e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 25.Únor 2020 - 13:58

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 408 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 117 18 19 20 21
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 17.Prosinec 2019 - 16:31 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4859
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 235 krát
Poděkováno: 333 krát
Nikto ta nekamenuje - zacni tu https://openpli.org/download/formuler/F4+Turbo - stiahni si najnovsiu verziu. Zbehni dialog ci chces cesky, slovensky atd. Potom si stiahni plugin fastscan, oscam, nejake picony - vsetko z plugin menu a si skoro hotovy. Nieje to az tak zlozite. Mozno to zaberie viac casu, ale bude to fungovat a niekam sa posunies. Ak by sa nedarilo, pocitaj si v tomto vlakne aj v inych o openpli.
Pozri si viewforum.php?f=76 a specialne viewtopic.php?f=76&t=71265
Ak este nico nepochopis, radi poradime.

_________________
formuler f4 turbo combo , openpli, openhdf, orange pi rozne druhy, TBS3102, gemalto pc twin, tanix tx6, chromecast, opticum x403p, amiko shd8000, skylink, antiksat


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 18.Prosinec 2019 - 19:35 
Online
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 07.Září 2011 - 22:32
Příspěvky: 1244
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 29 krát
Ja to pre F4 turbo (ale aj ine boxy s E2) robim tak, ze stiahnem OpenPLI. Flashovanie trva asi 2 minuty, prejdem uvodnymi nastaveniami ako je jazyk, rozlisenie, druzice, pluginy ....
Instalujem skin matrix wpstyle, systemtime, oscam, openvpn a backupsuite.
Do boxu cez filezilla nakopirujem vsetky configy (vratane aktualneho satellites.xml), upravim smb.conf a dam restart enigma gui.
Spravim scan, cez DBE poukladam stanice ako chcem. Ked je vsetko hotove a funguje, tak cez backupsuite spravim zalohu na USB.
Ak sa nieco v boxe domrda o mesiac o pol roka ..., tak flashujem zalohu.
Zaloha sa do boxu dava tak isto ako novy IMG, len zaloha je uz plne nakonfigurovana.
Skusenejsi uzivatel vie box nastavit za niekolko minut a zalohu moze distribuovat kde kolvek na internet.
Hocikto si tuto zalohu vie stiahnut a moze ju pouzit vo svojom boxe bez nejakych hlbsich znalosti. Problem moze mat ten, kto sa do E2 vobec nevyzna, pretoze tvorca zalohy moze byt zaskodnik a moze tazit zo svojich zaloh.
Uzivatel bude, ale velmi spokojny, ze ako mu to paradne ide. Presne tak ako to robi napr. microsoft, eset atd ... tiez su uzivatelia spokojny, ze ako su paradne chraneny defenderom, firewallom, alebo antivirom od esetu, ale opak je pravdou.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 18.Prosinec 2019 - 21:48 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4859
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 235 krát
Poděkováno: 333 krát
Zvazoval som možnosť takejto konfigurácie ala ellano, ktoru by som dal nezistne k dispozícii. Aj ked predkonfigurovany systém ponuka určité uľahčenie, moj image ma moje specialitky. Z uvedenych dovodov aj ked by som rad pomohol prednastavenym, moj image by nikomu trn z paty nevytrhol.
Aj u ellano konfigurácie by som mal len polotovar, ktorý by som musel prekopat.

Mam pod palcom 3 prijimace s openpli a jeden s openhdf.

Napriklad:
- Pouzivam zdielany disk. Teda je tam konkretna ip adresa samba servra.
- oscam beží na orange pi - zase vlastna ip, vlastne porty, vlastne hesla
- zoznamy kanalov podla vlastných preferencií - prakticky domiesany fastscan pre cz a sk a k tomu par stanic z 28
- diseqc prepinac 4/1 na 3 pozície - 23 na 1, 19 na 2, 28 na 3
- nastavenie dropbear, aby si stroje medzi sebou rozumeli cez scp a ssh
- pluginy youtube, videoenhancement, permanent timeshift, script executor, historyzapselector, autobackup, backupsuite, chocholousek picons, epgcacheselector, fastscan, hotplug, (wirelesslan), (skinselector), (cutlisteditor),epgsearch, graphmultiepg, (moviecut) , oscam, (hdmicec), epgimport, (libusb), (remotestreamconvert), perl
- naopak nepouzivam archiv czsk - kodi na android boxe to robi lepsie, cutlisteditor - striham na pc, openopera


Obcas pluginy skúšam, teda instalujem pre mna nové nezname a tie, co sa neosvedcia vyhodim
- ak pri používaní nejaký chyba, doinstalujem
- pluginy, ktore prisli s image neuvadzam
- so skinmi velmi neexperimentujem, väčšinou mi vyhovuje default skin.

Niektoré pluginy nepouzivam, lebo netuším naco su a ako ich konfigurovať, ale asi ich nepotrebujem.

Za hodku az 2 sa da spraviť slusne funkčný stroj, jemné doladenie trva viac.

Aktualizácie softu po nedobrych skúsenostiach jedine ked je k dispozicii cerstva záloha uz nakonfigurovaneho systemu na usb kľúči.

_________________
formuler f4 turbo combo , openpli, openhdf, orange pi rozne druhy, TBS3102, gemalto pc twin, tanix tx6, chromecast, opticum x403p, amiko shd8000, skylink, antiksat


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 18.Prosinec 2019 - 22:03 
Online
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 07.Září 2011 - 22:32
Příspěvky: 1244
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 29 krát
To co som pisal je fakt zakad. Klient si moze uz doinstalovat co chce (ak to teda vie). Vacsinou si nikto nic neinstaluje, uplne postacuje to co som uviedol vyssie. Ak je vacsie preladovanie, spravim rescan a distribuujem to do vsetkych boxov. Zamerne tam davam openvpn a cez webif (ftp, ssh) sa da poriesit vsetko ostatne ako keby si bol pri boxe (akurat je to o nieco zdlhavejsie ako s DO pred boxom).

Uzivatel boxu niekedy nema ani paru, ze existuju nejake pluginy, alebo webif. Pouzivaju tlacidla OK, sipky a volume. Su spokojny, ze maju bezproblemovy a stabily prijem, bez vypadkov a viac im netreba.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2020 - 17:31 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 20.Březen 2010 - 18:19
Příspěvky: 3
Poděkoval: 1 krát
Ahojte, mám nový Formuler F4 Turbo. Nemám skúsenosti s linuxovým prijímačom, no podarilo sa mi ho nastaviť, spojazdniť.
Včera večer som spojazdnil aj homesharing na Amiko HD8150, dnes som to skontroloval, po hodine prevádzky kódované programy vypadli. Zistil som, že na mojom Formuleri tiež nehrajú. Pomohol až reštart odpojením napájania.

Viete mi prosím poradiť?
_______
Príjem:
Skylink ICE
oscam-ice-irdeto

homesharing:
cccam

oscam.conf
[newcamd]
port = 12010@0624:000000
key = 0102030405060708091011121314
keepalive = 1
mgclient = 1

[cccam]
port = 12001
nodeid = 2178A303104313C6
version = 2.3.0

[dvbapi]
enabled = 1
au = 1
pmt_mode = 0
user = dvbapiau
boxtype = dreambox

[monitor]
port = 988
aulow = 120
monlevel = 0
hideclient_to = 15

[webif]
httpport = 8888
httprefresh = 5
httpallowed = 10.0.0.1-255.255.255.255
aulow = 120
hideclient_to = 15

oscam.user

[account]
user = dvbapiau
pwd = 88888888
description = amiko
caid = 0624
uniq = 3
keepalive = 0
au = 1
group = 1


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2020 - 17:48 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4859
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 235 krát
Poděkováno: 333 krát
Amiko pripoj cez cccam a cez svojho uzivatela. Pojde ako hodinky.

oscam.user

[account]
user = dvbapiau
au = 1
group = 1

[account]
user = amiko
pwd = amiko
keepalive = 1
group = 1

Příloha:
20181108_203837 (1).jpg


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
formuler f4 turbo combo , openpli, openhdf, orange pi rozne druhy, TBS3102, gemalto pc twin, tanix tx6, chromecast, opticum x403p, amiko shd8000, skylink, antiksat


Naposledy upravil(a) peter54 dne 16.Leden 2020 - 20:30, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2020 - 20:11 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 20.Březen 2010 - 18:19
Příspěvky: 3
Poděkoval: 1 krát
Tak pridal som si user-a "amiko" a zmenil aj v Amiku.

To že som využil existujúceho user-a "dvbapiau" bola veľká chyba? Čo to znamenalo?
V log-u som videl, že sa dookola niečo fail-ovalo a reštartovalo.

Ďakujem za pomoc


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2020 - 20:32 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4859
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 235 krát
Poděkováno: 333 krát
Mal si dvbapiau obmedzené na 3 pripojenia. Spojenie s amikom párkrát vypadlo a dalsie už nevedel nadviazať. V principe vy to islo aj s iba odstranenim obmedzenia, ale je to humus.

_________________
formuler f4 turbo combo , openpli, openhdf, orange pi rozne druhy, TBS3102, gemalto pc twin, tanix tx6, chromecast, opticum x403p, amiko shd8000, skylink, antiksat


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 408 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 117 18 19 20 21

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk