AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)
http://www.ab-forum.info/

Vodka Image
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=85&t=29885
Stránka 2 z 4

Autor:  renda567 [ 18.Duben 2011 - 20:54 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vodka Image

renda567 napsal:
V.Konar napsal:
skus relook/relook někde to tu bylo již psaný


To jsem zkoušel ale bohužel nic.Zkoušel jsem mnoho různých kombinací ale nejdeto.
NewCS Management - tam jsem mněl chybu a už jsem se tam dostal.


Tak jsem to oběvil.Problém je v Internet Explorer 9.Mozila bez problému.
Zatím tento image používám jen dva dny ale v porouvnání s některýmy E2 co jsem zkouše je to bez problému.

Autor:  baro [ 22.Duben 2011 - 21:17 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vodka Image

renda567 napsal:
Mám problém se dostat na webové rozhraní:AB IPBox 9000HD - Webinterface Nemohu zjistit jméno a heslo

zvykne byvat v: /var/etc/httpd.conf

Autor:  vahe1 [ 16.Květen 2011 - 19:31 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vodka Image

Dobrý den,

rovněž i já zkouším tento image v mém Ipboxu910. Zatím jsem vcelku spokojen. Jen se chci zeptat na tento problém. Pomoci Mediacentru přehrávám video soubor ve formátu mkv. Správný formát obrazu na monitoru 16:9 je taový, že nahoře a dole černý pruh, tak je obraz naprosto v poměru a vpořádku, ale pokud soubor přehrávám v Ipboxu na televizi ve formátu 16:9 tak je obraz přes celou obrazovku čili roztažen na výšku a samozřejmě tak jsou obličeje deformovány. Bohužel nevím zda je možné nějak ovlivňovat tzv. aspect ratio obrazu, aby nedocházelo k deformaci obrazu. Zatím nevím jak, mrzí mě to, protože jsem jinak s tímto imagem velmi spokojen.

Děkuji za jakýkkoliv odpověď či radu.

Autor:  milino [ 02.Červen 2011 - 10:31 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vodka Image

Tiež skušam tento img.Je v celku fajn, ale pre mňa dosť vážny problem s muotnutim svojho HDD.Neviete ako nato?Nechcem ho totiž celý prepáliť.

Autor:  topkyab [ 16.Červen 2011 - 9:54 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vodka Image

Nová verzia Vodka 0.11. ODPORÚČAM. Má plugin EMU aj s OSCAMom.
V AB IPBOX 9000HD - 2 x DVBS šlape ako hodinky. Aj nová ICE S....k. Podľa mňa ma kvalitnejší video obraz ako USB-PKT. Určite ma lepšie friendly ovladanie. Downl. súbor sa mi nedarí dať na tento odkaz. ????? Pozor zmena hesla (rooot/pw)

Autor:  emis-cz [ 16.Červen 2011 - 12:06 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vodka Image

Dají se nějak přidávat programy do oblíbených? Nějak jsem na to zatím nepřišel.

Autor:  topkyab [ 16.Červen 2011 - 15:34 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vodka Image

Ja na to používam PC Edit 1.2.60 Pri v 0.11 mám zatial hllášku na v. Db, ale programi sa zapíšu.
Nové hesla v 0.11 FTP root/pw, Web admin/pw

Autor:  emis-cz [ 16.Červen 2011 - 15:47 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vodka Image

Zdá se mi ale docela pomalá. Můj problém s ICE Výměna se bohužel nevyřešil. Chvilku to naběhlo, ale po určité době konec. Navíc se mi nepodařilo pomocí modulu zakázat PID. Asi se vrátím na PGI.

Autor:  makee [ 16.Červen 2011 - 15:55 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vodka Image

Daj si Nessie, ICE ide bez problému na oscame.

Autor:  mojamoja [ 16.Červen 2011 - 16:55 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vodka Image

IP box9000-nainštaloval som vodku 0.11 ale ice karta nejde a ani emu.Je potrebné ešte niečo dodatočne nastaviť?Poradí niekto dík.

Autor:  topkyab [ 16.Červen 2011 - 22:31 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vodka Image

Musiš opraviť pôvodne /var/keys/ subory:
oscam.conf (nocrypt = 127.0.0.1,192.168.0.0-192.168.255.255 --ak si v sieti, vykrižikuj [CCCAM] ak ho nepoužívaš)
oscam.server (caid = 0D03,0D96 -- stará aj ICE, podľa čítačky, alebo najednoduchšie oba)
oscam.srvid (doplň pre 0D03, 0D96 --- najdeš hocikde na fóre)

Plugin spúšťaš zeleným, vyberieš OSCAM (prvý riadok), štart EMU (zeleným), Set default (žltým) a chvíľu čakáš. Prípadne si to skontroluješ cez web, či ti OSCAM bežíš.

Autor:  renda567 [ 18.Červen 2011 - 10:46 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vodka Image

Tak jsem se pokusil o instalaci image Vodka 0,11.Po úvodním nastavení a nahráním nového setingu z předchozí verze Vodky nemám signál z antény.Když jsem se pokusil nastavit satelit včetně natáčení tak se signál objevil,nastavení jsem uložil a vrátil se zpět s tím že je vše v pořádku.A opět bez signálu.Zkusil jsem přepnout programy až se mne zobrazil signál i s obrazem který asi po 30s zmizel a opět bez signálu po přepnutí se vše opakovalo.Mám AB IPBox 9000HD s jedním tunerem(CX24116) a natáčení antény Opticum DM 2800.Může mne prosím někdo poradit kde může být závada?Předchozí verze Vodka 0,10funguje bez problému.Dík.

Autor:  topkyab [ 19.Červen 2011 - 9:08 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vodka Image

Podobný problém straty signálu bol aj u mňa. Predpokladal som, že to súvisi s vyššou verziou DB, s ktorou PCEditor pri zápise má nejaký problém. Nechcel som sa s tým babrať, tak som družice nastavil cez sat. hneď po prvom boot. Odvtedy to šľape. No problem. Jedine pre webprístup som opravil listnahravky (/var/www/cgi-bin/recording/fixfilelist)
A k predchádzajúcej pripomienke - prepínanie programov je rýchlejšie ako pri USB- PKT aktuálna v., ale najmä KVALITA VÝSTUPU ľudovo povedané OBRAZ je kvalitnejší pri Vodke. Neviem prečo ale je to tak.

Autor:  renda567 [ 03.Červenec 2011 - 10:10 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vodka Image

topkyab napsal:
Musiš opraviť pôvodne /var/keys/ subory:
oscam.conf (nocrypt = 127.0.0.1,192.168.0.0-192.168.255.255 --ak si v sieti, vykrižikuj [CCCAM] ak ho nepoužívaš)
oscam.server (caid = 0D03,0D96 -- stará aj ICE, podľa čítačky, alebo najednoduchšie oba)
oscam.srvid (doplň pre 0D03, 0D96 --- najdeš hocikde na fóre)

Plugin spúšťaš zeleným, vyberieš OSCAM (prvý riadok), štart EMU (zeleným), Set default (žltým) a chvíľu čakáš. Prípadne si to skontroluješ cez web, či ti OSCAM bežíš.



Koupil jsem si kartu Skylink výměna a pokusil jsem se jí rozběhnout v Vodka V.0.0.11.Funguje mne to nějak divně a to tak,že párkrát přepnu program a po chvilce to přestane dekódovat a musím restartovat oscam.Pokusil jsem se o nastavení dle výše popsaného ale nějak nerozumím tomuto:oscam.srvid (doplň pre 0D03, 0D96 --- najdeš hocikde na fóre)
Našel jsem spoustu souborů ale nevím který je ten pravý.Může mne někdo pomoc? Dík.

Autor:  sappa [ 03.Červenec 2011 - 19:53 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vodka Image

mgcam nastav ako klienta a oscam ako server a bude ti to chodit stabilne

Autor:  renda567 [ 04.Červenec 2011 - 19:27 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vodka Image

sappa napsal:
mgcam nastav ako klienta a oscam ako server a bude ti to chodit stabilne


Díky ale bohužel to je nad moje síly.Nevim,kde a co mám nastavit.Zkusím se na to podívat jestli něco nenajdu ale opravdu nevim co........ ](*,)
Může sem nekdo dát co a kde se má nastavit nebo nejaký odkaz kde to je popsaný tak aby to člověk který se v tom moc nevyzná pochopil?
Moc děkuji.

Autor:  topkyab [ 04.Červenec 2011 - 23:14 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vodka Image

Skopíruj dané súbory. Malo by to ísť.

Autor:  V.Konar [ 05.Červenec 2011 - 10:48 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vodka Image

jake jsou přihlašovací údaje na ftpko skusil jsem kde co ale nemohu se tam dostat dik

Autor:  renda567 [ 05.Červenec 2011 - 13:52 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vodka Image

V.Konar napsal:
jake jsou přihlašovací údaje na ftpko skusil jsem kde co ale nemohu se tam dostat dik

Nové hesla v Vodka 0.11 FTP root/pw, Web admin/pw

Autor:  renda567 [ 05.Červenec 2011 - 13:58 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vodka Image

topkyab napsal:
Skopíruj dané súbory. Malo by to ísť.


Našel jsem tam odlišný nastavení v souboru oscam.conf v polažce [newcamd] kde jsem dal před všechno křížek krom key.
Bohužel ani po překopírování komplet oscam a restartovámí příjímače se nic nezměnilo.
Stačí přepnout jednou nebo dvakrát program a opět to nejde,musím restartovat oscam.
Muže mne někdo pomoc co s tím.Dík.

Stránka 2 z 4 Všechny časy jsou v UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/