e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 19.Prosinec 2018 - 13:56

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 262 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 110 11 12 13 14 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 12.Říjen 2018 - 15:59 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Únor 2016 - 18:38
Příspěvky: 10
Poděkoval: 7 krát
Takže dnes kúpený a fungujúci na jednotku mínus. To mínus preto lebo na diaľkovom je tlačítko aj na vypnutie TV a nikde neviem nájsť ako ho nakonfigurovať aby spolupracoval z mojím TV. Vie tu niekto poradiť ako na to? Vopred ďakujem.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 12.Říjen 2018 - 17:10 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 21.Červen 2011 - 17:21
Příspěvky: 141
satelitni prijimac: Vu+Uno 4k/Formuler F4 Turbo
Místo/Bydliště: Moravská Třebová
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 9 krát
Je to napsano na stitku zezadu ovladace


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 12.Říjen 2018 - 17:12 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4113
Poděkoval: 214 krát
Poděkováno: 271 krát
kavis napsal:
Takže dnes kúpený a fungujúci na jednotku mínus. To mínus preto lebo na diaľkovom je tlačítko aj na vypnutie TV a nikde neviem nájsť ako ho nakonfigurovať aby spolupracoval z mojím TV. Vie tu niekto poradiť ako na to? Vopred ďakujem.

Na ovladaci mas vzadu navod v anglictine.
Scan:

How to set tv on/off
Press and hold TV button for 5 seconds.
The LED begins flashing and
RCU enters Learning Mode.
Aim the TV RCU towards the
front of this RCU (distance less than 2cm).
Press and hold the power button on the
‘TV RCU for 3 seconds.
If the tv RCU is programmed correctly.
the LED will flash 3 times.
Exit Learning Mode by pressing any other
button on this RCU.
RCU Will automatically exit Learning Mode
after a certain time.

Translator:
Jak nastavit tlacitko zapnout / vypnout televizi

Stiskněte a podržte tlačítko TV na 5 sekund.
LED začne svítit a
RCU vstupuje do režimu učení.
Zaměřte TV RCU směrem k
přední část této RCU (vzdálenost menší než 2 cm).
Stiskněte a podržte tlačítko napájení na kartě
'TV RCU na 3 sekundy.
Pokud je TV RCU naprogramováno správně.
LED dioda třikrát zhasne.
Ukončete režim učení stisknutím libovolného jiného tlačítka
na tomto RCU.
RCU automaticky ukončí učení Mode
po určité době.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, citacky TBS3102


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 13.Říjen 2018 - 11:57 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Únor 2008 - 19:15
Příspěvky: 8
satelitni prijimac: Formuler F4 Turbo
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 2 krát
Ja som to konfiguroval cez HDMI CEC, skus toto aktivovat.

_________________
openATV 6.1 (2018-05-17) @ Formuler F4 Turbo


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 16.Říjen 2018 - 13:16 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Únor 2016 - 18:38
Příspěvky: 10
Poděkoval: 7 krát
Ďakujem vám. To ma nenapadlo že na zadnej stráne je návod a nie tie ich keci o výrobcovi - malé písmo a oči už v keli. A podarila sa mi ďalšia hlúposť. Pri priraďovaní tlačítok som priradil k jednomu tlačítku "hlúposť" a neviem sa toho zbaviť. Nevie niekto poradiť v akom súbore a adresári sa nachádzajú tieto priradenia že by som to skúsil cez počítač vymazať? A ešte jedna otázka. Na formuleri F1 mi prestalo fungovať ovládanie hlasitosti tlačítkom Vol. +/-. Prezrel som celé menu a nikde som nenašiel kde sa to dá nastaviť. Dostal som od kamoša radu "preflesovat box nanovo"


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 16.Říjen 2018 - 13:30 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Únor 2016 - 18:38
Příspěvky: 10
Poděkoval: 7 krát
dfencik napsal:
Ja som to konfiguroval cez HDMI CEC, skus toto aktivovat.


No u mňa je jeden malý problém. Ja ho mám pripojený na monitor a ako sa vraví ten už je fúzatý ( BENQ M2700HD) a všetko už nespolupracuje. Zo všetkých možností čo sú tam dané spolupracuje iba že ak zapnem monitor zapne sa aj prístroj. Vypnutie monitoru už nevypne prístroj a príkazy na prístroji nemajú žiadnu odozvu na monitor.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 16.Říjen 2018 - 17:00 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4113
Poděkoval: 214 krát
Poděkováno: 271 krát
Kavis, na openpli viem poradit.
Otvor si v menu nastavenie hotkey a on ti ukaze, co je na ktorom tlacitku. Tam to aj lahko zrusis alebo zmenis.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, citacky TBS3102


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 16.Říjen 2018 - 19:27 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Únor 2016 - 18:38
Příspěvky: 10
Poděkoval: 7 krát
peter54 napsal:
Kavis, na openpli viem poradit.
Otvor si v menu nastavenie hotkey a on ti ukaze, co je na ktorom tlacitku. Tam to aj lahko zrusis alebo zmenis.


No však práve tam sa mi podarilo priradiť tlačítku príkaz ktorý som nechcel. Ale vďaka tejto tvojej rade som to skúsil znovu a čakal som že to červené tlačítko zrušiť vymaže a to som sa vrátil iba späť. Tak som skúsil aj iné a ostal som prekvapený že vysvietený príkaz vymažem tlačítkom " OK " Ešte raz vďaka. :good:

PS- V F4 mám openpli 6.2 tak tam je možnosť "Upraviť výber" ale v F1 mám 4-ku a tam táto možnosť nie je


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 31.Říjen 2018 - 18:45 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 12.Květen 2012 - 20:36
Příspěvky: 18
Poděkoval: 1 krát
od včerejška mi nefunguje příjem programů (ani čt24). vidím seznam kanálů skylinku ale nic nehraje. úroveň signálu to ukazuje 0 %. tak než polezu na střechu kontrolovat satelit jestli s ním vítr něco neprovedl, nevíte co ještě jiného se mohlo přihodit?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 31.Říjen 2018 - 19:41 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4113
Poděkoval: 214 krát
Poděkováno: 271 krát
Skontroluj ako prve pripojenie anteny k prijimacu.
Ak bol vietor, najpravdepodobnejsie je, ze sa pohla antena.
Ak mas este jeden prijimac, skusit medzi sebou prehodiť prijimace. Pripadne ak sa ti blbo lezie na strechu, daj si prijimac preskúšať u suseda alebo u predajcu.
Podla zlozitosti si urci poradie:
Nastaviť antenu.
Preskusat prijimac.
Otestovať antenu s inym prijimacom.
Skontrolovat pripojenia kabla k antene.
Vymeniť diseqc prepinac.
Vymenit lnb.

Porucha moze byt kdekolvek z vymenovaneho.

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, citacky TBS3102


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 01.Listopad 2018 - 17:51 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 12.Květen 2012 - 20:36
Příspěvky: 18
Poděkoval: 1 krát
tak jsem zkusil vyměnit přijímač - taky nemá signál
vylezl na střechu a zkontroloval satelit - drží pevně, kabely taky
ve skříňce kde se to rozvádí po baráku taky žádný vizuální problém
tak budu muset zkusit montážníky, já jsem u konce


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 01.Listopad 2018 - 17:57 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9275
Poděkoval: 39 krát
Poděkováno: 134 krát
lnb :?: :!:

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 01.Listopad 2018 - 20:12 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 07.Září 2011 - 22:32
Příspěvky: 1102
Poděkováno: 24 krát
beltsasar napsal:
tak jsem zkusil vyměnit přijímač - taky nemá signál
vylezl na střechu a zkontroloval satelit - drží pevně, kabely taky
ve skříňce kde se to rozvádí po baráku taky žádný vizuální problém
tak budu muset zkusit montážníky, já jsem u konce

Zapni box, nalad si nejaky kanal, a odmontuj kabel od LNB. Premeraj napatie na kably. Ak bude 13, alebo 18V, tak je to OK a caka ta nastavenie paraboly.
Ked budes manipulovat s kablom, tak daj pozor aby ta nekoplo :D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 16.Listopad 2018 - 18:23 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Srpen 2011 - 22:13
Příspěvky: 44
satelitni prijimac: AB Cryptobox 650HD
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
beltsasar napsal:
tak jsem zkusil vyměnit přijímač - taky nemá signál
vylezl na střechu a zkontroloval satelit - drží pevně, kabely taky
ve skříňce kde se to rozvádí po baráku taky žádný vizuální problém
tak budu muset zkusit montážníky, já jsem u konce

Pokud se parabola nepohne (je dostatečně připevněná), na odšroubovaném konci koaxiálu od konvertoru naměříš 13V nebo 18V jak píše gusto1, pak to vidím na vadný LNB.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 16.Listopad 2018 - 20:13 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4113
Poděkoval: 214 krát
Poděkováno: 271 krát
Uz ostava len diseqc prepinac a lnb. Vymenit svojpomocne je lacnejsie, nez volat montaznika

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, citacky TBS3102


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 16.Listopad 2018 - 20:32 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3911
Poděkoval: 79 krát
Poděkováno: 320 krát
peter54 napsal:
Uz ostava len diseqc prepinac a lnb. Vymenit svojpomocne je lacnejsie, nez volat montaznika



jak víš že tam má DiSEC ???


a co nastavení LNB !!! napájení , kmitočty oscilátorů ???

"ve skříňce kde se to rozvádí po baráku taky žádný vizuální problém" co tam je ????

zkus napojit přijímač na kabel od paraboly ( např. na HH pro ČT ???)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 16.Listopad 2018 - 20:45 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4113
Poděkoval: 214 krát
Poděkováno: 271 krát
Neviem, co tam ma, lebo sem chodia take truby, ze sa pytaju, ale ani za svet neprezradia co maju.
Ci byva v panelaku a ma mutiprepinac, alebo v chalupke ale vieme, ze ma skrinku v ktorej sa to rozvadza. A vieme, ze ma parabolu.

Mozno este fotka tej skrinky (otvorenej) a lnbciek by dačo prezradili.

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, citacky TBS3102


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2018 - 17:35 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Únor 2016 - 18:38
Příspěvky: 10
Poděkoval: 7 krát
Poradí niekto? Na HDD mám nakopírované všetky DVD čo mám. Keď si pozerám filmy na počítači je všetko v poriadku ale keď to pustím na F4 alebo F1 tak niektoré idú prehrávať a pri niektorých ostane iba čierna obrazovka. Pri stlačení tlačítka "stop" sa vrátim do zoznamu filmov bez problému. Na oboch prístrojoch mám nainštalovaný OpenPLi 6.2 a je tam nainštalovaný Prehrávač médií "Média Player" A niekedy sa stane že ostane na obrazovke počas celého filmu aj kurzor výberu z navigačného menu DVD filmu. Je to stále ten istý film nie že náhodne a robia to tiež oba prístroje. Existuje aj iný prehrávač okrem toho čo sa mi automaticky ponúka? A ešte som zistil že aj jeden film čo je avi tiež iba sčerná obrazovka. Alebo ide obraz a nejde zvuk. Ďakujem za reakcie.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2018 - 23:55 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 5406
Poděkoval: 36 krát
Poděkováno: 30 krát
Pokud je video kódováno H.265 / HEVC, zůstane černá obrazovka. Takto kódovaná videa přehrají pouze boxy s cpu podporujícími kódování H.265 / HEVC. F1 to neumí, v případě F4 to umí jen model turbo.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 13.Prosinec 2018 - 11:30 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Únor 2016 - 18:38
Příspěvky: 10
Poděkoval: 7 krát
Ďakujem za odpoveď ale v tom to nebude nakoľko mám F4 Turbo a skúšal som to na oboch zariadeniach. Ak nešlo na jednom tak som išiel skúsiť na druhom a chovalo sa to tak isto.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 262 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 110 11 12 13 14 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk