e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 22.Září 2018 - 20:06

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 77 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Octagon 918 HD - asi se prehral ?
PříspěvekOdeslal: 29.Červenec 2010 - 5:48 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Prosinec 2009 - 20:41
Příspěvky: 1362
Místo/Bydliště: Doma
Poděkoval: 13 krát
Poděkováno: 26 krát
misut napsal:
Je dobře,že jsi tady dal tému ,kterou začal Janík,kdyby jsi si ji přečetl, nemusel by ses ptát na točení motorem,Janík to tam přesně popsal :good:


Janik1971,HansJakob a ulmus su jedna a ta ista osoba a vies to velmi dobre tak naco to divadlo. Zamerne som sa aj na ostatne dva prihlasil tak sa pozri z akej IP.
A mimochodom ja som sa nepital ja som konstatoval.

_________________

Vlastním:
GigaBlue HD x1
Obrázek
Octagon SF918 HD, clon SAB
Mám v opatere:
VU+ Zero
AB Cryptobox 650 HD
AB Cryptobox 600 HD


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon 918 HD - asi se prehral ?
PříspěvekOdeslal: 29.Červenec 2010 - 9:52 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 13.Leden 2009 - 10:08
Příspěvky: 35
To mzahalka
To, co pisal VladoUcho, plati pre kondiky vseobecne (nielen svitkove) ale hlavne pre elektrolyticke (pricipialny rozdiel medzi svitkovym a elektrolytickym je v dielektriku, nie elektrodach, konstrukcne ide vzdy o dve elektrody a dielektrikum medzi nimi). Navyse treba brat do uvahy este jednu vec - kondenzatory sa vyrabaju v dost velkej tolerancii (od -20% do +50% - cize napr. nominalnych 220uF moze byt v skutocnosti od cca 180uF do cca 330uF). Rovnako je to potom aj s ich napatovou odolnostou a tu moze byt dovod, preco niekomu vydrzia v rovnakom zariadeni roky a niekomu mesiace. V drvivej vacsine pripadov dojde pri ich poskodeni ku "nafuknutiu", (co je zaroven dobry indikator uz na prvy pohlad) a v drvivej vacsine pripadov to ma na svedomi trvale vysoka teplota. Dosial som opravil niekolko PC zdrojov a vzdy stacilo rovno vymenit nafuknute kondiky - bez akehokolvek skumania zavady.
Inak - vratim sa k teme - suhlasim, ze cim vacsi ventilator, tym mensi pocet otacok staci na vymenu rovnakeho objemu vzduchu a teda je to aj tichsie (fyzika nepusti), ale clovek je obmedzeny priestorom v skrinke ...

_________________
================================================
Panasonic TH-37PX80, Octagon SF-918, Multibeam e85 (1W, 13E, 19.2E, 23.5E), 4xGI201, Sigmatek 700XM, Genius Home Theatre 5.1, Lumix FZ50 ...:-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon 918 HD - asi se prehral ?
PříspěvekOdeslal: 29.Červenec 2010 - 10:48 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 17.Květen 2009 - 13:39
Příspěvky: 645
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Místo/Bydliště: Vysočina
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 4 krát
Takže tady máme několik možností, jak na přehřátý octagon:
1) Octagon hřeje, ale funguje, nebudu dělat nic.
2) Octagon hřeje, funguje, otevřu jej, kašlu na porušení plomby a tím záruku, dám ventilátor.
3) To samé jako bod 2, ale navíc vyměním misutem popsané kondenzátory.

Každý podle svého úsudku a možností. Já jsem zatím u bodu č.1, ale pro jistotu bych poprosil Vlado Ucho, aby dal odkaz na tu svoji úpravu ev. napsal, kde vzal na zdroji těch 7V. Díky

_________________
VU+ Solo2, Gigablue quad plus-openATV 5.3-doscam 0.25, Amiko Alien-openATV 5.3-oscam current, Optibox 8750 HDCICX-cccamd 2.1.4, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon 918 HD - asi se prehral ?
PříspěvekOdeslal: 29.Červenec 2010 - 11:03 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 13.Leden 2009 - 10:08
Příspěvky: 35
Ziadnu plombu som na mojom Octagone nemal - nic som neporusil (neviem ako ostatni).
Takze ja navrhujem takyto postup - ak bezi, nesiahat; ak nebezi, bud ho poslat na zarucnu opravu a cakat mesiac, alebo otvorit, vymenit vydute kondiky a dat tam aj ventilator. Napatia (medzi nimi aj 7V) su oznacene priamo odspodu na doske zdoja, pri konektore. Ventilator nalepit obojstrannou lepiacou paskou tak aby fukal na zdroj. Ak je to spravene pekne, da sa to vratit do povodneho stavu a nikto nic nemoze namietat o poruseni zaruky, v pripade potreby (ak by bola zavada hlbsia) ...

_________________
================================================
Panasonic TH-37PX80, Octagon SF-918, Multibeam e85 (1W, 13E, 19.2E, 23.5E), 4xGI201, Sigmatek 700XM, Genius Home Theatre 5.1, Lumix FZ50 ...:-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon 918 HD - asi se prehral ?
PříspěvekOdeslal: 29.Červenec 2010 - 12:18 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 17.Březen 2009 - 14:31
Příspěvky: 2557
satelitni prijimac: rôzne šunty
Místo/Bydliště: Trnava-malý Rím
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 8 krát
To Mzahalka,tak ako píše o príspevok vyššie,je na doske PS zdroja,pri výstupnom konektore vypísané, aké napätia sú na jednotlivých pinoch,keď to nevidieť zhora,tak zo spodu PS.Ako som už písal, že mám nainštalované dva ventilátorčeky v Octagone,jeden fúka z vrchu na chladiči procesora a druhý je nad chladičom a trafom zdroja,cez snímač vnútornej teploty,zapojené paralelne na napätie 7 V.

_________________
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon 918 HD - asi se prehral ?
PříspěvekOdeslal: 29.Červenec 2010 - 14:28 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 17.Květen 2009 - 13:39
Příspěvky: 645
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Místo/Bydliště: Vysočina
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 4 krát
Díky za radu, jestli se do toho někdy pustím, udělám to podobně. Jen mě napadá, že jeden by měl vhánět vzduch dovnitř a druhý ven.

_________________
VU+ Solo2, Gigablue quad plus-openATV 5.3-doscam 0.25, Amiko Alien-openATV 5.3-oscam current, Optibox 8750 HDCICX-cccamd 2.1.4, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon 918 HD - asi se prehral ?
PříspěvekOdeslal: 29.Červenec 2010 - 17:58 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 17.Březen 2009 - 14:31
Příspěvky: 2557
satelitni prijimac: rôzne šunty
Místo/Bydliště: Trnava-malý Rím
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 8 krát
mzahalka napsal:
Díky za radu, jestli se do toho někdy pustím, udělám to podobně. Jen mě napadá, že jeden by měl vhánět vzduch dovnitř a druhý ven.
Niet za čo.Ale aj toto je riešenie dobré,ale ktoré si zvolíš bude len pre STB prínosom, pre predĺženie životnosti zdroja a ostatných komponentov.

_________________
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon 918 HD - asi se prehral ?
PříspěvekOdeslal: 24.Listopad 2011 - 11:35 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 23.Říjen 2007 - 20:22
Příspěvky: 117
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 6 krát
Zdravím

Včera když jsem přišel večer domů, tak jsem měl ten samý problém jak suez před rokem. Takže díky tomuto vláknu a všem zúčastněným jsem zjistil že mám také nafouklé tři již zmiňované kondíky které jsem jel koupit, přepájel jsem je a ejhle mašinka opět jede. Ale bohužel bez displeje - ten zůstal černý. Může prosím někdo poradit - předem díky. ](*,) ](*,)


suez napsal:
Zdarec.

Mam velky problem. Nechal sem Octagon 918HD bezet pres noc. Rano jak prijdu z prace zjistim ze sou na displeji nejake horizontalni pruhy. Sahnu na prijimac a zjistim, ze se pekelne zahriva... Ok, zkusim teda vypnout sitovy vypinac a doufat, ze pri dalsim startu to uz neudela. Zkusil sem to znova zapnout a ejhle pruhy stale. Ale precist booting, loading a takove info slo. Jenze po naloadovani se prijimac znova vypl a nereagoval na nic. Jednou se mi to po delsi pause podarilo zapnout a par sekund bezela grafika z pristroje, ale na televizy se zacaly objevovat graficke nesrovnalosti, pruhy a tak. Pote se to zase resetovalo a neslo zapnout :(

Takze otazky zni:

-Je pristroj KO?
-je mozne, ze Octagon nema zarucni list? Mam totiz jen fakturu od koupi pristroje, ale zarucak jaksi nemuzu najit :(
-je na prijimac zaruka 2 roky?

_________________
DM 500s, VU+Solo 4K/PLI6.1


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon 918 HD - asi se prehral ?
PříspěvekOdeslal: 24.Listopad 2011 - 15:14 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 17.Březen 2009 - 14:31
Příspěvky: 2557
satelitni prijimac: rôzne šunty
Místo/Bydliště: Trnava-malý Rím
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 8 krát
To frenk67,mám obavy, že ten display nerozbeháš,lebo tie nafúknuté kondíky asi patrili k nemu a preto je kaput.Ešte by bola možnosť,že zakúpiš všetky elity v zdroji,vymeníš a potom uvidíš,alebo inak, len kúpiť druhý panel.Nech sa darí.PS.Ak sa nebude dariť, tak sa mi cez SS ozvi,OK?

_________________
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon 918 HD - asi se prehral ?
PříspěvekOdeslal: 25.Listopad 2011 - 10:11 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 23.Říjen 2007 - 20:22
Příspěvky: 117
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 6 krát
vlado.ucho napsal:
To frenk67,mám obavy, že ten display nerozbeháš,lebo tie nafúknuté kondíky asi patrili k nemu a preto je kaput.Ešte by bola možnosť,že zakúpiš všetky elity v zdroji,vymeníš a potom uvidíš,alebo inak, len kúpiť druhý panel.Nech sa darí.PS.Ak sa nebude dariť, tak sa mi cez SS ozvi,OK?


Vlado díky, určitě zkusím poviměňovat zbytek elit na zdroji. Jelikož nyní octagonek chodí, tak jsem zvědavý kdy se k tomu dokopu.
Jen nedokážu pochopit, že před výměnou těch zmiňovaných kondíků displej chodil - měl sice mouchy - podélné pruhy, ale bootování na displeji proběhlo. Potom se však přístroj samočině vypnul a nešel ovládat - pomohlo jen vypnutí zadním vypínačem a to se opakovalo stále dokola.
Takže uvidím po výměně jestli to pomůže a dám vědět jak to dopadlo.

_________________
DM 500s, VU+Solo 4K/PLI6.1


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon 918 HD - asi se prehral ?
PříspěvekOdeslal: 25.Listopad 2011 - 21:14 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 30.Říjen 2007 - 19:23
Příspěvky: 135
Poděkoval: 1 krát
factory setting


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon 918 HD - asi se prehral ?
PříspěvekOdeslal: 27.Listopad 2011 - 10:42 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 23.Říjen 2007 - 20:22
Příspěvky: 117
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 6 krát
plachta napsal:
factory setting

Tovární nastavení jsem samozřejmě zkusil » N-OK

_________________
DM 500s, VU+Solo 4K/PLI6.1


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon 918 HD - asi se prehral ?
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2011 - 21:30 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Leden 2010 - 23:29
Příspěvky: 19
satelitni prijimac: octagon SF 918 HD
Místo/Bydliště: Martin SLOVAKIA
Vlado ja to mám urobené podľa Teba , dva ventilátory a Octagón :good: nemá problém !!! Vypínam ako Ty , nemám problém , už dva roky !!!
Máš pravdu , túto elektroniku treba chladiť !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon 918 HD - asi se prehral ?
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2011 - 22:00 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 17.Březen 2009 - 14:31
Příspěvky: 2557
satelitni prijimac: rôzne šunty
Místo/Bydliště: Trnava-malý Rím
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 8 krát
TO TKM,múdro robíš.Vieš mňa vždycky zarazila jedna skutočnosť a to, že STB hoci má mriežku, kde by mal byť osadený ventilátor,nie je nič,hoci konštruktér s tým uvažoval.Ale šetrílkovia a podporovatelia trhu u výrobcu,kalkulujú stým,že ono to do skončenia záruky nejako vydrží a ešte niečo a potom si zákazník kúpi nový STB.Tých niekoľko pseudo odborníkov na fórach tvrdí, že tam stačí pasívny chladič a netreba nič viac.Ale preto, že sú ako, že len odborníci,bez reality a praxe,tak píšu voloviny.Kondenzátory sú namáhané tepelne,napäťovo,prúdovo,oscilačne a inak,tak sa rýchlo vysušia,stratia kapacitu a schopnosť plniť to, na čo boli predurčené.Ak je to však rozumne a dostatočne chladené a má to aj veľký priestor na cirkuláciu odvádzania teplého vzduchu,tak sa to radovo zlepší a tým sa predĺži niekoľko násobne životnosť súčiastok,overené praxou.Nech sa darí.

_________________
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon 918 HD - asi se prehral ?
PříspěvekOdeslal: 04.Prosinec 2011 - 18:23 
Offline
Expert fóra
Expert fóra

Registrován: 04.Říjen 2007 - 18:33
Příspěvky: 971
Poděkoval: 265 krát
Poděkováno: 128 krát
@ulmus: díky za příspěvky, kterými stále oživuješ místní download a které jsou užitečné pro milovníky Octagonu 918. To teď už není úpně běžné.
Při mých klopýtavých začátcích s Octagonem mě tvoje poznatky a rady pomáhaly a dosud velmi pomáhají. Pomáhá i vlado.ucho, je tu založený i thread těch, kteří mu jsou vděční. Ostatně debata o chlazení Octagonu 918, ve které, jak je patrné z psaného výše, zastáváte minimálně od května 2010 stejný názor, pomohla mnoha lidem, ne?
Ještě jednou děkuju za tvůj zájem o Octagon 918.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon 918 HD - asi se prehral ?
PříspěvekOdeslal: 05.Leden 2016 - 9:05 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Září 2007 - 18:46
Příspěvky: 6
Výměna jednoho kondenzátoru a zase šlape chlazení moc nepomůže.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon 918 HD - asi se prehral ?
PříspěvekOdeslal: 05.Leden 2016 - 9:12 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Prosinec 2009 - 20:41
Příspěvky: 1362
Místo/Bydliště: Doma
Poděkoval: 13 krát
Poděkováno: 26 krát
Ja cakam kedy na tom mojom konecne daco odide. .. :-D Teraz uz ani nechladim a stale ide. A to uz slape takmer 6 rokov

_________________

Vlastním:
GigaBlue HD x1
Obrázek
Octagon SF918 HD, clon SAB
Mám v opatere:
VU+ Zero
AB Cryptobox 650 HD
AB Cryptobox 600 HD


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 77 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk