e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 21.Duben 2018 - 4:00

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Pravidla fóra


Pripravujeme ......



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 15 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Wetek - Enigma2
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2017 - 4:30 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 15.Prosinec 2017 - 3:55
Příspěvky: 8
satelitni prijimac: Wetek play
Místo/Bydliště: Čechy
Poděkoval: 3 krát
Ahoj. Koupil jsem před časem Wetek play(1) se satelitním tunerem... Celou dobu jsem používal prostředí androidu. Při zakoupení Weteku jsem přikoupil i Enigmu2 na sd kartě. Je už to docela delší doba a tak bych se chtěl zeptat, zda jde smazat ta Enigma na sd kartě a nahrát na tu stejnou sd kartu jinou Enigmu2, nebo musí být vždy sd karta nová na každou Enigmu2 zvlášť?
Ta Enigma2 se prý na sd kartu vypaluje a tak nevím, zda musím kupovat vždy novou sd kartu. Upřesňuji, ta sd karta na Enigmu je 8GB. Děkuji za odpověď a radu. :)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Wetek - Enigma2
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2017 - 9:18 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 20.Říjen 2014 - 12:25
Příspěvky: 93
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 5 krát
Krátká odpověď - smazat.

Delší odpověď - stáhnout z fóra Weteku (wetekforums.com) vhodné E2 image, rozbalit např. 7zipem, získaný soubor s koncovkou "img" nahrát na kartu pomocí Win32DiskImager a je hotovo.
Kartu není potřeba mazat, Win32DiskImager to přepíše.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Wetek - Enigma2
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2017 - 15:28 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 15.Prosinec 2017 - 3:55
Příspěvky: 8
satelitni prijimac: Wetek play
Místo/Bydliště: Čechy
Poděkoval: 3 krát
Děkuji za rychlou odpověď. Tak to jsem rád, že se ta sd karta může používat jedna, tedy přepisováním. Vždy se raději poradím, abych to nějak nezmařil.
Ještě bych se rád zeptal na problém ohledně satelitních programů v tomto Wetek play(1). Mám tedy prostředí androidu jak jsem dříve psal, který jsem zaktualizoval ze stránek Wetek.com 1.1.8 pro Wetekplay1.
Mám naladěnu Astru23,5e Skylink. Jde mi o to, že přepínání jde velmi pomalu a u HD je to ještě větší prodleva přepnutí. Mám nahraný oscam. Je nějaká možnost to nějak opravit, aby to nebylo tak pomalé. Viděl jsem video na youtube a tam v androidu podle mne problém nebyl...Zda je tedy něco špatně u mě, nebo co s tím? Poradí někdo, děkuji... :poklona:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Wetek - Enigma2
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2017 - 16:09 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 20.Říjen 2014 - 12:25
Příspěvky: 93
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 5 krát
V tomhle neporadím, mám verzi s DVB-T tunerem a přepíná svižně (pod Enigmou).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Wetek - Enigma2
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2017 - 18:20 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 15.Prosinec 2017 - 3:55
Příspěvky: 8
satelitni prijimac: Wetek play
Místo/Bydliště: Čechy
Poděkoval: 3 krát
Ten vyměnitelný tuner dvbt2 jsem si k tomu Wetek play(1) také přikoupil, ale ještě nepoužil. Testuji tedy satelitní tuner, ten tam byl původní. Tam mám problém v androidu s tím přepínáním. Ale jak píšeš, tak pokud není problém s tunerem DVBT2, tak to je dobrá zpráva. K tomu se po čase také dopracuji, ale až pořádně vyzkouším ten tuner satelitní a k tomu Enigmu2.
Vlasně jak jsi psal DVBT2 s Enigmou2 mě ani nenapadlo jako možnost, pořád jsem měl v hlavě jen spojení Enigma2 a satelitní přijímače. No člověk se pořád učí :-)
Pro zajímavost jsi měl napsat, jakou Enigmu2 používáš pro ten DVBT2(pozemní) tuner.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Wetek - Enigma2
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2017 - 19:22 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 20.Říjen 2014 - 12:25
Příspěvky: 93
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 5 krát
Android jsem tam nikdy neměl - koupil jsem OpenELEC edici.
V NAND (interní pamět) mám PBnigma 5.3
Na SD kartách mám:
- poslední LibreELEC
- upravený LibreELEC 8.0.2, co umí i CVBS (analogový) výstup
- poslední OpenSPA 7.2.002
Zkoušel jsem i jiné (openatv, openhdf, mnigma), ale zatím jsem se vždy vrátil k PBnigmě.
Blbé je, že powerboard (autoři PBnigmy) je už delší dobu offline ...

PS: Naprostá většina zmíněných E2 obsahuje i Kodi jako plugin a to je z mého pohledu neporazitelná kombinace.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Wetek - Enigma2
PříspěvekOdeslal: 17.Únor 2018 - 10:23 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 15.Prosinec 2017 - 3:55
Příspěvky: 8
satelitni prijimac: Wetek play
Místo/Bydliště: Čechy
Poděkoval: 3 krát
Dobrý den. Mohl by mi někdo poradit, co dělám špatně? Mám Wetek play 1 (jak jsem popisoval zde dříve) se satelitním tunerem. Celou dobu tam mám nainstalován android který jsem dříve aktualizoval na ten poslední z fora wetek.com(tuším 1.1.8 ). Podle postupu zde jsem si na kartu SD micro vypálil Enigma2 (pbnigma 6.1) z fora také weteku.
Takto vypálenou E2 zasunu z boku do mojeho Wetek play1, který mám vždy vypnutý. Potom Wetek zapnu zadním přívodním el. kabelem a místo bootování mi wetek najede zase do stejného android prostředí, které je tam nainstalováno. Už jsem vyzkoušel i třeba podržet na chvilku tlačítko vypnutí/zapnutí na přijímači a pořád nic, jen ten android. Ještě jsem se pokusil dát z jiné micro karty Enigmu starší, kterou jsem si zakoupil v té době z novým Wetekem (zda jsem kartu třeba špatně nenaformátoval nebo nevypálil) a také nic. Mohl by mi někdo poradit postup s tou Enigmou, nebo co dělám špatně? Předem děkuji.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Wetek - Enigma2
PříspěvekOdeslal: 17.Únor 2018 - 12:02 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 20.Říjen 2014 - 12:25
Příspěvky: 93
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 5 krát
Je třeba mít poslední bootloader, ale ten by tam měl být automaticky s nejnovějším Androidem.
Tam je možno přepínat mezi startem systému z NAND (vestavěná pamět) a SD karty.
Hned po zapnutí se objeví bílá obrazovka s logem Wetek a nápisem, že zmáčknutím tlačítka power na DO lze přepnout z čeho se bude startovat.
Já mám třeba ten problém, že než se mi chytne monitor, ta bílá obrazovka už je pryč.
Takže to mám přepnuté na SD kartu - fiunguje to pak tak, že když je tam SD karta startuje z ní, když tam není startuje z NAND.
Takže doporučuji připojit Weteka k TV nebo monitoru, kde ta první bílá obrazovka bude vidět a zmáčknutím tlačítka power na DO přepnout na start z SD karty.

Technická - na SD kartu se nevypaluje, ale zapisuje, přepisuje, maže. Vypaluje se CD, DVD, BR ...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Wetek - Enigma2
PříspěvekOdeslal: 18.Únor 2018 - 16:57 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 15.Prosinec 2017 - 3:55
Příspěvky: 8
satelitni prijimac: Wetek play
Místo/Bydliště: Čechy
Poděkoval: 3 krát
Děkuji moc za opravdu užitečné rady "HWTest". Moc jsi mi pomohl. Tak jsem se s tím namordoval, až díky Tobě jsem to dal do kupy... :poklona:
Je zajímavé, že ani na zahraničních forech jsem postup na boot Enigmy nenašel, všade jen postup na aktualizaci android a pak už postup jen nahrání Enigmy na sd kartu a dále postupy už jen nastavení Enigmy. Jak jí přepnout z androidu berou už asi za samozřejmé :-) Tedy nic pro lamy :D

Ještě bych se chtěl zeptat, jaký oscam použít pro verzi PBNigma 6.1 a zda by šel použít i na kodování PowerVU(emu) a share v cccam.
Předem děkuji.

Foto pro ostatní WetekPlay sd boot Enigma...


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Wetek - Enigma2
PříspěvekOdeslal: 18.Únor 2018 - 17:42 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 20.Říjen 2014 - 12:25
Příspěvky: 93
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 5 krát
To bude nejspíš tím, že tuto možnost přidali až do (snad) posledního bootloaderu.
Předtím se to chovalo tak, že když byla SD karta bootoval z ní a když nebyla tak z NAND, ale lidi si stěžovali, že musejí vyndavat a zandavat kartu ...

Kdyby Powerboard nebyl již delší dobu offline poradil bych Oscam normálně z feedu - tedy doinstalovat normálně z nabídky PBnigmy. Takhle ale asi nezbyde, než zkoušet :D

Cccam by měl jít nastavit jako další čtečka do Oscamu, konkrétně do oscam.server asi takto:
Kód:
[reader]
label                         = popisek
enable                        = 1
protocol                      = cccam
device                        = adresaserveru,portserveru
user                          = jméno
password                      = heslo
group                         = 1


PowerVU netuším...


Edit: Oscam bych zkoušel odsud: viewtopic.php?f=165&t=54136


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Wetek - Enigma2
PříspěvekOdeslal: 19.Únor 2018 - 12:53 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 15.Prosinec 2017 - 3:55
Příspěvky: 8
satelitni prijimac: Wetek play
Místo/Bydliště: Čechy
Poděkoval: 3 krát
Ahoj, našel jsem OSCAM na PBNigma 6.1, kterou jsem dal na SDKartu do Weteku.
http://www.sat-universe.com/showthread.php?t=288924&page=9
Mohl by mi někdo poradit, jak ho nainstalovat do weteku?
Nějak nechápu, proč tam jsou 4 instalačky a jeden ten celý soubor.
Omlouvám se, že jsem takový neznalý, ale to se v tomto případě mají instalovat všechny 4 soubory? A jaké složky se mají přepsat na "atributy" 755, jak se tam píše v předešlích verzích oscamů. Omlouvám se ještě jednou, u toho weteku vůbec nevím, jak si poradit. Včera jsem nad tím bloumal celý den a nepřišel na to. Předem děkuji za pomoc a trpělivost se mnou.
:thankyou:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Wetek - Enigma2
PříspěvekOdeslal: 19.Únor 2018 - 14:36 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 20.Říjen 2014 - 12:25
Příspěvky: 93
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 5 krát
Ty ipk soubory jsou různé varianty instalačního balíčku, nechce se mi dohledávat čím se liší, ale vás zajímá ten s emu v názvu.
Nainstalovat standardním postupem - zkopírovat do tempu a nainstalovat.
Ten celý soubor (rar) je zabalený nainstalovaný Oscam včetně vzorové konfigurace a nápovědy - doporučuji stáhnout, rozbalit a pročíst/nastudovat.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Wetek - Enigma2
PříspěvekOdeslal: 19.Únor 2018 - 23:21 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 15.Prosinec 2017 - 3:55
Příspěvky: 8
satelitni prijimac: Wetek play
Místo/Bydliště: Čechy
Poděkoval: 3 krát
Tak to bude v tom odkazu tedy ten poslední, pokud vidím dobře...
A ohledně těch změn "atributů 755", to tam pořád zdůrazňují...to se jedná prosím o jaké soubory? Pořád to jejich vyjadřování nechápu....
Na zahraničních forech je také dost dotazů, co druh Enigmy, to jiný oscam umístěných souborů do jiných složek ve "vnitřku" Weteku/Oscamu.
Tedy např PBNigma a OpenATV, OpenPli atd. všechno jinak, ohledně složek, aby Oscam / emu fungoval...Je to tedy dost nepřehledné :-(
](*,) :shock:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Wetek - Enigma2
PříspěvekOdeslal: 20.Únor 2018 - 12:58 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 20.Říjen 2014 - 12:25
Příspěvky: 93
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 5 krát
Atributy bych řešil až v případě, že to nebude chodit. Instalační balíček by měl při instalaci dát soubory na správné místo včetně správných atributů.
Ruční nastavování atributů je třeba řešit při ručním kopírování souborů do určených adresářů.
Pro info - 755 je potřeba jen pro spustitelné soubory, tedy např binárka Oscamu + spouštěcí skript, zbytku by mělo stačit 644.

Začal bych tedy asi tím, že bych nainstaloval balíček a do /etc/tuxbox/config zkopíroval (vhodně upravené) konfigurační soubory, v základu by měly stačit oscam.server, oscam.user, oscam.conf - u těch nastavit atribut 644.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Wetek - Enigma2
PříspěvekOdeslal: 22.Únor 2018 - 16:24 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 15.Prosinec 2017 - 3:55
Příspěvky: 8
satelitni prijimac: Wetek play
Místo/Bydliště: Čechy
Poděkoval: 3 krát
Tak jsem to dnes konečně rozchodil.
Ten Oscam chodí moc dobře.
Stáhnout tedy soubor instalačky Oscam PBNigma 6.1 a nakopírovat pomocí "FTP" do Weteku klasicky do složky "tmp".
Pomocí enigmy nainstalovat...
Soubor rar. rozbalit, ručně pomocí "FTP" překopírovat do jednotlivých složek podle adresářů složek z rozbaleného souboru rar.
Klasicky etc/tuxbox...atd.
Pokud někdo chce Emu, je potřeba přidat aktualní SoftCam.key, není součástí souborů, tak si to dohledat a stáhnout z některého známého keys webu. Ten soubor se přidá k listům oscamu etc/tuxbox/...atribut se nechává těch 644 jako u listů.
___________Děkuji moc HWTest za pomoc
:poklona: :thankyou:

PBNIGMA VX 6.1 SdCard
(Obsahuje verzi Kodi 17,2 rc1 + )
http://s9.dosya.tc/server2/o16wm9/wetekplay-PBNIGMA-VX-6.1-20170515_sdcard.zip.html
Obrázek
Obrázek

Pro ostatní přikládám soubory pro Wetek play(1) PBNigma 6.1 OscamEMU. Nastavit podle návodu, share cccam/ newcamd individualně podle sebe...Pak to jede super ;-)
:good:

SoftCam.key: 18.2.2018
SOFTCAM & MR KEYS UPDATE - MIR Service (2600/1FFF) Biss New Key (75.0°E) ->11508 V 3100 7/8 - MTN Worldwide TV (0E00/0000) PowerVU New 01 Keys (57.0°E) ->4095 R 30000 3/5 (C-Band) - MBC Feed (2600/1FFF) Biss New Key (21.6°E) ->11590 V 2856 7/8 & 11592 V 1500 7/8 (MPEG-4) - HNL Feed (2600/1FFF) Biss New Key (16.0°E) ->11366 V 30000 3/4 (MPEG-4) - Discovery Networks (0E00/0000) PowerVU Next 00 Key (4.8°E) ->12322 V 27500 5/6 (MPEG-4) - Discovery Networks (0E00/0000) PowerVU Next 01 Key (4.8°E) ->12360 V 27500 5/6 (MPEG-4) - Discovery Networks Europe (0E00/0000) PowerVU Next 01 Key (0.8°W) ->12303 V 27500 5/6 (MPEG-4) - MTN Worldwide TV (0E00/0000) PowerVU New 01 Keys (20.0°W) ->12509 H 2081 2/3 & 12513 H 3320 3/4 (MPEG-4) - All Keys Full Updated...


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 15 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk