e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 28.Leden 2020 - 10:35

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 71 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 31.Červenec 2008 - 11:50 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 28.Červen 2008 - 10:06
Příspěvky: 2424
satelitni prijimac: VU+ Solo 2
Místo/Bydliště: Čadca
Poděkováno: 7 krát
Tak mi poradte s tym, aku urobit "cisty image". Mne zobudenie sa pristroja na nahravanie v 7219 fungovalo dobre. Potom som cez netupdate dal verziu 7473 a hned na to SifTeam (lebo ked som dal 7712 a na to SifTeam, tak to neslo a skoncilo to na booting). Takto SifTeam fungoval ale prestal sa zobudzat satelit na nahravanie. Skusil som dat orig. 7712 a to iste. Tak som tam vratil orig. 7219 a po instalacii zase probelm pri bootingu. Dal som uboot 1.3.1 z 19.5 (raz som niekde nasiel aj novsie, ale uz neviem kde a uz ich nemozem najst) a 7219 nabehla, uz zase sa dokazala zobudit a dokonca mi nahrala ak som to hned skusil, ze som dal nahravanie asi tak za 5 minut a vypol prijimac. Ale ak som dal nahravat v noci (cize prijimac bol dlhsiu dobu vypnuty), tak rano bol sice zobudeny ale zaroven aj zamrznuty obraz (prip. strasne pomaly trhane isiel) a nahravka nikde. Pomohol iba reboot. 2x dokonca miesto toho bol rano panic. Tak som dal zase orig. 7712 a prijimac sa zase neprebudza. Takze je jasne ze niektorym to moze ist a niektorym nie. Mam potvrdene, ze ked da niekto SifTeam 7712, tak potom uz sa prijimac nezobudza na nahravanie. Mozte si to odskusat. Chyba je niekde v tom, ze sice ked dame 7712, tak nieco stale ostane stare po tom SifTeame, co sa neprepise (mozno zase uboot, ale neviem kde zobrat novsi, mozno je to tou databazou, dnes si skusim tu databazu urobit cistu a dat naladit prijimac a potom skusim to nahravanie, mozno je chyba tam, mozno nikede pri tom konvertovani db.). Ozaj aby bolo jasne vzdy som pri nastaveni nahravania v noci mal prijimac v stand-by mode, ale 1 pokus som robil aj s uplnym vypnutim a vysledok bol rovnaky. Vcera som dal v nboci nahravat na 7712 orig. tak, ze som v menu (nie cez EPG) nastavil nahravanie a zaroven som v menu nastavil aby sa 5 minut (v nastaveni HDD mam nastavene 2 minuty pred nahravanim) pred nahravanim prijimac zobudil (kedze toto mi pri teste fungovalo), ale rano blikal PANIC.

_________________
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.2
AB IPBox PRISMCUBE RUBY
AB Cryptobox 600HD
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Červenec 2008 - 12:02 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Billy-sk napsal:
Tak mi poradte s tym, aku urobit "cisty image". Mne zobudenie sa pristroja na nahravanie v 7219 fungovalo dobre. Potom som cez netupdate dal verziu 7473 a hned na to SifTeam (lebo ked som dal 7712 a na to SifTeam, tak to neslo a skoncilo to na booting). Takto SifTeam fungoval ale prestal sa zobudzat satelit na nahravanie. Skusil som dat orig. 7712 a to iste. Tak som tam vratil orig. 7219 a po instalacii zase probelm pri bootingu. Dal som uboot 1.3.1 z 19.5 (raz som niekde nasiel aj novsie, ale uz neviem kde a uz ich nemozem najst) a 7219 nabehla, uz zase sa dokazala zobudit a dokonca mi nahrala ak som to hned skusil, ze som dal nahravanie asi tak za 5 minut a vypol prijimac. Ale ak som dal nahravat v noci (cize prijimac bol dlhsiu dobu vypnuty), tak rano bol sice zobudeny ale zaroven aj zamrznuty obraz (prip. strasne pomaly trhane isiel) a nahravka nikde. Pomohol iba reboot. 2x dokonca miesto toho bol rano panic. Tak som dal zase orig. 7712 a prijimac sa zase neprebudza. Takze je jasne ze niektorym to moze ist a niektorym nie. Mam potvrdene, ze ked da niekto SifTeam 7712, tak potom uz sa prijimac nezobudza na nahravanie. Mozte si to odskusat. Chyba je niekde v tom, ze sice ked dame 7712, tak nieco stale ostane stare po tom SifTeame, co sa neprepise (mozno zase uboot, ale neviem kde zobrat novsi, mozno je to tou databazou, dnes si skusim tu databazu urobit cistu a dat naladit prijimac a potom skusim to nahravanie, mozno je chyba tam, mozno nikede pri tom konvertovani db.). Ozaj aby bolo jasne vzdy som pri nastaveni nahravania v noci mal prijimac v stand-by mode, ale 1 pokus som robil aj s uplnym vypnutim a vysledok bol rovnaky. Vcera som dal v nboci nahravat na 7712 orig. tak, ze som v menu (nie cez EPG) nastavil nahravanie a zaroven som v menu nastavil aby sa 5 minut (v nastaveni HDD mam nastavene 2 minuty pred nahravanim) pred nahravanim prijimac zobudil (kedze toto mi pri teste fungovalo), ale rano blikal PANIC.

"cisty image" = zdrojove kody + programovanie v C pod LINUXom + praca s databazou sqlite3 + niekolkomesacna (niekolkorocna) praca. Ak je tvoj problem v tom, ze nieco zo stareho image zostava, preformatuj HDD.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Červenec 2008 - 12:11 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 28.Červen 2008 - 10:06
Příspěvky: 2424
satelitni prijimac: VU+ Solo 2
Místo/Bydliště: Čadca
Poděkováno: 7 krát
HDD som formatoval, aj som daval v menu vyrobvne nastavenia. HDD je naformatovany na ext3.

_________________
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.2
AB IPBox PRISMCUBE RUBY
AB Cryptobox 600HD
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Červenec 2008 - 19:13 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 28.Červen 2008 - 10:06
Příspěvky: 2424
satelitni prijimac: VU+ Solo 2
Místo/Bydliště: Čadca
Poděkováno: 7 krát
tAK TO BOLO FAKT V TEJ DATABAZE. Uz sa mi zobudza pristroj na nahravanie. Dik.

_________________
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.2
AB IPBox PRISMCUBE RUBY
AB Cryptobox 600HD
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2011 - 3:56 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Duben 2010 - 12:35
Příspěvky: 538
satelitni prijimac: IP BOX 9900 HD+
Poděkoval: 3 krát
Nechci zakladat nove tema, ale narazil jsem na zajimavou pomucku, ktera by nam mohla dost pomoci pri reseni teplot v nasich prijimacich. Snad to bude pro nekoho inspirujici a pripadne i pomuze.

T. :)


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
FESTINA LENTE !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Leden 2011 - 14:52 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 28.Červen 2008 - 10:06
Příspěvky: 2424
satelitni prijimac: VU+ Solo 2
Místo/Bydliště: Čadca
Poděkováno: 7 krát
No ja som teplotu uz vyriesil davno: vemenil som 3.5" HDD za 2.5"

_________________
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.2
AB IPBox PRISMCUBE RUBY
AB Cryptobox 600HD
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Leden 2011 - 14:58 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 13.Červenec 2009 - 18:11
Příspěvky: 224
Já udělal to samé.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2011 - 4:40 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Duben 2010 - 12:35
Příspěvky: 538
satelitni prijimac: IP BOX 9900 HD+
Poděkoval: 3 krát
Tak prominte no, jen mne to inspirovalo a pri pomysleni ze s touto pomuckou tam klido pido date i 140x140 pomalobeznej vetilator, jsem si dovolil na to upozornit.

Jeste jednou se tedy omlouvam, samozrejmne 3,5 na 2,5 je idealni reseni.

T. :poklona:

_________________
FESTINA LENTE !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2011 - 12:21 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 28.Červen 2008 - 10:06
Příspěvky: 2424
satelitni prijimac: VU+ Solo 2
Místo/Bydliště: Čadca
Poděkováno: 7 krát
Nemusis sa ospravedlnovat, napisal si radu a my sme odpisali ako sme to vyriesili my. Obe informacie su uzitocne, my sme to nemysleli tak ze by ta tvoja rada nemala zmysel, len sme ju doplnili dalsou.

_________________
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.2
AB IPBox PRISMCUBE RUBY
AB Cryptobox 600HD
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2011 - 12:32 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 13.Červenec 2009 - 18:11
Příspěvky: 224
Přesně tak. Každá rada dobrá.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Leden 2011 - 5:44 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Duben 2010 - 12:35
Příspěvky: 538
satelitni prijimac: IP BOX 9900 HD+
Poděkoval: 3 krát
Dekuji, vsak jsem to bral s nadsazkou :) , jen jsem si chtel tak trochu poplakat :cry:

Slunce v dusi preje

T. :Yahoo!:

_________________
FESTINA LENTE !


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 71 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk