e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 19.Listopad 2018 - 17:51

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 21 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: problem Oscam
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2018 - 14:35 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 26.Srpen 2012 - 0:37
Příspěvky: 9
Poděkoval: 1 krát
Dobrý den,
jsem novým majitelem Octagon SF4008 4k podle vašich návodu jsem nainstaloval Oscam a chodí perfektně.
jediný problém je že při restartu se box nastaví na CT1 a program není dekódován. ostatní (CT2 Nova) jsou funkční
CT1 se začne dekódovat za 3-5 min.

takto vypadá když není rozkodováno:
(ecm) dvbapiau (0624@000000/0000/1F41/64:E06F646EEAEE45B7E3C6071ECC983C73): rejected group (1 ms) - CT 1 HD (no matching reader)
(dvbapi) Demuxer 0 restarting decodingrequests after 0 ms with 1 enabled and 2 disabled ecmpids!
(dvbapi) Demuxer 0 trying to descramble PID 0 CAID 0624 PROVID 000000 ECMPID 0474 ANY CHID PMTPID 044C VPID 0456

toto je po 5 minutách:
(ecm) dvbapiau (0624@000000/0000/1F41/64:6C9F6B52D3D7FA5320181A45A5323202): found (142 ms) by skylink_dolna - CT 1 HD
(reader) skylink_dolna [irdeto] dvbapiau emmtype=global, len=37 (hex: 0x25), cnt=0: written (69 ms)

neporadíte kde hledat problém?
díky


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem Oscam
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2018 - 14:56 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 14.Duben 2011 - 20:09
Příspěvky: 411
satelitni prijimac: DM7080HD
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 28 krát
musis cakat alebo prepnut :D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem Oscam
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2018 - 15:01 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 2114
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 99 krát
dohodni sa so skylinkom nech ti poslu EMM ked zapnes oscam (taktne mlcia ze po kazdom spusteni boxu /restarte/ treba EMM aby sa dekodovanie spustilo)

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Ineos ZX4 , Coolstream Zee2 , Dr.HD F16 , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD/7020S/500S , Nokia 9600S , dBox C , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Naposledy upravil(a) EnoSat dne 27.Leden 2018 - 15:16, celkem upraveno 2 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem Oscam
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2018 - 15:08 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 26.Srpen 2012 - 0:37
Příspěvky: 9
Poděkoval: 1 krát
mě připadá pokud zapnu až druhý den, a podívám se na kartu tak všechny položky mají aktuální zápis,
a CT1 nejde a CT2 funkční.

a pokud box jen restartuji tak zase CT1 nejde a CT2 funkční.

jestli je to normální funkce, tak nic nenamítám a spokojím se s tímto. Myslel jsem že mám ještě někde chybu v nastavení

Díky za odpověď


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem Oscam
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2018 - 15:12 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 14.Duben 2011 - 20:09
Příspěvky: 411
satelitni prijimac: DM7080HD
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 28 krát
nesmies restartovat :ROFL:
kludne si nastav startovaci program CT2 a po restarte ti tiez nepojde chvilu :unknown:
irdeto karta caka na emm a preto mozno rada od
EnoSat napsal:
dohodni sa so skylinkom nech ti poslu EMM ked zapnes oscam


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem Oscam
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2018 - 15:19 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 26.Srpen 2012 - 0:37
Příspěvky: 9
Poděkoval: 1 krát
díky za vysvětlení zatím se učím


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem Oscam
PříspěvekOdeslal: 29.Leden 2018 - 4:46 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 25.Květen 2017 - 16:02
Příspěvky: 56
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 4 krát
Nieje tych 2-5 minut cakania na EMM nejako vela ? :)

Tiez mam Skylink providera, ale po rebootovani oscam funguju okamzite vsetky stanice bez problemov. Nemam taketo problemy a nikdy som ani nemal. Vsetky stanice v pohode po restartovani oscamu. Pouzivam momentalne najnovsiu verziu: oscam 1.20 build r11398

Ak chces, tak v novsich verziach oscam uz na toto existuje pomocka. No v tvojom pripade to asi nepomoze. Doplnis si do readeru dalsi riadok: needsemmfirst=1 alebo mozes omrknut Oscam-Webif: Readers > Edit reader > Needs EMM before descramble: zafajkni (najdes to hned pod volbou Force Irdeto).

qw12d napsal:
(ecm) dvbapiau (0624@000000/0000/1F41/64:E06F646EEAEE45B7E3C6071ECC983C73): rejected group (1 ms) - CT 1 HD (no matching reader)

Odmietanie skupiny moze byt problem vselicoho. A este je tam aj informacia v zatvorkach, ze neexistuje ziadna citacka (na rozkodovanie), no ona existuje !

Mozno sa nezapisuju vsetky EMM na tvoju kartu. Nemas niektore EMM umyselne zablokovane v oscam konfiguracii ? Pripadne mozes skusit vypnut na problemovom readeri aj emmcache, teda ak ju pouzivas - resp. aj obratene - ak emmcache nepouzivas, tak ju skus povolit v problemovom readeri. Tieto problemy by mohli suvisiet aj s emmcache.

Pri neidentifikovatelnych problemoch by bolo vhodne mozno otestovat aj ine verzie oscam. Mozno oscam nedokaze spravne precitat niektoru EMM. A mozno sa mylim ha ha - pretoze ja tiez niesom expert na oscam.

Pokial by existoval problem s neexistujucimi alebo neprechadzajucimi EMM na karte, tak by to pravdepodovne oscam ohlasoval inac a sice ze nemas "entitlements". A nie ze oscam zamietne nejaku grupu. Pokial by sa problem tykal "entitlements" tak to mozes omrknut cez Oscam-Webif: Readers > Show Entitlement (ikona maleho s malym pismenom "i"), kde skontrolujes datumy platnosti balikov resp. programov (od - do).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem Oscam
PříspěvekOdeslal: 29.Leden 2018 - 10:32 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Únor 2011 - 22:36
Příspěvky: 84
Poděkoval: 4 krát
Tento problem sposobuje emmcache.

Nastav si pre internal reader emmcache = 1,2,2,0 (alebo len 1,2,2)
A zapis pride do 5sekund.
Kludne mozes pouzit aj needsemmfirst = 1 ako ti radi kolega vissie.

Ked ti to pojde uz ako ma tak mozes kludne nastavit emmcache na 1,2,0,0 nech nemas zapratany log zapismi a bude cistejsi a prehladnejsi ale to uz je len kozmetika.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem Oscam
PříspěvekOdeslal: 29.Leden 2018 - 11:40 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Prosinec 2016 - 12:16
Příspěvky: 221
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 5 krát
emmcache pre ird je defaultne vypnute v zdrojakoch od verzie 11054.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem Oscam
PříspěvekOdeslal: 29.Leden 2018 - 14:51 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 25.Květen 2017 - 16:02
Příspěvky: 56
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 4 krát
Vidis to je pravda. Je to vypnute uz od r.2015. Zatial sa nenasiel nikto, kto by sa s konkretnym problemom potrapil, nasiel by chybu a nasledne by opravu chyby implementoval do kodu.
http://browser.oscam.cc/revision.php?re ... &peg=11054
Pozeral som aj najnovsi kod a k zmene ohladne emmcacheovania irdeto este nedoslo.
http://www.streamboard.tv/svn/oscam/trunk/


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem Oscam
PříspěvekOdeslal: 29.Leden 2018 - 15:15 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Prosinec 2016 - 12:16
Příspěvky: 221
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 5 krát
AwayFromKeyboard napsal:
Vidis to je pravda. Je to vypnute uz od r.2015. Zatial sa nenasiel nikto, kto by sa s konkretnym problemom potrapil, nasiel by chybu a nasledne by opravu chyby implementoval do kodu.
http://browser.oscam.cc/revision.php?re ... &peg=11054
Pozeral som aj najnovsi kod a k zmene ohladne emmcacheovania irdeto este nedoslo.
http://www.streamboard.tv/svn/oscam/trunk/


ale nasiel len to nie je v svn.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem Oscam
PříspěvekOdeslal: 29.Leden 2018 - 15:24 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 25.Květen 2017 - 16:02
Příspěvky: 56
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 4 krát
No dobre a v com prosim, ze to hned skusim.
:)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem Oscam
PříspěvekOdeslal: 29.Leden 2018 - 15:49 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 14.Duben 2011 - 20:09
Příspěvky: 411
satelitni prijimac: DM7080HD
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 28 krát
Fl4k napsal:
Tento problem sposobuje emmcache.

Nastav si pre internal reader emmcache = 1,2,2,0 (alebo len 1,2,2)
A zapis pride do 5sekund.
Kludne mozes pouzit aj needsemmfirst = 1 ako ti radi kolega vissie.

Ked ti to pojde uz ako ma tak mozes kludne nastavit emmcache na 1,2,0,0 nech nemas zapratany log zapismi a bude cistejsi a prehladnejsi ale to uz je len kozmetika.

nie som expert iba samouk z fora ale casto sa pouziva aj emmcache = 0,1,15,0


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem Oscam
PříspěvekOdeslal: 29.Leden 2018 - 15:59 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Prosinec 2016 - 12:16
Příspěvky: 221
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 5 krát
AwayFromKeyboard napsal:
No dobre a v com prosim, ze to hned skusim.
:)


tak skusaj zdrojaky mas.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem Oscam
PříspěvekOdeslal: 29.Leden 2018 - 18:48 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 25.Květen 2017 - 16:02
Příspěvky: 56
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 4 krát
jajo4546 napsal:
nie som expert iba samouk z fora ale casto sa pouziva aj emmcache = 0,1,15,0

Prepac jajo4546, ale mylis sa. Vid vysvetlenie emmcache konfiguracie. Je tam jednoznacne napisane, ze prvym udajom rovnym nule vlastne vypnes emmcache a hned druha hodnota v poradi sa bere v uvahu iba vtedy, ked prvy udaj je nastaveny na 1 alebo 2 (cize ak je emmcache zapnuta, nie ak je vypnuta = 0). Treti udaj v poradi je iba nastavenie urovne LOGovania EMM. Stvrty udaj ma vyznam len v specifickych pripadoch.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem Oscam
PříspěvekOdeslal: 29.Leden 2018 - 19:54 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 25.Září 2008 - 16:05
Příspěvky: 1103
Poděkoval: 18 krát
Poděkováno: 16 krát
To už tu myslím psal...11chloe :) o parametru needsemmfirst=1 vím, ale moc podle livelogu nezabírá.
Edit: i když použiju need... a emmcache... píše oscam dokola:
2018/01/29 23:53:18 305A7839 c (dvbapi) Demuxer 0 impossible to descramble PID 1 CAID 0624 PROVID 000000 ECMPID 1BB2 PMTPID 1BA8 (NO MATCHING READER)
2018/01/29 23:53:19 305A7839 c (dvbapi) Demuxer 0 restarting decodingrequests after 0 ms with 1 enabled and 2 disabled ecmpids!
2018/01/29 23:53:19 305A7839 c (dvbapi) Demuxer 0 trying to descramble PID 1 CAID 0624 PROVID 000000 ECMPID 1BB2 ANY CHID PMTPID 1BA8 VPID 1BA9
těch pokusů je spousta :(
Steiner píše, že je třeba aspoň jedna emm-global, ale jak tomu pomoct :(

_________________
Mutant HD51 muliboot: OpenPLi 6.2, ATV 6.2, PurE2-6.2, HDF 6.3, A64 rom64/ram4 1gb lan, E-85 multifocus 23.5e,19.2e,13e,1w


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem Oscam
PříspěvekOdeslal: 02.Únor 2018 - 17:58 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 25.Září 2008 - 16:05
Příspěvky: 1103
Poděkoval: 18 krát
Poděkováno: 16 krát
Edit: zkoušel jsem něco pochopit z logů. Použil jsem různá nastavení emmcache = 1,2,2,(0)1, do vytvořených souborů: oscam.emmcache a oscam.emmstat se nic nezapíše. Cestu z oscam.conf oscam vidí:
(emmcache loaded 0 emmcache records from /usr/keys/oscam_atv_emu/oscam.emmcache in 0 ms).
Co je třeba pořešit, aby se cache zapsala :?:

_________________
Mutant HD51 muliboot: OpenPLi 6.2, ATV 6.2, PurE2-6.2, HDF 6.3, A64 rom64/ram4 1gb lan, E-85 multifocus 23.5e,19.2e,13e,1w


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem Oscam
PříspěvekOdeslal: 02.Únor 2018 - 19:10 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Prosinec 2016 - 12:16
Příspěvky: 221
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 5 krát
necitame poriadne?

Kód:
"emmcache pre ird je defaultne vypnute v zdrojakoch od verzie 11054"


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem Oscam
PříspěvekOdeslal: 02.Únor 2018 - 19:41 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 25.Září 2008 - 16:05
Příspěvky: 1103
Poděkoval: 18 krát
Poděkováno: 16 krát
Jasně, ale podle odezvy v logu, když mi píše, že do ní sahá jsem si myslel, že už to neplatí: mám atv-emu 11391 :(
a po zápisu emmcache do oscam.server si oscam sám soubory vytvořil v emmdir adresáři :)

_________________
Mutant HD51 muliboot: OpenPLi 6.2, ATV 6.2, PurE2-6.2, HDF 6.3, A64 rom64/ram4 1gb lan, E-85 multifocus 23.5e,19.2e,13e,1w


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem Oscam
PříspěvekOdeslal: 05.Únor 2018 - 17:34 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 25.Květen 2017 - 16:02
Příspěvky: 56
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 4 krát
Needsemmfirst=1 je vyckavanie na EMM. Pokial oscam nedostane do internej citacky zapisy EMM pre sledovanie platenych sluzieb, tak ich nebude skusat dekodovat. Tak ako ti to hlasi aj samotny LOG zaznam. Jednoducho nedostanes hlasenie o chybe, ale hlasenie o potrebe EMM, ktore na kartu zatial nedorazili.

Moze to mat vyuzitie v priorite pouzivanych citaciek ak ich mas viac - to uz bohuzial neviem. Niesom profik v tychto veciach. Ja som profik na ine veci zase :). Takze ten needsemmfirst=1 to iba prevencia, aby si v zaznamoch nevidel chybu, ale regulerny stav "potrebujem EMM lebo inac nezdekodujem !" namiesto chyboveho hlasenia "si sa pomiatol uz uplne ked chces sledovat plateny kanal bez zapisov na karte ?".


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 21 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk