e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 21.Září 2018 - 22:39

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 46 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 01.Duben 2009 - 10:44 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 29.Září 2008 - 13:43
Příspěvky: 9
Poděkoval: 2 krát
zdravím všechny, chtěl bych se jen zeptat, zda je OptiBox 7750HD CICX klonem přijímače Octagon SF 918 HD. Navenek HW vč. DO vypadá úplně stejně, jen grafika je jiná. Pokud se jedná o shodný HW, bude také fungovat například neof. SW pro Octagon? Díky za odpověd...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Duben 2009 - 19:14 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 29.Srpen 2008 - 21:34
Příspěvky: 388
http://www.digizone.cz/clanky/optibox-7 ... gn-rychle/

_________________
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Červenec 2009 - 13:20 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 2961
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 382 krát
Poděkováno: 612 krát
Dobrý den. stal jsem se čerstvým majitelem Optibox 8750 HD ClCX, který je pravděpodobgným klonem Octagonu SF 918 HD, sportyho uvedená recenze je dobrá, přesto nezodpovída otázku, zda jsou oba přístroje natolik komapaktibilní, aby mohli používat stejné softwery a zda jsem v této části fora správně abych nestudoval příspěvky o úplně jiném přijímači. 8) děkuji :thankyou: :book:

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Červenec 2009 - 13:36 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 17.Květen 2009 - 13:39
Příspěvky: 645
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Místo/Bydliště: Vysočina
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 4 krát
Také by mě rozdíl zajímal:
Kdo to vyrábí?
Jestli FW tvoří ve spolupráci (čísla FW jsou stejná)?
Jaký je rozdíl v hardware?

Zatím jsem dospěl k tomu, že rozdíl v ceně je 2000 Kč,
FW od octagonu se mi nepodařilo do Optiboxu 8750 hahrát ani přes RS 232 (a možná že to je dobře)
viewtopic.php?f=14&t=18148&p=141252&hilit=8750#p141252

_________________
VU+ Solo2, Gigablue quad plus-openATV 5.3-doscam 0.25, Amiko Alien-openATV 5.3-oscam current, Optibox 8750 HDCICX-cccamd 2.1.4, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Červenec 2009 - 14:00 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 07.Červenec 2007 - 13:15
Příspěvky: 505
:Yahoo!: :Yahoo!: Vaše starosti a Rotshildovy peníze :smoke: \:D/


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Červenec 2009 - 14:28 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 2961
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 382 krát
Poděkováno: 612 krát
Takže jak vidím ano i ne.Anebo jak kdo se naučí.Viděl jsem, že třeba návod na změnu DO na typ televize je od Koscomu.Co se týče FW od octagonu, tak by se mi v optiboxu líbil. Ta grafika se mi zdá hezčí. jestli sde to někomu zdařilodejte vědět. A jaký je asi rozdíl mezi OptiBoxi 7750 a 8750 ??? :"":

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Červenec 2009 - 16:25 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 21.Leden 2009 - 0:16
Příspěvky: 5
satelitni prijimac: OptiboX 8750 HDCICX
havana napsal:
A jaký je asi rozdíl mezi OptiBoxi 7750 a 8750 ??? :"":


Optibox 8750 ma PVR

_________________
OptiboX 8750 HDCICX, Panasonic TH 42PZ80E, Multibeam T85, 28,2°-23,5°-19,2°- 13°-4,8°-1°W


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Červenec 2009 - 16:31 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 2961
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 382 krát
Poděkováno: 612 krát
Podle recenzí v sat a dvbt magazínu i jinde mají PVR oba, akorát v době testu to údajně nefungovalo, ale při novém orig. FW už jo.Takže tento rozdíl by to být neměl. :wink:

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Červenec 2009 - 21:42 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 16.Březen 2009 - 8:17
Příspěvky: 14
satelitni prijimac: Optibox 7750
Optibox 7750 (Může někdo odpovědět zdali se dá využívat firmware z Octagonu918?? respektive kdyz si stahnu na USB a dam update zdali to projde?

A zdali jsou používat programy na PC pro vzdalený pristup z Octagona na Optibox?


Jaka je spokojenost s tim Optiboxem?

_________________
Optibox 7750(firmware RYPL105.68_060709_E) HDbox 9100 (linux 1.09.35+XCAM) LCD Sharp 47 fullHD Parabola Maximum E85 Fe Multifocus (IntelSat,Thor,Astry19° a 23°)
nyní dovozený z Yaoxinu Dreambox oem HD800 SE (allrussian-dm800se+cardsharing)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Červenec 2009 - 11:22 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 2961
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 382 krát
Poděkováno: 612 krát
Původně jsem chtěl Vantage HD,ale tendle se zdál být lepší. Trochu mne mrzí, žeč mám klon a ne origonal octagon,ale snad to nebude tak vážné. Problém dělá překvapivě teletext. Přestože v recenzích uvád+li pamět na 900 stránek, načítá každou zvlášt a čekám.Jinak nevím mám ho dva týdny. Ale kdo měl duál Hyundaje od digi ví, že pohoršit si nemohu.Ten přístroj mne neskonale vytáčel. :smoke: :lol:

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Červenec 2009 - 13:13 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 21.Září 2008 - 20:15
Příspěvky: 232
havana napsal:
Původně jsem chtěl Vantage HD,ale tendle se zdál být lepší. Trochu mne mrzí, žeč mám klon a ne origonal octagon,ale snad to nebude tak vážné. Problém dělá překvapivě teletext. Přestože v recenzích uvád+li pamět na 900 stránek, načítá každou zvlášt a čekám.Jinak nevím mám ho dva týdny. Ale kdo měl duál Hyundaje od digi ví, že pohoršit si nemohu.Ten přístroj mne neskonale vytáčel. :smoke: :lol:



Budeš spokojen s OCTAGONem. Teď, s posledním FW, je to stabilní přijímač s velmi dobrým obrazem a dobrými PVR funkcemi. Něco snad programátoři ještě dopracují, aspoň se máme pořád na co těšit. Také jsem koukal po VANTAGE HD, ale na OCTAGONu jsem proti němu ušetřil téměř na další přijímač.

_________________
OCTAGON SF918 HD, HOMECAST S 5001 CICR, Monoblok INVERTO 0,2dB Twin, FTE maximal 105 Al, motor SM3D12, PHILIPS 8404, PHILIPS 7403


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Červenec 2009 - 14:18 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 2961
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 382 krát
Poděkováno: 612 krát
Snad budu ale s optiboxem, snad půjdou FW s octagonu do něj nahrát.Zatím jsem to nezkoušel.Trochu se obávám , že jak do toho začnu vrtat rozhodím to celé.Zatím studuju ja bych měl postupovat. ](*,) :book:

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Červenec 2009 - 14:54 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 21.Září 2008 - 20:15
Příspěvky: 232
havana napsal:
Snad budu ale s optiboxem, snad půjdou FW s octagonu do něj nahrát.Zatím jsem to nezkoušel.Trochu se obávám , že jak do toho začnu vrtat rozhodím to celé.Zatím studuju ja bych měl postupovat. ](*,) :book:


Nějak jsem se překoukl :oops: Promiň

_________________
OCTAGON SF918 HD, HOMECAST S 5001 CICR, Monoblok INVERTO 0,2dB Twin, FTE maximal 105 Al, motor SM3D12, PHILIPS 8404, PHILIPS 7403


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Červenec 2009 - 15:04 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 07.Červenec 2007 - 13:15
Příspěvky: 505
Mám dotaz?Už se to někomu povedlo na Octagona?Bylo by to také,nějaké řešení.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Červenec 2009 - 15:38 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 17.Květen 2009 - 13:39
Příspěvky: 645
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Místo/Bydliště: Vysočina
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 4 krát
Mám Optibox 8750, zkoušel jsem nahrát FW Octagona přes RS 232 a nejde to. Ale zatím toho nelituji, jde mi to stejně jako tady čtu o octagonu a mám stejné problémy jako oni. Takže zatím Optibox doporučuji. PS nemám žádné restary, síť a PVR jede, obraz a zvuk je excelentní.

_________________
VU+ Solo2, Gigablue quad plus-openATV 5.3-doscam 0.25, Amiko Alien-openATV 5.3-oscam current, Optibox 8750 HDCICX-cccamd 2.1.4, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Červenec 2009 - 15:49 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 2961
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 382 krát
Poděkováno: 612 krát
Chci to vyzkoušet přes USB. Jinak souhlasím obraz ,zvuk vynikající, ovládání některých funkcíje takové trochu toporné, ale dá se zvyknout, teletext mne vyloženě s..e. PVR zatím nepoužívám, mám DVD recordér a zdáse mi jednodušší nahrávat na něj - vystřihnu reklamy oořežu zač. a konec a hned pálím. Přes PVR bych to musel tahat přes PC. 8) \:D/

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Červenec 2009 - 15:54 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 07.Červenec 2007 - 13:15
Příspěvky: 505
Možná,že to někdo vyřeší jinak,protože jsou to přijmače na jedno brdo,zde se jedná asi jen o podpoření prodejnosti.Pokud se budou prodávat,bude podpora(jako ve všem).


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Červenec 2009 - 15:58 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 17.Květen 2009 - 13:39
Příspěvky: 645
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Místo/Bydliště: Vysočina
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 4 krát
Já jsem chtěl řešit rekordér přidáním HDD k Optiboxu, ale zatím to má problémy a stříhat to nejde. Především mi ale jde o HD a nahrávání v HD funguje. Teletext mi nevadí, mám jej na TV. Mám TV napojenou nejen přes Optibox, ale přes anténu na analog i digitál. Tam je teletext lepší, dobré televize mají paměť na 1000 stran.

_________________
VU+ Solo2, Gigablue quad plus-openATV 5.3-doscam 0.25, Amiko Alien-openATV 5.3-oscam current, Optibox 8750 HDCICX-cccamd 2.1.4, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Červenec 2009 - 16:10 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 2961
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 382 krát
Poděkováno: 612 krát
Nevím proč teletext jde tak špatně. V Sat a dvb-t magazínu byla recenze jak na optibox tak na octagon a teletext podle nich perfektně funguje a má pamět přes 900 stran. Momentálně ještě nemám nastavenu astru 23,5 tak nevím jestli to není chyba v signálu s Thoru. :o
Jo a pro nahrávání v HD si budu muset externí HDD taky pořídit, to mne nenapadlo.Vleze se potom nahrávka v HD na DVD?? :(

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Červenec 2009 - 16:19 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 16.Červen 2007 - 21:44
Příspěvky: 512
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Na gigi nejde teletext na všetkých tých kanáloch na ktorých to ide v Skylinu alebo trebárs aj UPC.

Na kingofsat si to môžeš pozrieť. Ja som vybral náhodne JOJ a v predposlednej kolonke si všimni že na gigi je kolonka prázdna - tzn. TXT nevysiela

http://cz.kingofsat.net/find.php?questi ... Submit=Zap

_________________
Televízor - veľký..:::..sat prijímač - malý..:::..bicykel - nemám..:::..pes - stredný..:::..lyže - nepoužívam. ------------------- Skylink nebrat - je to podvodník s DPH


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 46 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk