e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 16.Listopad 2019 - 4:06

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 1250 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 159 60 61 62 63
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PGI image
PříspěvekOdeslal: 08.Červenec 2014 - 22:14 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 06.Listopad 2007 - 21:45
Příspěvky: 838
Místo/Bydliště: Ubuntu 12.04
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 15 krát
Oscam ymod sh4 urcite je.. Stryc google ho najde hned...

_________________
Na otazky pouzivajte forum a nie SS !!!

AMIKO VIPER COMBO, IPBOX9000, ABIpbox Prismcube Ruby, Multibeam 85, 23,5E-19,2E-13E-1W, SG-2100


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: PGI image
PříspěvekOdeslal: 23.Srpen 2014 - 9:48 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 01.Listopad 2007 - 15:30
Příspěvky: 1150
satelitni prijimac: DM 920
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 7 krát
funguje v image PGI 1.4 přehrávač m3u? do původního list.m3u se dá dostat, ale jednotlivé streami už nejsou samozřejmě aktuální, tak jsem zkusil do list.m3u dát aktuální, který jsou odtud http://www.oneplaylist.eu.pn/index.php/ ... /exportvlc, jsou do VLC přehrávače, ale při otvírání v PGI 1.4 to hlásí "nemohu otevřít seznam list.m3u", dá se to ňák rozchodit?

_________________
Dreambox DM 920 1x Triple MultiStream DVB S2X/DVB T2/DVB C
1x parabola 80cm multifeed 23,5°E+19,2°E+13,0°E LNB Inverto Black Ultra
1x parabola Gibertini 102x95cm motor Stab HH120 LNB Inverto Black Ultra
relé Spaun SUR 211 F, TV Sony Bravia KDL-48W605B


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: PGI image
PříspěvekOdeslal: 24.Srpen 2014 - 8:31 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 18.Prosinec 2008 - 11:09
Příspěvky: 46
Tak PGI 1.5.1 funguje hezky, timeshift mi zatím snad ani jednou neselhal, načtení epg s více kanály je teda šíleně pomalé, ale jinak to docela jde. Ovšem po nějaké době běhu mi uživatelské rozhraní děsně zpomalilo, přišel jsem k tomu a stiskl tlačítko (baterie v ovladači nabité) a ono nic, třeba 10s tomu trvalo než to zareagovalo, pak se to po nějaké době rozjelo a ve frontě udělalo vše, co jsem namačkal. Po restartu to zase jelo hezky a reagovalo na poměry téhle krabice rychle. Sifteam tímto netrpěl, tam mi ale pro změnu blbnul timeshift. Asi se mi to podařilo tento problém v PGI vyřešit vypnutím swapu.

Sledoval jsem tu aplikaci sbox jak využívá paměť, startuje asi s 16% využitím paměti a pak roste asi 5% za hodinu, ovšem má asi nějaký limit aby nezabrala více jak 67%, pak předpokládám zavolá nějaký garbage collector. Když jsem měl povolený swap, tak ten limit se asi navýšil o ten 1 GB.
Stačilo dat do nějakého z init souborů v /var/bin/init.d řádek:

/bin/echo 0 > /proc/sys/vm/swappiness

A po nějakém dnu běhu to na ovladač zareagovalo okamžitě.

Jestli máte taky (v 910) disk a pozorujete podobné chování, můžete to zkusit, ale nic neslibuji, zkouším to zatím jen necelý den.


Naposledy upravil(a) BluPix dne 25.Srpen 2014 - 10:48, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: PGI image
PříspěvekOdeslal: 24.Srpen 2014 - 12:15 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 21.Květen 2008 - 16:45
Příspěvky: 144
satelitni prijimac: Octagon SF4008 E2 4K UHD
Místo/Bydliště: Velké Poříčí
Poděkoval: 2 krát
BluPix napsal:
Tak PGI 1.5.1 funguje hezky, timeshift mi zatím snad ani jednou neselhal, načtení epg s více kanály je teda šíleně pomalé, ale jinak to docela jde. Ovšem po nějaké době běhu mi uživatelské rozhraní děsně zpomalilo, přišel jsem k tomu a stiskl tlačítko (baterie v ovladači nabité) a ono nic, třeba 10s tomu trvalo než to zareagovalo, pak se to po nějaké době rozjelo a ve frontě udělalo vše, co jsem namačkal. Po restartu to zase jelo hezky a reagovalo na poměry téhle krabice rychle. Sifteam tímto netrpěl, tam mi ale pro změnu blbnul timeshift. Asi se mi to podařilo tento problém v PGI vyřešit vypnutím swapu.

Sledoval jsem tu aplikaci sbox jak využívá paměť, startuje asi s 16% využitím paměti a pak roste asi 5% za hodinu, ovšem má asi nějaký limit aby nezabrala více jak 67%, pak předpokládám zavolá nějaký garbage collector. Když jsem měl povolený swap, tak ten limit se asi navýšil o ten 1 GB.
Stačilo dat do nějakého s init souborů v /var/bin/init.d řádek:

/bin/echo 0 > /proc/sys/vm/swappiness

A po nějakém dnu běhu to na ovladač zareagovalo okamžitě.

Jestli máte taky (v 910) disk a pozorujete podobné chování, můžete to zkusit, ale nic neslibuji, zkouším to zatím jen necelý den.


Mám 9000HD A tento problém se občasně projevuje. Projevoval se i v předchozím Image. Pokusím se to tam přidat a uvidíme.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: PGI image
PříspěvekOdeslal: 25.Srpen 2014 - 9:16 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 18.Prosinec 2008 - 11:09
Příspěvky: 46
Ještě provádím jeden pokus, provést pravidelně trochu úklid v databázi. Jako už jsem dost rozhodnutý do vánoc ipboxa vyměnit, tak moc neřeším počet zápisů na vnitřní nand, ale mám na tom v /var dost volného místa a jffs2 by to tak měl zvládat efektivně wear-leveling, ale můžete ty intervaly snížit, případně to dat do skriptu po startu, jen si pak bude potřeba pohlídat, zda je /media připojené

do souboru /var/spool/cron/crontabs/root

Kód:
# To define the time you can provide concrete values for
# minute (m), hour (h), day of month (dom), month (mon),
# and day of week (dow) or use '*' in these fields (for 'any').#

# m h  dom mon dow   command

# uklid v databazi s nastavenim
3    * * * * /usr/bin/sqlite3 -line /var/db.dat VACUUM
# uklid v databazi s epg
*/20 * * * * /usr/bin/sqlite3 -line /media/epg.dat VACUUM
# smazani timeshiftu starsiho nez 3 dny
10   * * * * /usr/bin/find /media/ -type d -name "tmp*" -mtime +3 -exec rm -rf {} \;



k úpravám tohoto souboru se správně používá z telnetu "crontab -e"

a je nutné zapnout cron v /var/etc/pgi.conf CRON="yes"


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: PGI image
PříspěvekOdeslal: 02.Září 2014 - 15:16 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 27.Duben 2008 - 20:39
Příspěvky: 117
Ahojte, rad by som sa vratil k svojmu starsiemu prispevku, ktory som sem daval uz dost davno, lenze bez doriesenia....

branislavko napsal:
Prosim Vas mam IPBOX 91HD s PGI 1.4 a addon AU-oscam-mgcamd-ICE-Skylink.tar

zda sa mi ze cim dlhsie je zapnuty tak sa spomaluju jeho reakcie pri ovladani cez DO...
Potom nasleduje uz len tvrde vypnutie a zasa vsetko ide bez problemu...
ked ho vypnem do standby na druhy den zapnem, spravim par prepnuti a uz ho musim jednoducho resetnut...
Neviete kde by mohol byt problem?


Teraz som uplne nanovo nahral verziu PGI FINAL, no problem pretrvava... Jednoducho minimalne 1x za 24hodin sa obraz sekne, nejdu prepinat kanaly a box treba restartovat...

Poradi prosim niekto? Slubil som manzelke ze ked to prefleshujem tak to uz prestane blbnut, no teraz uz fakt neviem kde hladat chybu...

DAKUJEM

_________________
85cm AL parabola, 1x konvertor 0,1dB, 1xUSALS motor, AB CryptoBox 550HD + skylink card

Multibeam 85, 4x QUAD konvertor 0,1dB, 4x DiSEqC prepínač 4-LNB, 1x AB CryptoBox 650HD, 1x IP BOX 200S + skylink card


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: PGI image
PříspěvekOdeslal: 02.Září 2014 - 17:59 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 18.Prosinec 2008 - 11:09
Příspěvky: 46
Zajímavé, už jsem pomalu slavil že mi to po těch mých úpravách funguje relativně svižně, zpomalování zmizelo. Bohužel poslední 2 dny mi to 2x zamrzlo na jednom z Nat Geo HD kanálů. A jednou mi nefungoval timeshift. Nějak se to začalo kazit.

Na jakém kanálu ti to zamrzlo?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: PGI image
PříspěvekOdeslal: 02.Září 2014 - 19:43 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 27.Duben 2008 - 20:39
Příspěvky: 117
No ja mam len zakladny balicek a je uplne jedno na akom to zamrzne, neni to ziadny konkretny, vacsinou to je tak ze ak vecer satelit nevypnem do standby tak rano po zapnuti telky je obraz zamrznuty a satelit treba restartnut...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: PGI image
PříspěvekOdeslal: 04.Září 2014 - 11:23 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 18.Prosinec 2008 - 11:09
Příspěvky: 46
Tak zatím mi to tuhlo na NG kanálech, možná je to tím že jsou HD, možná nějaká chyba během přenosu a možná si jen skylink hraje a zkouší jak ušetřit dalších pár bytů ve streamu.

Jestli se to takhle chová hned s čerstvou rom, jak je na tom hw? Větrák se stále točí? Není nějaký kondenzátor nafouknuty? Jestli tam je pevný disk, má zapnutou kontrolu po startu? Možná bych zkusil nechat to ten disk naformátovat.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: PGI image
PříspěvekOdeslal: 06.Září 2014 - 0:19 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 27.Duben 2008 - 20:39
Příspěvky: 117
Tak problem sa zda byt vyrieseny, EPG nastavene, aby ukladalo na FLASH USB a prestalo to...
Vetrak sa toci, kondiky v pohodke...

Jediny problem ktory este ostal a ktory som nespominal, ze ked kukam telku tak cca raz za hodinku alebo dve sa obraz na par sekund zasekne, napise sa ze kodovany kanal a nasledne sa opat spusti... robi to stale na vsetkych programoch... vypadok trva max 10s

predpokladam ze to bude mat nieco spolocne s oscam a mgcamd, ale vobec netusim ci sa to da riesit...

DIKY

_________________
85cm AL parabola, 1x konvertor 0,1dB, 1xUSALS motor, AB CryptoBox 550HD + skylink card

Multibeam 85, 4x QUAD konvertor 0,1dB, 4x DiSEqC prepínač 4-LNB, 1x AB CryptoBox 650HD, 1x IP BOX 200S + skylink card


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 1250 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 159 60 61 62 63

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk