e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 22.Září 2018 - 20:04

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 236 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 18 9 10 11 12 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 09.Červenec 2010 - 9:36 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Leden 2010 - 23:29
Příspěvky: 19
satelitni prijimac: octagon SF 918 HD
Místo/Bydliště: Martin SLOVAKIA
Konkrétne ja mám kus jeden z tých posledných a často točím parabolu práve medzi tymito dvoma satelitmi , ktoré si napísal , ale žiadny problém Q-10 u mňa neexistuje . Možno je to len zlým nastavením paraboly a v určitých polohách sa môže u niekoho táto : ,,akože závada " vyskytnúť !
Ja si ale myslím , že je to nesprávnym nastavením paraboly z motorom .


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 09.Červenec 2010 - 21:22 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Prosinec 2009 - 20:41
Příspěvky: 1362
Místo/Bydliště: Doma
Poděkoval: 13 krát
Poděkováno: 26 krát
A na to si ako prisiel HM? Aky pouzivas motor? Navyse s inym stb problem nemam. A to pouzivam ako AB DSR 320 SKCI tak aj Nokiu Dbox2.

_________________

Vlastním:
GigaBlue HD x1
Obrázek
Octagon SF918 HD, clon SAB
Mám v opatere:
VU+ Zero
AB Cryptobox 650 HD
AB Cryptobox 600 HD


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 09.Červenec 2010 - 23:45 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 17.Březen 2009 - 14:31
Příspěvky: 2557
satelitni prijimac: rôzne šunty
Místo/Bydliště: Trnava-malý Rím
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 8 krát
ulmus napsal:
A na to si ako prisiel HM? Aky pouzivas motor? Navyse s inym stb problem nemam. A to pouzivam ako AB DSR 320 SKCI tak aj Nokiu Dbox2.
Ja po pripojení,akéhokoľvek STB na motor-SG-2100A s prúdovou záťažou cca 300 mA,nemám problém.Mnohý sa sťažujú na motorickú záťaž aj u DM-500 s-že im odchádzajú zdroje napájania.Ja som testoval desiatky rôznych STB, cez tento samí motor, aj DM-500 s,aj rôzne iné typy,Linuxové,nelinuxové,SD a aj HD,žiadne problémy.Nemám na parabole okrem Single-LNB,motora a 25 m koaxu,nič viac.V čom je pes zakopaný,vie len Pán Boh,ja nie alebo, že by blbá náhoda a veľa šťastia, pri kúpe STB?Hoci tomu nepripisujem dôležitosť,tak sa zmienim o úrovniach sily a kvality signálu,hoci pre mňa nie sú určujúce.Astra 1-sila 100% kvalita 98 %-Astra 3-sila 98%-kvalita 94%-Intelsat-Thor-sila-98%-kvalita 88% a takto by som mohol pokračovať od východu po západ, ako mám podpise.Samozrejme že to nie je takto, na všetkých zoskenovaných transpordéroch,tam to u rôznych providerov kolíše,ale nie tak, aby obraz kockoval,padal,zamŕzal.U Octagonu 918-HD,ako som uviedol,poznám Q10,len v prípade že na transpordéry nie je signál,nič viac a ani menej.Ende.

_________________
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 11.Červenec 2010 - 18:01 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Leden 2008 - 16:07
Příspěvky: 293
TKM napísal:
Konkrétne ja mám kus jeden z tých posledných a často točím parabolu práve medzi tymito dvoma satelitmi , ktoré si napísal , ale žiadny problém Q-10 u mňa neexistuje . Možno je to len zlým nastavením paraboly a v určitých polohách sa môže u niekoho táto : ,,akože závada " vyskytnúť !
Ja si ale myslím , že je to nesprávnym nastavením paraboly z motorom .[/quote]


TKM, Ty Mzahalku, Ulmusa. fuzaka a aj mňa podozrievaš, že si nevieme nadstaviť parabolu? To myslíš vážne?

_________________
DM8000,DM800HD, DM 820 HD, Gibertiny 105cm


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 11.Červenec 2010 - 19:18 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 02.Prosinec 2007 - 11:41
Příspěvky: 181
satelitni prijimac: Octagon,918HD
Místo/Bydliště: Ostrava-Petřvald
Myslím,že další nový příspěvek k tématu by měl být jak vyřešit a né samé hloupé odpovědi o ničem,které nic nevyřeší :x

_________________
Octagon918 HD,CCCAm 2.0.11,Newcamd 5.25,95x100 Al Emme Motor BigSat SG2100BS,Diavolo 0,1 dB singl LNB,Přepínač EMP E112E 12V,95x100 Al Emme ,Multifeed Emme Esse 4,4xGolden Interstar GI 201 Singl LNB,DiSEqC Maximum 1216,


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 11.Červenec 2010 - 20:29 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 17.Březen 2009 - 14:31
Příspěvky: 2557
satelitni prijimac: rôzne šunty
Místo/Bydliště: Trnava-malý Rím
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 8 krát
To Misut,máš pravdu,ale to by som aspoň jeden takýto (závadný) prijímač musel dostať do rúk a mať možnosť otestovať,s plnou dôverou majiteľa.Keďže takáto možnosť zatiaľ neexistuje,tak je táto téma, pre mňa pasé.

_________________
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 11.Červenec 2010 - 21:23 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Leden 2008 - 16:07
Příspěvky: 293
Tak na čo sa k tomu vyjadruješ?

_________________
DM8000,DM800HD, DM 820 HD, Gibertiny 105cm


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 11.Červenec 2010 - 21:57 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 02.Prosinec 2007 - 11:41
Příspěvky: 181
satelitni prijimac: Octagon,918HD
Místo/Bydliště: Ostrava-Petřvald
ZAse to prořídím,ať tazatel a i jiní ví alespoň něco :book:
zatím str.9/10

_________________
Octagon918 HD,CCCAm 2.0.11,Newcamd 5.25,95x100 Al Emme Motor BigSat SG2100BS,Diavolo 0,1 dB singl LNB,Přepínač EMP E112E 12V,95x100 Al Emme ,Multifeed Emme Esse 4,4xGolden Interstar GI 201 Singl LNB,DiSEqC Maximum 1216,


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 13.Červenec 2010 - 21:10 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 29.Srpen 2008 - 21:34
Příspěvky: 388
Tak Octagon jsem poslal na opravu přímo výrobci a během týdne byl opravený zpátky. Tomu říkám servis, ne jak jsem to minule poslal prodejci, to trvalo dva měsíce. Napsali mi, že vyměnili Q12, neví někdo co to znamená?

_________________
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 13.Červenec 2010 - 21:12 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 17.Květen 2009 - 13:39
Příspěvky: 645
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Místo/Bydliště: Vysočina
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 4 krát
Tak gratuluju a prosím napiš, kdo je vlastně výrobce? Díky

_________________
VU+ Solo2, Gigablue quad plus-openATV 5.3-doscam 0.25, Amiko Alien-openATV 5.3-oscam current, Optibox 8750 HDCICX-cccamd 2.1.4, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 13.Červenec 2010 - 21:24 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 29.Srpen 2008 - 21:34
Příspěvky: 388
Anadolu Market
Bündtenäcker 2
79730 Murg
Germany

www.anasat.de

_________________
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 13.Červenec 2010 - 21:43 
Offline
Expert fóra
Expert fóra

Registrován: 04.Říjen 2007 - 18:33
Příspěvky: 971
Poděkoval: 265 krát
Poděkováno: 128 krát
Taky ti přeju ať dobře a k tvojí spokojenosti funguje. Udivuje mě, že oprava byla tak rychlá.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 13.Červenec 2010 - 22:18 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 02.Prosinec 2007 - 11:41
Příspěvky: 181
satelitni prijimac: Octagon,918HD
Místo/Bydliště: Ostrava-Petřvald
sporty napsal:
Tak Octagon jsem poslal na opravu přímo výrobci a během týdne byl opravený zpátky. Tomu říkám servis, ne jak jsem to minule poslal prodejci, to trvalo dva měsíce. Napsali mi, že vyměnili Q12, neví někdo co to znamená?



Pokud ti to napsali správně,tak dle schéma se jedná o :


Přílohy:
Bez názvu.bmp
Bez názvu.bmp [ 871.93 KiB | Zobrazeno 452 x ]
Nízkofrekvenční výkonový zesilovač -.bmp
Nízkofrekvenční výkonový zesilovač -.bmp [ 970.74 KiB | Zobrazeno 447 x ]

_________________
Octagon918 HD,CCCAm 2.0.11,Newcamd 5.25,95x100 Al Emme Motor BigSat SG2100BS,Diavolo 0,1 dB singl LNB,Přepínač EMP E112E 12V,95x100 Al Emme ,Multifeed Emme Esse 4,4xGolden Interstar GI 201 Singl LNB,DiSEqC Maximum 1216,
Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 13.Červenec 2010 - 22:39 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 29.Srpen 2008 - 21:34
Příspěvky: 388
Díky za reakci, je to tedy ten důvod Q10, který se tady na foru neustále diskutuje?

_________________
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 13.Červenec 2010 - 23:06 
Offline
Expert fóra
Expert fóra

Registrován: 04.Říjen 2007 - 18:33
Příspěvky: 971
Poděkoval: 265 krát
Poděkováno: 128 krát
Takže díky informaci, kterou získal sporty a další šikovnosti misuta, (já se po..., jak jste všichni nedostižně chytří) je problém v transistoru. Informace jako bejk pro ty, kteří dále umějí! Je tím, podle mě, vyřešený problém Q=10, nebo ne? To by byl záslužný výsledek vašeho snažení.
Jsem ale trochu zviklaný tím, že takový dlouhodobý problém Octagonu a klonů, probíraný na všech relevantních fórech by měl tak jednoduché řešení. A nebo na řešení výrobce přišel až na základě poruchy sportyho resívru, proč ne?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 14.Červenec 2010 - 10:03 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 17.Březen 2009 - 14:31
Příspěvky: 2557
satelitni prijimac: rôzne šunty
Místo/Bydliště: Trnava-malý Rím
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 8 krát
Takže konečne relevantný údaj o ktorý sa dá oprieť.Tento uvedený Tranzistor je aj v iných STB a mal som prípady,keď bol vadný, ako Stabilizačný- pre prepínacie napätie 13/18 V- v Deámsky-DSR-7000-7500.Ak je toto len príčina Q10/čo asi aj je/je tomu jednoduchá pomoc.

_________________
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 14.Červenec 2010 - 19:47 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 17.Květen 2009 - 13:39
Příspěvky: 645
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Místo/Bydliště: Vysočina
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 4 krát
vlado.ucho napsal:
Takže konečne relevantný údaj o ktorý sa dá oprieť.Tento uvedený Tranzistor je aj v iných STB a mal som prípady,keď bol vadný, ako Stabilizačný- pre prepínacie napätie 13/18 V- v Deámsky-DSR-7000-7500.Ak je toto len príčina Q10/čo asi aj je/je tomu jednoduchá pomoc.

Po bitvě je každý generál, a hlavně ty. To jsi tady měl dát už před půl rokem a ne, že budeš ze všech dělat voly. A hlavně si nemyslím, že to je tím tranzistorem. Ten prostě nemá na to, v jakém prostředí žije. Takže Octagon = mnoho povyku pro nic.

_________________
VU+ Solo2, Gigablue quad plus-openATV 5.3-doscam 0.25, Amiko Alien-openATV 5.3-oscam current, Optibox 8750 HDCICX-cccamd 2.1.4, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 14.Červenec 2010 - 20:45 
Offline
Expert fóra
Expert fóra

Registrován: 04.Říjen 2007 - 18:33
Příspěvky: 971
Poděkoval: 265 krát
Poděkováno: 128 krát
mzahálko, s plným respektem k tobě, nerozumím tvojí reakci - jsme volové, že máme Octagon 918?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 14.Červenec 2010 - 20:50 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 17.Květen 2009 - 13:39
Příspěvky: 645
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Místo/Bydliště: Vysočina
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 4 krát
knawi napsal:
mzahálko, s plným respektem k tobě, nerozumím tvojí reakci - jsme volové, že máme Octagon 918?

To né, nechci urážet všechny, kteří si koupili Octagon, ale ten problém s tím Q10 alias Q12 mělo více lidí, a z toho mi vyplývá, že to je stroj na čestné slovo a to přece nikdo z vás nemohl vědět. já také s Optiboxy nejsem úplně bez výhrad a ty ostatní STB, jak to tady čtu, tak mají také své mouchy.

_________________
VU+ Solo2, Gigablue quad plus-openATV 5.3-doscam 0.25, Amiko Alien-openATV 5.3-oscam current, Optibox 8750 HDCICX-cccamd 2.1.4, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 14.Červenec 2010 - 21:09 
Offline
Expert fóra
Expert fóra

Registrován: 04.Říjen 2007 - 18:33
Příspěvky: 971
Poděkoval: 265 krát
Poděkováno: 128 krát
Neberu to jako urážku, V intencích toho, co popisuju a co dělám s Octagonem, momochodem za tvého fundovaného a vítaného přispění, je to přijímač bezva. Víš, že vydrží i operace tupců jako jsem já. Měl jsem zato, že když se v přístroji vyznáš a umíš s ním pracovat jako ty, že ho máš i rád. A najednou dáváš najevo, že to, co jste psali a radili vy prima a znalí jsou hlouposti? Jakkoli, mzahálko, víš jak jsi mě pomoh´?


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 236 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 18 9 10 11 12 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk