e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 09.Prosinec 2019 - 8:19

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 118 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 5 6 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 22.Říjen 2015 - 21:09 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Březen 2009 - 20:45
Příspěvky: 297
Poděkováno: 69 krát
davidas napsal:
jde pouzit setting z s2 mini do s3 mini? aktualne ho jeste nemam...


Nemám k dispozícií OpenBox S2 mini tak to neviem odskúšať, ale viem ti pre S3-ku urobiť setting aký potrebuješ, napíš ktoré satelity chceš.

_________________
CryptoBox 750HD, CryptoBox 700HD, DiSEqC H-H Motor SG-2100A

Hovor málo ale povedz veľa, píš malo ale napíš veľa.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Říjen 2015 - 2:40 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Březen 2009 - 20:45
Příspěvky: 297
Poděkováno: 69 krát
boban4 napsal:
Zdravím zistil som, že pri poslednom fw-95, nejde teletext. Snáď sa to upraví pri ďalšom.


Firmware s teletextom nájdeš tu:

viewtopic.php?f=341&p=635378#p635378

download/file.php?id=80679

PS: Diskusia k OpenBoxu S3 mini HD je potom tu:

viewtopic.php?f=340&t=64065

posting.php?mode=reply&f=340&t=64065

_________________
CryptoBox 750HD, CryptoBox 700HD, DiSEqC H-H Motor SG-2100A

Hovor málo ale povedz veľa, píš malo ale napíš veľa.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Říjen 2015 - 22:28 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Březen 2009 - 20:45
Příspěvky: 297
Poděkováno: 69 krát
jakub969 napsal:
Setting ....... ....... Plustelka


viewtopic.php?f=341&t=64067&p=635421#p635421

V settingu máš 16 TV programov, celkom je ich až 21, TV program "Regionalni televize" tam máš zo starej frekvencie 12168 V 27500 3/4 - tento program už vysiela z frekvencie 12070 H 27500 3/4, chýbajú ti tam TV programy: TV Regina - frekvencia 12070 H 27500 3/4, TV Šlagr, TV8 - frekvencia 11895 V 27500 5/6, Relax, Rebel - frekvencia 11797 H 29500 3/4 DVBS2 - MPEG-4.

_________________
CryptoBox 750HD, CryptoBox 700HD, DiSEqC H-H Motor SG-2100A

Hovor málo ale povedz veľa, píš malo ale napíš veľa.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Říjen 2015 - 20:33 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 27.Únor 2008 - 14:01
Příspěvky: 72
satelitni prijimac: openbox,motor,parabola 80cm
Místo/Bydliště: okr. Hlohovec
Zdravim. Zdiela s3 cez rs232? vyskusal som vsetky softy a nic ,koli dlzke kabla musi iba cez rs232,je to tel.kabel a cez lan to nejde lebo ma velky odpor ,kabel sa totiz neda vymenit.Vsetko je je dobre nastavene ,aj redukcie.Dakujem


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Říjen 2015 - 21:42 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Březen 2009 - 20:45
Příspěvky: 297
Poděkováno: 69 krát
miro665 napsal:
Zdravím. Zdieľa s3 cez rs232? cez lan to nejde lebo ma veľký odpor ,kábel sa totiž nedá vymeniť. Všetko je dobre nastavene. Dakujem


Menil som teraz dva staré OpenBoxy X800 zo zdieľaním cez RS232, za prijímače OBS3 mini HD cez LAN po telefónom kábli, dĺžka kábla 35 metrov a žiadny problém. Pokiaľ dodržíš všetky postupy montáže a naprogramovania prijímača tak to funguje.

Nastavenie prijímačov nájdeš tu:

viewtopic.php?f=340&t=64039#p634875

_________________
CryptoBox 750HD, CryptoBox 700HD, DiSEqC H-H Motor SG-2100A

Hovor málo ale povedz veľa, píš malo ale napíš veľa.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Říjen 2015 - 7:59 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 27.Únor 2008 - 14:01
Příspěvky: 72
satelitni prijimac: openbox,motor,parabola 80cm
Místo/Bydliště: okr. Hlohovec
Mam nahodou presne tu istu dlzku kabla,nastavene vseko ,kabel premerany ,krizeny ,aj tak nic ,,diody vzadu nesvietia,ked to prepojim kratkym kablom tak svietia a ide to,,uz davnejsie ked som robil s1 tak to viac ako na 10m neslo po telefonnom kabli,preto to potrebujem cez rs232


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Říjen 2015 - 20:17 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Březen 2009 - 20:45
Příspěvky: 297
Poděkováno: 69 krát
miro665 napsal:
,,diódy vzadu nesvietia, keď to prepojím krátkym káblom tak svietia a ide to,,


Problém bude niekde v kábli, pri LAN potrebuješ všetky štyri žily kábla, niekde máš poškodenú jednu žilu kábla, letky musia svietiť aj keď tam bude päťdesiat metrov kábla, alebo máš zle nacvaknuté koncovky, prípadne zle skrížený kábel.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
CryptoBox 750HD, CryptoBox 700HD, DiSEqC H-H Motor SG-2100A

Hovor málo ale povedz veľa, píš malo ale napíš veľa.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Říjen 2015 - 22:17 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 27.Únor 2008 - 14:01
Příspěvky: 72
satelitni prijimac: openbox,motor,parabola 80cm
Místo/Bydliště: okr. Hlohovec
Vsetko mam v poriadku ,,pri 10m to ide bez problemov,,uz som to tu aj cital ze to ide iba na par metroch s tymto kablom,,kabel mam prezvoneny ,,kazdy drot ma asi 90 ohm pri dlzke 35m,ale neviem preco to vobec nejde cez rs232


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Říjen 2015 - 20:32 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Březen 2009 - 20:45
Příspěvky: 297
Poděkováno: 69 krát
miro665 napsal:
Vsetko mam v poriadku


Keď to nejde cez LAN, tak cez RS232 to už vôbec nepôjde, poškodený kábel, jediná pomoc výmena kábla telefónneho za internetový.

_________________
CryptoBox 750HD, CryptoBox 700HD, DiSEqC H-H Motor SG-2100A

Hovor málo ale povedz veľa, píš malo ale napíš veľa.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Říjen 2015 - 21:27 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 27.Únor 2008 - 14:01
Příspěvky: 72
satelitni prijimac: openbox,motor,parabola 80cm
Místo/Bydliště: okr. Hlohovec
kabel je premerany nie je poskodeny a cez rs232 to nejde ani ked ma kabel dlzku 1m ,cez lan to ide pri dlzke tohto kabla 10m


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Říjen 2015 - 22:15 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Březen 2009 - 20:45
Příspěvky: 297
Poděkováno: 69 krát
miro665 napsal:
cez lan to ide pri dlzke tohto kabla 10m


To máš na mysli desať metrov kábla telefónneho alebo desať metrov kábla internetového?

PS: Koľko rokov má ten kábel na ktorom to skúšaš?

_________________
CryptoBox 750HD, CryptoBox 700HD, DiSEqC H-H Motor SG-2100A

Hovor málo ale povedz veľa, píš malo ale napíš veľa.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Říjen 2015 - 23:02 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Březen 2009 - 20:45
Příspěvky: 297
Poděkováno: 69 krát
miro665 napsal:
Zdravim. vyskusal som vsetky softy a nic. Dakujem


Tu nájdeš firmware kde ti bude fungovať zdieľanie pri päťdesiatich metroch kábla.

viewtopic.php?f=341&t=64038&p=636229#p636229

_________________
CryptoBox 750HD, CryptoBox 700HD, DiSEqC H-H Motor SG-2100A

Hovor málo ale povedz veľa, píš malo ale napíš veľa.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Listopad 2015 - 18:41 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 27.Únor 2008 - 14:01
Příspěvky: 72
satelitni prijimac: openbox,motor,parabola 80cm
Místo/Bydliště: okr. Hlohovec
Ved sa stale bavime o telefonnom kabli,,,cez lan to ide na nom na 10m ,kabel dlzky 35m je upne novy a uz som vyskusal vsetky fw,ak si precitas niektore prispevky tak to iste sa tu pise ze to nejde na vacsiu dlzku ,,skusal soom to aj na novych amikach a tiez to iste.Ale preco to nejde cez tu rs232 ked ju tam dali.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Listopad 2015 - 0:47 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Březen 2009 - 20:45
Příspěvky: 297
Poděkováno: 69 krát
miro665 napsal:
,,skusal soom to aj na novych amikach a tiez to iste.


Robil som teraz kombináciu OpenBox S3 mini HD a Amiko 8150 HD, dĺžka telefónného kábla 20. metrov, OpenBox S3 mini HD ako server, firmware v.99 a Amiko 8150 HD ako klient, firmware v.2.2.14 mcas, ide to v pohode, prepínanie programov na klientovi SD - programy do 1. sekundy, HD - programy 1. - 2. sekundy oneskorovanie. Pôvodne tam boli OpenBoxy X800, kábel bol zalištovaný bola by to prácna a drahá výmena tak to ostalo na tom telefónnom kábli, mali tam byť najprv dva Amika 8150 HD ale cez RS232 to stále každých 15. sekúnd zamŕzalo na 2. sekundy a potom sa to znova rozbehlo, tak som to potom prepojil cez LAN a tam mi to už nešlo vôbec server nevedel posielať kartu klientovi a vypisovalo to stále striedavo ERROR a DOWN tak som prijímač servera vymenil za OpenBox S3 mini HD a bolo to vyriešené.

_________________
CryptoBox 750HD, CryptoBox 700HD, DiSEqC H-H Motor SG-2100A

Hovor málo ale povedz veľa, píš malo ale napíš veľa.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Listopad 2015 - 19:44 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 27.Únor 2008 - 14:01
Příspěvky: 72
satelitni prijimac: openbox,motor,parabola 80cm
Místo/Bydliště: okr. Hlohovec
Robil som vcera s2hd a s3min, cez rs nejde, s 810 islo bez problemov,cez lan nejde, dlzka tel.kabla 17m,potom skratene o max mozne 3m a cez lan ide .Dlhsi kabel ako 15m mi nikdy neslo ani s amikami cez lan.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Listopad 2015 - 0:36 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Březen 2009 - 20:45
Příspěvky: 297
Poděkováno: 69 krát
miro665 napsal:
Robil som vcera s2hd a s3min, cez rs nejde, s 810 islo bez problemov.


Niekde robíš chybu, pri RS232 akú rýchlosť portu nastavuješ?, v skrytom menu 1117 máš emuláciu zapnutú?, v tabuľke Podmienený prístup - nastavenie čítačky máš Card sytém nastavený na zdieľaný dekodóvací systém?, Karta zapnutá máš nastavené na ZAP?, Card AutoUpdate máš zapnuté na ZAP?.

Ktorá firma je dodávateľom tvojich prijímačov ktoré robíš? - problém môže byť aj v prijímačoch.

_________________
CryptoBox 750HD, CryptoBox 700HD, DiSEqC H-H Motor SG-2100A

Hovor málo ale povedz veľa, píš malo ale napíš veľa.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Listopad 2015 - 13:34 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 27.Únor 2008 - 14:01
Příspěvky: 72
satelitni prijimac: openbox,motor,parabola 80cm
Místo/Bydliště: okr. Hlohovec
Ano vsetko nastavene tak ako si napisal ,pripojim 810 a s2 hd s tym to ide ,,ani naopak ked dam server s3 a klient 810 alebo s2hd tak to nejde,,
Pro sdíleni po RS232 mám nastaveno na serverové straně:
Rychlost sériového portu: 115200
Serial Port Mode: HEX
Displej v pohotovostním režimu: Zapnuto
Čtečka: CRYPTOWORKS (nebo IRDETO)
Sdílení ve Standby Openboxu: Zapnuto

Na straně klienta:
Rychlost sériového portu: 115200
Serial Port Mode: HEX

ve skrytém menu (menu -> 1117):
Emulace: Zapnuto
Idents: 0D96 pro CRYPTOWORKS (nebo 0624 pro IRDETO)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Listopad 2015 - 19:09 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 21.Březen 2009 - 21:21
Příspěvky: 257
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 2 krát
Mám reálne vyskúšané 2x openbox S2 cez LAN, kábel dlhý 39m. Žiaden problém, perfektne to funguje.
Satmonter, mám podobný problém so zabudovaným káblom, zdá sa mi že to bude LAN kábel, dĺžka cca 16 m. Potreboval by som poradiť, ako to nastaviť, aby to zdieľalo medzi Openbox S3 (alebo S2 )a Amiko 8250. Je mi jedno, ktorý je server. Vopred ďakujelm, v tejto oblasti som trocha riedky.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Listopad 2015 - 23:02 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Březen 2009 - 20:45
Příspěvky: 297
Poděkováno: 69 krát
miro665 napsal:
Rychlost sériového portu: 115200


Rýchlosť portu nastav v obidvoch prijímačoch na 9600.

_________________
CryptoBox 750HD, CryptoBox 700HD, DiSEqC H-H Motor SG-2100A

Hovor málo ale povedz veľa, píš malo ale napíš veľa.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Listopad 2015 - 23:22 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Březen 2009 - 20:45
Příspěvky: 297
Poděkováno: 69 krát
emo53 napsal:
ako to nastaviť, aby to zdieľalo medzi Openbox S3 (alebo S2 )a Amiko 8250. Je mi jedno, ktorý je server. Vopred ďakujelm.


Ako server daj OpenBox a ako klienta Amiko, takto to funguje, opačne mi to nešlo.

Nastavenie OpenBoxu nájdeš tu: viewtopic.php?f=341&t=64320

Pre Amiko klienta môžeš použiť dáta z klienta openboxu, neviem presne ako to má Amiko v menu uložené ak to objavím tak to tu napíšem.

_________________
CryptoBox 750HD, CryptoBox 700HD, DiSEqC H-H Motor SG-2100A

Hovor málo ale povedz veľa, píš malo ale napíš veľa.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 118 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 5 6 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk