e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 16.Prosinec 2019 - 0:13

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 12 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zmena MAC adresy
PříspěvekOdeslal: 26.Září 2010 - 12:04 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 28.Červen 2008 - 10:06
Příspěvky: 2424
satelitni prijimac: VU+ Solo 2
Místo/Bydliště: Čadca
Poděkováno: 7 krát
Chlapi dnes sa mi takmer po kazdom restarte sama zmeni MAC adresa boxu. Doteraz to nerobilo. Bavil som sa zo skinom a raz mi padol box a odvtedy to robi takmer po kazdom restarte. Neviete co s tym?

vzdy sa na konci meni na EA alebo EB alebo EC. A akoby to po kazdom prestarte zmenil za nieco z tych troch! DHCP server uz ma z neho mindraky. Divne je ale ze to doteraz nikdy neurobilo.

_________________
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.2
AB IPBox PRISMCUBE RUBY
AB Cryptobox 600HD
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Zmena MAC adresy
PříspěvekOdeslal: 26.Září 2010 - 12:35 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 07.Duben 2008 - 18:50
Příspěvky: 427
viz. revis
Konfigurácia
=============
Nastavenia sluzieb spustanych pri starte su vo / var / etc
boot_services.cfg
Služby sú napríklad samba, nfs, newcs, atď
Su tu aj nastavenia skinov a nastavenia EMU
my.ethaddr
V tomto subore je mozne nastavit pevnu MAC adresu - nebude sa menit po havarii systemu.
Daju sa zmenit len posledne tri hodnoty - prve tri ( 00:13:18) su nemenne !

viewtopic.php?f=86&t=20533


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Zmena MAC adresy
PříspěvekOdeslal: 26.Září 2010 - 12:39 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 28.Červen 2008 - 10:06
Příspěvky: 2424
satelitni prijimac: VU+ Solo 2
Místo/Bydliště: Čadca
Poděkováno: 7 krát
nic take tam nemam. Mam PKT 9.9

_________________
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.2
AB IPBox PRISMCUBE RUBY
AB Cryptobox 600HD
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Zmena MAC adresy
PříspěvekOdeslal: 26.Září 2010 - 12:46 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 07.Duben 2008 - 18:50
Příspěvky: 427
Billy-sk napsal:
nic take tam nemam. Mam PKT 9.9


Takto to tam opravdu nenajdes. :D
Koukal si na stranky http://www.PKTeam.pl .


http://www.pkteam.pl/viewtopic.php?f=46 ... 9.9#p35823

Tohle ti pomuze . :D
http://www.pkteam.pl/viewtopic.php?f=49 ... &hilit=MAC


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Zmena MAC adresy
PříspěvekOdeslal: 26.Září 2010 - 13:27 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 28.Červen 2008 - 10:06
Příspěvky: 2424
satelitni prijimac: VU+ Solo 2
Místo/Bydliště: Čadca
Poděkováno: 7 krát
po restate boxu tam mam vzdy tie veci, ale nikdy sa nedostanem do toho zapisovat, stale pokracuje dalej v boote. Stlacam aj Ctrl-Z a nic.

_________________
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.2
AB IPBox PRISMCUBE RUBY
AB Cryptobox 600HD
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Zmena MAC adresy
PříspěvekOdeslal: 26.Září 2010 - 13:36 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 07.Duben 2008 - 18:50
Příspěvky: 427
Billy-sk napsal:
po restate boxu tam mam vzdy tie veci, ale nikdy sa nedostanem do toho zapisovat, stale pokracuje dalej v boote. Stlacam aj Ctrl-Z a nic.


CRTL + C

ti udela co ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Zmena MAC adresy
PříspěvekOdeslal: 26.Září 2010 - 13:37 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 28.Červen 2008 - 10:06
Příspěvky: 2424
satelitni prijimac: VU+ Solo 2
Místo/Bydliště: Čadca
Poděkováno: 7 krát
to iste, cize nic:

U-Boot 1.3.1-g502c0575 (Aug 29 2010 - 22:21:53) - stm23-2008-03-19
Board: cuberevo (0x2D42C041)
Board: 13 grid vfd front
DRAM: 128 MB
Flash: 32 MB
In: serial
Out: serial
Err: serial
Reserve 0x2010000 bytes from 0xa5ff0000 for DGS upgrade buffer.
no such a key.(ethaddr)
Use default mac address.
booting...
(Re)start USB...
USB: scanning bus for devices... 2 USB Device(s) found
scanning bus for storage devices... 1 Storage Device(s) found
... a dalej bootuje

_________________
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.2
AB IPBox PRISMCUBE RUBY
AB Cryptobox 600HD
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Zmena MAC adresy
PříspěvekOdeslal: 26.Září 2010 - 13:40 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 07.Duben 2008 - 18:50
Příspěvky: 427
Billy-sk napsal:
to iste, cize nic


mas Multiboot PKT 2.0 ?

nejsem u boxu budu az kolem 17:00 , ted me uz nic nenapada .

http://www.pkteam.pl/viewtopic.php?f=46 ... =Multiboot

Mozna ze az zmenis Multiboot prestanes mit problem z MAC hned bez jinacich zasahu do multibootu. Tenhle ten problem jako ty nemam a pouzivam DHCP.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Zmena MAC adresy
PříspěvekOdeslal: 26.Září 2010 - 14:02 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 28.Červen 2008 - 10:06
Příspěvky: 2424
satelitni prijimac: VU+ Solo 2
Místo/Bydliště: Čadca
Poděkováno: 7 krát
dal som ho tam, uz to ide, edb add ethaddr xx:xx:xx:xx:xx:xx vyhodil ze nepozna (miesto xx som zadal samo zebou tu MAC co som mal vtedy ked to chodilo, mam ju stale v DHCP rooteru) ze mam ist do helpu, ostatne prikazy zobralo, restartlo, ale stale po nabehnuti E2 meni MAC a je tam zase ta co konci 00-00_BC - poslednu vzdy zmeni. Uz som v koncoch.

_________________
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.2
AB IPBox PRISMCUBE RUBY
AB Cryptobox 600HD
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Zmena MAC adresy
PříspěvekOdeslal: 26.Září 2010 - 14:11 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 28.Červen 2008 - 10:06
Příspěvky: 2424
satelitni prijimac: VU+ Solo 2
Místo/Bydliště: Čadca
Poděkováno: 7 krát
vykaslal by som sa aj na MAC, ale neviem nastavit ani aby mal box vzdy nejaku pevnu IP, lebo ked idem do nastavenia siete, tak box padne!

_________________
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.2
AB IPBox PRISMCUBE RUBY
AB Cryptobox 600HD
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Zmena MAC adresy
PříspěvekOdeslal: 26.Září 2010 - 14:17 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 28.Červen 2008 - 10:06
Příspěvky: 2424
satelitni prijimac: VU+ Solo 2
Místo/Bydliště: Čadca
Poděkováno: 7 krát
Tak uz to ide, dik za pomoc. Daval som tam - miesto :

_________________
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.2
AB IPBox PRISMCUBE RUBY
AB Cryptobox 600HD
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Zmena MAC adresy
PříspěvekOdeslal: 26.Září 2010 - 14:24 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 28.Červen 2008 - 10:06
Příspěvky: 2424
satelitni prijimac: VU+ Solo 2
Místo/Bydliště: Čadca
Poděkováno: 7 krát
Takze postup na zmenu mac adresy je:

- naflashovat do boxu Multiboot PKT 2.0
- prepojit box cez USB s PC a spustit PUTTY (nastavit COM a rychlost na 115200)
- stlacit Open a priojit sa
- box vypnut cez tlacitko vypnut+OK
- prist k PC, box za pas sekunt spusti booting a hned treba stlacit CTRL-Z v Putty
- napisat v putty:
edb add ethaddr xx:xx:xx:xx:xx:xx (za xx dat jeho originalnu MAC Adresu, vraj je niekde na boxe napisana, ja som ju opisal z rooteru, ked este box fungoval a neprepisoval MAC)
setenv ethaddr xx:xx:xx:xx:xx:xx (za xx MAC aku chceme)
saveenv
reboot

Box sa rebootne a uz fungiuje OK.

_________________
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.2
AB IPBox PRISMCUBE RUBY
AB Cryptobox 600HD
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 12 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk