e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 14.Prosinec 2019 - 9:49

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 53 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient
PříspěvekOdeslal: 22.Září 2012 - 12:46 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 25.Září 2009 - 18:02
Příspěvky: 15
Děkuji za radu, pomohlo to, žádné čekání při přepínání programů.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient
PříspěvekOdeslal: 22.Září 2012 - 22:43 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 25.Září 2009 - 18:02
Příspěvky: 15
Děkuji za radu, už to šlape,jak by mělo, hd-box mám jako náhradu za dm500. Ještě jedenou díky za ochotu a rady.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Říjen 2012 - 17:04 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 26.Březen 2009 - 15:25
Příspěvky: 5
Mám 3 HDBOX 9150+ , jeden je server, 2 sú klienti s Mcas protokolom na zdielanie UPC karty. Systém funguje dobre ale na klientoch seká obraz. Vie niekto mi poraddiť. ( Či Mcas protokol je aj dobre pre viac ako 1 klienta?). Ďakujem.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient
PříspěvekOdeslal: 21.Říjen 2012 - 17:34 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 03.Říjen 2010 - 2:13
Příspěvky: 880
satelitni prijimac: Xtrend, Xpeed
Poděkováno: 9 krát
Určite by ti to išlo lepšie zo server-oscam ,klienti xcam.

_________________
GI Xpeed LX3 E2/ EGAMI 6.3
Xtrend ET9200 / OpenPLI4.0
GI Xpeed LX2 DVB S2/T2/C/ takt CPU 751Mhz/E2 OpenHDF


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient
PříspěvekOdeslal: 21.Říjen 2012 - 18:42 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 26.Březen 2009 - 15:25
Příspěvky: 5
Diky, skusim oscam, som zaciatocnik v linuxe :book:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient
PříspěvekOdeslal: 21.Říjen 2012 - 22:25 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 21:32
Příspěvky: 14
satelitni prijimac: Dreamsky DSR7500, Inetbox 300S
Místo/Bydliště: Řevničov
A je třeba pro každého klienta i zvlášť udělat účet. Pokud se připojují pod jedním, může to dělat to co popisuješ.

_________________
HDBOX 9105 oscam 7036 klient Skylink, server UPC
Dreamsky NXP256 0.15 oscam klient UPC, SKylink
Satelita 2000HD 1.7B1klient UPC
Inetbox 300 oscam server Skylink
Multibeam 85 4W-1W-5E-9E-13E-19,2E-23,5E-28,2E-39E


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient
PříspěvekOdeslal: 18.Listopad 2012 - 23:31 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 17.Duben 2012 - 20:09
Příspěvky: 10
Zdravim vsetkych. Tiez by som potreboval poradit s nastavenim Xcam. Na prijimaci AB Cryptobox 500 HD mi bezi NewCamd server. Nastavenia ma nasledovne:
IP servera: 192.168.1.201
Port: 8000
user: dummy
pass: dummy

Doteraz som ho zdielal bez problemov s dalsim Cryptoboxom. Zadovazil som si linuxovy box Skytec Kleio a chcel by som sa s nim tiez pripojit na ten server pomocou Xcam. Nastavil som parametre pomocou XcamConfigure nasledovne:
Slot: 0
Client: newcamd
Server URL: 192.168.1.201 (po zadani sa mi zobrazili hviezdicky a uz to nejde viac editovat)
Port: 8000
EMM: <<Enabled>>
CAID: 0D03
MASK: 0
User Name: nemenil som to a su zobrazene hviezdicky
Password: nemenil som to a su zobrazene hviezdicky
Config Key: 0

Ked spustim XcamClient 2.1.2, tak mi vypise, ze sa nemoze pripojit a mam skontrolovat cardclient.conf alebo siet. Siet je v poriadku, kedze ide YouTube. Urcite je problem v nastaveniach, len by som potreboval pomoct, ze kde robim chybu. Nemam s tym zatial ziadne skusenosti, studoval a skusal som to nejak rozbehat, ale zatial marne.
Vopred dakujem za akukolvek radu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient
PříspěvekOdeslal: 19.Listopad 2012 - 6:23 
Pri položke, ktorá nejde prepísať, zadaj najprv PIN.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient
PříspěvekOdeslal: 19.Listopad 2012 - 9:13 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 17.Duben 2012 - 20:09
Příspěvky: 10
Dakujem za radu, s tym pinom som sa dostal opat na editaciu polozky server URL, skontroloval som to a adresa je spravne. Ale pomohla mi tato informacia a skusil som sa pripojit pomocou pluginu Mclient, kde mi tiez neslo editovat polozku Server address. Po zadani pinu som to tam zadal, taktiez aj port 8000, avsak aj tak mi to neslo pripojit na ten server. Ale neviem, ze ake protokoly podporuje Mclient (nikde som sa k tomu nedopatral). Ten Mclient je na nastavenie najjednoduchsi. Neviem, ze ci je vobec mozne zdielat Cryptobox (server) a Skytec (klient) pomocou NewCamd...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient
PříspěvekOdeslal: 19.Listopad 2012 - 9:38 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
MCklient podporuje len protokol Mcas , takze ho mozes pouzit len na prepojenie prijimacov s mCAS . A to este musia byt aj rovnake verzie Mcas a Mcclient na oboch strojoch. Funguje len v lokalnej sieti .
Cryptobox a Skytec by mohli fungovat tak, ze z cryptoboxu spravis newcamd server a Skytec pripojis pomocou Xcamu - ako newcamd klient.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient
PříspěvekOdeslal: 19.Listopad 2012 - 10:45 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 17.Duben 2012 - 20:09
Příspěvky: 10
Dakujem za odpoved, presne tak sa to aj snazim rozbehat, len sa mi to zatial nedari. Neviem, ze ci mam spravne nakonfigurovany Xcam - vid. moj prispevok vyssie. Potreboval by som preto poradit, ze ci to tam je nastavene spravne alebo ci je este nieco potrebne tam zmenit.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient
PříspěvekOdeslal: 19.Listopad 2012 - 13:48 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 03.Červen 2009 - 9:40
Příspěvky: 559
Pokial v tom tvojom prispevku mas spravne nastavenu ip adresu, port, meno, heslo a spravne caid karty tak je to vsetko vporiadku. Nemas nahodou kartu ICE? Ak ano zmen: caid=0d96.

_________________
IPBox9900, 1xDVB-S2, HDD-500GB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient
PříspěvekOdeslal: 19.Listopad 2012 - 14:16 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 17.Duben 2012 - 20:09
Příspěvky: 10
Kartu mam Skylink CW.
IP servera: 192.168.1.201,
port: 8000
Meno a heslo na serveri nie je nastavene (je prazdne) a taktiez som ho needitoval ani v Xcam, takze predpokladam, ze by malo byt tiez prazdne (alebo dummy) a v polozkach User name a Password sa mi zobrazia v XcamConfigure hviezdicky, ale to sa zobrazi asi stale, aj ked je user/password prazdne. Takze by to mohlo byt nastavene aj spravne, tak potom uz fakt neviem, ze kde je problem....

Este ma napadlo, ze ked som instaloval XCam plugin, tak sa tam v adresari plugin/etc/ uz nachadzal subor cardclient.conf. Bola tam vacsina riadkov zakomentovana, ale niektore neboli zakomentovane, napr tieto:
radegast:hostname:port:emm/caid/mask
aroureos:hostname:port:emm/caid/mask:hexbase:hexserial
camd33:hostname:port:emm/caid/mask:username:password:aeskey
cccam:hostname:port:emm/caid/mask:socket
cccam2:hostname:port:1/1833/1702:username:pass
atd...


Neviem, ze ci sa pri nahravani pluginu nahral aj tento subor, respektive ci by toto mohlo vadit. Ja som v XcamConfigure nakonfiguroval newcamd a ten sa tam hadam zapisal spravne abo co.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient
PříspěvekOdeslal: 19.Listopad 2012 - 14:26 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 03.Červen 2009 - 9:40
Příspěvky: 559
Chyba ti tam riadok s newcamd.
Stiahni si ten subor do pc a dopln tam cez neaky editor nasledovny riadok:
newcamd:192.168.1.201:8000:0/0d03/0:55:55:0102030405060708091011121314
Potom subor znova vloz do boxu.

Na serveri zadaj:
meno=55
heslo=55

Restartuj obidva boxy a malo by to fungovat.

_________________
IPBox9900, 1xDVB-S2, HDD-500GB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient
PříspěvekOdeslal: 19.Listopad 2012 - 15:25 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 17.Duben 2012 - 20:09
Příspěvky: 10
namorr, dakujem za radu, pripojil som sa na box a pozrel som sa do suboru , ze co sa tam zapisalo a riadok pre newcamd bol nejaky dokomoleny. Zeditoval som ten konfiguracny subor podla tvojej rady, zmenil som meno/heslo servera, restartol oba boxy a uz to konecne nabehlo. Este raz dakujem vsetkym zucastnenym za pomoc.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient
PříspěvekOdeslal: 04.Září 2013 - 22:43 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 07.Říjen 2009 - 15:41
Příspěvky: 1
Dobry vecer, na forach som precital kopec prispevkov o nastaveni dvoch prijimacov na zdielanie karty Skylink a nastavil som podla navodov spojenie medzi Cryptobox 500HD a Skytec Kleio. Mne to slape len s pluginom Mcas (aj ked podla prispevkov by to malo ist len s Xcam). Na 500HD idu vsetky programy, ale na Kleio mi nejde ziaden HD program a niektore SD: Filmbox, Filmbox Plus, Film+, Wau... Ked som spustil aj XcamClient - ziaden rozdiel. Na 500HD mam FW 1.09.8145, na Kleio je FW 2.11.57. Vie mi niekto prosim poradit, kde mam chybu?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient
PříspěvekOdeslal: 12.Říjen 2015 - 17:48 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 26.Prosinec 2006 - 11:17
Příspěvky: 16
satelitni prijimac: HDBox 9105+,ant.80/90,SuperJac
Poděkoval: 6 krát
Jaký zvolit atribut,než jsem smazal xcam.prio,měl jsem atribut 644.
Můžu to tak nechat nebo mám zvolit 755 ?

_________________
Zač. v linuxu--HDBox 9105+,orig.fw-2.12.31,Loader 7.26,Mcas/Xcamklient 2.1.2/oscam-emu,ofset 80/90, LNB Twin,Super Jack, - 42E-45W ,- PC karta Prof8000-DVB-S2, ProgDVB, DVBViewer Pro, -vPlug, Hadu, WinCSC/NewCamd525,


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient
PříspěvekOdeslal: 12.Říjen 2015 - 18:56 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3383
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 142 krát
Na xcam.prio 644
ale veď ten si on vytvorí aj sám a uvidíš aký mu dá - 644
načo by na datový súbor bolo 755

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient
PříspěvekOdeslal: 14.Říjen 2015 - 18:52 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 26.Prosinec 2006 - 11:17
Příspěvky: 16
satelitni prijimac: HDBox 9105+,ant.80/90,SuperJac
Poděkoval: 6 krát
Díky, je pravda že si vytvoří Atribut 644.
Jsem začátečník tak se ptám a učím.

Díky za reakci

_________________
Zač. v linuxu--HDBox 9105+,orig.fw-2.12.31,Loader 7.26,Mcas/Xcamklient 2.1.2/oscam-emu,ofset 80/90, LNB Twin,Super Jack, - 42E-45W ,- PC karta Prof8000-DVB-S2, ProgDVB, DVBViewer Pro, -vPlug, Hadu, WinCSC/NewCamd525,


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient
PříspěvekOdeslal: 16.Říjen 2015 - 19:57 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 26.Prosinec 2006 - 11:17
Příspěvky: 16
satelitni prijimac: HDBox 9105+,ant.80/90,SuperJac
Poděkoval: 6 krát
Dotaz začátečníka

1.-Můžu vytvořit z HDBoxu 9105+ server,pomocí Xcamcl 2.1.2/cccam2 ? - linka funguje.
Mám povoleno reshare na 2 příjímače.
Mám ještě jednu linku na zkoušky.-/newcamd
Když se připojím do boxu přes FTP,mám ve var/etc/protect/položku cardclient.conf,
může se do ní zapsat nějaké údaje pro reshare?

2.-Jaký emulátor použít do satel.karty v PC do které chci sdílet HDBox?
Zatím používám v PC kartě WinCSC/Newcamd5.25 - Win.7
Ptám se zde odborníků,bude tato kombinace fungovat?
Nechci sdílet kartu kterou vlastním,ale jen ,,Linku,, z HDBoxu do PC karty Prof8000.
Potřeboval bych jednoduchou kombinaci,Oscam je prý složitý na nastavení.

toto je cardclient.conf která mi chodí na HDBoxu v Xcamcl 2.1.2 cccam2.
cccam2:sat.ipsd.tv:15500:0/0/0:xxxxxxxxxx:xxxxxxxxxx
cccam2:hostname:port:1/1833/1702:username:pass
----------------------------------------------------
Můžu přidat tyto řádky ? - aby pracovalo reshare ?
cccam2:sat.ipsd.tv:12000:0/0/0:demo:demo
F:user:heslo

_________________
Zač. v linuxu--HDBox 9105+,orig.fw-2.12.31,Loader 7.26,Mcas/Xcamklient 2.1.2/oscam-emu,ofset 80/90, LNB Twin,Super Jack, - 42E-45W ,- PC karta Prof8000-DVB-S2, ProgDVB, DVBViewer Pro, -vPlug, Hadu, WinCSC/NewCamd525,


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 53 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk