e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 24.Září 2018 - 0:59

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 12 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: 51,5°E Belintersat 1 a Triple tuner
PříspěvekOdeslal: 14.Březen 2018 - 9:50 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 02.Duben 2006 - 19:15
Příspěvky: 3179
Poděkoval: 85 krát
Poděkováno: 174 krát
Potreboval by som aby niekto odskusal na Dreambox 920 s Triple tunerom 51,5°E Belintersat Ja nemozem naladit z hola nic na tejto druzici ci uz z vlastnym settingom alebo surovo po natiahnuti Image.
Teraz testujem Merlin co je zaujimave ze 52°E TurkmenÄlem/MonacoSat slape uplne bez problemov skusal som frekvencie 51,5°E Belintersat naskenovat pod 52°E TurkmenÄlem/MonacoSat aj tak bez vysledku na dvoch roznych parabolach aby som vylucil problem z LNB.
Predtym som tam mal zapojeny Octagon SF4008 teraz je v druhej izbe ten nemal ani nema s touto druzicou ziadny problem.

_________________
Legendou som sa stal hlavne vdaka teme Mimo forum /do "Opravdu mimo mísu" asi nepatrí/
Satelitnou legendou sa necitim no Ja som tie pravidla nevymyslel :)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Březen 2018 - 10:23 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3738
Poděkoval: 78 krát
Poděkováno: 310 krát
pro jistotu mrkni nastavení oscilátorů , možná máš seting pro C pásmo ???

:unknown: 8) :good: :smoke:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Březen 2018 - 11:23 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 02.Duben 2006 - 19:15
Příspěvky: 3179
Poděkoval: 85 krát
Poděkováno: 174 krát
Ked to nenaladis manualne po vlozeni parametrov susednej druzice ktora v KU fachci pricom parabola je fyzicky na 51,5E tak to nastavenim oscilátora asi nebude.

_________________
Legendou som sa stal hlavne vdaka teme Mimo forum /do "Opravdu mimo mísu" asi nepatrí/
Satelitnou legendou sa necitim no Ja som tie pravidla nevymyslel :)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Březen 2018 - 11:44 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3738
Poděkoval: 78 krát
Poděkováno: 310 krát
JAJ SORRY

musím se naučit lépe číst ! a až do konce ](*,)

raději nebudu dále radit ale rozdíl je v modulaci a symbolové rychlosti , že by sw neznal osmistavovou modulaci při SR30000 resp. 45000 ??? Nebo je to tam třeba naťukat ručně ???


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Březen 2018 - 12:21 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 02.Duben 2006 - 19:15
Příspěvky: 3179
Poděkoval: 85 krát
Poděkováno: 174 krát
Uz som vyskusal vsetky moznosti a kombinacie ktore ponuka rucne ladenie s nulovym vysledkom preto by som potreboval poznatok niekoho kto ma taky isty tuner ci mu to funguje.

_________________
Legendou som sa stal hlavne vdaka teme Mimo forum /do "Opravdu mimo mísu" asi nepatrí/
Satelitnou legendou sa necitim no Ja som tie pravidla nevymyslel :)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Březen 2018 - 19:18 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 29.Květen 2007 - 21:36
Příspěvky: 239
satelitni prijimac: Dreambox 920 UHD
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 2 krát
Tak mě tam taky nejde nic naladit. Triple tuner

_________________
Dreambox 920 UHD,Parabola 100 cm.
Motor SG 2100.TV Samsung UE55JS8502 SUHD.
SKYLINK Flexi 7+ HBO HD


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Březen 2018 - 19:22 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3738
Poděkoval: 78 krát
Poděkováno: 310 krát
Antonin.23 napsal:
Tak mě tam taky nejde nic naladit. Triple tuner



kuci moc Vás nepotěším ale hlavně že jste nechytli "tripla" !!! :Yahoo!:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Březen 2018 - 21:27 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 02.Duben 2006 - 19:15
Příspěvky: 3179
Poděkoval: 85 krát
Poděkováno: 174 krát
Antonin.23 napsal:
Tak mě tam taky nejde nic naladit. Triple tuner

No vyzera to tak ze tu pomoze asi len novy driver :(

_________________
Legendou som sa stal hlavne vdaka teme Mimo forum /do "Opravdu mimo mísu" asi nepatrí/
Satelitnou legendou sa necitim no Ja som tie pravidla nevymyslel :)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Březen 2018 - 17:00 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 18.Září 2010 - 16:41
Příspěvky: 1495
Místo/Bydliště: Slovensko
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 46 krát
Už dávnejšie bol zverejnený test ... a je v ňom aj čo to na danú tému ...
Citovat:
Příjem programů Pantelio
Pantelio používá pro šíření své satelitní nabídky zatím tři transpondéry (čtvrtý je občas aktivní) s extrémně vysokým datovým tokem cca 111 Mbit/s. To je naprostá satelitní rarita, pokud by vysílání mělo být určeno pro DTH. Je zde použita symbolová rychlost SR 45 Msym/s a parametr FEC 5/6. Vysílání všech programů je v kompresi MPEG-4.

Některé satelitní přijímače mají problém takto vysokou SR vůbec naladit. Nicméně nové moderní přijímače si již s tímto většinou poradí. Bohužel to ale není všechno. Jedna věc je samotné naladění programů a druhá věc je jejich správné dekódování.

Žádná satelitní platforma dostupná z jakékoliv družice na CZ/SK území nepoužívá transpondéry s takovýmto extrémně vysokým datovým tokem. Před vstupem Pantelia na družici byl nejvyšší datový tok na pozici 75° východně na družici ABS-2A, kde jsou používány transpondéry s šířkou cca 90 Mbit/s, které slouží pro šíření programů ruské satelitní platformy MTS. A i s dekódováním těchto programů mají mnohé satelitní přijímače velké problémy.

Jaká je situace s dekódováním MTS nebo Pantelia u oblíbených linuxových přijímačů? Dost špatná. Oba dekódovací moduly mám k dispozici. Většinou drivery v řídících softwarech přijímačů nejsou odladěny pro dekódování takto vysokých datových toků. Jak se to projevuje?

Místo dekódovaného obrazu máte na obrazovce „armádu zelených čtverečků“. A to i za předpokladu, že v menu linuxových přijímačů máte položku „High Bitrate Support“ nastavenu na „ano“. Další omezení může být přímo hardwarové a to na samotné CI sběrnici satelitního přijímače.

Např. u satelitního přijímače Edision OS Mega, který jsem na webu parabola.cz nedávno představil, je hardwarové omezení na 108 Mbit/s. Tuhle informaci mám přímo od výrobce řecké firmy Edision Hellas Ltd. Takže po odladění ovladačů výrobcem (na základě mé prosby) již byl příjem ruské platformy MTS bezproblémový. Bohužel Pantelio se svými 111 Mbit/s již přijímač nezvládne.

Oblíbené linuxové přijímače VU+ nebo Dreambox bohužel nezvládnou dekódovat MTS, natož Pantelio. A takto bychom mohli ve výčtu satelitních linuxových přijímačů pokračovat. No nabízí se otázka, jestli vůbec nějaký linuxový satelitní přijímač MTS nebo Pantelio zvládne dekódovat. Ano, jsou to přijímače značky Formuler, osobně mám k dispozici přijímač Formuler F1, dekódování programů Pantelia jede jako pila.

Pak jsou zde ještě dva potencionální kandidáti, které aktuálně nemám k dispozici, ale po dobu zapůjčení na testy bezproblémově dekódovali ruské programy MTS. Jsou to satelitní přijímače Octagon SF4008 a Mutant HD51. Nutno zdůraznit, že zde zatím píši o linuxových satelitních přijímačích. Podívejme se tedy na nelinuxové satelitní přijímače, kde se situace jeví podstatně lépe.

Úspěšně jsem vyzkoušel dekódování programů Pantelia na satelitních přijímačích s Androidem Openbox AS1, AS2 a AS4K. Z běžných levných satelitních přijímačů pracuje Amiko HD8250+. S velmi vysokou pravděpodobností bude fungovat i Openbox S3 CI, který při recenzování přijímače bez problémů zvládnul dekódování ruské MTS. Bez potíží dekódoval programy Pantelia satelitní přijímač TechniSat TechniStar SIR. Jiné přijímače s CI slotem jsem neměl k dispozici. S televizí LG modul Panaccess také pracoval bez problémů.



Zdroj internet viac klik tu

_________________
OTF SR95 Analógový prijímač z Oravy stále funguje už len milá nostalgia
a z toho novšieho v každom rožku je toho trošku ...
Parabola ofsetka 120 s motorom, Maximum E85 Multifocus
Antik karta, karta a tiež CAM PlusTelka, Skylink ICE_irdeto-irdetoM7_Viaccess, Hello HD,


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Březen 2018 - 17:34 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 10.Leden 2008 - 15:34
Příspěvky: 3748
Poděkoval: 174 krát
Poděkováno: 403 krát
https://www.parabola.cz/clanky/6339/vu- ... -a-mts-tv/

_________________
Dreambox 920 UHD, OE2.5 + GP3, dual FBC DVB-S2X-MS + dual DVB-T2/C - E85 multi-feed ( 1W, 4,8E, 13E, 19E, 23,5E, 28E )


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Březen 2018 - 18:19 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 02.Duben 2006 - 19:15
Příspěvky: 3179
Poděkoval: 85 krát
Poděkováno: 174 krát
Jedna vec je neschopnost obraz spracovat pri tak vysokom datovom toku uz naladeny a druha vec je dane programi vobec naladit co je moj problem pri DM920 a Triple tuner.
Mam doma aj Iqon Force 2 plus a tam pozorujem ten popisovany problem uz naladenych kanalov to jest rozklad a zelene kocky.

_________________
Legendou som sa stal hlavne vdaka teme Mimo forum /do "Opravdu mimo mísu" asi nepatrí/
Satelitnou legendou sa necitim no Ja som tie pravidla nevymyslel :)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Duben 2018 - 20:53 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 02.Duben 2006 - 19:15
Příspěvky: 3179
Poděkoval: 85 krát
Poděkováno: 174 krát
https://www.parabola.cz/zpravicky/29329 ... nsponderu/
Tak po poslednej uprave FEC vysielatelom uz to ladi aj funguje na DM920 s triple tunerom.
Neviem ci ten tuner este nejako doladia no je vidiet ze zatial ma svoje obmedzenia :(

_________________
Legendou som sa stal hlavne vdaka teme Mimo forum /do "Opravdu mimo mísu" asi nepatrí/
Satelitnou legendou sa necitim no Ja som tie pravidla nevymyslel :)


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 12 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: pepa593 a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk