e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 30.Září 2020 - 12:42

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 71 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 30.Červen 2008 - 22:15 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 07.Květen 2007 - 22:09
Příspěvky: 39
revis napsal:
2 roky IP9000HD ? To sa ospravedlnujem.


... nie, nie, to sme si nerozumeli. Ja som to nevŕtal do IP9000HD, ale do openboxu. Zamiešal som sa preto do tejto diskusie, lebo ma zaujal "tichý ventilátor" - na rozdiel od toho čo som si tam vmontoval ja :D


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Červenec 2008 - 0:14 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 01.Prosinec 2007 - 23:56
Příspěvky: 189
melmus napsal:
Navíc potvrdil, že se řešilo již několik závad v záruce výměnou základní desky, z důvodu přehřátí.


Proboha hosi nestraste. Nebo to skonci na ...
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=51


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Červenec 2008 - 13:55 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 31.Říjen 2007 - 9:58
Příspěvky: 41
satelitni prijimac: AB IP 9000HD
zajtra idem okolo Topolcian, tak sa zastavim v AB-COMe na stisenie vetracika, uvidime... teraz je to hlik az hroza, horsie ako moje PC :Yahoo!:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Červenec 2008 - 14:03 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 15.Říjen 2007 - 21:17
Příspěvky: 78
satelitni prijimac: Dreambox
Místo/Bydliště: Velké Bílovice
Penax napsal:
melmus napsal:
Navíc potvrdil, že se řešilo již několik závad v záruce výměnou základní desky, z důvodu přehřátí.


Proboha hosi nestraste. Nebo to skonci na ...
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=51

To jo :lol: :lol: :lol:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Červenec 2008 - 9:08 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 31.Říjen 2007 - 9:58
Příspěvky: 41
satelitni prijimac: AB IP 9000HD
Takze vetracik stiseny, mozem potvrdit ze vetrak uz ani nezacujete, je to super :Yahoo!:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Červenec 2008 - 10:27 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 09.Květen 2008 - 8:22
Příspěvky: 18
No teď tak trošku možná pitomý nápad. Vyrábí se přídavný ventilátor k NB do PCMCIA. To by se možná dalo nějak zužitkovat. Netratíš záruku jen přijdeš o místo v CI modulu. Kdykoliv se to dá vyndat. Účinnost ale určitě nebude jak u těch vrtulníků. ](*,)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Červenec 2008 - 10:31 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Říjen 2007 - 16:31
Příspěvky: 67
satelitni prijimac: DM900UHD
toudy1981 napsal:
Takze vetracik stiseny, mozem potvrdit ze vetrak uz ani nezacujete, je to super :Yahoo!:

vymenili ho za iny alebo co vlastne urobili???

_________________
DM900UHD, parabola 120, motor 45E-30W,


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Červenec 2008 - 10:50 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 31.Říjen 2007 - 9:58
Příspěvky: 41
satelitni prijimac: AB IP 9000HD
neviem, zaplombovali mi prijimac, takze smola, v liste k tomu co robili mam napisane "Vykonana uprava ventilatora" ale jednoznacne ho nepocut... :clapping:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Červenec 2008 - 11:24 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 05.Květen 2008 - 12:09
Příspěvky: 6
A jak se tam pak da dat HDD?? :unknown:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Červenec 2008 - 12:28 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 31.Říjen 2007 - 9:58
Příspěvky: 41
satelitni prijimac: AB IP 9000HD
tak HDD tam mozu dat potom len oni. Ja mam napriklad kupovany disk absolutne inde a ked som sa opytal, za ak sa s HDD nieco stane co potom, dostal som odpoved, ze budem musiet doniest prijimac ku nim... aj ked disk oni nedavali... je to blbe ale je to tak... ](*,)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Červenec 2008 - 17:02 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 07.Leden 2007 - 21:37
Příspěvky: 674
Místo/Bydliště: Košice
Poděkováno: 1 krát
Tak na takúto úpravu im teda kašlem! To si tam vymením ventilátor sám, dám nejaký veľký a znížim mu otáčky. Hoci zatiaľ sa mi zdá ako najúčinnejšie riešenie postaviť vedľa IPBoxu jeden klasický 80 mm ventilátor, napájať ho na 5V a po nasmerovaní na IPBox zabezpečí dostatočné prúdenie okolo celého zariadenia, ktoré sa stačí ochladzovať a je to tiché.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Červenec 2008 - 21:50 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 25.Srpen 2006 - 13:21
Příspěvky: 56
Zdravim vsetkych. zvazujem kupu 9000 odkedy sa o nej zacalo hovorit. zial skusenosti prvzch stastlivcov na ktorich vysli prve 9000 moju snahu spomalili. Jednym z dovodov bolo prave chladenie. Mam 250S a je v skrinke, ktora sa obcas zatvara. Chcel by som ju vymenit za 9000 ale mam obavu, ze sa tam uvari. Chcel som sa spytat, ci je stale problem s chladenim. Mam pocit ze uz tato tema ustupila do uzadia a skor sa pretriasaju SW problemy. Ako je to teda, je v tej novej dodavke 9000iek nejaka zmena v chladeni, alebo je to furt ten isty problem? Dik za info...

_________________
IPBox9000HD rel.2, SifTeam r.8873 - 0.2.0. flash, HDD500GB
IPBox250S, AB Enigma 090309, HDD80GB


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Červenec 2008 - 22:31 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
Chladenie z ABcomu je uz upravene,ale na zatvaraciu skrinku zabudni. SW -ten je taky aky je . Momentalne je prijimac v stave na hranie. Sustavne upgrade, opravy predchadzajucich chyb a obcas aj pridanie novych... Ak ta bude bavit hranie - doporucujem.
Pozor - rodina si ho neuzije- v okamihu,ked budu chciet nieco pozerat, ty budes instalovat nove image :)
Dalsou nevyhodou je, ze vacsie zmeny sa prejavia aj novsou verziou databazy, takze ak si myslis, ze si ulozis zoznam programov a po nahrani noveho image ho tam vratis -myslis si zle. Obycajne nebude stara databaza pracovat....
V stave, v akom je dnes, to nieje rodinny prijimac, ale prijimac pre sat. fanusika.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Červenec 2008 - 22:56 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 25.Srpen 2006 - 13:21
Příspěvky: 56
2revis
dik za info
na pozeranie je 250, aj by som sa s 9000 pohral len toho casu je malo
ked si pisal ze chladenie je vyriesene, mal si na mysli hlucnost, alebo sa realne uz box tak nehreje? ak sa hreje myslis ze sa to moze zlepsit vylepsovanim image, alebo bez HW zasahu nebude 9000HD nikdy pouzitelny do uzavretej (alebo aspon s otvorenzmi dvierkami) skrinky?

dik
Duha

_________________
IPBox9000HD rel.2, SifTeam r.8873 - 0.2.0. flash, HDD500GB
IPBox250S, AB Enigma 090309, HDD80GB


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Červenec 2008 - 23:05 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
Aj sw a neodladene drivery maju samozrejme podiel na teplote,ale treba povedat, ze vsetky! sat.prijimace sa hreju. Je to proste fakt a tomu treba prisposobit aj umiestnenie. IP9000 spracovava video s vacsimi systemovymi narokmi -tak sa jednoducho aj viac hreje. A treba povedat, ze IP9000 nieje ziadny maly krpec a po stranke dizajnu ho vobec netreba schovavat :) Na skrinku to proste nieje,ani keby bol tvorcom sw sam Linus Torvald.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Červenec 2008 - 23:32 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 28.Červen 2008 - 10:06
Příspěvky: 2380
satelitni prijimac: VU+ Solo 2
Místo/Bydliště: Čadca
Poděkováno: 7 krát
revis napsal:
Dalsou nevyhodou je, ze vacsie zmeny sa prejavia aj novsou verziou databazy, takze ak si myslis, ze si ulozis zoznam programov a po nahrani noveho image ho tam vratis -myslis si zle. Obycajne nebude stara databaza pracovat....
V stave, v akom je dnes, to nieje rodinny prijimac, ale prijimac pre sat. fanusika.


Toto je trochu zavadzajuce. Ak das novy soft a zmeni sa databaza, tak skoro vzdy vyjde nova verzia PC Editoru a v nom si tu databazu lahko prekonvertujes na novu, takze v tomto problem nevidim. Ja uz som menil softy hore a dole a stale pouzivam svoju databazu. Ked ides na starsi soft, tak sice konverzia neni, ale vzdy je moznost otvorit si dva PC Editory naraz a v jednom si otovorit staru databazu a oznacit vsetky programy a dat ctrl-C a v druhom si dat vytvorit novu databazu akej chces verzie a kliknut nanu a dat ctrl-V a mas tu istu databazu v inej verzii.

_________________
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.2
AB IPBox PRISMCUBE RUBY
AB Cryptobox 600HD
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Červenec 2008 - 8:10 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Billy-sk napsal:
revis napsal:
Dalsou nevyhodou je, ze vacsie zmeny sa prejavia aj novsou verziou databazy, takze ak si myslis, ze si ulozis zoznam programov a po nahrani noveho image ho tam vratis -myslis si zle. Obycajne nebude stara databaza pracovat....
V stave, v akom je dnes, to nieje rodinny prijimac, ale prijimac pre sat. fanusika.


Toto je trochu zavadzajuce. Ak das novy soft a zmeni sa databaza, tak skoro vzdy vyjde nova verzia PC Editoru a v nom si tu databazu lahko prekonvertujes na novu, takze v tomto problem nevidim. Ja uz som menil softy hore a dole a stale pouzivam svoju databazu. Ked ides na starsi soft, tak sice konverzia neni, ale vzdy je moznost otvorit si dva PC Editory naraz a v jednom si otovorit staru databazu a oznacit vsetky programy a dat ctrl-C a v druhom si dat vytvorit novu databazu akej chces verzie a kliknut nanu a dat ctrl-V a mas tu istu databazu v inej verzii.

Suhlasim s revisom a konverziu neodporucam. Databaza to nie je len zoznam programov, ale aj systemove nastavenia, zoznam satelitov atd. Bezne sa moze stat, ze v novej databaze pribudne tabulka s inymi nastaveniami, napr. inak ocislovany zoznam satelitov sposobi nefunkcnost EPG.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Červenec 2008 - 9:53 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
Ved im ani epg nefunguje a nevedia preco. Trochu som uz pracoval s databazou a ked si to otvorim v SQ ,veru je tam toho viac, ako obycajne zoznamy a urcite mi das za pravdu,ze len mala uprava klasickeho image zmeni pracu s databazou a akakolvek zmena vedie k "nepochopitelnym" chybam a zavadam, na ktore ti autor uprav povie - "ale ja som s tym nic nerobil, ja som len opravil "staru chybu" a ja dodavam - a pridal dve nove. :)

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Červenec 2008 - 10:31 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
revis napsal:
Ved im ani epg nefunguje a nevedia preco. Trochu som uz pracoval s databazou a ked si to otvorim v SQ ,veru je tam toho viac, ako obycajne zoznamy a urcite mi das za pravdu,ze len mala uprava klasickeho image zmeni pracu s databazou a akakolvek zmena vedie k "nepochopitelnym" chybam a zavadam, na ktore ti autor uprav povie - "ale ja som s tym nic nerobil, ja som len opravil "staru chybu" a ja dodavam - a pridal dve nove. :)

Ohladom tych chyb - ak narazas na moj posledny image - chyby, ktore popisuju niektori uzivatelia u mna nie su a to pouzivam image viac ako mesiac na 2 IPBoxoch. Ak by sa pri testovani chyby objavili, nepublikoval by so image, ale odstranil by som tie chyby (preto trvalo takmer pol roka, kym som hotovy image dal do downloadu). Ale podme k teme. Ak sa urobi v image nejaka zmena, moze to ovplyvnit nieco ine, ale nemusi. Zalezi od konkretnej odstranenej chyby a miesta, kde chyba je. Hahlive su hlavne vlakna - tie mozu komunikovat medzi sebou a navzajom sa ovplyvnovat. Ale ak napr. prepises cislo pri planovanom vypnuti prijimaca z 2 minut na 15 minut, alebo zvacsis buffer pre retazec, pretoze zdrojovy retazec ma vasciu dlzku ako cielovy a kopirovanie retazca zapricini havariu systemu, urcite to neovplyvni cinnost tam, kde nema. Toto programator vie posudit. Ale aj tak, kazdu novu upravu treba poriadne otestovat a az potom zverejnit. To mi akosi chyba u tvorcov image (teraz posudzujem vyvoj DGS software pre IPBox 4xx, bodaj by to pri HD prijimacoch bolo ine).


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Červenec 2008 - 11:06 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
Nie - nenarazam na absolutne nic. Ostatne- ja sam mam na svedomi jeden fw (na iny prijimac), v ktorom som pridaval slovencinu do menu a vsetko je OK -az na taku malickost- necita TaT karty. Ja TaT kartu nemam- len skylink a gital a co ma nejaky jazyk spolocne s citackou, ze? Ma a vela- v podstate vsetko so vsetkym suvisi.
A k tvojmu image- robil som cistu instalaciu a niektore popisovane chyby som si tiez nevsimol. Ale ako osm povedal - vsetko so vsetkym suvisi.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 71 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk