e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 10.Prosinec 2019 - 14:47

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 25 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pomůžete s E2?
PříspěvekOdeslal: 21.Listopad 2008 - 11:45 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 09.Březen 2008 - 11:31
Příspěvky: 680
Zdravím vás,měl bych prosbu,zítra mi zeť půjčí USB klíčenku a že mi s tím pomůže.Pokud byste měl někdo čas a chuť,jestli byste mi tady někdo nenapsal správný postup krok po kroku,jak správně nahrát E2 Polskou verzi PKT.Má emu a snad jdou v ní i čtečky,zřejmě by to pomohlo více lidem,jako jsem já,předem moc děkuji.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pomůžete s E2?
PříspěvekOdeslal: 21.Listopad 2008 - 11:48 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 03.Leden 2008 - 20:50
Příspěvky: 396
Pokial viem citacky nejdu.

_________________
IPBOX 9000HD - IPBOX 350S Prime: AB Enigma - 2x SmartMouse USB reader + newcs1.61 na Ubuntu 10.04 x86_64


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pomůžete s E2?
PříspěvekOdeslal: 21.Listopad 2008 - 11:52 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 09.Březen 2008 - 11:31
Příspěvky: 680
A jdou vůbec v některé verzi?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pomůžete s E2?
PříspěvekOdeslal: 21.Listopad 2008 - 11:59 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3663
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 2 krát
nejdou v zadne verzi. Zatim je to proste beta verze.

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pomůžete s E2?
PříspěvekOdeslal: 21.Listopad 2008 - 12:05 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 09.Březen 2008 - 11:31
Příspěvky: 680
Tak to je škoda,tak aspoň prosím s emu,D..i,nám zatím běží,tak na chvíli bych odsunul Skylink kartu,stejně mám jen základní programy,děkuji.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pomůžete s E2?
PříspěvekOdeslal: 22.Listopad 2008 - 8:44 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3663
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 2 krát
s emu funguje pouze Camd3 - nacita keys a pripojeni CS proti newcs (newcamd protokol)

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pomůžete s E2?
PříspěvekOdeslal: 22.Listopad 2008 - 11:32 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 09.Březen 2008 - 11:31
Příspěvky: 680
Ta Polská verze se nahrává přímo,nebo musím nahrát tu první verzi E2 Sifteam?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pomůžete s E2?
PříspěvekOdeslal: 22.Listopad 2008 - 16:18 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3663
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 2 krát
muzes nahrat primo. Dulezite je mit spravne zformatovany usb disk (ext2) a rozbalit.

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pomůžete s E2?
PříspěvekOdeslal: 24.Listopad 2008 - 15:55 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 09.Březen 2008 - 11:31
Příspěvky: 680
Prosím,mohl by někdo tady napsat přesný postup E2 Polskou verzi a vše co k ní patří,nemůžu to dát nějak dohromady.Ať čtu jak chci,mám v tom nějaký guláš,co se píše vše o E2,tak je to hodně na přeskáčku už ani nevím,co ke které patří,bohužel mám se ještě co učit,jinak předem děkuji.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pomůžete s E2?
PříspěvekOdeslal: 24.Listopad 2008 - 16:02 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3663
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 2 krát
jaky mas image?
jaky postup jsi zkousel?
kam jsi se dostal?

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pomůžete s E2?
PříspěvekOdeslal: 24.Listopad 2008 - 16:40 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 09.Březen 2008 - 11:31
Příspěvky: 680
Právě jsem ještě nic nenahrál,mám zatím 0.1.9 SifTeam.Chtěl jsem si první vše o tom přečíst,než začnu něco piplat ale čím víc čtu nahoru a dolů,tím víc mám v tom guláš.Chtěl jsem zkusit tu Pol.verzi,pokud jsem dobře pochopil,tak jde v ní emu i čtečka.Je to pro mně dost matujíci,kluci si tam píšou co se jim kde a jak podařilo a co ne a u které E2,já opravdu nevím,co kde patří.Jsem laik a prostě potřebuji nakopnout,zeťák mi slíbil,že mi v tom pomůže ale nakonec nemá čas.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pomůžete s E2?
PříspěvekOdeslal: 24.Listopad 2008 - 17:16 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3663
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 2 krát
zadne ctecky v E2 nejdou.
Necekej, ze je to image na urovni soucasneho image. Proste beta, uplne zakladni image, ktere ti nemusi ani nabootovat.

1. Klasickym zpusobem nahrat uboot image /plati pro SiF image/
:arrow: viewtopic.php?f=88&t=11203 , vse jsem psal pro IP9000.
umozni pri startu - napis Booting podrzenim cislice na DO zvolit zpusob nacteni image:
- podrzet tl. 1 =NFS
- podrzet tl. 2= USB (bez interniho HDD - hd /dev/sda1)
- podrzet tl. 3= USB (s internim HDD - hd /dev/sda1)
- podrzet tl. 4= Flash

2. Priprava Flashdisku - tady se to fakt blbe popisuje. Pripojis falsh disk a musis ho naformatovat do ext2.
Telnet - prikaz: mount
mel by jsi videt (sdb-flash disk) nebo obdobne:
/dev/sdb1 on /mnt/usb type ext2 (rw)

dal zadas:
umount /mnt/usb
fdisk /dev/sdb1
d
1
n
p
1
enter
enter
t
83
w

mkfs.ext2 /dev/sdb1
mount /dev/sdb1 /mnt/usb/

3. Nahrajes soubor enigma2_cuberevo_mod_PKT.tar.gz pres FTP do /mnt/usb
pomoci telnetu zadas prikaz pro rozbaleni:
cd /mnt/usb
tar xzf enigma2_cuberevo_mod_PKT.tar.gz
Mel by jsi mit v /mnt/usb rozbalene adresare /bin,/boot,/dev .... proste vse tak jak je v archivu enigma2_cuberevo_mod_PKT.tar.gz - chvilku to trva.

4. Propojis TV scartem, odpojis HDMI , restart boxu a pri rozviceni booting podrzis prislusne tl. 2 nebo 3.
Teoreticky ti najede E2 italsky :D . Zapojis HDMI , prepnes a badas.

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pomůžete s E2?
PříspěvekOdeslal: 24.Listopad 2008 - 17:30 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 09.Březen 2008 - 11:31
Příspěvky: 680
Mockrát Ti vld děkuji,možná tímhle vyčerpávajícím návodem pomůžeš takovým,jako jsem já,ještě jednou,děkuji.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pomůžete s E2?
PříspěvekOdeslal: 24.Listopad 2008 - 20:19 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 25.Srpen 2006 - 13:21
Příspěvky: 56
mozno blba otazka, ale doteraz sa pri postupe instalacie aj PKT enigma2 aj SIF E2 pisalo, ze by mal byt na flash abcom image. Mozem rozbehat E2 aj ked mam sif classic image?

_________________
IPBox9000HD rel.2, SifTeam r.8873 - 0.2.0. flash, HDD500GB
IPBox250S, AB Enigma 090309, HDD80GB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pomůžete s E2?
PříspěvekOdeslal: 24.Listopad 2008 - 21:15 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3663
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 2 krát
psalo, protoze JirkaS upravil uboot a pripravil jednoduchy postup pro multiboot.
Samozrejme jde E2 instalovat na USB flash disk nebo bootovat z NFS servru v kazdem imagi - NLB, SiF, AB - jen se muze lisit malicko postup.

SiF image uz maji upravu startu bootovani (multiboot), takze si to uzivatel nemusi menit pres hyperterminal (jak bylo u orginal e2 - prikazy sentev) a nastaveni flashdisku je vsude stejne. V podstate jde jen v imagii rozsirit moznost volby odkud bude image nacten. Uvedena instalace je pro SiF klasicke - AB jsem nezkousel.

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pomůžete s E2?
PříspěvekOdeslal: 24.Listopad 2008 - 23:52 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 25.Srpen 2006 - 13:21
Příspěvky: 56
vld dik za navod, blbuvzdorny, takze som to zvladol za pol hodinky a E2 bezi
neviem sa ale akosi zbavit scart kabla :-)
ked startla enigma tak som pozeral do AV settings, ale moznost hdmi tam nie je, len ypbpr a scart. ak dam setting scart tak hdmi nejde, scart ide, ak dam setting ypbpr 576i, tak cez hdmi vystup tma, cez scart vystup znovu OK

_________________
IPBox9000HD rel.2, SifTeam r.8873 - 0.2.0. flash, HDD500GB
IPBox250S, AB Enigma 090309, HDD80GB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pomůžete s E2?
PříspěvekOdeslal: 25.Listopad 2008 - 6:51 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3663
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 2 krát
pokud neni nabidka HDMI i po zapojeni kablu a restartu E2, tak jsem to resil tim, ze jsem E2 naistaloval znovu :D

Jenidny rozdil, ze hned po spusteni jsem nechal zapojeny HDMI kabel. E2 mi myslim nenabootovala, tak jsem udelal ten pokus se scartem. Nepamatuji se uplne presne postup, ale mel jsem stejnou situaci jako ty.
Nova instalace neni nic sloziteho - staci zacit od vycisteni flash disku - umount /mnt/usb , mkfs.ext2 /dev/sdb1, mount /dev/sdb1 /mnt/usb/ - fdisk uz nemusis delat.
Nejspis zalezi na TV, jak vezme predvoleny A/V setting. Proste nepostuovat presne podle bodu 4 s odpojenim HDMI a vyzkouset to naprimo.

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pomůžete s E2?
PříspěvekOdeslal: 25.Listopad 2008 - 8:05 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 25.Srpen 2006 - 13:21
Příspěvky: 56
ked si pozrel do svojich AV setiings, tak tam mas vystup na HDMI? alebo tiez len ypbpr a scart?

anyway, vecer vyskusam preinstalovat.

_________________
IPBox9000HD rel.2, SifTeam r.8873 - 0.2.0. flash, HDD500GB
IPBox250S, AB Enigma 090309, HDD80GB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pomůžete s E2?
PříspěvekOdeslal: 25.Listopad 2008 - 8:14 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 08.Listopad 2006 - 11:52
Příspěvky: 1121
Poděkováno: 6 krát
Mne sa to podarilo bez SCART kablu opakovanými reštartami. Súvislosť nepoznám.
Tu je niekoľko vylepšení :

1. Jeden z problémov je to, že sa nedá prepnúť v menu na 1080i, ide len 720p. Obraz je veľmi zlý. Treba toto :
- vo /etc/videomode prepísať na 1080i50
- vo /usr/lib/enigma2/python/Plugins/SystemPlugins/Videomode/VideoHardware.py treba nájsť sekvenciu :
Kód:
    try:
    open("/etc/videomode", "w").write(mode_50)
    except IOError:
    print "writing initial videomode to /etc/videomode failed."

a odremovať ju, čiže bude vyzerať :
Kód:
    #try:
    # open("/etc/videomode", "w").write(mode_50)
    #except IOError:
    # print "writing initial videomode to /etc/videomode failed."

a reštart GUI. Obraz je oveľa lepší, aj keď to stále nie je DGS.
Zdroj : zbigzbig20

2. Anglická verzia PKT panelu s aktualizáciou priamo z menu :
- nakopírovať tak, ako je v priloženom súbore a reštart. Ja som to predtým ešte raz updatol v polskej verzii cez :
Kód:
/usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/Fantastic/dl_akt.sh

ale myslím, že to nie je potrebné.
Cez toto by sa mal dať nainštalovať PKT panel aj do orig. SIF E2.
Zbigzbig 20 napísal :
"First by ftp enter to var/ and copy there content from unpacked archive var/ from pc (this is config folder) after copy give chmod (attribute) 755 for all files inside config folder. Now by ftp copy folder "Fantactic" to: /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/ After this give all files inside "Fantactic" folder chmod 755. Now just restart E2 (restart gui) and have fun with fully translated PKT panel Thx for great support PKT & Sifteam
Download Here: PKT Panel English v2"
Neskúšal som, myslím, že treba ešte urobiť ručne adresár /var/emu.
PKT panel funguje dobre, sú tam pridané v najnovších aktualizáciách nové EMU, pre mňa funguje dobre camd3 (client pre newcs a soft EMU).


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pomůžete s E2?
PříspěvekOdeslal: 25.Listopad 2008 - 8:47 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 25.Srpen 2006 - 13:21
Příspěvky: 56
vcera vecr som po instalacii prepol na 1080i v av settins a uz som myslel ze to E2 nerozchodi. az po asi stvrtom alebo piatom restarte (ako pises nizsie) sa rozbehla

skusim vecer novu instalaciu ako pise vld nizsie a skusim to priamo s HDMI
zostava uz byt len trpezlivy a restartovat a restartovat :smoke:

_________________
IPBox9000HD rel.2, SifTeam r.8873 - 0.2.0. flash, HDD500GB
IPBox250S, AB Enigma 090309, HDD80GB


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 25 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk