e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 30.Listopad 2020 - 9:00

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 6 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: HD6 a Oscam
PříspěvekOdeslal: 05.Březen 2017 - 8:14 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Duben 2010 - 10:49
Příspěvky: 1
Bohužel hlavní podpora už chybí! Nemůžu v oscamu rozjet čtečky karet. Funguje to vůbec v HD6?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HD6 a Oscam
PříspěvekOdeslal: 05.Březen 2017 - 19:21 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 15.Červen 2008 - 19:02
Příspěvky: 244
Poděkováno: 9 krát
jaké karty v jakém oscamu .
V Pluginech je plno pluginů jak pro obsluhu karet (nejjednodušší je MCAS )
tak pro sdílení mezi sebou .


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Informace mám z první ruky a vždy čerstvé od agentury Jedna Paní Povídala
www.JPP.com


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HD6 a Oscam
PříspěvekOdeslal: 29.Duben 2018 - 20:53 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 24.Únor 2010 - 23:16
Příspěvky: 2
Prosím o radu. Mám Dreamsky HD6 Duo - verzi firmwaru 3.02.70.20. Mám Skylink ICE kartu. Potřebuji ji dekódovat včetně nových IRDETO programů (jako např. PRIMA KRIMI, TV Seznam) a současně sdílet tuto kartu přes protokol NewCamd na druhý receiver=Ariva 200 ve druhé místnosti (do této doby jsem takto provozoval 2 receivery Ariva 200 napřímo spojené kabelem bez přístupu k internetu - protože však Ariva 200 bere kartu Skylink ICE pouze v režimu Cryptoworks, tj. nejdou programy, které jsou v režimu IRDETO - viz PRIMA KRIMI či TV Seznam, ... a bude jich postupně čím dál víc... nakoupil jsem jako náhražku jedné Arivy 200 právě Dreamsky HD6 Duo) V menu přístroje jsem mezi doplňky (pluginy) OSCAM plugin nenašel (MCAS je nevyhovující, neboť pro kartu ICE neumí plugin MCAS v boxu Dreamsky HD6 Duo dekódovat IRDETO programy jako PRIMA KRIMI, atd., neboť kartu ICE bere pouze v režimu Cryptoworks), a proto jsem hledal a z tohoto fóra stáhnul a doinstaloval plugin OSCAM od Revise "OSCAM_SH4_STAPI5_svn11213" ze sekce download pro Dreamsky HD6 Duo. Doplníl jsem i sdílení na druhý receiver Ariva 200 přes protokol NewCamd. Problém je pouze v tom, že po zapnutí boxu Dreamsky HD6 Duo se např. prvních 5 až 15 minut dá bez problémů přepínat a OSCAM dekóduje programy (včetně funkčního sdílení na druhý receiver Ariva 200), ale po určité době - např. oněch 10 minutách, kdy jsem např. 4 minuty sledoval jeden konkrétní program (např ČT1 HD) a přepnul jsem na jiný program, plugin OSCAM přestane dekódovat a Dreamsky napíše hlášku "zakódováno". Od té doby nejde dekódovat žádný z programů. Zajímavé je, že sdílení na druhý receiver Ariva 200 pokračuje i nadále bez problémů (tj. programy na Arivě 200 lze nadále sledovat a jsou přes sdílení dekódované). Jediná možnost, jak opět zprovoznit dekódování na boxu Dreamsky HD6 Duo je vypnout z proudu kolébkovým vypínačem a po chvíli opět zapnout. Bohužel pak se situace opět opakuje, prvních 5 až 15 minut dekóduje bez problémů při přepínání programů a po této době po přepnutí programu na jiný opět přestane dekódovat (ale sdílení chodí dál). Pokud nepřepínám programy a nechám tam jeden program, pak Dreamsky vydrží po zapnutí tento program dekódovat třeba i hodinu či déle, ale jakmile přepnu program na jiný, dekódovat přestane. Nevím, jestli toto chování OSCAMu na Dreamsky HD6 Duo dělá i někomu jinému, popř. zda se s tímto někdo nesetkal??? Zkoušel jsem měnit různé parametry konfiguračních souborech OSCAMu, ale chování zůstalo stále stejné... Navíc mi nefunguje webové rozhraní OSCAMu (i když v konfiguračním souboru sekce pro webové rozhraní je), takže se ani nemohu podívat na logovací soubor ve webovém rozhraní, co vypisuje za chybu, když přestane dekódovat. Nemá někdo ještě jinou verzi pluginu OSCAM pro box Dreamsky HD6 Duo, abych vyzkoušel, zda tato jiná verze tuto chybu nedělá? Pokud by měl být problém ve špatné konfiguraci OSCAMu a byl mi někdo ochoten poradit, rád poskytnu konfigurační soubory OSCAMu. Děkuji za případné rady či odkazy na jiné verze pluginu OSCAM pro Dreamsky HD6 Duo. (Ještě jen dodám, že jsem zkoušel na Dreamsky HD6 Duo různé verze pluginu OSCAM (které byly funkční na HD-BOXu FS9105+, který s nimi běhá bez problémů), ale tyto verze pluginu OSCAM na Dreamsky nefungovaly - buď nešly ani spustit a nebo nedekódovaly (byly to verze OSCAMu s konfiguračními soubory v adresáři "tuxbox")


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HD6 a Oscam
PříspěvekOdeslal: 29.Duben 2018 - 22:45 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 5182
satelitni prijimac: Honda CBF600S
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 246 krát
Poděkováno: 387 krát
Skus toto viewtopic.php?t=66632

_________________
formuler f4 turbo combo, Antik Nano 3S - , skylink, antiksat
orange pi zero, orange pi zero+, orange pi pc, rpi4b, TBS3102
Ak nieco neviete, nepiste ss/sz, pytajte sa vo fore. Odpoviem ked viem.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HD6 a Oscam
PříspěvekOdeslal: 30.Duben 2018 - 9:26 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 24.Únor 2010 - 23:16
Příspěvky: 2
Děkuji za odpověď, ale právě z tohoto odkazu od uživatele "revis" mám ten OSCAM stažený (tj. tento OSCAM mi právě dělá zmíněné problémy! ... že přestane po např. 10 minutách při přepínání programů dekódovat)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HD6 a Oscam
PříspěvekOdeslal: 07.Prosinec 2018 - 11:38 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 12.Říjen 2014 - 16:20
Příspěvky: 31
satelitni prijimac: vitamin 5000HD E2,DM 800HD
Stejný problém, nainstaloval jsem oscam od revise do hd6 a po cca 10 minutách to zatuhne.Nevíte jak tento problém vyřešit?


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 6 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk