VU+uno4K prehrievanie

Všetko o prijímači VU+ Uno 4K - diskusia
Odpovědět
mihu84
Pokročilý
Pokročilý

VU+uno4K prehrievanie

Příspěvek od mihu84 »

Zdravim.
Uz dlhsiu dobu sa trapim s tymto STB, a hlavne s jeho prehrievanim. Prejavuje sa to tak, ze ide napr hodinu, a zrazu sa vypne. LED dioda vpredu svieti, ale nic nejde urobit, da sa vypnut len vzadu vypinacom. ak to nastartujem ihned, nenabehne. Po case, asi vychladeni, uz nabehne. A proces sa opakuje, dalej som si vsimol, ze aj v standby mode je chladic CPU dost horuci. asi preto nejd STB zapnut. Teraz ho mam otvoreny a testujem/sledujem. Ked som na neho nasmeroval chladic, tak to ide dobre.
Vsimol som si, ze dost blbo je rieseny hlinikovy chladic. je primontovany len 2 skrutkami, katastrofa, proste vidno medzeru medzi CPU a chladicom. Prave som ho komplet prepastoval a sledujem ho. Predtym by uz teplota CPU vybehla nad 79°, teraz je 55°. Este spekulujem doplnit STB o ventilator. ale na doske, prikladam foto
20240726_164845.jpg
Vyzera, ze ten 4PIN konektor ma 3,2V, ale mozno sa da ovladat, na tom lavom je aj 5V, tam by slo asi pripojit ventilator.
Ma niekto tip, ako to spravit? Uz ma dost rozculuje tento stb, pritom nebol lacny.

Na nete som nasiel veci ohladom overheating, ale nikto neuvadza, kam to pripojil. Plus, im ovladanie ventilatora funguje cez plugin extrafancontrol, ten mne na OpenPli 9.0 vobec nefunguje.

Dakujem za rady.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Vu+ Uno 4k, Skylink 23.5, Motor Stab HH90, Parabola 90cm
mfpman
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Dreamplex 8000

Re: VU+uno4K prehrievanie

Příspěvek od mfpman »

Tam to asi nedas, na prednom panely mas usb port ten si otoc do vnutra a tam pichni ventilator a pred to daj nejaky regulator otacok lebo ten ventilator ti na 5v bude hucat.
Kazdopadne ak si myslis ze sa ti to prehrieva za normalneho rezimu tak to by som skor videl ze ide skapat urcite by sa nemal prehrievat ak to nemas niekde v uzkej policke nevetrane.
Dreamplex 8000
trosinka12

Příspěvek od trosinka12 »

mihu84 píše: 26.červenec 2024 - 16:54 Zdravim.
Uz dlhsiu dobu sa trapim s tymto STB, a hlavne s jeho prehrievanim. Prejavuje sa to tak, ze ide napr hodinu, a zrazu sa vypne. LED dioda vpredu svieti, ale nic nejde urobit, da sa vypnut len vzadu vypinacom. ak to nastartujem ihned, nenabehne. Po case, asi vychladeni, uz nabehne. A proces sa opakuje, dalej som si vsimol, ze aj v standby mode je chladic CPU dost horuci. asi preto nejd STB zapnut. Teraz ho mam otvoreny a testujem/sledujem. Ked som na neho nasmeroval chladic, tak to ide dobre.
Vsimol som si, ze dost blbo je rieseny hlinikovy chladic. je primontovany len 2 skrutkami, katastrofa, proste vidno medzeru medzi CPU a chladicom. Prave som ho komplet prepastoval a sledujem ho. Predtym by uz teplota CPU vybehla nad 79°, teraz je 55°. Este spekulujem doplnit STB o ventilator. ale na doske, prikladam foto
20240726_164845.jpg

Vyzera, ze ten 4PIN konektor ma 3,2V, ale mozno sa da ovladat, na tom lavom je aj 5V, tam by slo asi pripojit ventilator.
Ma niekto tip, ako to spravit? Uz ma dost rozculuje tento stb, pritom nebol lacny.

Na nete som nasiel veci ohladom overheating, ale nikto neuvadza, kam to pripojil. Plus, im ovladanie ventilatora funguje cez plugin extrafancontrol, ten mne na OpenPli 9.0 vobec nefunguje.

Dakujem za rady.
Ideš na to dobre, mám podobnú skúsenosť - letné mesiace, neklimatizované podkrovie. Ja som sa s tým nemaznal - vyrezal som kus plastu nad cpu a primontoval 5V vent. pripojený do bočného usb a pomohlo to. Stb vypínam do real standby(hlboký spánok).
mihu84
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mihu84 »

ako je to cudne, po 3 hodinach v stanbymode ma CPU na STV 53° na dotyk riadne horuci, preco?
skoda ze nefunguje ziadna z doplnkov ako fancontrol.
Naposledy upravil(a) EnoSat dne 26.červenec 2024 - 20:55, celkem upraveno 1 x.
Důvod: fix QUOTE
EnoSat
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EnoSat »

stanby je vlastne len vypnutie HDMI vystupu, aby box mohol v klude streamovat tak musi bezat takmer vsetko
ROVER TAB900+ , Televes H30 FLEX
Gibertini OP100LN /85E-53W/
WaveFrontier T90 /51E-39E-36E-33E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W/
Edision MIO+ 4K, Octagon SF8008, Mutant HD51, QVIART Lunix, Ustym 4K S2 OTT, VU Solo4K, Dreambox 900UHD/7020HD/500HD, TBS-5925/5530/5220
mfpman
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Dreamplex 8000

Příspěvek od mfpman »

53 je vela? Podla mna normal na tej teplote sa ti vypnut nemoze. Tak mozno na 80 sa vypne ale to by bolo divne ak by to preliezol pri prevadzke. Stale si nenapisal kde to mas ulozene? Ale cez to usb jedina volba. Regulator otacok sa da riesit cez alika kde si to kupis za par eur ale staci manualny netreba riesit riadenie otacok podla teploty lebo to je zbytocne.

Obrázek

Dreamplex 8000
gchevalier
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od gchevalier »

možno pri dobrom chladení pôjde, ale ....
Názov produktu: Satelitný prijímač VU + Uno 4K
...
Popis chyby:
prijimac mrzne,...

Vybavili sme Vašu reklamáciu ASx.
Spôsob vybavenia: Zamítnutí
Bližšie informácie: chyba procesoru - nerentabilní oprava

po pár dňoch "presviedčania"

Vybavili sme Vašu reklamáciu ASx.
Spôsob vybavenia: Dobropis
Spencer
Odborník
Odborník

Příspěvek od Spencer »

12cm ventilator na 12V, pripojiť na 5V USB - otáčky dostatočné na chladenie, uplne tiche.
Nevrtaš do zariadenia. Funguje niekolko rokov, bez akýchkolvek problemov a nastavovaní.
Xpeed LX3,SF8008,T 90.
9000peter
Veterán fóra
Veterán fóra
satelitni prijimac: v podpise

Příspěvek od 9000peter »

Chladenie som riešil dávnejšie aj ja.
Len by som chcel upozorniť že nieje ventilátor ako ventilátor ja som použil tento a je úplne tichučký!!!
Čo sa týka zapojenia tak ho mám zapojení cez usb ale v tv.
Prečo v tv lebo v boxe sú všetky usb živé aj po vypnutí ale v tv keď vypnem tv vypne aj napájanie usb čiže aj ventilátor.
Používam HDMI-CEC takže jedným diaľkovým zapínam / vypínam tv, box , ventilátor .
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD &
LCD4Linux Samsung SPF-107H
TV Panasonic TX-58GX810E
AU Yamaha + Magnat + Koda

KukajseM
mihu84
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mihu84 »

mfpman píše: 26.červenec 2024 - 22:00 53 je vela? Podla mna normal na tej teplote sa ti vypnut nemoze. Tak mozno na 80 sa vypne ale to by bolo divne ak by to preliezol pri prevadzke. Stale si nenapisal kde to mas ulozene? Ale cez to usb jedina volba. Regulator otacok sa da riesit cez alika kde si to kupis za par eur ale staci manualny netreba riesit riadenie otacok podla teploty lebo to je zbytocne.
53°ma v stanby mode. Ale uz mi tu bolo vysvetlene, ze preco. Aktaulne, po prepastovani drahsov znackovou pastou, drzi STB pri sledovani cca 56-57° a je konecne stabilny. Ale skrinku mam otvorenu.
Mam to pod TV, na otvorenej komode, cize nemam nikde zapichnute, kde nieje ziaden prievan. Nad 80°sa vypina. TO som spominal.

na tych pinoch nalavo je +5V, ako to tu niekto pise, ze napojit 12V ventilator, a aspon bude tichy. Ano skusil som taky malicky FAN, z nejakeho chipsetu, problem je, ze aj v hlbokom spanku, je tam tych 5V, cize ventracik by siel nonstop, ale co je problem, malo prudu na jeho rozbeh. Musel som ho rucne rozbehnut a uz slapal.

Asi to vyskusam, ako to tu 9000peter pise, tiez vyuzivam HDMIcec, a ano, mam vybraty takyto ventilator aj ja, 1cm hrubka, 5V

Zatial diky chalani.

Akurat som prekvapeny, ze pre tento UNO4k som na nete ohladom overheatingu nenasiel skoro nic.
rokson

Příspěvek od rokson »

9000peter píše: 27.červenec 2024 - 15:36
Chcem sa spytat ze co je lepsie ako ten ventilator spravne umiestnit akym smerom ze ci ma fukat na chladic alebo odvadzat teplo von z prijmaca.Myslim ze asi skor odvadzat teplo von. Je to tak spravne ?
Naposledy upravil(a) EnoSat dne 28.červenec 2024 - 12:37, celkem upraveno 1 x.
Důvod: fix QUOTE
mihu84
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mihu84 »

Ja to chcem dat skor tak, aby bol chladic ofukovany, ochladzovany.
Tak aktualizacia: po uzatvoreni STB, cize kryt som dal na miesto, teplota 68°...
Uvidime, ci sa STB vypne.

Este teoreticky: ci nevyskusat iny image, vyuzivam Openpli 9
9000peter
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od 9000peter »

Mne fúka na chladič a tiež mám box zadeklovany teplotu mám okolo 50°C.
Chcelo by to v tom vrchnom kryte nad fan vyrezať otvor aby nasával vzduch z vonka ale sa mi nechce stým prplat....
Môžeš si dať aj dva ventilátory jeden nad chladič druhý niekde na bok vrch kde sú mriežky aby vyháňal teplý vzduch z boxu možnosti je viac....
TV Panasonic TX-58GX810E

KukajseM
9000peter
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od 9000peter »

Ešte len tak pre zaujimavosť presna teplota sa da u mňa (openatv 7.5 ) zistiť aj pomocou napr. totalcomanderu a to "sys / devices / virtual / Thermal / Thermal_zone0 / temp" kde po otvorení vyskočí nejake čislo napr. u mňa 49660 čo je 49,660°C

Popripade prikazom v telnete

Kód: Vybrat vše

cat /sys/devices/virtual/thermal/thermal_zone0/temp
TV Panasonic TX-58GX810E

KukajseM
Odpovědět

Zpět na „Diskusia VU+ Uno 4K“