e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 19.Listopad 2019 - 12:41

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 15 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: vadny tuner nebo zdroj - IPBox 9000hd
PříspěvekOdeslal: 04.Prosinec 2014 - 18:24 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Červenec 2007 - 9:07
Příspěvky: 23
satelitni prijimac: ABIpbox 9000HD
Potreboval bych nejakou radu jestli se nekdo setkal uz s timto problemem ...

V poslednich dvou dnech jsem zaznamenal problem s cca 10sec. zamrzanim obrazu kazdych nekolik minut.
po nejake dobe jsem zjistil, ze to je kvuli "vypadkum signalu".
Zkusil jsem vzajemne vymenit tunery, ale po vypnuti a prohozeni tuneru se prijimac uz nenahodil, pouze blika modra led.
pokud vytahnu tunery, tak najede a stejne tak i kdyz tam hodim stary DVB-S tuner, tak funguje. pouze kdyz tam zasunu jakykoliv z obou DVB-S2 tuneru, tak prijimac nenajede...

Podle mne to mohou byt 2 duvody
- vadne oba tunery ( nezda se mi, ze by odesly oba naraz )
- chyba ve zdrojove casti prijimace - vetsi zatizeni u DVB-S2 tuneru, napeti poklesne vice a prijimac nenajede ?

nemate nekdo schema zdroje?
nebo jakykoliv napad cim to muze byt

dekuji


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 04.Prosinec 2014 - 18:41 
pozri aj LnB", človek nikdy nevie... :shock:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 04.Prosinec 2014 - 23:08 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 06.Listopad 2007 - 21:45
Příspěvky: 838
Místo/Bydliště: Ubuntu 12.04
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 15 krát
Ked mas odpojeny kabel od LNB, tak by mali ist aj tie dva DVB-S2 tunery. Zataz je tam takmer nulova. Skusit este funkcny tuner, ak si ho mas kde pozicat.

_________________
Na otazky pouzivajte forum a nie SS !!!

AMIKO VIPER COMBO, IPBOX9000, ABIpbox Prismcube Ruby, Multibeam 85, 23,5E-19,2E-13E-1W, SG-2100


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 04.Prosinec 2014 - 23:20 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Červenec 2007 - 9:07
Příspěvky: 23
satelitni prijimac: ABIpbox 9000HD
-puvodne jsem si myslel ze za to muze namraza/zkrat na LNB,ale se starym DVB-S tunerem vsechno funguje OK
- LNB je odpojeny ale ani s jednim s DVB-S2 tunerem prijimac nefunguje
funkcni tuner DVB-S2 si pokousim opatrit, ale par dni to bude trvat.

Kdyz jsem to poprve otevrel, tak na srane plosnych spoju u tuneru byla takova jako usazenina, prvni me napadl vytekly elektrolyt... ale nenapada me odkud by vytekl na tuto stranu kdyz je vlastne plosnak usazeny svisle


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Prosinec 2014 - 7:59 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4877
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 107 krát
Nemusí to byť zrovna vytečený kondenzátor, môže to byť aj problém zo zatečeným koaxom! T.j., keď nieje dobre dotiahnutý F-konektor na LNB, bez ochranného krytu, či návleku-gumy! Vtedy sa úplne ľahko môže stať, že cez koax zatečie voda až do vstupných častí tunera! Takto môže dôjsť k jeho poškodeniu a v takom prípade buď "blbne" stb, alebo dokonca sa stáva že procesor v stb nevidí tento tuner, akoby tam nebol (to keď je tuner K.O.), čiže jednoducho ho v menu stb nenájdeš!
Čiže z môjho pohľadu, riešením je servis stb!

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Prosinec 2014 - 14:33 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 06.Listopad 2007 - 21:45
Příspěvky: 838
Místo/Bydliště: Ubuntu 12.04
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 15 krát
Moze to byt vadnym zdrojom, nedostatocne napajanie 5V - elektrolyty najskor, teraz som jeden opravoval, pri zapnuti cykloval zdroj. S tunerom T alebo S isiel s S2 uz cykloval.

_________________
Na otazky pouzivajte forum a nie SS !!!

AMIKO VIPER COMBO, IPBOX9000, ABIpbox Prismcube Ruby, Multibeam 85, 23,5E-19,2E-13E-1W, SG-2100


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Prosinec 2014 - 19:25 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Červenec 2007 - 9:07
Příspěvky: 23
satelitni prijimac: ABIpbox 9000HD
Díky, já myslím, že to je ono. Napětí u DVB-S tuneru je na teto větvi asi 5,2V. Jak připojím DVB-S2, tak poklesne na nulu. Není někde dostupné schéma zdroje, ať je vidět které elektrolyty k ní patří?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Prosinec 2014 - 21:09 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 06.Listopad 2007 - 21:45
Příspěvky: 838
Místo/Bydliště: Ubuntu 12.04
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 15 krát
Multimeter a najdes ju. Ohmicky ide priamo na napajaci konektor. Neviem aky mas typ zdroja, su tri.

_________________
Na otazky pouzivajte forum a nie SS !!!

AMIKO VIPER COMBO, IPBOX9000, ABIpbox Prismcube Ruby, Multibeam 85, 23,5E-19,2E-13E-1W, SG-2100


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Prosinec 2014 - 17:23 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Červenec 2007 - 9:07
Příspěvky: 23
satelitni prijimac: ABIpbox 9000HD
Tak jsem si koupil pajku, nekolik kondenzatoru a pustil se do vymeny. Byl to ten treti ...
C21 470u/10V.
Drzel jsem to v ruce po 25 letech a spis jsem to soplil nez pajel.
Na hlave jsem u toho mel svoji muskarskou cepici, protoze mam na ksiltu lupu.
Servis by me vysel na stejne penize, ale fachci to ...!!! =D>

diky za pomoc.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Prosinec 2014 - 17:42 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4877
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 107 krát
=D> :thumbleft: :thumbleft: :thumbleft:

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Prosinec 2014 - 21:59 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 14.Duben 2013 - 20:34
Příspěvky: 114
Poděkoval: 7 krát
Bobik napsal:
Tak jsem si koupil pajku, nekolik kondenzatoru a pustil se do vymeny. Byl to ten treti ...
C21 470u/10V.
Drzel jsem to v ruce po 25 letech a spis jsem to soplil nez pajel.
Na hlave jsem u toho mel svoji muskarskou cepici, protoze mam na ksiltu lupu.
Servis by me vysel na stejne penize, ale fachci to ...!!! =D>

diky za pomoc.



Foto opraveneho zdroja nebude?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Prosinec 2014 - 5:55 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4877
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 107 krát
jukon napsal:
Foto opraveneho zdroja nebude?



:D :D :D .
Netráp ho, nech si užije vianoce!
:)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Prosinec 2014 - 7:33 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Červenec 2007 - 9:07
Příspěvky: 23
satelitni prijimac: ABIpbox 9000HD
jukon napsal:


Foto opraveneho zdroja nebude?



Co tam chces videt? Jak uz neumim pajet? :D


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Prosinec 2014 - 7:36 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4877
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 107 krát
Máš to nejaké zahmlené, žeby ranný zimný opar v ovzduší?! :D

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Prosinec 2014 - 9:48 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 14.Duben 2013 - 20:34
Příspěvky: 114
Poděkoval: 7 krát
U vas je Hmla ? :lol:


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 15 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk