e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 09.Prosinec 2019 - 19:07

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 33 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Problém s flashnutím
PříspěvekOdeslal: 07.Duben 2010 - 16:50 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Duben 2010 - 15:29
Příspěvky: 28
Zdravím,na ab IPbox 9000Hd se mě nedaří a nedaří flashnout na enigma 2.Mam tam zatím uplně zakladní nastavení (software) a tak jsem postupoval podle návodu (na naformátovanou flashku (fat32) jsem nahrál soubor usp_update.img a poté jsem vypnul přístroj zapojil flasku drzim tlacitko zapínaní na předním panelu spolu se stlačeným tlačítkem šipka nahoru,pouštím přístroj,naběhne booting a nic jinyho a drzim pořád,ale kdyz se o to pokusim znova ale nedrzim tlačítko šipka nahoru tak nabehne usp upgrade ale nic to nedělá a bliká tlačítko standby..co stím ???


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problém s flashnutím
PříspěvekOdeslal: 07.Duben 2010 - 17:53 
toto si spatne napisal, alebo si sa sekol
...jsem nahrál soubor usp_update.img..


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problém s flashnutím
PříspěvekOdeslal: 07.Duben 2010 - 18:06 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 26.Prosinec 2006 - 12:06
Příspěvky: 277
Poděkoval: 1 krát
ten návod si přečti 2x a pořádně

_________________
DM7020HDv2_Inverto Black Ultra Twin-125x140


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problém s flashnutím
PříspěvekOdeslal: 07.Duben 2010 - 21:10 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Duben 2010 - 15:29
Příspěvky: 28
jsem se tady upsal normal jsem nahrál soubor usb_update.img ...takže teda jinak to znamená když jsem to zkoušel všemožně a pořád stejná chyba že bude chyba v přístroji?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problém s flashnutím
PříspěvekOdeslal: 07.Duben 2010 - 22:43 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 22.Květen 2009 - 23:38
Příspěvky: 48
satelitni prijimac: AB IPBox 9000 HD
Pri vypnutém boxu zastrč flashdisk do USB portu. Zmáčkni tlačítko Power a drž je stisknuté. Zapni přístroj síťovým vypínačem. Další postup se zřejmě liší dle verze uboot. U novější verze by toto mělo stačit, aby se na displeji objevilo "USB upgrade". U starší (kterou jsem měl v boxu i já) je potřeba v okamžiku, kdy se na displeji objeví "Booting", ještě stisknout tlačítko šipka nahoru. Na displeji se pak objeví "USB upgrade" a můžeš obě tlačítka pustit.

Pokud by to nechodilo, zkus mrknout zde, jestli třeba nemáš podobný problém
viewtopic.php?f=85&t=25257

_________________
VU+ DUO (objednáno), HDD WD10EADS 1TB, parabola 80AL, 19.2°E + 23.5°E.
Plazma Panasonic 42" Full-HD TH-42PZ80EA


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problém s flashnutím
PříspěvekOdeslal: 08.Duben 2010 - 7:39 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Duben 2010 - 15:29
Příspěvky: 28
takže nakonec jsem nechal načíst a v menu zvolil usb update...done a když se to načítalo tak sem podržel 1 (enigma-flash) naběhlo na displej enigma flash ale nic vic nenačetlo to tak jsem to vypl zapl a dycky akorát to bootuje ale nic nenaběhne..co s tim ? :-(


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problém s flashnutím
PříspěvekOdeslal: 08.Duben 2010 - 10:31 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 06.Listopad 2008 - 18:28
Příspěvky: 710
zvolit bootovani z normalni flash :)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problém s flashnutím
PříspěvekOdeslal: 08.Duben 2010 - 17:36 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Duben 2010 - 15:29
Příspěvky: 28
jj když podržím nulu tak pak to naběhne ale já potřebuju aby chodila enigma - moje situace :mám 2x9000hd a 1x900hd v tej jednej 9000 mam skyline v cryptoworks a ten chci sdílet se zbylejma dvěma ipboxama...mam to zapojený přes switch normal se na ne po síti dostanu akorát potřebuju aby se i ony dorozumněli přes tu sít a k tomu jak sem se tu dočetl potřebuju tu enigmu abych jeden přijímač nastavil jako master a zbyly dva jako slave...takže jak z toho ven ? diky moc za radu už se v tom štourám dohromady asi deset hodin a sem už z toho zoufalej..a ruka mi už tiká po kladívku :-D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problém s flashnutím
PříspěvekOdeslal: 08.Duben 2010 - 17:58 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 30.Listopad 2006 - 21:40
Příspěvky: 229
Místo/Bydliště: SK
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 2 krát
romanzx napsal:
jj když podržím nulu tak pak to naběhne ale já potřebuju aby chodila enigma - moje situace :mám 2x9000hd a 1x900hd v tej jednej 9000 mam skyline v cryptoworks a ten chci sdílet se zbylejma dvěma ipboxama...mam to zapojený přes switch normal se na ne po síti dostanu akorát potřebuju aby se i ony dorozumněli přes tu sít a k tomu jak sem se tu dočetl potřebuju tu enigmu abych jeden přijímač nastavil jako master a zbyly dva jako slave...takže jak z toho ven ? diky moc za radu už se v tom štourám dohromady asi deset hodin a sem už z toho zoufalej..a ruka mi už tiká po kladívku :-D

Už zasadnu chybu si spravil že chceš použit ako server HD box doporučujem ti kupit SD IPbox250 alebo aspon DM 500.

_________________
-
VU+ UNO 4K SE - Vu+DUO2 vti-image , Xpeedlx3 DVBT,DVBS2 -egami - AB Cryptobox 652HD Combo, AB Cryptobox750, AB CryptoBox 800UHD , Qviart LUNIX3 4K - Toroidal 90 , 8xLNB Golden Interstar GI202 Twin .


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problém s flashnutím
PříspěvekOdeslal: 08.Duben 2010 - 18:09 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Duben 2010 - 15:29
Příspěvky: 28
já sem se k tomu dostal jak slepej ke houslím...mě to dali ve firmě zaúkol rozchodit a nedaří se a nedaří...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problém s flashnutím
PříspěvekOdeslal: 08.Duben 2010 - 18:34 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 26.Prosinec 2006 - 12:06
Příspěvky: 277
Poděkoval: 1 krát
Hd box může jako server být -nevím proč chceš Enigmu -jde to na sw na bázi DGS

_________________
DM7020HDv2_Inverto Black Ultra Twin-125x140


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problém s flashnutím
PříspěvekOdeslal: 08.Duben 2010 - 18:52 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Duben 2010 - 15:29
Příspěvky: 28
fakt? a kde se to tam dá nastavit v manuálu o tom zmínka nebyla a v nastavení jsem nic nenašel...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problém s flashnutím
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2010 - 11:39 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Duben 2010 - 15:29
Příspěvky: 28
tak jsem se v tom teďka štoural od sedmy v kuse a pořád nic zkoušel sjem to různě flashnout přez linux na flešku to nahrávat (ext2) a pořád nic a nic nefaká to :x ..takže enigmu 2 tam prostě ne a ne dostat,ale tak existuje i nějakej jinej způsob tak se dá nastavit to sdílení po síti ? a když jo tak mě pls napište co a jak diky moc už jsem z toho na prášky


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problém s flashnutím
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2010 - 12:20 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 22.Květen 2009 - 23:38
Příspěvky: 48
satelitni prijimac: AB IPBox 9000 HD
Já teda nevím, co s tím děláš, ale Enigma 2 (AAF WinterImage, PKT) mi tam šla napálit úplně bez problémů. Možná by neškodil trochu podrobný popis problému, je to zmatené, těžko srozumitelné.

Každopádně bych se být tebou na Enigmu vykašlal, dal bych tam nejnovější PGI 0.6 nebo NLB 11834. Skylink ve čtečce Ti pojede na první vrz (vyzkoušeno u toho NLB) a se sdílením si pak asi budeš muset trochu pohrát.
viewtopic.php?f=85&t=25306

Jinak být z IPBoxu už po dvou dnech na prášky je trochu brzo, odvahu! :)

_________________
VU+ DUO (objednáno), HDD WD10EADS 1TB, parabola 80AL, 19.2°E + 23.5°E.
Plazma Panasonic 42" Full-HD TH-42PZ80EA


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problém s flashnutím
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2010 - 18:18 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Duben 2010 - 15:29
Příspěvky: 28
tak jsem chtěl nahrát PGI 0.6 ale hodí to chybu že je na to málo místa a at připojím hdd (já to mam vše bez disků)..tak už fakt nevim


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problém s flashnutím
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2010 - 18:41 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 06.Listopad 2008 - 18:28
Příspěvky: 710
coze ? kde ti to hodi chybu ? co delas ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problém s flashnutím
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2010 - 18:54 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Duben 2010 - 15:29
Příspěvky: 28
Mam naformátovanou flashku na ext2 a tak přes telnet jsem tam na flashku nahrál soubor usb_update.img (PGI 0.6) a když to pak přes software pouštim a dám usb upgrade najedu na ten soubor a spustím ho tak to hodí že je málo mista na hdd a jak zapojím hdd ..já ale v ipboxu daný disk nemám a žádný tam ani dávat nehodlám


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problém s flashnutím
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2010 - 19:48 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 06.Listopad 2008 - 18:28
Příspěvky: 710
flashuj normalne pres FAT32 a standby a sipka nahoru


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problém s flashnutím
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2010 - 20:06 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 22.Květen 2009 - 23:38
Příspěvky: 48
satelitni prijimac: AB IPBox 9000 HD
Takže znova od začátku:

Box Ti nabootuje nějaký software, vůbec nenapsals jaký, třeba není ani potřeba něco nového instalovat. Každopádně nabootuje, takže je možné vyloučit hw problém.

Pokud máš image na USB disku, nejjednodušší je ho tam nahrát při bootu. Tedy prověřit, zda je na flashdisku jediná partition, naformátovat ji na FA32. Nakopírovat soubor usb_update.img, zvolit bezpečné odpojení hardwaru a teprve poté flashdisk vytáhnout z PC. Postup flashnutí je následující:

1. Vypnout box kolébkovým vypínačem na zadním panelu
2. Zasunout flashdisk
3. Zmáčknout tlačítko Power a držet zmáčknuté
4. Zapnout box kolébkovým vypínačem na zadním panelu
5. Sledovat displej. Jakmile se objeví "Booting", zmáčknout šipku nahoru
4. Na displeji se objeví "USB Upgrade", pustit obě tlačítka, začnou se načítat data z flashdisku, následuje "Loading", "Erasing", "Flashing" a ve finále "Done"
5. Reboot

Pokud tento postup nefunguje, je možné, že je problém s uboot. Nebo může být problém v tom, že má IPBox problém s detekcí tvého flashdisku, je v tomto směru trochu vybíravý. Já mám třeba tři flashdisky, dva nějaké reklamní noname, které IPBox vesele ignoruje. Jediný, se kterým nemá problém, je Corsair Voyager GT 4GB. V tom případě se vykašli na flashdisk, propoj si box s PC USB kabelem, stáhni si do PC flashtools a naflashuj box přes flashtools.

_________________
VU+ DUO (objednáno), HDD WD10EADS 1TB, parabola 80AL, 19.2°E + 23.5°E.
Plazma Panasonic 42" Full-HD TH-42PZ80EA


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problém s flashnutím
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2010 - 21:36 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 08.Listopad 2006 - 11:52
Příspěvky: 1121
Poděkováno: 6 krát
Nerád zasahujem do vašej diskusie, len pre lepšie pochopenie pre romanzx :
- ak cheš nainštalovať image (je jedno, či E2 alebo PGI) do flash v boxe, musí byť "flashka" naformátovaná na fat32. Toto urobiť na PC (nie cez telnet), vrátane nakopírovania image a premenovania na usb_update.img. Potom postupovať podľa predchádzajúceho príspevku tommyka.
- ak chceš bootovať z usb (v tomto prípade len E2, PGI ani žiadny DGS firmware pre USB neexistuje), potom potrebuješ mať "flashku" naformátovanú na ext2+multiboot ... Toto asi nie je tvoj problém, len si to nepleť.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 33 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk