e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 20.Listopad 2019 - 11:32

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 10 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Vyhladavanie nenajde ziadne stanice
PříspěvekOdeslal: 28.Duben 2015 - 22:32 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 23.Srpen 2010 - 17:04
Příspěvky: 16
Poděkováno: 1 krát
Zdravicko,
mam tu dreambox DM 500HD, je v nom newnigma2, a problem je ten, ze ak dam prehladavat transponder, nastavim parametre podla skylinku, nenajde mi ziadny ich program. Je uplne jedno, ktory transponder prehladavam, ako menim nastavenia, na celej Astre 23,5 mi najde len asi 13 programov a aj tie nejdu. Skusal som nahrat aj novy satellites.xml ktory obsahoval druzicu 23,5 ale bez vysledku.

Predtym som mal DM 500S a ten hladal bez problemov. Nemoze byt problem s LNB, ktore by bolo stare a s novym tunerom v 500HD nespolupracovalo?

Dakujem za rady.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vyhladavanie nenajde ziadne stanice
PříspěvekOdeslal: 28.Duben 2015 - 23:10 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 17.Březen 2009 - 14:31
Příspěvky: 2556
satelitni prijimac: rôzne šunty
Místo/Bydliště: Trnava-malý Rím
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 8 krát
A čo používaš za Diseqc,máš to správne nastavené,si určite na Astre 3-23,5 E?Malo bi ti neskenovať do 350 kanálov,samozrejme ak dáš manuálne prehľadávanie a zaškrtneš aj sieťové vyhľadávanie.Ja to robím na transprdéri 11836-H-27500-3/4,nedáš prehľadať jeden transpordér,ale prepneš na jeden satelit.Nech sa darí.

_________________
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vyhladavanie nenajde ziadne stanice
PříspěvekOdeslal: 29.Duben 2015 - 0:50 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 23.Srpen 2010 - 17:04
Příspěvky: 16
Poděkováno: 1 krát
Nastavenie tunera mam:
Moznosti nastavenie - jednoduche
Rezim - Diseqc A/B
Port A - 23,5E Astra 3B
Port B - 19,2E Astra 1KR
Nastavit napatie a 22kHz - ano
Poslat Diseqc len pri zmene satelitu - nie

Potom dam prehladat transponder ktory si napisal, tak mi najde 6 kanalov, nejakych nemeckych.

Ak otvorim Hladac satelitov, vyberiem si tu Astru 23,5E a system DVB-S. Ostatne hodnoty nastavim tiez podla transpondera ako si pisal vyssie a mam SNR 77%.
Lenze ak zmenim system z DVB-S na DVB-S2, tak mam SNR 0%.

Co ine by som mal este nastavit?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vyhladavanie nenajde ziadne stanice
PříspěvekOdeslal: 29.Duben 2015 - 5:02 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4877
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 107 krát
"Chlapče zlatý", najprv si skús parametre pre DiSEqC príkazy nastaviť takto:
Port A - Astra 19,2E
Port B - Astra 23,5E

Ak ti ani po tejto zmene stb nič nenájde, tak potom skús tieto nastavenia zadať do možností nastavenia - rozšírené!
Čiže:
LNB 1 - Astra 19,2E
LNB 2 - Astra 23,5E
protokol - 1.0
Aj z potvrdzujúcim diseqc príkazom!

Pred každým vyhľadávaním si nezabudni vždy zapnúť aj sieťové vyhľadávanie - NIT!

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vyhladavanie nenajde ziadne stanice
PříspěvekOdeslal: 29.Duben 2015 - 9:52 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 23.Srpen 2010 - 17:04
Příspěvky: 16
Poděkováno: 1 krát
Nastavil som to ako si pisal aj v jednoduchom rezime -> nijaka zmena vo vyhladavani. Pouzil som tiez rozsirene nastavenie, nastavil LNB, protokol aj potvrdzujuci prikaz ale takisto ziadna zmena vo vyhladavani. Na transponderi 11836 mi najde len Das Erste a dalsich 5 nemeckych stanic. Popravde si myslim ze je jedno ci mam na Porte A astru 23,5 alebo 19,2 aj tak by to malo vyhladavat. Ci?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vyhladavanie nenajde ziadne stanice
PříspěvekOdeslal: 29.Duben 2015 - 11:11 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 17.Březen 2009 - 14:31
Příspěvky: 2556
satelitni prijimac: rôzne šunty
Místo/Bydliště: Trnava-malý Rím
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 8 krát
Doposiaľ to fungovalo?Ak áno,tak máš niečo špatne zadané,alebo chyba pripojenia "F" konektora,alebo niečo na trase k LNB-kábel,koncovky "F" alebo samotný LNB,alebo ti odišiel tuner na STB.nech sa darí.

_________________
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vyhladavanie nenajde ziadne stanice
PříspěvekOdeslal: 29.Duben 2015 - 11:40 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 23.Srpen 2010 - 17:04
Příspěvky: 16
Poděkováno: 1 krát
Vdaka za rady chalani. Podarilo sa mi to rozbehat. Zo stareho DM500S som vytiahol satellites.xml, nahral ho do 500HD, spustil automaticke skenovanie obidvoch satelitov a zrazu 1600 kanalov a medzi nimi aj tie slovenske. Takze som si ich len potom zoradil do buketu a funguju.
Zaujimave je aj tak stale to, preco mi hladanie jednotliveho transpondera nenaslo nic.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vyhladavanie nenajde ziadne stanice
PříspěvekOdeslal: 29.Duben 2015 - 16:44 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4877
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 107 krát
Tuxx napsal:
Nastavil som to ako si pisal aj v jednoduchom rezime -> nijaka zmena vo vyhladavani. Pouzil som tiez rozsirene nastavenie, nastavil LNB, protokol aj potvrdzujuci prikaz ale takisto ziadna zmena vo vyhladavani. Na transponderi 11836 mi najde len Das Erste a dalsich 5 nemeckych stanic. Popravde si myslim ze je jedno ci mam na Porte A astru 23,5 alebo 19,2 aj tak by to malo vyhladavat. Ci?

A čo som ti písal?!
Že pri vyhľadávaní - tu som mal na mysli kompletný sken všetkých TP na oboch Astrách a nie sa "čurákovať" z jedným TP!!! - som ti kázal použiť aj sieťové vyhľadávanie - to preto, aby ti stb pri skene automaticky upravil zmeny v TP (ak nejaké medzičasom nastali), prípadne doplnil chýbajúce TP v zozname tvojho stb!!!

Apropo! Schválne by som teraz chcel vedieť, že aké porty pre DiSEqC povely máš pridelené k Astre 19,2 a 23,5?!

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vyhladavanie nenajde ziadne stanice
PříspěvekOdeslal: 29.Duben 2015 - 23:23 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 23.Srpen 2010 - 17:04
Příspěvky: 16
Poděkováno: 1 krát
ved to mam tak ako si mi napisal, aby som na port A dal 19,2 a na port B 23,5. Lenze vyhladavanie nenaslo nic. Az potom co som tam nahral to xml zo stareho dreamu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vyhladavanie nenajde ziadne stanice
PříspěvekOdeslal: 07.Listopad 2015 - 11:13 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 26.Září 2015 - 14:46
Příspěvky: 2
Mal som rovnaký problém. Stačí vytvoriť súbor sattelite.xml na tejto stránke http://satellites-xml.eu a následne vložiť cez FTP do zložky /etc
Potom už tuner hľadá všetko ako má.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 10 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk