvuk v pořádku na všech zařízeních. (TVheadend hlásí tak max. 10 chyb během dvouhodinového filmu - většiny z nich si ani nevšimnu)

Problém nastává při aktivování dvou a více tunerů. Opět nezáleží na tom jaké tunery to jsou, může jet třeba t1 a t4 nebo t3 a t4 a výsledek je stejný - 100 a více continuity errors během půl hodiny. Chyby skáčou i po desítkách. Obraz je kostičkovaný, zvuk přeskakuje. Síla signálu všech tunerů je mezi 75 až 90%, SNR 100%

Všechny rady na internetu k tomuto problému jsou jen ve stylu vyměň LNB, vyměň kabely, vyměň tamto... Toto řešení jsem zavedl hlavně proto, že jsem nechtěl dále platit 3-4 Skylink karty. Takto to ale vypadá, že mě to vyjde ještě dráž a to ani nemám zaručeno, že to bude fungovat. Přitom vím, že řešení typu Digibit R1-RPi3-KODI mnohým lidem bez problémů funguje (alespoň podle diskuzí na netu)

Jak už jsem psal nahoře, donedávna jsem měl 3 samostatné tunery připojené ke třem televizím a do nich vložené 3 Skylink karty. LNB i kabeláž byly stejné, takže vím, že to fungovalo.
Teď ale jakoby se něco vzájemně rušilo. Nemohu ale přijít na to, co to je.
Měl jste s tímto někdo stejné problémy? Napadá Vás nějaké řešení? Myslíte, že jde o SW nebo HW problém?
díky za každou radu.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 1 příspěvek ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk