e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 21.Srpen 2018 - 3:26

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 101 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 18.Září 2016 - 18:48 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Březen 2012 - 16:31
Příspěvky: 15
Pod OpenATV ten USB ASIX nechodí.
testl jsem OPENPLI tam se detekuje, ale nelinkne
nějaká rada?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 19.Září 2016 - 14:14 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Květen 2015 - 12:46
Příspěvky: 60
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 9 krát
USB s chipem ASIX mi pod OpenATV 5.3 bezi , po instalaci patricneho pluginu (network-usb-ax88179-178a)- aktualne na tom funguju a v OPENPLi je podpora jiz v samotnem jadru, takze nic dalsiho neni nutne a rovnou tam bezi... oboji jsem testoval.

Co ti na tom presne nefunguje?...normalne se v sitovych rozhranich objevi dalsi rozhrani a to se chova uplne stejne jako lanka v boxu.

_________________
et9500, et10000, Octagon SF4008


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 21.Září 2016 - 17:44 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Březen 2012 - 16:31
Příspěvky: 15
takze USB ASIX je vadný (nelinkne se)...proč já mám všecho tak komplikované.
Driver se chytnul...díky


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 27.Září 2016 - 16:43 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Květen 2012 - 9:37
Příspěvky: 109
satelitni prijimac: dream920triple
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 10 krát
Tak veliké prd, xtrend má výpadek i pod oscamem, opravdu začínám mít podezření na nedotáhnuté ovladače na sítové připojení. V tomto vlákně jsme odsoudili cccam jako nespolehlivé /mmiriboy/, dobrá, uznávám.
Ale dělá to i oscam. Jasně, může to být nastavením a zase se opakuje situace, na ultimu běží všechno ok, xtrend má problém s občasným výpadkem. Nezbývá nic jiného, než vyzkoušet wifi, nebo usb-lan adaptér. Přístroj nový, kupovaný z HM-sat za 199 éček /no nekupte to/. Je možné, že by byl problém ve starém bootloaderu /jinak podobný problém měl vu+zero, pamatujete/? Nezdá se mi, když ten je z minulého roku. To to jako měli dva roky někde na skladě v Německu, nebo v Soeulu? Jak říkám, nezdá se mi to celé, ale je to tak. No jasně, už slyším ty řeči, co ten lama tady zase povídá. Je pravda, že s oscamem se teprve učím, /a že to stálo času a hrozně děkuji Matovi, že mě ve spoustě věcí navedl a nakopl/ ale že to vypadává, je realita. Kromě toho teda teplota 74st na procesoru se mi zdá taky vysoká. No budto mám špatné configy /na ultimu ale ok/, anebo mám pravdu, tak ted nevím

_________________
Dreambox 920triple, Fuba 85 s multifocusem, 105 Gibertini na rotoru


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 27.Září 2016 - 19:07 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Březen 2012 - 16:31
Příspěvky: 15
já měl předtím ET9200. Tam to bylo bez jakýchkoliv problémů.
zatím jsem testl dve USB LAN a žádná se nechytla... Tak jsem s tím zatím přestal.
Dodavatel na reklamace tohoto druhu vůbec neslyší...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 27.Září 2016 - 20:14 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 16.Březen 2012 - 15:32
Příspěvky: 321
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 13 krát
@palov63
keby bol problem s ovladacmi tak ho maju vsetci, co samozrejme neplati

daj sem vystup prikazu
Kód:
tail /var/log/messages

_________________
ET10000, DM900 Triple, OpenPLI, OpenATV...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 28.Září 2016 - 14:18 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Květen 2012 - 9:37
Příspěvky: 109
satelitni prijimac: dream920triple
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 10 krát
No kdybych byl sám, tak nic neříkám, ale jsme přece ve vlákně, kde se to rezebírá. A že je nás víc, tak to náhoda taky není. Dal jsem přístroj na jinou ip adresu, abych to otestoval /zkouším všechno/, jestli není problém v mém poskytovateli int., takže ho nemám po ruce. Tam to má výpadky ale taky. A chová se to přesně, jak popisuje zakladatel vlákna. Configy jsem docela "očistil", nevěřím, že to je v nastavení. Zkouším ted doscam a ujasnuji si věci s oscamem. Opravdu doporučuji /já blbec, že jsem to doted přehlížel/ "streamboard", kde je všechno pěkně popsáno. Všem děkuji za Váš čas

_________________
Dreambox 920triple, Fuba 85 s multifocusem, 105 Gibertini na rotoru


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 28.Září 2016 - 18:56 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Březen 2012 - 16:31
Příspěvky: 15
mě blbne jak oscam tak i cccam. Ccam dokonce tak, že jsem dostal ban u rusů....
zítra budu testovat ty USB LAN zda jsou dobré


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 28.Září 2016 - 21:30 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1682
Poděkoval: 18 krát
Poděkováno: 95 krát
Tyhle problémy se nepopisují jenom tady a i když ten box nevlastním , tak se dá najít jak se ty problémy odlogují. Pak opravdu nezbývá než použít usb lan. Stojí to pár korun a i když lidi nadávaj tak je to nejrozumnější řešení. Pokud je to hw chyba tak s tím nic neuděláte a pokud sw, tak můžete na opravu čekat i rok. Takže je to na vás jak to vyřešíte.
Je to ale jen můj názor a chápu vaše zklamání.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 29.Září 2016 - 5:58 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4636
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 89 krát
Nebudem tvrdiť, že xtrend et10000 je každý jeden po hw stránke rovnaký, ale ten môj ide v oscame bez problémov! A to mám 2 karty v čítačkách (Skylink & Voľná telka) + share z vonku. :)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+1TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 29.Září 2016 - 7:19 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Květen 2012 - 9:37
Příspěvky: 109
satelitni prijimac: dream920triple
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 10 krát
11chloe napsal:
Tyhle problémy se nepopisují jenom tady a i když ten box nevlastním , tak se dá najít jak se ty problémy odlogují. Pak opravdu nezbývá než použít usb lan. Stojí to pár korun a i když lidi nadávaj tak je to nejrozumnější řešení. Pokud je to hw chyba tak s tím nic neuděláte a pokud sw, tak můžete na opravu čekat i rok. Takže je to na vás jak to vyřešíte.
Je to ale jen můj názor a chápu vaše zklamání.


Tvůj názor absolutně beru a je pravda, že místo googlu a hledání řešení jsem se vrhl na výměnu cccamu-oscamu /ten Mmiriboy je opravdu dost přesvědčivý :lol: . Budu hledat řešení a určitě závěr napíšu, možná to někomu pomůže, to je celý smysl tohoto vlákna. A jsem už dost starý na to a nemám s tím problém, abych veřejně tady přiznal chybu, pokud jsem ji udělal.

_________________
Dreambox 920triple, Fuba 85 s multifocusem, 105 Gibertini na rotoru


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 29.Září 2016 - 7:20 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 18.Červen 2014 - 10:08
Příspěvky: 30
Poděkoval: 1 krát
Ahoj mmiriboy...tuto kombinaciu ja mam na mojej ET8000 ale pod ccam, ktory pada a rad by som to vyskusal pod oscamom ci sa to zlepsi..mozem mi sem prosim TA dat ako mam nastavit config oscam aby mi tato kombinacia fungovala bezproblemov?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 29.Září 2016 - 8:54 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1682
Poděkoval: 18 krát
Poděkováno: 95 krát
Oscam je náročnější na správné nastavení a všechno už tu bylo napsané. Chce to si jenom na to udělat čas.
Kopírování konfigů většinou vede právě k problémům už díky tomu že oscam se stále vyvíjí a to co platilo před rokem už nemusí být dnes funkční.
Navíc každý to má nastavené pro své potřeby a kopírování cizích nastavení nemusí být to nejlepší.
Pokud můžu doporučit tak si nastuduj základní nastavení a pak si vše naklikej přes web oscamu. Pro spuštění oscamu ti stačí základní konfig (oscam.conf) a ostatní se dá naklikat přes web. Pokud chceš i zápisy tak musíš nastudovat ještě víc a opravdu to chce jen čas.
Ideální je použít aktuální binárku a pouze pokud jsou problémy tak zkoušet starší.

K tomu et10000 jsem četl něco na OpenPLi fóru. http://forums.openpli.org/topic/36508-v ... -flapping/
Přes dmesg se dá odlogovat to vypadávání sítě. Cccam ani oscam s tím nemaj nic společného. Nevím jestli to už někdo vyřešil a nejsou nové ovladače, ale to se určitě dá zjistit v diskuzi. Píšou tam i o teplotě boxu a i to se dá vyřešit pokud je to tím.
Nejdřív to chce zjistit jestli je problémem špatně nakonfigurovaný oscam nebo je to chyba síťovky.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 29.Září 2016 - 11:49 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Květen 2015 - 12:46
Příspěvky: 60
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 9 krát
Ja uz dlouho interni lanku nezkousel, jedu spokojene pres usb-lan adapter... v kazdem pripade na interni lance, jak 100mbit, tak gbit dochazi u meho boxu za nejakych podminek k vypadkum. Sluzby pracujici s bufferem to neovlivnuje - ty logicky stihnou vypadek vyrovnat, vypadky jsou pomerne kratke, dopada to hlavne na sdileni karty.
Krome chyb v logu je nejjednodussi zkusit dostupnost boxu na siti pingem, vzdycky dojde ke kratkym vypadkum, sit se proste na kraticky moment odpoji a zase pripoji.

No a co se tyce teploty, zapojeni zarizeni na usb, restartu po hlubokem spanku atd... Tady jsem u sebe zadnou funkcni kombinaci nenasel, vypadky se po kratsi, ci delsi dobe znova objevily.

ad oscam a share - zkuste pripojit box do site pres wifi-usb, urcite pojede bez vypadku

_________________
et9500, et10000, Octagon SF4008


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 29.Září 2016 - 14:08 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 16.Březen 2012 - 15:32
Příspěvky: 321
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 13 krát
kupoval som dva stroje v tomto roku - 2016 - obidva bez problemov (8000, biely 10000) (aj s tym rizikom ze som vedel o tejto chybe)
z toho usudzujem ze je to zalezitost starsich revizii

jedna 8000-ka z roku 2014 ma vlastnost vypadavania LAN - je to HW zalezitost - nie SW, zvysene chladenie nema vplyv, jedine co na nu plati je ist do deep standby a zobudenie - potom ide OK az do nablizsieho restartu, tato hardverova chyba sa da preukazat plnenim logu vo /var/log/messages, pokial je tento v poriadku tak stroj by mal byt OK po sietovej stranke, a vypadky share by mali mat inu pricinu

I ked momentalne ju pouzivam takym stylom, elektricke zapinanie vypinanie kazdy den, ze sa chyba neprejavuje

takze ak sa plni log /var/log/messages, su pritomne vypadky a uzivatelovi sa nechce laborovat s kombinaciou pri ktorej je to ok - tak najjednoduchsie riesenie je USB-LAN prevodnik, resp. wifi

_________________
ET10000, DM900 Triple, OpenPLI, OpenATV...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 29.Září 2016 - 17:05 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4636
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 89 krát
MacikTO napsal:
Ahoj mmiriboy...tuto kombinaciu ja mam na mojej ET8000 ale pod ccam, ktory pada a rad by som to vyskusal pod oscamom ci sa to zlepsi..mozem mi sem prosim TA dat ako mam nastavit config oscam aby mi tato kombinacia fungovala bezproblemov?

Takže tu máš kópiu (samozrejme "citlivé" údaje sú zmazané - prepísané), viz. priložený súbor.
Tieto nastavenia sú odvodené od základných configurov inštalačky oscamu, ktorú som našiel a nainštaloval v stb cez download pluginov (modulov)!
Ku konfiguračným súborom oscamu som priložil aj moju funkčnú binárku oscamu!
Niektoré položky tam môžu byť aj zbytočné, ale keďže mne pri fungovaní stb nerobili žiadnu neplechu, tak som to ani hlbšie, čiže nefacto, vôbec neriešil! :)
A čo sa týka samotného oscamu a jeho hlbšieho pochopenia, tak si treba pozrieť/ :book: toto vlákno:
viewtopic.php?f=85&t=27528

Veľa zdaru prajem! :)


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+1TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 19.Prosinec 2016 - 8:12 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Květen 2012 - 9:37
Příspěvky: 109
satelitni prijimac: dream920triple
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 10 krát
Takže se asi naposledy vracím k téme, protože to může být pomoc pro jiné. Koupil jsem levný usb wifi-stick /router hned u přístroje/, nechtěl jsem zbytečně investovat do usb-lanky, nainstaloval ovladače a od té doby, už druhý měsíc xtrend nemá problémy. Samozřejmě, že to baron už popisoval, chtěl jsem to jenom potvrdit, že to tak opravdu je. Ještě jednou všem děkuji za pomoc, pro mně "dobrá zkušenost". Takže výsledek je - nepoužívat obě lanky na xtrendu, pokud vypadáva spojení, ale použít usb-čko/wifi, lan/

_________________
Dreambox 920triple, Fuba 85 s multifocusem, 105 Gibertini na rotoru


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2017 - 22:47 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Květen 2015 - 12:46
Příspěvky: 60
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 9 krát
Nahrál jsem openatv 6.0 a vypadá to, že nové ovladače by mohly pomoc LANce.
Zatím je závěr předčasný, ale za několik hodin běhu je bez výpadků, to jsem na předchozích verzích neměl.

_________________
et9500, et10000, Octagon SF4008


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 02.Únor 2017 - 9:27 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Květen 2012 - 9:37
Příspěvky: 109
satelitni prijimac: dream920triple
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 10 krát
Jaká je situace ted, po skoro měsíci, je to v openATV 6.0 teda v pořádku s lan? Děkuji za info

_________________
Dreambox 920triple, Fuba 85 s multifocusem, 105 Gibertini na rotoru


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 02.Únor 2017 - 17:36 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Květen 2015 - 12:46
Příspěvky: 60
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 9 krát
je to vyrazne lepsi, ale bez vypadku to uplne neni, bohuzel :-( ...vratil jsem se k usb-lan

_________________
et9500, et10000, Octagon SF4008


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 101 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk