e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 11.Srpen 2020 - 9:40

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 68 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 18.Srpen 2019 - 11:39 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 2078
Poděkoval: 121 krát
Poděkováno: 319 krát
Do Androidu bych ve spojení se satelitním příjmem zatím nešel. Enigma (Linux) je v tomto ohledu mnohem dál a poskytuje vyšší stabilitu.
Pokud to chceš hlavně ve spojení se Stream Cinema, potom není problém používat v Enigmě ArchivyCZSK, které jsou dostupné jako plugin. KODI funguje i na Octagonu s Enigmou, ale já to takto nepoužívám. Přijde mi to jako drbání se přes hlavu.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Srpen 2019 - 12:54 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 5076
satelitni prijimac: Formuler F4 Turbo
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 243 krát
Poděkováno: 366 krát
Kup si enigma2 prijímač - dosť jedno aký a z aliexpress android box. Android box ma výhodu, že ta dôkladne vylieči z nápadu kúpiť android sat prijimac. A kodi a podobné zbytocnosti na nom pojdu vyborne.

_________________
formuler f4 turbo combo, openpli, openhdf, orange pi, TBS3102, gemalto pc twin, tanix tx6, x403p, skylink, antiksat


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Srpen 2019 - 15:06 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Říjen 2009 - 12:34
Příspěvky: 625
satelitni prijimac: VU-MUTANT
Místo/Bydliště: Nová Baňa * Brehy
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 53 krát
Tak to sa mýlite na hisilicon chipe ide kodi pomaly lepšie ako v androide a má to pod jedným čo je veľké plus tak pozor na to, už neplatí že do E2 kodi nepatri, áno nepatrí z chipom broadcom, nie je E2 (chip hisilicon) ako E2 (chip broadcom) pri chipe broadcom tam už radšej dokúpiť buď Android Box alebo ešte lepšie SBC ale nie pri HISILICON chipe

_________________
ON /Zgemma H9.2S / Vu+Uno SE 4K
OFF /VU DUO/DM 500 HD/VU Solo2/VU DUO2/Mutant HD2400/Mutant HD 4K/Mutant HD1500/VU Solo 4K/VU Ultimo 4K/VU UNO 4K/Dinobot U5 mini /Octagon SF8008


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Srpen 2019 - 20:24 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Červenec 2008 - 1:32
Příspěvky: 34
satelitni prijimac: IPBOX 250 rev3, ferguson 102e
Rad by som to mal vsetko pokope. V kodi je rozhranie pre cinema stream krajsie ako cez plugin archiv skcz...
Ked pozeram fora tak na e2 je problem so cinema stream bud to seka, alebo problem so zvukom atd..
Preto rozmyslam ze by som siel do zgemma h9. Znamy ma amiko a4 a ten si pochvaluje. Satelit aj kodi je stabilne a vsetko funguje ok.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Srpen 2019 - 22:08 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Říjen 2009 - 12:34
Příspěvky: 625
satelitni prijimac: VU-MUTANT
Místo/Bydliště: Nová Baňa * Brehy
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 53 krát
zgemma h9 stream o velikosti 60GB v pohode i audio detekuje DTS HD master i True HD cez AV super forced titulky automaticky načíta netreba vyhľadávať, žiadne sekanie, ak je už stream väčší tak na začiatku filmu stopnúť film na 20-30 sekúnd načíta do pamäte a spustiť

_________________
ON /Zgemma H9.2S / Vu+Uno SE 4K
OFF /VU DUO/DM 500 HD/VU Solo2/VU DUO2/Mutant HD2400/Mutant HD 4K/Mutant HD1500/VU Solo 4K/VU Ultimo 4K/VU UNO 4K/Dinobot U5 mini /Octagon SF8008


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Srpen 2019 - 22:45 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Červenec 2008 - 1:32
Příspěvky: 34
satelitni prijimac: IPBOX 250 rev3, ferguson 102e
No to som rad ze je to ok. Dufam ze to bude platit aj pre combo verziu ktora ma vacsiu pamet a multiboot. (Teda ak vydaju aj android verziu). Akurat pozeram ze aj AXAS HIS 4K COMBO PLUS ma multiboot android 7 a e2. S tymto prijimacom nemate skusenosti?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Srpen 2019 - 23:43 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Říjen 2009 - 12:34
Příspěvky: 625
satelitni prijimac: VU-MUTANT
Místo/Bydliště: Nová Baňa * Brehy
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 53 krát
mam, ale nie je to lepšie a dual e2 a android neodporucam, pre kodi restartovat do androidu je blbosť to radšej samostatny box alebo E2 na chipe hisilicon bez androidu

_________________
ON /Zgemma H9.2S / Vu+Uno SE 4K
OFF /VU DUO/DM 500 HD/VU Solo2/VU DUO2/Mutant HD2400/Mutant HD 4K/Mutant HD1500/VU Solo 4K/VU Ultimo 4K/VU UNO 4K/Dinobot U5 mini /Octagon SF8008


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Srpen 2019 - 7:43 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 04.Duben 2011 - 13:36
Příspěvky: 267
Poděkoval: 13 krát
Poděkováno: 5 krát
Nazdar Miskoo21.
Kup tú Zgemmu 9 Combo. Ja som ju kúpil minulý týždeň, mám tam Openatv verziu 6.2, ide OK ,obraz výborný a čo sa citlivosti týka signálu, zdá sa mi až veľmi precitlivený.
Vôbec mi nenašiel dve družice. Mám diseqc prepínač 4/1 na toroidke T55 ,/ktorú som si nastavoval sám, bez nejakého špeciálneho meracieho prístroja/ a z polôh 23E, 19E 13E, 1W mi našiel iba tie najsilnejšie Astry 23E a 19E. A na starých prijímačoch Dreamsky NXP 256 HD i Clarke Tech 5000 HD mi to bez problémov ide.Tak už fakt neviem, či som tam ten diseqc zle nastavil, alebo mám slabý signál a prijímač ten Hotbird a Thor jednoducho nenájde. Skúšal som aj jednoduché ,i pokročilé nastavenia a keď som dal diseqc A,B,C,D alebo 1,2,3,4 tak mi zobrazí iba pozície A,B, spomínané Astry.Je to môj prvý linux, prijímač s Enigmou 2 ,tak neviem, kde je chyba ?.A nepodarilo sa mi ani spojiť Wifi signál a net cez zabudované anténky v Zgemme a mobilom cez prístupový bod a mobilné data.Aj som tam ručne zadal IP adresu, masku, DNS bránu a prijímač spojený s mobilom Samsung Galaxy A50 je , ale net mi do Zgemmt nejde.V starom Dreamsky bez problémov, cez LAN kábel mi to ide, ale prenášam prijímač na chalupu bez pevnej linky netu a tam to cez ten mobil nejde. Ďakujem Vám za prípadné rady a návrhy, čo môžem robiť zle...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Srpen 2019 - 11:24 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Červenec 2008 - 1:32
Příspěvky: 34
satelitni prijimac: IPBOX 250 rev3, ferguson 102e
Tak dnes som objednal ZGEMMA H9 COMBO, dufam ze som nespravil krok vedla :)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Srpen 2019 - 15:14 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 2078
Poděkoval: 121 krát
Poděkováno: 319 krát
bystrik napsal:
Nazdar Miskoo21. Kup tú Zgemmu 9 Combo. Ja som ju kúpil minulý týždeň, mám tam Openatv verziu 6.2, ide OK ,obraz výborný a čo sa citlivosti týka signálu, zdá sa mi až veľmi precitlivený.Vôbec mi nenašiel dve družice.Mám diseq prepínač 1.4 na toroidke T55 ,/ ktorú som si nastavoval sám, bez nejakého špeciálneho meracieho prístroja / a z polôh 23,5 E, 19,2 E , 13E, 0,8 W mi našiel iba tie najsilnejšie Astry 23,5 E a 19,2 E. A na starých prijímačoch Dreamsky NXP 256 HD, i Clarke Tech 5000 HD mi to bez problémov ide.
Když ti to na jiných dvou přijímačích ze stejného svodu jde, potom máš chybu v nastavení ladění těch konkrétních pozic. Těžko to lze vysvětlit jinak.
Napsat, že je to přecitlivělým tunerem je..., no slušně řečeno netuším, jak si na takové spojení vůbec přišel. Takové zdůvodnění nemá žádné opodstatnění.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Srpen 2019 - 15:47 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Červen 2008 - 22:45
Příspěvky: 38
Poděkováno: 2 krát
Jaro skús si z pluginov stiahnuť nejaký seting gde sú družice ktoré máš na diseku až potom to skús nastaviť.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Srpen 2019 - 16:40 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 04.Duben 2011 - 13:36
Příspěvky: 267
Poděkoval: 13 krát
Poděkováno: 5 krát
VTronik napsal:
bystrik napsal:
Nazdar Miskoo21. Kup tú Zgemmu 9 Combo. Ja som ju kúpil minulý týždeň, mám tam Openatv verziu 6.2, ide OK ,obraz výborný a čo sa citlivosti týka signálu, zdá sa mi až veľmi precitlivený.Vôbec mi nenašiel dve družice.Mám diseq prepínač 1.4 na toroidke T55 ,/ ktorú som si nastavoval sám, bez nejakého špeciálneho meracieho prístroja / a z polôh 23,5 E, 19,2 E , 13E, 0,8 W mi našiel iba tie najsilnejšie Astry 23,5 E a 19,2 E. A na starých prijímačoch Dreamsky NXP 256 HD, i Clarke Tech 5000 HD mi to bez problémov ide.
Když ti to na jiných dvou přijímačích ze stejného svodu jde, potom máš chybu v nastavení ladění těch konkrétních pozic. Těžko to lze vysvětlit jinak.
Napsat, že je to přecitlivělým tunerem je..., no slušně řečeno netuším, jak si na takové spojení vůbec přišel. Takové zdůvodnění nemá žádné opodstatnění.

Zdar VTronik. Precitlivený som mal na mysli, že prijímač potrebuje veľkú kvalitu a výšku signálu ...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Srpen 2019 - 16:47 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 5076
satelitni prijimac: Formuler F4 Turbo
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 243 krát
Poděkováno: 366 krát
@bystrik:
Liek na precitlively tuner asi najdes tu:
https://www.parabola.cz/prehledy/genera ... lites-xml/
Vygeneruj novy subor, nahraj do prijimaca a hin sa ukaze.

Image

_________________
formuler f4 turbo combo, openpli, openhdf, orange pi, TBS3102, gemalto pc twin, tanix tx6, x403p, skylink, antiksat


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Srpen 2019 - 18:07 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 2078
Poděkoval: 121 krát
Poděkováno: 319 krát
bystrik napsal:
VTronik napsal:
bystrik napsal:
Nazdar Miskoo21. Kup tú Zgemmu 9 Combo. Ja som ju kúpil minulý týždeň, mám tam Openatv verziu 6.2, ide OK ,obraz výborný a čo sa citlivosti týka signálu, zdá sa mi až veľmi precitlivený.Vôbec mi nenašiel dve družice.Mám diseq prepínač 1.4 na toroidke T55 ,/ ktorú som si nastavoval sám, bez nejakého špeciálneho meracieho prístroja / a z polôh 23,5 E, 19,2 E , 13E, 0,8 W mi našiel iba tie najsilnejšie Astry 23,5 E a 19,2 E. A na starých prijímačoch Dreamsky NXP 256 HD, i Clarke Tech 5000 HD mi to bez problémov ide.
Když ti to na jiných dvou přijímačích ze stejného svodu jde, potom máš chybu v nastavení ladění těch konkrétních pozic. Těžko to lze vysvětlit jinak.
Napsat, že je to přecitlivělým tunerem je..., no slušně řečeno netuším, jak si na takové spojení vůbec přišel. Takové zdůvodnění nemá žádné opodstatnění.

Zdar VTronik. Precitlivený som mal na mysli, že prijímač potrebuje veľkú kvalitu a výšku signálu ...
To jsou pouze dojmy. Těmi se nelze řídit. To mi snad dáš za pravdu. Objektivně bys to mohl tvrdit pouze v případě, že máš hodnoty skutečně změřené. Proto to píši, protože tím mateš další uživatele. Chybu hledej u sebe (v přijímači).

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Srpen 2019 - 18:19 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 04.Duben 2011 - 13:36
Příspěvky: 267
Poděkoval: 13 krát
Poděkováno: 5 krát
OK VTronic, díky moc, skúsim sa s tým ešte pohrať a skontrolovať to, asi som urobil v nastaveniach diseqc prepínača nejakú chybu ...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Srpen 2019 - 20:10 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 2078
Poděkoval: 121 krát
Poděkováno: 319 krát
Chyba nemusí být zrovna v nastavení DiSEqC přepínání. Pokud používáš pouze čtyři pozice a máš tam relé 4/1 potom stačí jednoduché nastavení. Spíš si zkontroluj další volby včetně souboru sattelites.xml, jak ti radil peter54.
Vyzkoušej si ještě před laděním, zda máš signál na některém z TP hledané družice. Pokud se neobjeví na předvolených TP ze souboru sattelites.xml, můžeš si ho zadat ručně jako uživatelský a uvidíš sám. Ale je potřeba vědět co děláš, žádné "myslím si".
Případně sem oskenuj obrazovku s tvým nastavením.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Srpen 2019 - 15:44 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Červenec 2008 - 1:32
Příspěvky: 34
satelitni prijimac: IPBOX 250 rev3, ferguson 102e
Ahojte. H9 combo uz testujem niekolko dni a pocity zatial neviem... za tie peniaze som asi cakal viac . Pred tym som mal prismcube ruby a tam som mal taku moznost ked som chcel z mobilu poslat na tv obrazok alebo video tak som len dal odoslat do satelitu a vsetko islo ok. Pri h9 neviem ako to spravit. Skusil som plugin dlna client a v mobile media server... Takto funguje ale nieje to ono. Da sa to poriesit nejak jednoduchsie? Dakujem


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Listopad 2019 - 17:05 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 09.Říjen 2008 - 15:10
Příspěvky: 280
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 10 krát
Dá sa do Zgemma H9 TWIN do Kodi doinštalovať doplnok Skylink Live TV? Funguje v pohode? Pôvodne som uvažoval o Ferguson Ariva ATV TT, kvôli Androidu, pretože mám účet na Antik TV a chcel som využívať archív. Aj papierovo vyzerá Ferguson lepšie 2GB RAM vs. 1GB RAM a pamäť 16GB vs. 8GB. Zgemma má zasa výhodu v CI slotoch, čo do budúcna môže byť výhoda. Vďaka za každú radu.

_________________
Illusion M2S, Showbox S300 Platrinum, Opticum 4050CX, Ferguson Ariva 100, Ferguson Ariva 100E, Amiko Mini HD SE, Amiko Alien2 Hyperion 5.1


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Listopad 2019 - 1:10 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 14.Červen 2006 - 8:38
Příspěvky: 419
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 4 krát
Nemal by byt problem... Co viem Skylink Live TV doplnok pre Kodi uz existuje... A co sa tyka velkosti staci aj 8 Gb... Ja mam 4 image-e cez multiboot (chcel som vyskusat ci budu slapat korektne vsetky 4) a v jednom mam dokonca aj Kodi 17.6 a v nom este aj addony. A este mam vo svojej Zgemme 3.2 Gb volneho miesta. A Slape mi o.k. Zo zaciatku som mal aj rozpaky hlavne, ze mi nefungovali korektne imidze Open ATV ale na radu inych som vyskusal aj ine a div sa svete tie co mam funguju dokonale vsetky a Open ATV mi uz vobec nechyba...

_________________
Zgemma H9 Combo, Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 7.1+Kodi 18.6,PurE2 v6.3,OpenESI 9.0,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + 42" LCD 3D TV LG LW 4500
Obrázek


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Únor 2020 - 9:22 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 30.Říjen 2007 - 19:23
Příspěvky: 147
Poděkoval: 1 krát
Tak mi dneska přivezli Octagon SF8008......dal jsem tam open8eight octagon a zatím jsem absolutně spokojený.
Stáhnuj jsem si playlist z OpenWebif a sleduji TV po síti ....... prostě výhoda Enigmy2.
Dneska jsem si udělal čas a zkusil funkčnost oscam emu pro systém powervu aj.
Naprostá spokojenost s tímto HW.......
Zkusil jsem i zatěžování procesoru při kodi a oproti čínské krabičce s procesorem Allwinner H6 s grafickým procesorem Mali T-720, kde čínská krabička slibuje přehrání i 6Kx4K@30fps, si vede Octagon sf8008 o 50% lépe.


Zdroj firmware: openeight.de


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
#SkyStar HD&Octagon SF8008&Dreambox 500HD___Motor H-H#


Naposledy upravil(a) plachta dne 29.Únor 2020 - 19:38, celkem upraveno 3 x.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 68 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk