e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 11.Prosinec 2019 - 3:58

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 1250 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 119 20 21 22 2363 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PGI image
PříspěvekOdeslal: 04.Duben 2010 - 21:17 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 28.Červen 2008 - 10:06
Příspěvky: 2424
satelitni prijimac: VU+ Solo 2
Místo/Bydliště: Čadca
Poděkováno: 7 krát
dik

_________________
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.2
AB IPBox PRISMCUBE RUBY
AB Cryptobox 600HD
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: PGI image
PříspěvekOdeslal: 05.Duben 2010 - 10:24 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 28.Červen 2008 - 10:06
Příspěvky: 2424
satelitni prijimac: VU+ Solo 2
Místo/Bydliště: Čadca
Poděkováno: 7 krát
No nepomohlo. Netusim preco mi to ten disk robi a pritom mi to robi aj druhy (Maxtor). Ked som ho sformatoval, tak zo par prvych restartov to uz nerobil a teraz to robi stale. Par minut kym nabehne. Po nabehnuti boxi je to asi 5min kym sa zobrazi box.

Do pozornosti davam ten novy plugin na EPG. Mozete si ulozit Epg, restartnut box a po restarte si natiahne Epg. Je to super, i ked ja som to po restarte musel vypnut. A zapinam to az spustenim scriptu po nabehnuti disku. Funguje to dobre. Len ukladanie EPG netrvalo 20-40s ako sa pise, ale 3 minuty. Ale to by nevadilo, ak dam script ukladat cez cron v noci, tak budem mat vzdy ulozeny max. 1 den stare EPG (zato na niekolko dni) a po restarte to uz trva tak 20s kym to natiahne. Stoji to za to.

_________________
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.2
AB IPBox PRISMCUBE RUBY
AB Cryptobox 600HD
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: PGI image
PříspěvekOdeslal: 05.Duben 2010 - 13:02 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 18.Leden 2008 - 19:39
Příspěvky: 1188
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 20 krát
Billy-sk napsal:
Takze tu je automaticke stahovanie keys do PGI v6:

1. treba v pgi.conf zapnut cron (trba tam dat yes alebo netreba ak je nastavene mazanie timeshiftingu starsieho ako nieco ...)
2. treba rozbalit a nakopirovat cez ftp fo boxu subor scrplg-loadkeys.sh (je v prilohe) do /var/bin/ a nastavit attributy na 755.
3. vo var/spool/ je subor (tusim runs alebo tak nejako - ak sa nevytvoril, treba po zapnuti cron restartnut box a po chvili by sa to malo vytvorit). V tom subore treba priidat riadky na stahovanie kyes:

30 19 * * * /var/bin/scrplg-loadkeys.sh
00 22 * * * /var/bin/scrplg-loadkeys.sh
00 06 * * * /var/bin/scrplg-loadkeys.sh
00 08 * * * /var/bin/scrplg-loadkeys.sh
00 10 * * * /var/bin/scrplg-loadkeys.sh
00 12 * * * /var/bin/scrplg-loadkeys.sh
00 14 * * * /var/bin/scrplg-loadkeys.sh
00 16 * * * /var/bin/scrplg-loadkeys.sh
00 18 * * * /var/bin/scrplg-loadkeys.sh
30 23 * * * /var/bin/scrplg-loadkeys.sh

netreba davat vsetky, prve cislo su minuty a druhe hodiny kedy sa spusta stahovanie. cize prvy riadok znamena ze sa pusti o 19:30. Podla toho si mozete upravit casy tak ako treba, pripadne si dat stahovat len raz denne.

To je vsetko a uz sa veselo stahuje.


V bodu 3) mám problém s tím, že mi vytvoří složky /var/spool/cron/crontabs/ a tady je akorát soubor root.
Ve složce spool se mi soubor runs nevytvoří :o


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: PGI image
PříspěvekOdeslal: 05.Duben 2010 - 19:15 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 28.Červen 2008 - 10:06
Příspěvky: 2424
satelitni prijimac: VU+ Solo 2
Místo/Bydliště: Čadca
Poděkováno: 7 krát
Ano je to subor root.

_________________
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.2
AB IPBox PRISMCUBE RUBY
AB Cryptobox 600HD
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: PGI image
PříspěvekOdeslal: 06.Duben 2010 - 9:32 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 18.Leden 2008 - 19:39
Příspěvky: 1188
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 20 krát
aha. Myslel jsem, že mi to nefunguje jelikož v souboru scrplg-loadkeys.sh jsou nápisy, které bych měl vidět na obrazovce, ale jak jsem zjistil - jsou zaremované.
Který řádek odremovat?
Stačí tento: #messaggio="" ? Nebo jich má být více?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: PGI image
PříspěvekOdeslal: 06.Duben 2010 - 10:09 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 04.Leden 2009 - 11:52
Příspěvky: 153
satelitni prijimac: VU+ solo 4k
Místo/Bydliště: Bratislava
nahodil som pgi v0.6, a upgradol som webif na 1.5.02 a prestal mi fungovat
ako ho o5 rozbeham ?

_________________
VU+ solo 4k


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: PGI image
PříspěvekOdeslal: 06.Duben 2010 - 12:43 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 15.Říjen 2008 - 6:41
Příspěvky: 245
Citovat:
Billy-sk píše:
Netusim preco mi to ten disk robi a pritom mi to robi aj druhy (Maxtor). Ked som ho sformatoval, tak zo par prvych restartov to uz nerobil a teraz to robi stale. Par minut kym nabehne. Po nabehnuti boxi je to asi 5min kym sa zobrazi box.


Psal jsem, že mi to dělá taky a že vždy po několika minutách naběhne. I když si pamatuji, žes psal, že máš HDD vně Boxu, jak už to bývá, odešel mi větrák, vyndal ho a nechal hdd bez větráku. A po zapnutí naskočil hdd okamžitě. Schválně jsem Box vypnul a znovu zapnul a to samé. Je fakt, že větrák sám bez HDD neběží. Takže to dlouhé startování HDD bude mít souvislost s nějakým ověřením větráku. (alespoň u mne)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: PGI image
PříspěvekOdeslal: 06.Duben 2010 - 13:13 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 28.Červen 2008 - 10:06
Příspěvky: 2424
satelitni prijimac: VU+ Solo 2
Místo/Bydliště: Čadca
Poděkováno: 7 krát
No je to sice HDD interny - ale v skutocnosti mam kable vyvedene von a disk polozeny na boxe a vedla neho ventilator z PC, takze o zahrievani to asi nebude. Skusil som nejake veci pomenit, napr. aby mi po starte nemazal temp nahravky a podobne a vecer to skusim ci je nejaka zmena. Urcite mi to fungovalo do doby kem som nieco nezmenil v pgi.conf. Myslim ze som zmenil mazanie tmp z 300 na 500 a po restarte uz to tak robi stale. Ale vtedy som tie hodnoty vratil zase nazad ale uz to nepomohlo. Mozno by ten disk potreboval nieco ako defrag, alebo scandisk. Ale kedze to iste robi aj druhy disk, tak to bude nejakym nastavenim. Nieco sa spusti a to zdrzi disk, len najst co to je.

_________________
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.2
AB IPBox PRISMCUBE RUBY
AB Cryptobox 600HD
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: PGI image
PříspěvekOdeslal: 06.Duben 2010 - 15:54 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 15.Říjen 2008 - 6:41
Příspěvky: 245
Ehmm, já jsem psal, že tam nemám větrák vůbec!!! A chodí to tak, jak má.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: PGI image
PříspěvekOdeslal: 06.Duben 2010 - 19:44 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 28.Červen 2008 - 10:06
Příspěvky: 2424
satelitni prijimac: VU+ Solo 2
Místo/Bydliště: Čadca
Poděkováno: 7 krát
Takze OK, pokus zabral. Neviem co z toho presne pomohlo, ale disk nabehol okamzite. Urobil som tieto kroky:

- vypol kontrolu HDD
- SAMBA="no"
- HDD_SLEEP="5" (predtym som 25)

Osobne to typujem na SAMBU.

_________________
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.2
AB IPBox PRISMCUBE RUBY
AB Cryptobox 600HD
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: PGI image
PříspěvekOdeslal: 06.Duben 2010 - 21:04 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 15.Říjen 2008 - 6:41
Příspěvky: 245
Kontrolu HDD při startu jsem měl také vyplou - bezúspěšně.

Ostatní nastavení jsou defaultní, tzn. že taková jsou při instalaci PGI v0.6.

Mně prostě zlobí ventilátor - když ho zastrčím do patice, HDD startuje se zpožděním, když ho odpojím, HDD startuje okamžitě.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: PGI image
PříspěvekOdeslal: 06.Duben 2010 - 22:13 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 28.Červen 2008 - 10:06
Příspěvky: 2424
satelitni prijimac: VU+ Solo 2
Místo/Bydliště: Čadca
Poděkováno: 7 krát
Viem ze tak nejak je to defaultne, ale mne to zacalo pomaly nabiehat az ked som ponastavoval nejake veci. Takze hlavne ze je to ok. Uz mi funguje aj natiahnutie EPG po starte. No PGI v6 je fakt uzastny sw. Uz mi chyba iba jedna vec - aby prechadzali zapisy na UPC kartu tak rychlo ako v module a budem spokojny. Vcera som nechal celu noc zapnuty box na Hallmarku a presiel jeden zapis, ale stale mi nepresli dalsie 3, ktore by mali podla datumu uz tiez prebehnut. Ide mu to strasne tazko. Niekedy neviem co furt pisu, ze novy driver na citacku, ked ziadny rozdiel stale nevidim.

Kid - Ze by to potom odoberalo disku stavu? Skusal si dat odpor na ventilator?

_________________
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.2
AB IPBox PRISMCUBE RUBY
AB Cryptobox 600HD
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: PGI image
PříspěvekOdeslal: 06.Duben 2010 - 22:55 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 06.Listopad 2008 - 18:28
Příspěvky: 710
muzes ukazat konfiguraky se kterejma to nejde ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: PGI image
PříspěvekOdeslal: 06.Duben 2010 - 23:11 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 28.Červen 2008 - 10:06
Příspěvky: 2424
satelitni prijimac: VU+ Solo 2
Místo/Bydliště: Čadca
Poděkováno: 7 krát
s tymto to nejde:

ASPECT_RATIO="pillarbox,14:9,panscan,widescreen,cinema"
BACKUP_DIR="/media/pgi-backup"
CARDSERV="newcs"
CI_INIT="no"
CRON="yes"
DEV_BANNER="skip1st"
ETH_ADDR_LOW="auto"
FAN_9000_ON="yes"
HDD_SLEEP="25"
HDD_TMD="no"
MEDIA_CLEAN="500"
NFSD="no"
NFS_REC="no"
NFS_REC_PROTO="tcp"
NTP_SYNC="no"
POWER_OFF="standby"
PPPD_PEER="none"
SAMBA="yes"
SKIN="/media/skins/osool"
SOFTCAM="mgcamd"
USB_MODEM="none"
VFD_BRIGHT="7"
WEBTV="yes"
HDD_DELAY1="30"
HDD_FS="ext2"

a s tymto to ide:

ASPECT_RATIO="pillarbox,14:9,panscan,widescreen,cinema"
BACKUP_DIR="/media/pgi-backup"
CARDSERV="newcs"
CI_INIT="no"
CRON="yes"
DEV_BANNER="skip1st"
ETH_ADDR_LOW="auto"
FAN_9000_ON="yes"
HDD_SLEEP="5"
HDD_TMD="no"
MEDIA_CLEAN="no"
NFSD="no"
NFS_REC="no"
NFS_REC_PROTO="tcp"
NTP_SYNC="no"
POWER_OFF="standby"
PPPD_PEER="none"
SAMBA="no"
SKIN="/var/skins/osool"
SOFTCAM="mgcamd"
USB_MODEM="none"
VFD_BRIGHT="7"
WEBTV="yes"
DEBUG="no"

Okrem toho som v subore /var/spool/cron/crontabs/root zmenil toto:
15 */3 * * * /var/bin/scrplg-tmp-media-clean.sh >/dev/null 2>&1

na toto:

00 04 * * * /var/bin/scrplg-clean.sh

co je moj script na spustanie cistenia tmp suborov rano o 4:00. Vlastne staci upravit cas spustenia toho povodneho a v konfiguracii mu nastavit napr. MEDIA_CLEAN="180" a aby sa zmazanie spustilo len o 4:00 a nie kazdu chvilu, co znamena hlavne to ze sa to nespusti v case ked nabieha box.

Napadlo ma dovod bude asi v tom cisteni disku. Pretoze predtym to slo asi z dovodu, ze este nebol starsi tmp subor na disku a potom ked uz som zmensil cas tmp suboru, tak zacal mazat a robit problemy a ked som to vratil nazad, uz tam aj tam boli asi starsie tmp. Takze uz to blblo stale. Myslim ze ten problem bude v tomto, ale uz je neskoro a teraz to nejdem testovat.

_________________
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.2
AB IPBox PRISMCUBE RUBY
AB Cryptobox 600HD
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: PGI image
PříspěvekOdeslal: 07.Duben 2010 - 7:29 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 06.Listopad 2008 - 18:28
Příspěvky: 710
promin , spatne sem se vyjadril . myslim tim konfiguraky ctecky :)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: PGI image
PříspěvekOdeslal: 07.Duben 2010 - 8:03 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 28.Červen 2008 - 10:06
Příspěvky: 2424
satelitni prijimac: VU+ Solo 2
Místo/Bydliště: Čadca
Poděkováno: 7 krát
No v mg_cfg som zmenil oproti defaultu len A2 na A1 aby prechadzali zapisy stale a nie len ked uz kanal nejde. Ale ked budem mat vsetky zapisy, tak to asi vraatim nazad, lebo mam dojem ze odvtedy sa 2x na 1s sekol obraz, ale mohlo to byt nahoda. Este uvidim ako to bude chodit dalej. Kazdopadne cez noc na Spectre prisiel dalsi zapis.

v newcs mam tieto veci:
...
<device>
<name>UPC karta</name>
<type>sci</type>
<mhz>357</mhz>
<node>/dev/sci1</node>
<parity>odd</parity>
<reset>normal</reset>
<export>Yes</export>
<enabled>Yes</enabled>
<blocksa>No</blocksa>
<blockua>No</blockua>
<blockga>No</blockga>
<boxkey>0000000000</boxkey>
<PTShandshake>No</PTShandshake>
<carddetect>yes</carddetect>
<newcamd_port>10101</newcamd_port>
<autosid>Yes</autosid>
<Seca-PPV>no</Seca-PPV>
<pincode>0000</pincode>
<priority>round</priority>
</device>

</readers>
<cache>
<emm>10</emm>
<ecm>10</ecm>
</cache>
...

a v newcamd.list toto:
CWS_KEEPALIVE = 300
CWS = 127.0.0.1 10100 xxx yyyy 0102030405060708091011121314 lan cardserver
CWS = 127.0.0.1 10101 xxx yyyy 0102030405060708091011121314 lan cardserver

xxx a yyyy su user a hesla, ktore som nahradil znakmi x a y to uz si kazdy nastavi sam, alebo necha tak ako je.

A potom dalsi newcamd1.list a newcamd2.list v ktorych su iny uzivatelia pre PIP a REC.

Priority.list:
# UPC Direct:
X: { 0D 02 }
X: { 0D 03 }
X: { 0D 0F }
X: { 0D 70 }

a ignore.list:
X: { 18 31 }
X: { 17 22 }
X: { 17 02 }
X: { 09 8E }
X: { 0D 96 } # skylink tunel
X: { 06 24 } # skylink irdeto

_________________
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.2
AB IPBox PRISMCUBE RUBY
AB Cryptobox 600HD
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: PGI image
PříspěvekOdeslal: 07.Duben 2010 - 8:19 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 28.Červen 2008 - 10:06
Příspěvky: 2424
satelitni prijimac: VU+ Solo 2
Místo/Bydliště: Čadca
Poděkováno: 7 krát
Mozno skusim oscam, mozno tam pojdu zapisy normalne. Len este neviem ako tam nastavit Bloker pre druhu kartu. A pripadne ako tam dat keys pre DigiTV. Bavil sa s tym uz niekto?

_________________
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.2
AB IPBox PRISMCUBE RUBY
AB Cryptobox 600HD
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: PGI image
PříspěvekOdeslal: 07.Duben 2010 - 12:24 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 24.Červenec 2006 - 11:28
Příspěvky: 17
satelitni prijimac: VU+ uno4K SE
Billy-sk napsal:
Mozno skusim oscam, mozno tam pojdu zapisy normalne. Len este neviem ako tam nastavit Bloker pre druhu kartu. A pripadne ako tam dat keys pre DigiTV. Bavil sa s tym uz niekto?

Bolo by dobre keby sa niekdo ozval, či mu chodí oscam napr. proti cccam 2.1.4 serveru.
Ked spustim oscam cez telnet vidím odpoved karty, no obraz neodkoduje...

_________________
VU+uno4K, 4K SE, TX-P50G30


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: PGI image
PříspěvekOdeslal: 07.Duben 2010 - 13:47 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 28.Červen 2008 - 10:06
Příspěvky: 2424
satelitni prijimac: VU+ Solo 2
Místo/Bydliště: Čadca
Poděkováno: 7 krát
No tak som skusil a rovnaky efekt.

citacky mi pisu toto:
2010/04/07 13:17:54 4491 r04 ERROR opening device /dev/sci1
2010/04/07 13:17:54 4491 r04 Cannot open device: /dev/sci1
2010/04/07 13:17:54 4489 r03 ERROR opening device /dev/sci0
2010/04/07 13:17:54 4489 r03 Cannot open device: /dev/sci0
2010/04/07 13:18:54 4491 r04 ERROR opening device /dev/sci1

_________________
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.2
AB IPBox PRISMCUBE RUBY
AB Cryptobox 600HD
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: PGI image
PříspěvekOdeslal: 07.Duben 2010 - 14:03 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 15.Říjen 2008 - 6:41
Příspěvky: 245
Citovat:
Billy-sk píše:
Kid - Ze by to potom odoberalo disku stavu? Skusal si dat odpor na ventilator?


Jen pro doplnění - koupil jsem nový větrák a vše šlape.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 1250 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 119 20 21 22 2363 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk