e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 14.Prosinec 2019 - 8:33

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 84 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 5 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 10.Září 2008 - 13:21 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Květen 2008 - 22:48
Příspěvky: 66
Tak jsem se pokusila nahrat image od SifTeamu, ale nebylo to uspesne, asi delam neco spatne, prosim o Vasi radu, pokud je to mozne.

Moje praxe :?: :

Z adresy: download.abcom.sk jsem stahla image r7932 AB_9000HD_070808_r7932_usb_all_noboot.zip (usb_update.img - 33 296 284 B) a nahrala ho do IPBOXU (FlashTools_v1.0.2.exe), IPBOX jsem nastartovala s touto novou image ABCOM r7932 (vse probehlo v poradku - IPBOX funguje) a potom nahrala image od SifTeamu - znovu jsem spustila FlashTools a v nem jsem vybrala usb_kernel_root_db.img od SifTeamu r7932, ale po ukonceni - zprava DONE a po restartu ipboxu se zobrazuje hlaseni BOOTING a nic se nedeje (dlouho)... :cry:
Po opetovnem nahrati image od ABCOMu r7932 je vse OK - prijimac nastartuje v poradku.

Na adrese ftp:\\9000hd.sifteam.eu je image pro AB IPBOX 9000HD:
usb_kernel_root_db.img (23 346 644 B)
versions.8793303423:SifTeam-0.1.4C-r7932.app_db=SifTeam-0.1.4C-r7932

:thankyou:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Září 2008 - 14:17 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 03.Leden 2008 - 20:50
Příspěvky: 396
Mas nejaky specialny dovod preco davas prave tuto verziu? Medzicasom vysla novsia, tak skusaj priamo s tou...

http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?p=74482#p74482

Inak mal som podobny problem, myslim ze som to vyriesil nejako cez netupdate, ale uz neviem ako :oops:

_________________
IPBOX 9000HD - IPBOX 350S Prime: AB Enigma - 2x SmartMouse USB reader + newcs1.61 na Ubuntu 10.04 x86_64


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Září 2008 - 14:43 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Květen 2008 - 22:48
Příspěvky: 66
Ne nemám žádný důvod (např. osobní :D ) používat starší, ale zjistila jsem, že je třeba nejprve nahrát oficiální verzi image od AB-COMU stejné verze jako potom budu nahrávat neoficiální - od SifTeamu - tak proto... a oficiální verze 8022 od ABCOMu ještě nevyšla...
... prostě nějak mi to nefunguje a Vám všem jo :cry: :cry: :cry:
som z toho voľaaká zmetěná... :cry:

Moc ale děkuji za radu. Předpokládám, že Ty už používáš jen SifTeam image. Já právě od začátku používám jen ABCOM a teď jsem se trochu rozkoukala a chtěla jsem zkusit SifTeam :cry: :cry: :cry: ...

Takže jaký je počáteční postup :unknown: ?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Září 2008 - 15:40 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 28.Červen 2008 - 10:06
Příspěvky: 2424
satelitni prijimac: VU+ Solo 2
Místo/Bydliště: Čadca
Poděkováno: 7 krát
Pre novy sifteam neni treba nahravat original soft, staci nejaky starsi. Po nahrati Sifteamu pise len booting, takze treba do prijimaca este cez flashtools poslat uboot 1.3.1 a prijimac sa rozbehne spravne.

_________________
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.2
AB IPBox PRISMCUBE RUBY
AB Cryptobox 600HD
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Září 2008 - 16:05 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 03.Leden 2008 - 20:50
Příspěvky: 396
Prochina napsal:
Předpokládám, že Ty už používáš jen SifTeam image.

Momentalne pouzivam enigmu ;-) ale na ipboxe 350 - tu 9000ku mam totiz momentalne uz dva tyzdne v servise. Ked sa vrati zo servisu, pojde tam urcite sifteam...

_________________
IPBOX 9000HD - IPBOX 350S Prime: AB Enigma - 2x SmartMouse USB reader + newcs1.61 na Ubuntu 10.04 x86_64


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Září 2008 - 13:31 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Květen 2008 - 22:48
Příspěvky: 66
Billy-sk: Po nahrati Sifteamu pise len booting, takze treba do prijimaca este cez flashtools poslat uboot 1.3.1

:arrow: "uboot 1.3.1" jsem nahrála bez problémů (FlashTools v1.0.2 -> výběr souboru -> down -> velice rychlý přenos -> DONE -> restart a pořád stejný problém... )
Image od AB-COM opět bez problémů funguje.
:?: Dá se někde zjistit jakou verzi boot loaderu používám? (měla by to být 1.3.1)
V menu přijímače v sekci informace není toto číslo uvedeno, ale přenos určitě proběhl: erasing -> flashing -> done a i v PC mi FlashTool hlásil úspěšné provedení.

Billy-sk: Pre novy sifteam neni treba nahravat original soft, staci nejaky starsi.

:arrow: Jakou starší image mám použít? Dle Vašich rad (kterých si velmi vážím) si myslím, že musím aplikovat nějakou image (FULL - tedy s označením all_noboot) a potom na ni nahrát image od SifTeamu (ta neobsahuje všechny části - není ALL, ale jen kernel + root + db), protože v současné době nefunguje tento postup s aktuálními verzemi image... :unknown:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Září 2008 - 13:34 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Květen 2008 - 22:48
Příspěvky: 66
Takže jaký je počáteční postup ? :unknown:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Září 2008 - 14:37 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 28.Červen 2008 - 10:06
Příspěvky: 2424
satelitni prijimac: VU+ Solo 2
Místo/Bydliště: Čadca
Poděkováno: 7 krát
Tak daj 7043, napoj prijimac na internet a v menu daj NETUPDATE na SifTeam 8022 a uz nabehne normalne. Tak som to robil ja. Ale aj ten uboot nejaky by mal spojadnit SifTeam, ak to neslo s 1.3.1, tak s nejakym inym by to malo chodit, mozno este skusit novy 1.3.2

_________________
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.2
AB IPBox PRISMCUBE RUBY
AB Cryptobox 600HD
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Září 2008 - 14:39 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 28.Červen 2008 - 10:06
Příspěvky: 2424
satelitni prijimac: VU+ Solo 2
Místo/Bydliště: Čadca
Poděkováno: 7 krát
Ono ak tam raz dostanes Sifteam, tak potom to uz pri dalsich verziach chodi normalne cez Flash tools.

_________________
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.2
AB IPBox PRISMCUBE RUBY
AB Cryptobox 600HD
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Září 2008 - 14:46 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Květen 2008 - 22:48
Příspěvky: 66
OK, vyzkousim, dekuji za radu a mam jeste jednu otazku:
:?: Kde stahnu novy uboot 1.3.2?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Září 2008 - 15:02 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 28.Červen 2008 - 10:06
Příspěvky: 2424
satelitni prijimac: VU+ Solo 2
Místo/Bydliště: Čadca
Poděkováno: 7 krát
viewtopic.php?f=86&t=9515&start=0&st=0&sk=t&sd=a

_________________
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.2
AB IPBox PRISMCUBE RUBY
AB Cryptobox 600HD
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Září 2008 - 15:24 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Květen 2008 - 22:48
Příspěvky: 66
Jsi skvělý kluk Billy. Děkuji, vyzkouším a dám vědět. :poklona:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Září 2008 - 15:30 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 03.Leden 2008 - 20:50
Příspěvky: 396
Prochina napsal:
OK, vyzkousim, dekuji za radu a mam jeste jednu otazku:
:?: Kde stahnu novy uboot 1.3.2?

S uboot-om 1.3.2 sa netrap, jedine co tam pridali je nejaka hlaska na displeji pri updatovani firmveru z USB kluca... takze ak mas 1.3.1 (co mas) tak nema vyznam davat 1.3.2

_________________
IPBOX 9000HD - IPBOX 350S Prime: AB Enigma - 2x SmartMouse USB reader + newcs1.61 na Ubuntu 10.04 x86_64


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Září 2008 - 21:54 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Květen 2008 - 22:48
Příspěvky: 66
:( No tak Vám pánové pěkně děkuju... :cry:

SifImage mam nahranou a funguje (8022), ale veskere nahrane programy z HDD jsou pryc :x !
Proste v menu "nahrane soubory" neni nic videt a po stisku zeleneho tlacitka (Informace o HD) je zobrazena cela kapacita HDD jako volna [-X

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postup fungoval dobre, jen jste mi nerekli, ze prijdu o vsechna data na HDD
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:?: Co teď ? Je nejaka moznost jak obnovit soubory ? :idea:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Září 2008 - 22:09 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
To si sa asi neskor pripojila na sekciu pre iP9000.
rozdiel je vo filesystem
ext2 a ext3 . Zaujimave,ze nespominas, ci sa image pytalo pred formatom na zmenu fs. Pred tromi mesiacmi to bolo spominane,ale upravcovia image tvrdili,ze to je v popise k image a pred formatovanim hdd je uzivatel upozorneny. Asi uz tvorcovia zabudli na dobre mravy,alebo predpokladaju,ze to kazdy majitel, aj novy , ovlada.
Nemaj za zle tym, co ti radili, ze ta na to neupozornili. Urcite to nebolo schvalne !
Vytiahnut hdd z boxu a pouzit nejaku utilitu na obnovu partition . Mal som na CD - nejake male linux aplikacie a ucinne - vhodne pre PC, ale kto to teraz najde. Ak to najdem - prilepim to sem. Je to ISO a po napaleni vznikne bootovacie cd.
Elegantnejsi sposob nepoznam, aj ked urcite existuje.
A skus sa pozriet na HDD aj cez ftp - ci tam ozaj nic nieje....

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Září 2008 - 22:26 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Květen 2008 - 22:48
Příspěvky: 66
...ani ťuk - ftp - var\media - úplně prázdné ...
- žádné otázky na formátování nebyly zobrazeny, prostě bez upozornění, naprosto v tichosti a bezbolestně, ach jo :cry:
Před tím tam byl souborvý systém ext3, tak nevím, Win XP to určitě číst neumí... těžko se loučí s nahrávkami... bylo jich docela dost.

Ale i tak děkuji všem zúčastněným, společně pobrečíme a půjdeme dál vstříct světlým zítřkům plných slunce a tepla... vždyť na světě je přece krásně tralalalalala lala lala.... ach jo :cry: :cry: :cry:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Září 2008 - 22:32 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Květen 2008 - 22:48
Příspěvky: 66
sorry teda: ...ani ťuk - ftp - media - úplně prázdné ... došlo k ukliknutí - viz příloha...


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Září 2008 - 23:11 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
a nemas ich v adresary /tv/ ? alebo byvaju nahravky v /media/ ?
Keby som nahodou nedajboze nasiel to ISO, vies si vybrat hdd a pripojit ho k PC?
mas skusenosti s opravou partition,alebo obnovenim stratenych particii ? Nech to sem zbytocne nevesam.
Inak - to ze sa na nic nepytalo je dost hlupe....
Ale zas na druhej strane - aj zla skusenost je skusenost. Potom - je to len sat.prijimac. Vec.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Září 2008 - 7:21 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3663
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 2 krát
adresar media je dobry . Jeste mas sanci pres web rozhrani obnovit nahravky http://Ipipboxu - je tam nekde seznam nahravek . Pokud je prazdny, tak KO.
Pokud doslo k preformatovani HDD , tak uz sanci nemas.

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Září 2008 - 8:19 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
Ma sancu, ved ked si nevsimla formatovanie, tak len table prepisalo. Ono sa da vela na HDD zachranit (a aj precitat), po "formate", len treba mat nastroje a byt zrucny. Ak potvrdi,ze vie vytiahnut HDD a ma trochu sajnu - nastroje prilepim. ISO ma 50MNB- preto ho bude treba rozdelit a nechcem sem zas tak velky subor zbytocne davat, ked nema nikomu pomoct.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 84 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 5 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk