e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 21.Září 2018 - 22:48

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 40 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 31.Prosinec 2017 - 11:45 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Prosinec 2016 - 12:16
Příspěvky: 213
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 5 krát
chyba je vo VTI 13.X.Neodladeny image s viacerymi detskymi chybami.Dobre si spravil,ze si sa vratil spet na VTI 11.X.Tam zatial vsetko ide ok.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Prosinec 2017 - 12:44 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 05.Březen 2011 - 19:03
Příspěvky: 24
Alben díky za potvrzení,alepoň vím,že dělám vše dobře :Yahoo!:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Prosinec 2017 - 13:42 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Leden 2011 - 22:03
Příspěvky: 204
satelitni prijimac: VU+SOLO4K, VU+ UNO
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 13 krát
alben napsal:
chyba je vo VTI 13.X.Neodladeny image s viacerymi detskymi chybami.Dobre si spravil,ze si sa vratil spet na VTI 11.X.Tam zatial vsetko ide ok.


Blbost!
VTi za to nemůže. Jen se pro VTi 13x.x. změnila verze samby (vyšší zabezpečení) a malinko změnil automount. Proto to při návratu na VTi 11 funguje. Chce to jenom správně nastavit. Zkuste si pohrát ve správci připojení s volbou MountProcess (Classic Mount/AutoFS).
Mě to funguje bez problémů. Ale už si nepamatuju, jakou volbu jsem použil, jenom vím, že teď nemám sdílené disky v /etc/auto.network, ale v /etc/auto.network_vti a cesta k souborům je /media/net/autonet/ (Ve VTi 11 jsem to měl v /media/net/autofs/). Zřejmě mám tedy použit Classic Mount.

_________________
Vu+Solo 4K, VU+UNO, (VTI v13.0.11, skin MetrixHD-simple s vlastními úpravami, OScam 11429, karta-SKYLINK ICE v režimu IRDETO)
parabola 90, Twin LNB, motor-Digipower SG-2100, TV-LED LG 42" 42LE4500.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Prosinec 2017 - 13:45 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Prosinec 2016 - 12:16
Příspěvky: 213
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 5 krát
skus usb moutnut a nasledne restart,ci ti ostane automaticky moutnuty.Je tam vela chyb a neodladenych veci za tym si stojim.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Prosinec 2017 - 14:14 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Leden 2011 - 22:03
Příspěvky: 204
satelitni prijimac: VU+SOLO4K, VU+ UNO
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 13 krát
Já si zase stojím za tím, že neodladěné VTi je blbost!
Naučte se pánové při každé změně hlavního čísla verze image nastavit si vše od prvopočátku a nebudete mít problémy. V rámci verze už potom můžete obnovovat nastavení ze zálohy (jinak max. nastavení programů a bouquetů).
Já osobně vždy při velké změně provádím obnovení do továrka, instalace image z USB a vše nastavím od začátku a jen naimportuju programy (přes DreamboxEdit). Nikdy jsem potom neměl nějaké větší potíže se základními funkcemi, jen občas nějaká nekompatibilita dodatečných pluginů.
V rámci změn v jedné verzi (např. VTi 13.0.0 -> VTi 13.0.2) už používám obnovení z VTi zálohy ( i tyto změny ale instaluju z USB a ne updatem z běžícího image). Většině problémů se takto vyhnu. Když chci prostě nejnovější funkce, musím tomu věnovat trochu víc času.

_________________
Vu+Solo 4K, VU+UNO, (VTI v13.0.11, skin MetrixHD-simple s vlastními úpravami, OScam 11429, karta-SKYLINK ICE v režimu IRDETO)
parabola 90, Twin LNB, motor-Digipower SG-2100, TV-LED LG 42" 42LE4500.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Leden 2018 - 14:16 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 05.Březen 2011 - 19:03
Příspěvky: 24
Já vždy při novém VTI dělám čistou instalaci a nastavuji vše od znova,tak jak jsem uvedl nezabere to zase tolik času,ale šlo mi o připojení na vzdálený disk přes NFS,tak jak jsem uvedl.Pomohlo připojení přes CIFS vše bez hesla a jména,tak nevím jestli jde o vyšší zabezpečení,ale NFS nefunguje.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Leden 2018 - 16:18 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 11.Květen 2011 - 9:41
Příspěvky: 348
satelitni prijimac: Zero/ET7000/DM7080HD/DM900 4K
Poděkoval: 44 krát
Poděkováno: 53 krát
Takhle funguje samba u openatv od verze 6.1.
Je nová a teď teda dorazila i na VTI.
NFS lze sice použít a tváří se jako funkční, ale přístup na vzdálený disk není možný.
Je třeba použít CIFS, důležité: nevyplňovat heslo a jméno už při požadavku v prohlížení sítě (případně ho musíme smazat, pokud jsme jej už zadali).
Pak zadat CIFS sdílení, ale pole s heslem a jménem nechat prázdné.
Dát připojit - a připojený bod při prvním připojování sám vyplní ve správci připojení poslední dva řádky takhle:

Příloha:
Výstřižek samba.PNG

Dříve tam muselo být root/openatv, jinak to nejelo - s tím to už ale pro změnu nejede teď.
Takže nechat prázdné.

Soubor auto.network v /etc po stránce hesel teď vypadá takhle:

Příloha:
auto.net.png


...a automounts.xml v /etc/enigma2 takhle:

Příloha:
vyst2.PNG

Funguje na 100%, jiný způsob přístupu na vzdálené disky jsem u této samby neobjevil.
A musím říct, že jsem si to na podzim pěkně užil, než jsem na to přišel.
...a krásný nový rok !!! :D


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Zero, DM7080HD, DM920


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Leden 2018 - 10:59 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 12.Únor 2011 - 11:12
Příspěvky: 16
Ja sa na to mozem...Pri rescan mi najde v sieti len PC. Ked dam expertny a dam vyhladat ip VU+ tak mi to tam ukaze. nakonfigurujem to presne jak kolega popisuje, ukaze ze je to v sieti aktivovane ale pripojit sa neda. Idem naspet, dam rescan a znova len PC v sieti vidiet. U mna vyzera automounts takto. u mena a hesla nieco chyba. v nastaveni som nic nezadaval a pisalo tam username "guest" a bez hesla


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Leden 2018 - 13:21 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 19.Leden 2007 - 13:45
Příspěvky: 314
Poděkováno: 11 krát
Hm..

Mám Vti 13, nemám žádný Automount a vždycky mi sdílení fungovalo a funguje, aniž bych na to šáhl.

Ve Windows 10 musí být adresář, který chci sdílet ke sdílení povolený a na uživatele Guest to nefunguje, PC je vidět, ale nejde procházet.
Proto jsem vytvořil dalšího uživatele, jméno a heslo a pro tohoto uživatele povolil k výše uvedenému adresáři sdílení s právy čtení i zápisu.
Jednou se to mountne a je to navěky, u mě asi 2 roky.

_________________
VU+ Solo4K a VTI 13.09, parabola Nokia Sathunter 146x120, rotátor ze Sovětského Svazu na 36 V z roku 1992, pozicioner Nokia, Dune BDPrime, Yamaha media receiver, Evolveo H8+LibreElec, plasma Panasonic 165 cm a spousta dalšího bordelu 8)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Leden 2018 - 14:45 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Leden 2011 - 22:03
Příspěvky: 204
satelitni prijimac: VU+SOLO4K, VU+ UNO
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 13 krát
Foolproof napsal:
Hm..

Mám Vti 13, nemám žádný Automount a vždycky mi sdílení fungovalo a funguje, aniž bych na to šáhl.

Ve Windows 10 musí být adresář, který chci sdílet ke sdílení povolený a na uživatele Guest to nefunguje, PC je vidět, ale nejde procházet.
Proto jsem vytvořil dalšího uživatele, jméno a heslo a pro tohoto uživatele povolil k výše uvedenému adresáři sdílení s právy čtení i zápisu.
Jednou se to mountne a je to navěky, u mě asi 2 roky.


Přesně! Toto je správný postup!

_________________
Vu+Solo 4K, VU+UNO, (VTI v13.0.11, skin MetrixHD-simple s vlastními úpravami, OScam 11429, karta-SKYLINK ICE v režimu IRDETO)
parabola 90, Twin LNB, motor-Digipower SG-2100, TV-LED LG 42" 42LE4500.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Červen 2018 - 19:40 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 26.Říjen 2016 - 9:12
Příspěvky: 20
Poděkoval: 7 krát
Foolproof, můžeš mi s tím poradit? Chci sdílet adresář D:/_Foto na počítači "PC" s W10, který sdílím jako "foto". K němu mám uživatele "tuner" s heslem. Co mám přesně napsat do pole "Sdílený server"? Dříve mi to chodilo bez problému, teď jsem vyzkoušel bezvýsledně vše. Díky


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Červen 2018 - 15:09 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 26.Říjen 2016 - 9:12
Příspěvky: 20
Poděkoval: 7 krát
Foolproof napsal:
Hm..

Mám Vti 13, nemám žádný Automount a vždycky mi sdílení fungovalo a funguje, aniž bych na to šáhl.

Ve Windows 10 musí být adresář, který chci sdílet ke sdílení povolený a na uživatele Guest to nefunguje, PC je vidět, ale nejde procházet.
Proto jsem vytvořil dalšího uživatele, jméno a heslo a pro tohoto uživatele povolil k výše uvedenému adresáři sdílení s právy čtení i zápisu.
Jednou se to mountne a je to navěky, u mě asi 2 roky.



Mám podobný problém: Vidím svůj PC s W10, ale nevidím jeho disk. Mám VTi 13.0.9. Po delší době jsem se zkoušel připojit na PC, a nejde to - disk nevidím. Z PC vidím VU SOLO4k v pohodě. Na PC mám výjimku ve firewallu, zkoušel jsem Firewall i vypnout, i antivirus AVG, nic nepomáhá.

Přípojný bod konfiguruji takto:

Aktivace povoleno
Název pc
Typy připojení CIFS sdílení
Server ip 192.168.200.186
Sdílený server $d (zkoušel jsem i adresář „foto“)
(na počítači disk d: i jeho adresář d“\_foto nasdílený mám pod názvem „foto“)
Použít jako náhradu HDD ne (zkoušel jsem i ano)
Možnost připojení rw
Uživatel jméno
Heslo *******
Připojování Auto FS
Zkoušel jsem i guest bez hesla

Nešlo mi rušení přípojných bodů, tak jsem je smazal editací \etc\enigma2\automounts.xml a \etc\aut.network_vti, ani to mi nepomohlo.

Jestliže mám nasdílený jenom adresář d:\_foto, a to jako "foto", jak to musím do konfigurace přípojných bodů napsat? foto, nebo d$foto?
Dříve mi to chodilo. Měl bys prosím nějaký nápad?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Červenec 2018 - 13:10 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 12.Říjen 2006 - 14:38
Příspěvky: 44
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 5 krát
Foolproof napsal:
Hm..

Mám Vti 13, nemám žádný Automount a vždycky mi sdílení fungovalo a funguje, aniž bych na to šáhl.

Ve Windows 10 musí být adresář, který chci sdílet ke sdílení povolený a na uživatele Guest to nefunguje, PC je vidět, ale nejde procházet.
Proto jsem vytvořil dalšího uživatele, jméno a heslo a pro tohoto uživatele povolil k výše uvedenému adresáři sdílení s právy čtení i zápisu.
Jednou se to mountne a je to navěky, u mě asi 2 roky.


Taky mi to nefunguje. Dřív to bylo OK několik let taky. Na solo to šlo až do nějaké aktualizace.

_________________
VU+DUO, DM800, SG 2100,VU+solo4K, LG 65UJ634V, NAS Synology


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Červenec 2018 - 16:01 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Leden 2011 - 22:03
Příspěvky: 204
satelitni prijimac: VU+SOLO4K, VU+ UNO
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 13 krát
To není problém aktualizací VUček, ale WIN10!
Microsoft postupně aplikoval plno bezpečnostních aktualizací a teď je s tím problém. Zkontrolujte ve WIN10 nastevení služeb: Hostitel poskytovatele rozpoznávání funkce a Publikování prostředků rozpoznávání funkcí. Obě služby musí být spuštěné a nastaveny na Automaticky (zpožděné spuštění).
Zkuste si pročíst toto (bohužel je to jen v němčině): https://www.vuplus-support.org/wbb4/ind ... ost1660068

Z tohoto mi pomohla následující informace co změnit ve VUčku:

V mnoha případech pomáhá změnit řádek v /etc/samba/smb.conf:
security = user
na
security = share

_________________
Vu+Solo 4K, VU+UNO, (VTI v13.0.11, skin MetrixHD-simple s vlastními úpravami, OScam 11429, karta-SKYLINK ICE v režimu IRDETO)
parabola 90, Twin LNB, motor-Digipower SG-2100, TV-LED LG 42" 42LE4500.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Červenec 2018 - 17:43 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 26.Říjen 2016 - 9:12
Příspěvky: 20
Poděkoval: 7 krát
brkulin napsal:
To není problém aktualizací VUček, ale WIN10!
Microsoft postupně aplikoval plno bezpečnostních aktualizací a teď je s tím problém. Zkontrolujte ve WIN10 nastevení služeb: Hostitel poskytovatele rozpoznávání funkce a Publikování prostředků rozpoznávání funkcí. Obě služby musí být spuštěné a nastaveny na Automaticky (zpožděné spuštění).
Zkuste si pročíst toto (bohužel je to jen v němčině): https://www.vuplus-support.org/wbb4/ind ... ost1660068

Z tohoto mi pomohla následující informace co změnit ve VUčku:

V mnoha případech pomáhá změnit řádek v /etc/samba/smb.conf:
security = user
na
security = share



To jsem provedl - tedy změnil nastavení obou služeb ve WIN10 a nastavil "security=share". Výsledek je, že nyní nemohu z PC na VUSOLO4K. Můžeš mi poradit, jak mohu zpět upravit smb.conf? Zpětné nastavení obou služeb ve Windows mi nepomohlo.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Červenec 2018 - 18:21 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Leden 2011 - 22:03
Příspěvky: 204
satelitni prijimac: VU+SOLO4K, VU+ UNO
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 13 krát
Zálesí napsal:
brkulin napsal:
To není problém aktualizací VUček, ale WIN10!
Microsoft postupně aplikoval plno bezpečnostních aktualizací a teď je s tím problém. Zkontrolujte ve WIN10 nastevení služeb: Hostitel poskytovatele rozpoznávání funkce a Publikování prostředků rozpoznávání funkcí. Obě služby musí být spuštěné a nastaveny na Automaticky (zpožděné spuštění).
Zkuste si pročíst toto (bohužel je to jen v němčině): https://www.vuplus-support.org/wbb4/ind ... ost1660068

Z tohoto mi pomohla následující informace co změnit ve VUčku:

V mnoha případech pomáhá změnit řádek v /etc/samba/smb.conf:
security = user
na
security = share



To jsem provedl - tedy změnil nastavení obou služeb ve WIN10 a nastavil "security=share". Výsledek je, že nyní nemohu z PC na VUSOLO4K. Můžeš mi poradit, jak mohu zpět upravit smb.conf? Zpětné nastavení obou služeb ve Windows mi nepomohlo.


No úplně stejně, jako když jsi měnil security = share. To znamená připojit se ftpkem, stáhnout soubor, upravit a zase ftpkem poslat zpět. FTPkem to musí jít, to nemá se sambou nic společného!

Ještě předtím bych ale doporučil ve WIN10 spustit Správce pověření a tam smazat všechny přihlašovací údaje k VUčku. Pak restart a mělo by připojení fungovat i s tím, co máš teď nastaveno (security=share).

_________________
Vu+Solo 4K, VU+UNO, (VTI v13.0.11, skin MetrixHD-simple s vlastními úpravami, OScam 11429, karta-SKYLINK ICE v režimu IRDETO)
parabola 90, Twin LNB, motor-Digipower SG-2100, TV-LED LG 42" 42LE4500.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Červenec 2018 - 16:52 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 12.Říjen 2006 - 14:38
Příspěvky: 44
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 5 krát
Příloha:
vu.jpg
brkulin napsal:
To není problém aktualizací VUček, ale WIN10!
Microsoft postupně aplikoval plno bezpečnostních aktualizací a teď je s tím problém. Zkontrolujte ve WIN10 nastevení služeb: Hostitel poskytovatele rozpoznávání funkce a Publikování prostředků rozpoznávání funkcí. Obě služby musí být spuštěné a nastaveny na Automaticky (zpožděné spuštění).
Zkuste si pročíst toto (bohužel je to jen v němčině): https://www.vuplus-support.org/wbb4/ind ... ost1660068

Z tohoto mi pomohla následující informace co změnit ve VUčku:

V mnoha případech pomáhá změnit řádek v /etc/samba/smb.conf:
security = user
na
security = share


Díky za návod. Bohužel, udělal jsem vše a výsledek je stejný. Tak už nevím.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
VU+DUO, DM800, SG 2100,VU+solo4K, LG 65UJ634V, NAS Synology


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Červenec 2018 - 20:25 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Leden 2011 - 22:03
Příspěvky: 204
satelitni prijimac: VU+SOLO4K, VU+ UNO
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 13 krát
Tak ještě ve WIN zkontrolovat síť.
Ve vlastnostech připojení by měl být profil sítě Privátní a ne Veřejný.
WIN10 nepovolují anonymní přihlášení, takže je nutné mít vytvořeného uživatele s heslem (s příslušnými právy) pro sdílení složek.
PC i Vu ve stejné pracovní skupině (ve VU se nastavuje zase v smb.conf).
Dále ve VU v síťových sdíleních nastavit připojení na AutoFS a ne Classic Mount.

Jestli nic z toho nepomůže, tak už nevím! Mně to při takovém nastavení funguje. Ale Windows jsou Windows a to je něco mezi Nebem a Zemí a na každém PC se to chová malinko odlišně a většinou podivně (a s každou aktualizací WIN se to mění).

_________________
Vu+Solo 4K, VU+UNO, (VTI v13.0.11, skin MetrixHD-simple s vlastními úpravami, OScam 11429, karta-SKYLINK ICE v režimu IRDETO)
parabola 90, Twin LNB, motor-Digipower SG-2100, TV-LED LG 42" 42LE4500.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Červenec 2018 - 14:43 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 12.Říjen 2006 - 14:38
Příspěvky: 44
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 5 krát
brkulin dík za tipy. Bohužel nic nepomáhá. Už se s tím nebudu trápit. Pojedu přes NAS tam to chodí. Třeba se to po nějaké aktualizaci win nebo vu spraví. Ještě jednou dík za snahu.

_________________
VU+DUO, DM800, SG 2100,VU+solo4K, LG 65UJ634V, NAS Synology


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Červenec 2018 - 19:09 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Leden 2011 - 22:03
Příspěvky: 204
satelitni prijimac: VU+SOLO4K, VU+ UNO
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 13 krát
To mě mrzí, že to nejde. Od aktualizace VU nic nečekej - ta to nevyřeší. A pokud jde o windows, tak to bude asi čím dál horší (Mrkvosoft nemá zájem na spolupráci s jinými systémy).

_________________
Vu+Solo 4K, VU+UNO, (VTI v13.0.11, skin MetrixHD-simple s vlastními úpravami, OScam 11429, karta-SKYLINK ICE v režimu IRDETO)
parabola 90, Twin LNB, motor-Digipower SG-2100, TV-LED LG 42" 42LE4500.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 40 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk