Kúpa nového satelitu 4K

Priestor na dotazy a diskusiu, prosby o rady a skúsenosti pri kúpe novej satelitnej a podobnej techniky
Kyselinka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Kúpa nového satelitu 4K

Příspěvek od Kyselinka »

Ahojte, chcem kupit novy box. Rozmyslam nad zero 4k, alebo ab pulse 4k mini se. Ktory z tychto je stabilnejsi? Mam v plane tam hodit openatv, len par pluginov a pouzivat len ako obycajny settopbox. Momentalne mam stare vu zero. Diik
VU+Zero4K | OpenATV 7.5.1
Wozi
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ DUO4K SE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wozi »

V rodině jsem nastavoval a provozuji cca půl roku dva boxy Ab pulse mini 4KSE a absolutně o přístrojích nevím, chodí bez problému, uživatelé jsou běžný konzumenti satelitního vysílání, občas si něco nahrajou. Žadný záseky či restarty, oba jsiou jako klienti bez karty. Zde rozdíly v parametrech.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
VU+ DUO4K SE (S2X FBC), VU+UNO4K SE (S2X FBC) + VU+ext.USB tuner (T2)...VTi, Zgemma4K H9 combo….OpenATV, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET,
Kyselinka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kyselinka »

Samozrejme hw specky som videl, len sa mi jedna o spolahlivost. Moje zero uz roky bezi bez akehokolvek problemu, tak ci zostat pri znacke, alebo ist do AB, kedze tie parametre vyzeraju byt o chlp lepsie. No aj tu na fore som cital, ze nic co zacina na AB a je z TO neni moc dobre, tak neviem.

Skusal niekto napojit do zero 4k usb hub? Potreboval by son naraz mat zapojeny usb wifi dongle a usb kluc. Funguje to, alebo by som musel v jednej chvili pouzivat len jedno usb?
hrotik
Odborník
Odborník

Příspěvek od hrotik »

Kyselinka píše: 05.březen 2025 - 14:54 Skusal niekto napojit do zero 4k usb hub? Potreboval by son naraz mat zapojeny usb wifi dongle a usb kluc. Funguje to, alebo by som musel v jednej chvili pouzivat len jedno usb?
Usb hub jsem nezkoušel,ale vyrobil jsem si podle návodu tohoto vlákna takovou to "redukci"
viewtopic.php?t=75298
Funguje to perfektně, ale chce to umět trochu s pájkou.
Naposledy upravil(a) EnoSat dne 05.březen 2025 - 20:46, celkem upraveno 1 x.
Důvod: fix LINK
VU+UNO 4K SE, VU+UNO 4K - ATV7.5.1, FHDG 17, SF8008 - ATV 7.5.1 P1- 95cm: 13-16-19,2-23,5 P2- 95cm: 13-19,2-23,5-28,2
ctiforum
Odborník
Odborník

Příspěvek od ctiforum »

Nespekuluj s HUBom, najlepsie je ako spomina hrotik.... zbuchaj si kabel za par drobnych.

https://www.gme.sk/v/1510982/premiumcor ... vaci-kabel
https://www.gme.sk/v/1498388/kls-mlw10g ... ama-do-dps
vuzero4kusb.jpg
vuzero4kusb_pohlad1.jpg
vuzero4kusb_pohlad2.jpg
Posledny 5 pin som tam nechal prazdny, aby to zaplnilo cely rad (5 pinov).
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
########################
########################

########################
########################

########################
########################

Ukroruina = state "404"
Из России-матушки
Вдаль глядят Сарматушки
На Соединённые Штатушки!
Kyselinka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kyselinka »

Pekne sa hrate chlapci. Mi to pripomina ako som si bastlil Rpi na zavlahu s aplikaciou Opensprinkler, ktora mi uz niekollko rokov funguje ako hodinky :-)
Kazdopadne to by som uz asi isiel do toho PVR kitu, kde by som osadil nejake SSD a tym vylucil uplne usb klucik a zadne usb pouzival iba na wifi dongle. Stoji sice 40ecok, ale to ma uz nezabije.
Takze aby som sa vratil k tej mojej prvotnej otazke. Zostat teda pri VU+, alebo zobrat AB?
mk74
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ DUo 4K SE ,VU+Zero4k,

Příspěvek od mk74 »

Mal som iba.Zero4k neprehrá avi.Pulse áno.Zero má 2gb ramku,pulse1gb.Rozdiel v rýchlosti som nepocítil.Nábeh má rýchlejší Pulse.Moja rada znie....zober si Pulse a keď Ti nebude vyhovovať,tak ho do 14 dní vrátiš a zoberieš Zero.
ctiforum
Odborník
Odborník

Příspěvek od ctiforum »

Kyselinka,
to som musel urobiť známemu, lebo do vstavaného USB pripojil externý disk/box 3,5" a do redukcie odspodu VU som pripojil wifi tykadlo s RA5370.

- sieť musela ísť vzduchom, nebolo možné dotiahnuť klasický RJ45 kábel (ani power lan nepripadal do úvahy)
- VU dock na disk za 40EUR nepripadal do úvahy, lebo veď "mám externý disk/box 2TB 3,5" , načo kupovať ďalšiu krabicu a nový disk (tá krabica je na 2,5")

....niektoré vojny proste nevyhráš :D
########################
########################

########################
########################

########################
########################

Ukroruina = state "404"
Из России-матушки
Вдаль глядят Сарматушки
На Соединённые Штатушки!
Odpovědět