e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 10.Červenec 2020 - 4:43

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 20 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Openboxy SX 4 - SX 6
PříspěvekOdeslal: 17.Listopad 2014 - 10:47 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 05.Září 2008 - 11:09
Příspěvky: 331
satelitni prijimac: Openbox SX 6
Místo/Bydliště: Neďaleko od Trenčína......
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 4 krát
Na trhu v internetových obchodoch sa objavili tieto HD prijímače s linuxom. Má niekto už nejaké poznatky a skúsenosti s týmito typmi ?

_________________
Openbox SX6 , S2 ,S1 2x Fe 80 , A 19,2E. 23,5E SkyLink , Th 0,8W - Int-1W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Openboxy SX 4 - SX 6
PříspěvekOdeslal: 17.Listopad 2014 - 11:19 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 27.Prosinec 2006 - 20:55
Příspěvky: 793
satelitni prijimac: zopár ich mám
Místo/Bydliště: okr. Piešťany
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 28 krát
thewonder napsal:
Na trhu v internetových obchodoch sa objavili tieto HD prijímače s linuxom. Má niekto už nejaké poznatky a skúsenosti s týmito typmi ?


videl som ich, openbox 4s base je určite klon f.fortis čo sa týka SX4 a SX 6 sú buď OEM FORTISu alebo tiež nejaké čínske klony fortisu čiže sx4= HDBox 7119 čiže malo by to byť to isté, ale čo sa týka podpory je to trocha iné a slabšie ako u HDBoxoch.
na SX 4 BASE založil revis vlákno viewforum.php?f=291


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Openboxy SX 4 - SX 6
PříspěvekOdeslal: 17.Listopad 2014 - 12:01 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 21.Květen 2010 - 19:32
Příspěvky: 249
Místo/Bydliště: doma a okolie
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 26 krát
mám SX6 asi mesiac.
idu na tom multistreamy(napr.na 45E BNT),ma dobrý blindscan,citlivy tuner.
Má aj nejaké nedostatky.
viacmenej sa s ním stále zoznamujem...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Openboxy SX 4 - SX 6
PříspěvekOdeslal: 17.Listopad 2014 - 14:05 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 05.Září 2008 - 11:09
Příspěvky: 331
satelitni prijimac: Openbox SX 6
Místo/Bydliště: Neďaleko od Trenčína......
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 4 krát
Na tej SX 6 , marval, neskúšal si zdielanie ?

_________________
Openbox SX6 , S2 ,S1 2x Fe 80 , A 19,2E. 23,5E SkyLink , Th 0,8W - Int-1W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Openboxy SX 4 - SX 6
PříspěvekOdeslal: 17.Listopad 2014 - 14:18 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 21.Květen 2010 - 19:32
Příspěvky: 249
Místo/Bydliště: doma a okolie
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 26 krát
funguje...aj ked som z linuxu blbý,nejako sa mi to podarilo. :D

Mám len newcamd a cccam klienta.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Openboxy SX 4 - SX 6
PříspěvekOdeslal: 17.Listopad 2014 - 14:23 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 27.Prosinec 2006 - 20:55
Příspěvky: 793
satelitni prijimac: zopár ich mám
Místo/Bydliště: okr. Piešťany
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 28 krát
čo sa týka HW tak je to postavené na SH4, je to identické ako sh4 od fortisu OEM -Octagon HDbox, Skytec, Atemio, jdednotlicvé typy sami nechce vypisovať lebo je toho mrte, ale v našich končinách má najlepšie dotiahnutý FW a ostatnú podporu HDBox, Skytec, Octagon,u novších typoch je takisto možnosť použiť aj alternatívny fw E2 či už USB verzie alebo flash
prikladám súbor s OEM fortis postavených na platforme SH4, tento zoznam má asi 2 roky možno tam chýbajú nejaké modely ale väčšina by tam mala byť


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Openboxy SX 4 - SX 6
PříspěvekOdeslal: 17.Listopad 2014 - 16:53 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
Zasadny rozdiel je v pouzitom type procesoru. Oproti starsim typom pouzivaju tieto verzie procesor typu STiH237 . Novy typ procesoru (lowcost ) podmienil aj pouzivanie ineho typu zavadzaca .
Vsetky zavadzace zacinaju oznacenim L8.xx . To zaroven znamena aj nemoznost pouzitia starsich verzii e2 .
Openbox SX4 Base - L8.25
Openbox SX4 - L8.05
Openbox SX6 - L8.15

Dalsou zmenou je vyradenie podpory OScam-u , pre tieto modely . Ostava tam dostupny jedine wicard, ktory je ale skor klonom Acamd-u. Podpora Mcas a Xcam ostala zachovana.
Vsetky modely pouzivaju operacnu pamat DDR3 512MB . Flash pamat je rovnako 256MB, s tym,ze Openbox SX4 Base ma len 256MB DDR3 a flash 128MB, preto nema ani implementovanu podporu DLNA.
Device pre citacku: /dev/sci0 a /dev/sci1 . Takze ziadne SC0 a SC1 .


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Openboxy SX 4 - SX 6
PříspěvekOdeslal: 20.Listopad 2014 - 3:23 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Květen 2008 - 18:12
Příspěvky: 43
Poděkoval: 2 krát
ja mam openbox SX9 HD Combo zdielanie pouzivam x cam2 3.5 verziu funguje paradne a mcas som tiez konecne rozchodil som sa stym trapel lebo nechceli chodit zapisy na kartu Skylink typu ICE ale uz chodia zapisy takze ok Multistreamy tiez prijima niektore ale nie vsetky.Pluginy som vecsinou stiahol z ruskych stranok mam ho otestovany zatial spokojnost.Takisto aj citlivost ma dobru ci terestrialmy tuner alebo satelitny tuner takze celkom dobra masinka to je :) :poklona:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Openboxy SX 4 - SX 6
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2014 - 16:06 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 05.Září 2008 - 11:09
Příspěvky: 331
satelitni prijimac: Openbox SX 6
Místo/Bydliště: Neďaleko od Trenčína......
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 4 krát
Skúšal niekto na týchto SX -och zdielanie súčasne cez LAN aj cez RS 232 ? Naraz na daľšie 2 prijímače. Openboxy S 1 aj S 2 to vedia . Ako je to s týmito ?

_________________
Openbox SX6 , S2 ,S1 2x Fe 80 , A 19,2E. 23,5E SkyLink , Th 0,8W - Int-1W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Openboxy SX 4 - SX 6
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2014 - 19:15 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
ASi ani nie, kedze zatial oscam v tomto boxe nepracuje.
Xcam zdielanie cez rs232 nevie.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Openboxy SX 4 - SX 6
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2014 - 19:24 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 23.Květen 2010 - 13:21
Příspěvky: 2723
Poděkoval: 29 krát
Poděkováno: 37 krát
Wicard podporuje aj rs232 sharing.

_________________
Niejake stb a tv a hlavne Lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 25 ročný! a no problém(je ako nový).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Openboxy SX 4 - SX 6
PříspěvekOdeslal: 16.Prosinec 2014 - 18:17 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Březen 2011 - 23:36
Příspěvky: 22
Zdravím,
uvažuji o kouipi tohoto přijímače. Nemohu se rozhodnout. Mohu prosím poprosit zdejší profíky, jestli bude nějaký rozdíl v obrazové kvalitě mezi přístroji SX4 Base, SX4 HD a SX6 HD, když mají všechny stejný CPU StiH 237 ? Zajímá mně jen obrazová kvalita nic jiného, děkuji..


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Openboxy SX 4 - SX 6
PříspěvekOdeslal: 16.Prosinec 2014 - 18:25 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
rovnaky graficky akcelerator, rovnake sw spracovanie obrazu - ziadny rozdiel.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Openboxy SX 4 - SX 6
PříspěvekOdeslal: 16.Prosinec 2014 - 18:43 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Březen 2011 - 23:36
Příspěvky: 22
revis napsal:
rovnaky graficky akcelerator, rovnake sw spracovanie obrazu - ziadny rozdiel.


děkuji za odpověd, to mě potěšilo..doporučujete tenhle box ? psal jsem i do ellana, že bych měl zájem o levnější box s kvalitním obrazem a byla mně doporučena tahle jejich novinka..předpokládám, že i fw do těchto boxu budou stejné nebo ne ?

dále jsem si ještě všiml v příspěvku od moderátora Duce, že sx4 Base je určitě klon oproti SX4 HD a SX6 HD, co to znamená ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Openboxy SX 4 - SX 6
PříspěvekOdeslal: 16.Prosinec 2014 - 22:50 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
Znamena to,ze tu najlacniesiu verziu vyrabaju v Cine - aspon podla napisu na obale .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Openboxy SX 4 - SX 6
PříspěvekOdeslal: 16.Prosinec 2014 - 22:55 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Březen 2011 - 23:36
Příspěvky: 22
revis napsal:
Znamena to,ze tu najlacniesiu verziu vyrabaju v Cine - aspon podla napisu na obale .


vyrábějí v Číně ? a ty ostatní se nevyrábí v Číně ? Já myslel, že ano..


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Openboxy SX 4 - SX 6
PříspěvekOdeslal: 17.Prosinec 2014 - 21:27 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
To neviem, "ostatne" som skatule nevidel . Pisem o tom co som mal v rukach .
Fortis je korejsky vyrobca, mozno vyrobu vyssich modelov nechal v korei.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Openboxy SX 4 - SX 6
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2015 - 19:40 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 07.Leden 2007 - 20:21
Příspěvky: 14
satelitni prijimac: Vu+ DUO2
revis napsal:
ASi ani nie, kedze zatial oscam v tomto boxe nepracuje.
Xcam zdielanie cez rs232 nevie.



Na RU fórach je informácia, že yuriks to už pre SX radu vyriešil (Oscam-ymod 1856) =D>

_________________
TM6900HDC, MUTANT 200S, OPENBOX SX6 HD, VU+ Duo² (OpenATV 4.2)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Openboxy SX 4 - SX 6
PříspěvekOdeslal: 25.Leden 2015 - 15:56 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 01.Leden 2010 - 11:17
Příspěvky: 366
Poděkováno: 3 krát
Nevyriešil. Oscam sice je ale s nefunkčnou čítačkou aj to je tam písané. Škoda celkom šikovné boxy ale bez funkčnej čítačky v oscame nezaujímavé.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Openboxy SX 4 - SX 6
PříspěvekOdeslal: 26.Leden 2015 - 17:35 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
vyriesil emulaciu a stapi . na /dev/sci0 mu to nejak nejde.
asi budu musiet zas umelo pridat device SC0 a SC1 . Kedze sa bude jednat o virtuale device, odozva zas nepojde pod 150ms.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 20 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk