e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 09.Prosinec 2019 - 10:07

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 118 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 20.Listopad 2015 - 11:41 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 27.Únor 2008 - 14:01
Příspěvky: 72
satelitni prijimac: openbox,motor,parabola 80cm
Místo/Bydliště: okr. Hlohovec
Skusal som kazdu rychlost rovnaku na oboch ,a nic :-(
emo 53 : viewtopic.php?f=14&t=62382


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Listopad 2015 - 22:59 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 21.Březen 2009 - 21:21
Příspěvky: 257
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 2 krát
satmonter píše:
"Ako server daj OpenBox a ako klienta Amiko, takto to funguje, opačne mi to nešlo".
Ďakujem Ti týmto za nakopnutie s tým serverom, už mi to ide. Má to len malú chybu krásy, ktorá sa dá zniesť. Po naštartovaní Amika je potrebné počkať asi pol až jednu minútu, aby sa začal dekódovať program.
Kým som ale na toto došiel, tak mi to chvíľu trvalo, lebo ping fungoval i spojenie bolo, ale vypisovalo to "Kódovaný program"


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Listopad 2015 - 23:55 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Březen 2009 - 20:45
Příspěvky: 297
Poděkováno: 69 krát
emo53 napsal:
Po naštartovaní Amika je potrebné počkať asi pol až jednu minútu, aby sa začal dekódovať program.


Úprimne povedané Amika nepatria medzi moje obľúbené prijímače, už len to ich dlhé zapínanie mi lezie na nervy, ale keď už ich mám po ruke musím ich nejako doriešiť.

Aký Firmware máš v tom prijímači MCAS alebo EMU?

_________________
CryptoBox 750HD, CryptoBox 700HD, DiSEqC H-H Motor SG-2100A

Hovor málo ale povedz veľa, píš malo ale napíš veľa.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Listopad 2015 - 1:24 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 21.Březen 2009 - 21:21
Příspěvky: 257
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 2 krát
momentálne tam mám 2.2.14 MCAS. Trocha som sa s tým hral a dal som tam 2.0.02 EMU, všetko som nastavil ale ping ani spojenie nešlo. Tak som tam dal verziu 2.0.02 MCAS, ale už som nevidel v menu nastavenia pre klienta, ale fungovalo to


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Listopad 2015 - 2:50 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Březen 2009 - 20:45
Příspěvky: 297
Poděkováno: 69 krát
emo53 napsal:
momentálne tam mám 2.2.14 MCAS.


Skúšal si aj tento: AMIKO_HD8250_2.2.21_emu?

viewtopic.php?f=13&t=59052&start=20#p637104

_________________
CryptoBox 750HD, CryptoBox 700HD, DiSEqC H-H Motor SG-2100A

Hovor málo ale povedz veľa, píš malo ale napíš veľa.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Listopad 2015 - 8:45 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 21.Březen 2009 - 21:21
Příspěvky: 257
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 2 krát
ten som neskúšal


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Listopad 2015 - 17:49 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 21.Březen 2009 - 21:21
Příspěvky: 257
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 2 krát
satmonter napsal:
emo53 napsal:
momentálne tam mám 2.2.14 MCAS.


Skúšal si aj tento: AMIKO_HD8250_2.2.21_emu?

viewtopic.php?f=13&t=59052&start=20#p637104

Práve som to vyskúšal a funguje to rovnako dobre.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Listopad 2015 - 20:34 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Březen 2009 - 20:45
Příspěvky: 297
Poděkováno: 69 krát
emo53 napsal:
Práve som to vyskúšal a funguje to rovnako dobre.


Všetky prijímače ktoré budem kombinovať s OpenBoxom pri zdieľaní a bude to plno funkčné, tak to dám do TÉMY o zdieľaní.

_________________
CryptoBox 750HD, CryptoBox 700HD, DiSEqC H-H Motor SG-2100A

Hovor málo ale povedz veľa, píš malo ale napíš veľa.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Prosinec 2015 - 21:11 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Březen 2009 - 20:45
Příspěvky: 297
Poděkováno: 69 krát
marecek29 napsal:
Satmaster to dobre napsal a ty az to jednou napojis pres router budes hledat kde je zakopanej pes kdyz pouzivas public adresy.


Mám takto už vyše roka zapojených osem prijímačov na jeden prijímač - o čom vlastne píšeš ???

_________________
CryptoBox 750HD, CryptoBox 700HD, DiSEqC H-H Motor SG-2100A

Hovor málo ale povedz veľa, píš malo ale napíš veľa.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Prosinec 2015 - 21:37 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červenec 2009 - 14:48
Příspěvky: 3200
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 105 krát
Pouzivani verejnych adres v privatni siti.

_________________
ObrázekObrázekObrázekObrázek




Na dotazy nepoužívejte SZ, ale fórum


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Prosinec 2015 - 21:55 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Březen 2009 - 20:45
Příspěvky: 297
Poděkováno: 69 krát
marecek29 napsal:
Pouzivani verejnych adres v privatni siti.


Tieto nastavenia sú pre domácu sieť, a cez SWITCH, cez ROUTER by to vyzeralo trochu inak, myslím ze v téme medzi OpenBoxmi je to napísané.

Pozri tu: viewtopic.php?f=341&t=64320#p638153

_________________
CryptoBox 750HD, CryptoBox 700HD, DiSEqC H-H Motor SG-2100A

Hovor málo ale povedz veľa, píš malo ale napíš veľa.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2015 - 23:21 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Srpen 2008 - 21:16
Příspěvky: 13
Dobry vecer, cele roky mi fungovalo zdielanie 3x klient opticum a 1x server opticum X403 HD cez RS232 v pohode, ale server mi bohuzial zdochol. V AB-COMe mi ako nahradu doporucili OPENBOX S3 mini ktore uz mam doma s tym ze to pojde ako sever a ako klienti budu zavesene este fungujuce 3x opticum nadalej cez RS 232. Software uz som nahral verziu 99. Studujem tu forum dookola ale moju kombinaciu zdelania som nejak nepostrehol. Potreboval by som pomoct ako to nakopnut aby to slapalo. Dakujem za veskeru pomoc a informacie.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2015 - 0:46 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Březen 2009 - 20:45
Příspěvky: 297
Poděkováno: 69 krát
albert2 napsal:
roky mi fungovalo zdielanie 3x klient opticum a 1x server opticum X403 HD cez RS232 ale server mi bohuzial zdochol. V ABCOMe mi ako nahradu doporucili OPENBOX S3 mini ze to pojde ako sever a ako klienti budu zavesene este fungujuce 3x opticum nadalej cez RS 232. Potreboval by som pomoct ako to nakopnut aby to slapalo. Dakujem.


Bohu žiaľ ťa v ABCOMe zle informovali, cez RS 232 ti to z OpenBoxom S3 mini HD nepôjde, fungovať ti to s timíto prijímačmi bude cez LAN, OpenBox S3 mini HD bude ako server, ale cele to prepojenie prijímačov budeš musieť prerobiť, namiesto opticum switchca s telefónnymi koncovkami, to treba vymeniť za internetový switch a internetové koncovky, prijímače Opticum X403 HD majú internetový vstup, tak že namiesto 9pinových koncoviek RS232 nacvakneš na kábel internetové koncovky, zapojíš to do internetového vstupu prijímača,naprogramuješ prijímače na novo a fachčiš ďalej.

_________________
CryptoBox 750HD, CryptoBox 700HD, DiSEqC H-H Motor SG-2100A

Hovor málo ale povedz veľa, píš malo ale napíš veľa.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2015 - 11:14 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Srpen 2008 - 21:16
Příspěvky: 13
Cez lan sa to neda, kedze iba X403-ka mala sietovy konektor ale ta zdochla. ostatne primace maju iba RS232(clienti su este z cias "FREE DIGI"),ale funkcne preto to bolo zapojene takto. Ale napada ma jedna moznost ze ta X403 nezdochla celkom, len samotny AV a HDMI vystup, zdielanie nadalej funguje ako server, aj v menu sa viem pohybovat a pod. Len ci sa da zdielat naraz LAN aj RS232. To je otazka. Dakujem za info.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2015 - 18:48 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Srpen 2008 - 21:16
Příspěvky: 13
Caute,

Fungovalo by Openbox S3 ako server prepojene cez svitch s Opticum X403 ako klient a X403-ojku prepojit cez RS232 s dalsimi opticumami ? Dakujem za odpoved.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2015 - 18:50 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 25.Listopad 2007 - 19:15
Příspěvky: 1134
Poděkováno: 7 krát
na poslednich par kusech co mi prisly, jsem dal posledni fw, samozrejme tovarko atd. o tom netreba psat......, bud ma problem hw, nebo fw, ale pri prepinani se projevuje hlaska zadny signal.....jiny sat nema problem

_________________
...:::IP box 200S_AB Enigma 15.12.2008+TT ...28 + Gital, Optibox cx pvr ready extra+hdmi, Icecrypt s4000hd pvr, SatElita 2000HD, P 6010:::...IPBox55HD+AB_Enigma2 18.10.2011


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2015 - 22:38 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Březen 2009 - 20:45
Příspěvky: 297
Poděkováno: 69 krát
albert2 napsal:
Fungovalo by Openbox S3 ako server prepojene cez svitch s Opticum X403 ako klient a X403-ojku prepojit cez RS232 s dalsimi opticumami ? Dakujem za odpoved.


Na prepojenie OpenBoxu S3 mini HD a Opticum X403 nepotrebuješ switch, môžeš ich prepojiť na priamo ale kríženým káblom, zdieľanie potom ale na ďalšie prijímače ti nepôjde, tento prijímač to nevie, na niečo také by si potreboval prijímač z Linuxom ale prepojenie tiež cez LAN.

_________________
CryptoBox 750HD, CryptoBox 700HD, DiSEqC H-H Motor SG-2100A

Hovor málo ale povedz veľa, píš malo ale napíš veľa.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2015 - 22:51 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Březen 2009 - 20:45
Příspěvky: 297
Poděkováno: 69 krát
albert2 napsal:
Dobry vecer, cele roky mi fungovalo zdielanie 3x klient opticum a 1x server opticum X403 HD cez RS232 v pohode, ale server mi bohuzial zdochol.


Teraz ma napadlo veď Amiko 8250 HD má podobný zdieľací protokol ako Opticum X403, a nemusíš nič prerábať, raz som robil takúto kombináciu cez RS232 s SD prijímačom Bigsat CR 67 a fungovalo to, trochu prispato ale išlo to.

_________________
CryptoBox 750HD, CryptoBox 700HD, DiSEqC H-H Motor SG-2100A

Hovor málo ale povedz veľa, píš malo ale napíš veľa.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2015 - 23:00 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Srpen 2008 - 21:16
Příspěvky: 13
dobre, takze tadeto cesta asi nevedie. A co tak nieco take ze, ponechat zostavu opticum-ov ako je teraz cez RS 232, tj server polofunkcny X403, klienti 3x 4100C, a ako stvrteho klienta zavesit openbox na X403 po lan.Tak by to slo ? Ked uz mam ten blbi openbox kupenyco uz s nim. nejak by to bolo treba pouzit. Diki


Naposledy upravil(a) albert2 dne 15.Prosinec 2015 - 23:32, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2015 - 23:07 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Srpen 2008 - 21:16
Příspěvky: 13
Citovat:
Teraz ma napadlo veď Amiko 8250 HD má podobný zdieľací protokol ako Opticum X403, a nemusíš nič prerábať, raz som robil takúto kombináciu cez RS232 s SD prijímačom Bigsat CR 67 a fungovalo to, trochu prispato ale išlo to.


Z Amikom by to fungovalo, tak to bezi u svagra a v pohode,to je fakt. Len ja uz ten openbox mam kupeny, co s nim? To mam kupit zase dalsie ?


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 118 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk