e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 23.Říjen 2018 - 21:45

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 101 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 8000
PříspěvekOdeslal: 07.Červen 2015 - 18:54 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1684
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 95 krát
Ono neni jisté že to tak je,protože někdy v dubnu se přešlo na nové jádro a je tam psané i fix deepstandby. To by ale měli komentovat majitelé boxu. Co sem čet tak kromě růžové nebo černé obrazovky po probuzení byly problémy i s výpadky síťovky, ale někdo problém měl a někdo ne.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 8000
PříspěvekOdeslal: 07.Červen 2015 - 18:58 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9178
Poděkoval: 29 krát
Poděkováno: 128 krát
Miesto toho aby ste to vyskusali a napisali vysledok ? NAco taketo reakcie? Komu pomozu ? Alebo je len trapne priznat ze mam vlajkovu lod znacky a zakladnu vec nedokaze? :D

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 8000
PříspěvekOdeslal: 07.Červen 2015 - 19:02 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5223
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 100 krát
hm ,práve to pozerám v tom bazmeku a vypol som ho cez D.O. počkal minútu potom som ho cez d.o. opäť zapol a nemá probléma . :good:

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 8000
PříspěvekOdeslal: 07.Červen 2015 - 19:03 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1684
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 95 krát
mluvíš o et8000?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 8000
PříspěvekOdeslal: 07.Červen 2015 - 19:08 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9178
Poděkoval: 29 krát
Poděkováno: 128 krát
Efendy musis vyskusat nahravanie cez casovac z deep standby, nie vypnut a zapnut. O tom bola rec, to je predsa uplne nieco ine,nie?

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 8000
PříspěvekOdeslal: 07.Červen 2015 - 19:10 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5223
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 100 krát
no ked bude na to čas tak to špeciálne pre vás skúsim na 10000-ke . ja som toto veru nikdy na žiadnom satelite neskúšal a nikdy ich ani takto ako som písal nevypínam ,kedže u nás to frčí takmer nonstop :poklona:

_________________
Všetko 4K


Naposledy upravil(a) efendy55 dne 07.Červen 2015 - 19:15, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 8000
PříspěvekOdeslal: 07.Červen 2015 - 19:12 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9178
Poděkoval: 29 krát
Poděkováno: 128 krát
No hlavne Daxa by to zaujimalo, pripadne sa niekto ozve kto ma 8000-ku a bude tak ochotny aj "ked to nepouziva" ze to testne pre druhych, co mozno uvazuju o kupe. O to predsa ide....... :)

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 8000
PříspěvekOdeslal: 07.Červen 2015 - 20:26 
Online
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 26.Únor 2008 - 22:38
Příspěvky: 107
satelitni prijimac: Dm 900/Xtrend ET9500/et 10000
Poděkoval: 18 krát
Poděkováno: 5 krát
liquere napsal:
Efendy musis vyskusat nahravanie cez casovac z deep standby, nie vypnut a zapnut. O tom bola rec, to je predsa uplne nieco ine,nie?

No tak jsem to zkusil,normálně vše funguje na ET10000.

_________________
XTREND 10000 /XTREND ET9500/DM900UHD DVB-S2 FBC Twin Tuner / Panasonic TX-P65VT65B / UK


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 8000
PříspěvekOdeslal: 07.Červen 2015 - 20:32 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9178
Poděkoval: 29 krát
Poděkováno: 128 krát
Super, tak este 8000-ka...... pripadne ak ma niekto 8500.

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 8000
PříspěvekOdeslal: 07.Červen 2015 - 20:46 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 16.Březen 2012 - 15:32
Příspěvky: 321
Poděkoval: 37 krát
Poděkováno: 13 krát
ruzova obrazovka po nahravani z deep standby trva, co znamena ze pristroj sa z deep standby prebudi podla casovaca, nahra program, znova sa uspi do deep standby, takto nahra postupne vsetko co je v casovaci a ostane v deep standby, ked ho potom clovek dialkovym zapne - hdmi vystup sa bud nechyti alebo je obraz ruzovy, ale pristroj zije - reaguje na dialkove - da sa pekne restartnut (20 sec) - ziadne tvrde vypinanie zadnym tlacitkom, celkovo by som to nepovazoval za nejaku zasadnu chybu "show stopper", velmi jednoduche riesenie tohto "problemu" je - ako napisal 11chloe - nepouzivat deep ale obycajny - pohotovostny rezim, z mojho pohladu je to kozmetika a tiez nepouzivam deep standby
co sa tyka podpory - na xtrend-alliance sa deje, bugy su normalne zaznamenavane - a tie co su uznane sa riesia (aktualizacia bootloaderov, driverov) - je prirodzene ze prioritu maju vacsie problemy - a vacsie trhy ako su tie nase
asi nikto nehovori ze Xtrend su dokonale, maju svoje muchy, ako vsetky ostatne prijimace, niekto sa moze popalit na vu, niekto na xtrend, niekto na dreambox

_________________
ET10000, DM900 Triple, OpenPLI, OpenATV...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 8000
PříspěvekOdeslal: 22.Červen 2015 - 8:23 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Srpen 2014 - 10:52
Příspěvky: 48
Ohledně růžové obrazovky při probuzení z deep-standby jsem zakládal samostatné vlákno a řešení jsem se doposud nedobral. Dělá to opravdu často a menu na displeji někdy naběhne a mohu provést restart ovladačem, ale trvá to i 5 minut což většinou nevydržím a provedu zadním vypínačem OFF a ON.

Při naprogramovaném nahrávání to naštve úplně nejvíc, protože když se pak chci dívat na něco jiného přes druhý tuner, tak kvůli nahrávání nemohu (nechci) restartovat...!

Zkouším teď OpenATV 5.0 když 4.3 se přestalo vyvíjet. Ale snad nejhorší to bylo s 4.2.

Jinak rada nepoužívat deep-standby je hezká, ale v tom pohotovostním režimu zařízení v podstatě stále běží, akorát se vypne tuner a HDMI výstup. Takže i spotřeba je stále cca 11 W. A já nechci aby to pořád běželo - už z principu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 8000
PříspěvekOdeslal: 22.Červen 2015 - 11:04 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 16.Březen 2012 - 15:32
Příspěvky: 321
Poděkoval: 37 krát
Poděkováno: 13 krát
ruzova obrazovka - workaround
http://forums.openpli.org/topic/37357-n ... ntry483497
http://forums.openpli.org/topic/36616-p ... ntry470115

_________________
ET10000, DM900 Triple, OpenPLI, OpenATV...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 8000
PříspěvekOdeslal: 22.Červen 2015 - 11:48 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Srpen 2014 - 10:52
Příspěvky: 48
Díky za tip! Takže plugin, který po probuzení box restartuje, hmm... ale možná přijatelnější než současný stav, akorát se minimálně zdvojnásobí doba spuštění přístroje. Ozkouším a uvidím jak se to bude chovat třeba při naprogramovaném nahrávání.

Já to časem stejně zkusím reklamovat, akorát jsem to kupoval v Německu, jinak bych to už reklamoval dávno.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 8000
PříspěvekOdeslal: 22.Červen 2015 - 13:51 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 16.Březen 2012 - 15:32
Příspěvky: 321
Poděkoval: 37 krát
Poděkováno: 13 krát
rozmyslel by som si
20-30 s (restart prijimaca) vs mozno neuspesna,draha (doprava) reklamacia s neistym vysledkom, nakolko toto by sa uz dalo charakterizovat ako vlastnost vyrobku - a este ked sa to da opravit tlacitkom on/off ... ale - ked to stoji za tie nervy (cas) - proti gustu ziaden disputat .. :-)

to je to umenie - spravne sa rozhodnut - kedy treba byt nekompromisny a jednat principialne - a kedy je potrebne robit kompromisy a ucit sa snimi zit ...

_________________
ET10000, DM900 Triple, OpenPLI, OpenATV...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 8000
PříspěvekOdeslal: 22.Červen 2015 - 14:18 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Srpen 2014 - 10:52
Příspěvky: 48
Ozkouším ten plugin a třeba vychladnu. :-) Momentálně mě to totiž vždy dohání k šílenství. Každopádně díky.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 8000
PříspěvekOdeslal: 08.Srpen 2015 - 22:57 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 13.Březen 2008 - 17:51
Příspěvky: 291
Místo/Bydliště: Doma
Poděkováno: 3 krát
dnes sem pres menu updatoval SW, nejakych 89 updatu to tam nacpalo. Po restartu ale nenacita z DHCP IPčko... obnoveni ze zalohy, taky nic. Nakonec pomohlo obycejne vyp/zap ze zasuvky. Zajimalo by me proc se tak stalo, do dnesniho dne bylo v tomto smeru vsecko absolutne v pohode...

_________________
Skylink na 2TV, Full DigiTV u me, Octagon SD4008 UHD - 2x DVBS2 + OpenATV, AL 80cm na Astra 23,5°E + 19,2°E, LNB´s Inverto & 85cm AL Fuba 0,8W + Inverto quad 0,2db, uvazuji lehce o IPTV...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 8000
PříspěvekOdeslal: 09.Srpen 2015 - 4:33 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Duben 2010 - 12:35
Příspěvky: 539
satelitni prijimac: IP BOX 9900 HD+
Poděkoval: 3 krát
A jakou verzi SW jsi updatoval? 4.2, 4.3, 5.0 nebo 5.1. Tu 5.1 celou stáhly z webu, a protože zrovna němčina není můj šálek kávy, tak jsem nějak nepochopil, zda to je z důvodu bugu či jako precedens.

pan T.

P.S.
Huh, tak sory, ted jsem zjistil ze ji tam uz vratily, no stejne jsem z toho tak trochu zmateny, mam ještě co studovat.

_________________
FESTINA LENTE !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 8000
PříspěvekOdeslal: 09.Srpen 2015 - 7:42 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 03.Říjen 2010 - 2:13
Příspěvky: 878
satelitni prijimac: Xtrend, Xpeed
Poděkováno: 8 krát
pcwifi napsal:
dnes sem pres menu updatoval SW, nejakych 89 updatu to tam nacpalo. Po restartu ale nenacita z DHCP IPčko... obnoveni ze zalohy, taky nic. Nakonec pomohlo obycejne vyp/zap ze zasuvky. Zajimalo by me proc se tak stalo, do dnesniho dne bylo v tomto smeru vsecko absolutne v pohode...

1.často krát sa stane pri aktualizácii že padne enigma, oveľa lepšií spôsob je dať nový čistý image a nakonfigurovať siho ako online aktualizácia.
2. Netreba aktualizovať pokiaľ všetko šlape.

_________________
GI Xpeed LX3 E2/ EGAMI 6.3
Xtrend ET9200 / OpenPLI4.0
GI Xpeed LX2 DVB S2/T2/C/ takt CPU 751Mhz/E2 OpenHDF


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 8000
PříspěvekOdeslal: 09.Srpen 2015 - 9:09 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Duben 2010 - 12:35
Příspěvky: 539
satelitni prijimac: IP BOX 9900 HD+
Poděkoval: 3 krát
Ad 2. = souhlas.
No já tam mam v současnosti to co mi tam nahrál prodejce a tak uvazuji o té openATV verzi, proto jsem se dovolil optat. Samozřejmě ideální je cista image, jen snad setting bych si dovolil tam nahrnout. To by snad nemělo udělat nějakou paseku.

Na tu openATV jsou po internetu dost dobré reference, tak o ni velmi vážně uvazuji. Zatím jedu pravděpodobně na mírně poupravené verzi openPLi 4.0 a sem tam nějaká ta aktualizace.

Zatím studuji co a jak.

pan T.

_________________
FESTINA LENTE !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 8000
PříspěvekOdeslal: 09.Srpen 2015 - 9:41 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 13.Březen 2008 - 17:51
Příspěvky: 291
Místo/Bydliště: Doma
Poděkováno: 3 krát
update byl provaden na OATV 5 a updatuji, protoze by se snad mohla dostavit nejaka vylepseni ci vyladeni :) v nejhorsim bych to znovu cele flashnul pres USB, zadna krec.

_________________
Skylink na 2TV, Full DigiTV u me, Octagon SD4008 UHD - 2x DVBS2 + OpenATV, AL 80cm na Astra 23,5°E + 19,2°E, LNB´s Inverto & 85cm AL Fuba 0,8W + Inverto quad 0,2db, uvazuji lehce o IPTV...


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 101 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk