e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 19.Leden 2019 - 8:31

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 21 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2018 - 12:32 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 27.Prosinec 2018 - 10:18
Příspěvky: 8
Ahoj všichni, Octagon 4008 4K mám cca půl roku a k vánocům jsme připořídili Nas synologyDS918+.
Obojí by mělo papírově komunikovat přes dlna protokol, ale v pluginech jsem v octagonu nasel jen dlna server, což mi umožnilo vidět octagon v samsung televizi, ale ne to co bylo mým záměrem. Chtěl bych si pouštět přes octagon filmy z nas ky. A v rámci mých možností jsem už vyčerpal vše, prosím tedy o radu jak snadno spárovat octgon se síťovým serverem.

Děkuji


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2018 - 16:42 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5415
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 42 krát
Poděkováno: 113 krát
a sambu si skúšal ?? alebo network browser .... nič ?? #-o

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2018 - 17:20 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 25.Červen 2011 - 19:44
Příspěvky: 1062
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 45 krát
Najprv by bolo treba mountnúť NAS v Octagone.

_________________
VU+ Zero 4K,Formuler F1,Xminisolo3,EVO Nova IP


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2018 - 17:32 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 27.Prosinec 2018 - 10:18
Příspěvky: 8
Nezkoušel, nevím jak. V sekci prohlížeč pluginů, nainstalován ani jeden ze zmíněných není, v zelené odrážce stáhnout pluginy jsem taky nepochodil. Tam jsem prolezl Extensions a i další odrážky a nejsem stavu tam nic najít (vždycky najdu nějaký návod na netu, mám radost, ale pak se mě ani nedaří plugin najít, nebo v něm nejde nic dělat) nenacházím Kodi, Vlc je nějak divně ořezané...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2018 - 17:40 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9335
Poděkoval: 39 krát
Poděkováno: 135 krát
Cti hochu,cti....

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2018 - 17:50 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 25.Červen 2011 - 19:44
Příspěvky: 1062
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 45 krát
Na začiatok, aby si mal o tom nejakú predstavu si pozri toto:
https://digitalne.ellano.sk/magazin-7/r ... nahravania

_________________
VU+ Zero 4K,Formuler F1,Xminisolo3,EVO Nova IP


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2018 - 18:13 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 27.Prosinec 2018 - 10:18
Příspěvky: 8
V notebooku i v tv jsem mount zvladl, ale oktagon je pro mě oříšek. Nejsem úplná lama, ale když je i můj síťový disk vidět nejde rozkliknout abych zadal cestu. U interního disku to jde v pohodě.
Zkoušel jsem různé věci v prohledávat sítové okolí, přidávat připojovací body, vyplňování ip. Výsledek nas je jen vidět nic víc se mi z toho nepodařilo dostat.
pak jsem prošel kolonku sprava software den postupných pokus omyl instalaci bez vysledku.
Přečetl jsem mraky diskusí všechno vypadalo nadějně ale v reálu bez výsledku.
nas běží na tv mobilu kde chci ale oktagon ji jen vidi a nic s ni nedovoli dělat.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2018 - 18:18 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 25.Červen 2011 - 19:44
Příspěvky: 1062
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 45 krát
V NAS si nastav/povol zdielanie. Nepoznám tento Tvôj, ale isto sa to dá nejako. Možno Ti toto pomôže:
https://www.synology.com/en-global/know ... are_create
ale ak Ti ho vidí notebook a na notebooku vieš narábať so súbormi na NAS tak ako to už bolo písané skús sambu.

_________________
VU+ Zero 4K,Formuler F1,Xminisolo3,EVO Nova IP


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2018 - 18:32 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1519
Poděkoval: 104 krát
Poděkováno: 267 krát
Já bych vytvořil na tom NAS uživatele pro Octagon a na toho se přihlašoval (mountoval). K tomu uživateli se dají snadno přidělit práva a přístupy k adresářům na NAS. Systém v Synology je z tohoto pohledu dost přehledný, intuitivní a je v češtině včetně základní nápovědy.
Toho uživatele potom zadat do parametrů pro mounting na Octagonu.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2018 - 19:36 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 27.Prosinec 2018 - 10:18
Příspěvky: 8
Děkuji všem že mi pomáháte i teď o vánočních svátcích, ale i když zkouším vše co píšete nedaří se mi to.
Sambu nevím jak dostat do oktagonu to je asi stejný problém jak ten dlna browser klient o kterým sem četl, že by měl umět co potřebuji.
nas ku sem horko težko zprovoznil a tak nevím jak nastavovat uživatele oktagonu a už vůbec jak ho moutnout, když mi nešlo moutnout ani disk s plným přístupem předtím.
Loni jsem přišel o data a compl s win, s linuxem se teprve seznamuji, aby se mi neopakovalo co loni měním operák ve všem co používám, ale proti vám veteránum ta lama asi jsem, protože narážím jen na překážky. Začalo to systémem ext3/4 v oktagonu a všemi filmy co doma mám, nedají se pustit, leda přes emulátor ve win přehrát na flash, to poslední dobou už nejde taky pokračuje to projektorem, který neumí 4k tak musím v oktagonu přepínat rozlišení Na 1080 na trvalo a abych vyřešil problém pouštění filmů tak jsem pořídil nas taky s linuxem, ale mám zas problém to nějak rozchodit. Je to boj ta dnešní doba...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2018 - 19:58 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1519
Poděkoval: 104 krát
Poděkováno: 267 krát
Když máš zprovozněný NAS, tak máš skoro vyhráno. Uživatele a přidělení práv k přístupu vytvoříš celkem snadno (synology systém DSM).
1. Otevřeš si přes webové rozhraní přístup k ovládání NAS (jako URL zadáš IP, kterou NAS má, potom zadáš přihlašovací údaje).
2. Otevřeš ikonu Ovládací panel
3. V menu budeš mít ikonu Uživatel, tu otevřeš.
4. Tlačítkem nahoře dáš vytvořit nového uživatele
5. Zadáš jeho jméno a heslo (třeba octagon, octagon), stiskni dále
6. Přidělíš mu práva users, stiskni dále
7. Přidělíš mu práva k adresářům jak potřebuješ
8. Máš v synology hotovo

9. V Octagonu dej prohledat síť (modré tlačítko, Připojit, Prohlížení sítě), mělo by to NAS najít
10. Když máš zobrazenou ikonu s NAS, po jejím rozkliknutí uvidíš dostupné adresáře, vyber ten co potřebuješ a dokonči mounting zadáním jména a hesla s vytvořeným uživatelem na NAS

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2018 - 21:08 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 27.Prosinec 2018 - 10:18
Příspěvky: 8
Tak v synology provedeno. Horší je to s tím octagonem. V síťových připojeních mi to nic nového nenašlo jen je tam vidět sf4008 a ip adresa nas s nazvem ENIGMA ale neni to octagon (uživatel co jsem tvořil) (mám nasku pojmenovanou, aby se to nepletlo ENIGMA, to jsem ještě nevěděl že mám operační systém enigma2)
Takže mam shrnuto zdřejmě v synology ok a v octagonu mi v síťovém okolí Nas Enigma nic nedělá a nejde rozkliknout natož, aby si řekla o heslo nedělá to nic.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2018 - 21:50 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 27.Prosinec 2018 - 10:18
Příspěvky: 8
Napadlo mě jestli to není nějakým jiným nastavením které brání správnému chodu výše popsaného postupu. Uvedu tady pár věcí např v nastavení sítě použít dhcp ano či ne, zkoušel jsem i přidat nový síťový bod ale nic tak jsem ho smazal, v device manageru nic neni vidět, reset sítě nic, reset enigma nic hluboky spanek nic...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Prosinec 2018 - 8:13 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1519
Poděkoval: 104 krát
Poděkováno: 267 krát
borisbike napsal:
Tak v synology provedeno. Horší je to s tím octagonem. V síťových připojeních mi to nic nového nenašlo jen je tam vidět sf4008 a ip adresa nas s nazvem ENIGMA ale neni to octagon (uživatel co jsem tvořil) (mám nasku pojmenovanou, aby se to nepletlo ENIGMA, to jsem ještě nevěděl že mám operační systém enigma2)
Takže mam shrnuto zdřejmě v synology ok a v octagonu mi v síťovém okolí Nas Enigma nic nedělá a nejde rozkliknout natož, aby si řekla o heslo nedělá to nic.
Vhodný postup v domácí síti s NAS je ten, aby NAS měl stále stejnou IP v síti. Lze to buď přidělením statické adresy do NAS (musí být v rozsahu adres sítě) nebo ještě lepší je IP adresu pro NAS vyhradit přímo v routru, na kterém běží DHCP. Tak je dáno, že i při novém požadavku na připojení do sítě dostane NAS od routru znovu stejnou IP a hlavně, že tato IP nebude přidělena jinému zařízení v síti.
Pokud jsi pojmenoval NAS názvem ENIGMA nemělo by to vadit připojení. Ten název můžeš na NAS samozřejmě kdykoliv v administračním rozhraní změnit, pokud se ti nelíbí. Vše včetně nastavení IP najdeš po přihlášení přes web (viz můj příspěvek výše) Ovládací panel pod ikonou Síť.
Dále bys měl mít na NAS zprovozněné služby sdílení.
Ovládací panel:
1. ikona Souborové služby
2. povol protokoly, které budeš používat (Samba, NFS, FTP)

Dále ověř, že máš adresáře ve sdílených:
Ovládací panel:
1. ikona Sdílená složka
2. uvidíš adresáře, které jsou na NAS ke sdílení, standardně je tam již předvoleno photo, musíc, video
3. Pro sdílené adresáře musí mít tvůj uživatel (octagon) přístup, pro příklad třeba do toho adresáře video

Znovu spusť na Octagonu prohlížení sítě, postup pro OpenATV6.2:
1. při zobrazení vysílání stiskni modré tlačítko DO
2. zobrazí se nabídka nastavení, vyber volbu Připojit, dále Prohlížení sítě
3. Octagon by měl najít v síti NAS a zobrazit ho názvem a IP
4. vyber pomocí DO NAS a dej OK, rozbalí se a zobrazí adresáře ke sdílení
5. vyber podle příkladu adresář video, dej OK na DO a zadej přihlašovací údaje

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Prosinec 2018 - 10:03 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 27.Prosinec 2018 - 10:18
Příspěvky: 8
Je mi to uz blby ale openatv jsem nenasel ani v pluginech ani v nenainstalovanych. V system sit jsem nasel prohlizeni site tam uz i nejakou dobu vidim nas (octagon i se spravnou ip) ale nejde rozkliknout a pak je tam taky sf 4008 a to jde rozkliknout ale je to prijimac. modry tlacitko ma jakousi expertni funkci po ktere muzu zadat ip rucne ale i kdyz to udelam tak se nic nedeje.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Prosinec 2018 - 10:36 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5415
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 42 krát
Poděkováno: 113 krát
ta už som s toho jeleň ... [-o<

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Prosinec 2018 - 10:37 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9335
Poděkoval: 39 krát
Poděkováno: 135 krát
To nebud lebo fruko ma flintu ........ :D :roll:

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Prosinec 2018 - 10:41 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5415
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 42 krát
Poděkováno: 113 krát
ale to by som musel byť aspon 220 bodový ... :D

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Prosinec 2018 - 11:55 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1519
Poděkoval: 104 krát
Poděkováno: 267 krát
borisbike napsal:
Je mi to uz blby ale openatv jsem nenasel ani v pluginech ani v nenainstalovanych. V system sit jsem nasel prohlizeni site tam uz i nejakou dobu vidim nas (octagon i se spravnou ip) ale nejde rozkliknout a pak je tam taky sf 4008 a to jde rozkliknout ale je to prijimac. modry tlacitko ma jakousi expertni funkci po ktere muzu zadat ip rucne ale i kdyz to udelam tak se nic nedeje.
OpenATV je image, pro kterou jsem to psal. Nevím jaký SW máš nahraný v přijímači. Jde o to ovládání a přístup k té funkci. Na jiném image to může být (a je) jinak. O nic jiného nejde.
Pokud máš v prohlížení sítě viditelný NAS, potom je potřeba, aby byly na něm správně nastavené adresáře ke sdílení. Ty se mají zobrazit po tom rozkliknutí. To jsem psal výše. Zkus ještě mrknout přímo do nápovědy, která je součástí DSM systému pro Synology. Nápověda je také dostupná přímo v administračním rozhraní po přihlášení přes web.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Prosinec 2018 - 12:02 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 27.Prosinec 2018 - 10:18
Příspěvky: 8
Zkusim se zeptat toho satelitare jestli nemam nejakou orezanou enigmu. A jinak uvidim budu to zkouset dokola a treba se to povede. ps du na tu napovedu synology a diky moc


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 21 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk