e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 19.Leden 2019 - 8:20

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Pravidla fóra


Upozornenie predajcom sat. techniky !
Toto fórum je založené pre užívateľov sat.techniky ! Akákoľvek, aj skrytá reklama ,smerujúca na stránky komerčných spoločností, bude po zásluhe odmenená .

A: V príspevkoch nieje možné žiadať o refresh kariet operátorov Skylink a CSlink.
1. Název příspěvku musí odpovídat obsahu otázky - (nepojmenovávat téma jako pomoc, žádost o radu apod.) To, že chce uživatel založením příspěvku požádat o pomoc, je všem jasné ...
Také pojmenování podle názvu přijímače moc nevypovídá o samotném dotazu.
2. Než položíte dotaz, zkuste využít funkci HLEDAT - hodně příspěvků je zde stále dokola a tak není potřeba vytvářet novou diskusi.
3. Pokud je pro konkrétní přijímač vytvořena na ABF samostatná kategorie, své dotazy pište přímo tam
4. Nedodržování těchto základních pravidel může vést k tomu, že bude váš dotaz bez upozornění smazán!
5. Maximalna veľkosť prílohy - 1MB .



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 19 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Naladenie novej druzice
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2019 - 5:31 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 26.Srpen 2009 - 20:53
Příspěvky: 33
Poděkováno: 1 krát
Zdravim,

chcem poprosit o pomoc.
Na prijimaci AB Cryptobox 652HD som mal naladene 4 druzice na pozicii 23.5, 19.2, 13.0 a 0.7. Ladil som sposobom, ze som uz mal na pozicii 23.5 naladene stanice, nasledne som si nasiel nejaku frekvenciu na 19.2 volnej stanice, nastavil prislusnu druzicu v prijimaci, danu frekvenciu a natacal na zapad, kym nebol signal OK. Natiahol stanice, overil. A takto som postupoval postupne na zapad, pricom v nastaveni som pri kazdej druzici nastavil pri polozke Motor hodnotu DiSEqC1.2. Vsetko fungovalo k spokojnosti, po vybere prislusnej stanice sa parabola natocila na zvolenu druzicu.
Teraz som chcel doplnit aj druzicu na pozicii 36.0 a tak klasicky postup, volna stanica a natacal som na vychod. Vedel som, ze mam minut dalsie tri druzice a tak pri tretom nabehnuti kvality som dal preskenovat stanice, ale pozadovana tam nebola. Tak som ich vymazal a pokracoval dalej, opat preskenoval, ale zvolena tam opat nebola. Ked som sa ale vratil k ladeniu, tak uz parameter Motor nebol zadany a nezobrazovala sa uz ziadna sila ani kvalita signalu. Darmo som nasledne nastavil Motor na ten DiSeq...
Vratil som sa teda na 23.5, stanica TA3, ze idem zacat znovu. Ale po dalsich pokusoch mi zrazu zmizol aj na tejto pozicii nastavenie Motor a opat, darmo tam nastavim tu spravnu hodnotu, uz ani tu sa mi nezobrazuje ani sila ani kvalita. A tak sa mi vobec uz neda natocit parabola na tuto poziciu. Ked ju pretocim na ostatne tri, vsetko je OK. Aj ked som napr. na pozicii 19.2 a vyberiem z ponuky druzicu na pozicii 26.8 tak stale sa mi zobrazuje sila na urovni vyse 70%... alebo akukolvek inu druzicu na akejkolvek pozicii... okrem v sucasnosti spominanych dvoch - 36.0 a 23.5. Tam je to stale "mrtve". Vie mi niekto poradit, co by som mal urobit? Samozrejme, napr. na 23.5 som skusal aj vybrat transpoder, kde vysiela TA3 (12363/V/29500/3/4).
Dakujem za akukolvek radu...
PS: Ak je mozne, tak pouzitie USALS az v druhom kroku ;-)
Lubo


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Naladenie novej druzice
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2019 - 6:16 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 22.Prosinec 2007 - 18:47
Příspěvky: 473
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 22 krát
vies ze na pozicii36E vysielaju ruske programi tam treba iny konvertor a sprav na motory restart


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Naladenie novej druzice
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2019 - 7:30 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 24.Únor 2013 - 22:00
Příspěvky: 127
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 1 krát
Já bych resetoval a dal usals..proč se dřít,když to přijímač udělá za tebe..nejsou tam jen rusi,jsou tam i arabové a gruzínci v lineární polarizaci.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Naladenie novej druzice
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2019 - 16:34 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 26.Srpen 2009 - 20:53
Příspěvky: 33
Poděkováno: 1 krát
hm... tu poziciu som chcel hlavne kvoli tym rusom, vsimol som si, ze su tam stanice s R/L polarizaciou, ale reku, ze by aj slo... takze tym padom tato druzica pase...
Ale co s tou 23.5, ktora tiez neberie "ziaden signal"...? nechcem velmi resetovat motor, aby som nemusel zase vsetko pracne hladat :-(
usals - raz sa k nemu dokopem, nastudujem... alebo ze by prave teraz bol ten spravny cas?
nie su este nejake napady, ako sprevadzkovat opat signal na 23.5? bez resetu motora?

Vdaka,

Lubo


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Naladenie novej druzice
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2019 - 16:50 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 24.Únor 2013 - 22:00
Příspěvky: 127
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 1 krát
myslím budou s tím větší problémy než s usals..je to mnohem jednodušší než každou družici s diseqc 1.2 ...návodů jsou všude mraky..


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Naladenie novej druzice
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2019 - 21:38 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 02.Březen 2008 - 13:44
Příspěvky: 52
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
[quote][/quote]
usals - raz sa k nemu dokopem, nastudujem... alebo ze by prave teraz bol ten spravny cas?
nie su este nejake napady, ako sprevadzkovat opat signal na 23.5? bez resetu motora.

Skôr treba tov. nastavenie príjmača ako motera.
zoznam kanálov stiahni na usb,
továrenské nastavenie príjmača,
nahratie zoznamu späť,

Ked máš zoznam kanálov nie je problém nastaviť motor.
Nastavenie USALS je jednoduché. Ak vieš akú máš zemepisnú šírku a dlžku.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Naladenie novej druzice
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2019 - 21:44 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 26.Srpen 2009 - 20:53
Příspěvky: 33
Poděkováno: 1 krát
mal by som mat tento motor - Digipower SG2100A... ale v popise sa nikde neuvadza, ze podporuje usals... rano vyskusam...
Vdaka za vsetky rady

Lubo


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Naladenie novej druzice
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2019 - 21:49 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 15.Listopad 2008 - 11:35
Příspěvky: 781
satelitni prijimac: v podpise
Místo/Bydliště: Lednicke Rovne
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 58 krát
danny10 napsal:
myslím budou s tím větší problémy než s usals..je to mnohem jednodušší než každou družici s diseqc 1.2 ...návodů jsou všude mraky..

Usals je úplne v pohode nedal si info čo máš za motor. Motor sa dá resetovat nastaviť manuálne ale ako keď nevieme čo máš za zostavu. Dalšia vec je kde máš parabolu s motorom umiestnenú ani mne by sa nechcelo plahočit sa po strechách v mraze a v snehu niečo zisťovať čo je off...

_________________
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD ,LCD4Linux Samsung SPF-107H


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Naladenie novej druzice
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2019 - 21:53 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 15.Listopad 2008 - 11:35
Příspěvky: 781
satelitni prijimac: v podpise
Místo/Bydliště: Lednicke Rovne
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 58 krát
lubost napsal:
mal by som mat tento motor - Digipower SG2100A... ale v popise sa nikde neuvadza, ze podporuje usals... rano vyskusam...
Vdaka za vsetky rady

Lubo

Zaspal si dobu....
https://www.parabola.cz/clanky/827/inst ... r-sg-2100/

_________________
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD ,LCD4Linux Samsung SPF-107H


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Naladenie novej druzice
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2019 - 22:14 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 26.Srpen 2009 - 20:53
Příspěvky: 33
Poděkováno: 1 krát
Kedze to roky fungovalo, nebol dovod na tom nieco menit... Keby som neladil tu dalsiu druzicu, tak slape dalej... Kdesi na usb by som mal mat zalohy (som si spomenul), tak to preplacnem a snad to bude fungovat dalej....
Lubo


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Naladenie novej druzice
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2019 - 22:27 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 15.Listopad 2008 - 11:35
Příspěvky: 781
satelitni prijimac: v podpise
Místo/Bydliště: Lednicke Rovne
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 58 krát
lubost napsal:
Kedze to roky fungovalo, nebol dovod na tom nieco menit... Keby som neladil tu dalsiu druzicu, tak slape dalej... Kdesi na usb by som mal mat zalohy (som si spomenul), tak to preplacnem a snad to bude fungovat dalej....
Lubo


Veľa šťastia.

_________________
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD ,LCD4Linux Samsung SPF-107H


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Naladenie novej druzice
PříspěvekOdeslal: 12.Leden 2019 - 12:17 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 26.Srpen 2009 - 20:53
Příspěvky: 33
Poděkováno: 1 krát
Obnovil som zo zalohy a vsetko nabehlo tak, ako bolo pred tym... vsetky 4 druzice "viditelne", na vsetky sa parabola nataca, programy nabiehaju... Ked vyberiem aj tu, co bola "sleba" (23.5), tak hned nabehne cerveny signal na Kvalite, ked sa natoci na prislusnu poziciu, doplni sa aj modra Sila...
Nerozumiem teda, co sposobuje tu nahlu "slepotu" prislusnej druzice... ze nasledne prestane fungovat natacanie (aj ked tam to nastavenie motora je stale) a uplne sa strati zobrazenie Kvality. Pri inych druziciach, nech je parabola natocena kdekolvek, tak po zvoleni prislusneho transpodera sa Kvalita okazmite zobrazi na urovni cca 70%... a toto je pre mna zahadou, ktoru ale ani tu nitko nenaznacil... lebo nic nemenim, iba natacam parabolu postune jednym smerom a hladam inu druzicu... a namiesto najdenia tej novej mi vypadne este aj povodne fungujuca... :-(

Lubo

PS: Usals budem riesit, ked definitivne vypadne tento uz pomaly desatrocia sluziaci motor... ;-) zatial mi to staci tak, ako to je, kedze parabolou nehybem denne, ale podla toho, kto bude v danom case sledovat, tak sa nastavi na prislusnu druzicu a nasledne tam nejaku dobu spociva... vdaka vsetkym za podnety.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Naladenie novej druzice
PříspěvekOdeslal: 12.Leden 2019 - 14:21 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 02.Březen 2008 - 13:44
Příspěvky: 52
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
Skús nanovo nahrať sw, možno to pomôže.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Naladenie novej druzice
PříspěvekOdeslal: 12.Leden 2019 - 14:25 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 26.Srpen 2009 - 20:53
Příspěvky: 33
Poděkováno: 1 krát
Ved pisem... nanovo som natiahol zo zalohy system a vsetko funguje... nechcem sa opakovat, vid moj predchadzajuci prispevok...

Lubo


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Naladenie novej druzice
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2019 - 12:46 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 16.Listopad 2007 - 20:22
Příspěvky: 5
Poděkoval: 1 krát
Prepni na 23,5e a pozri sa na nastavenie LNB ako to tam máš -univerzalny 9750-10600 možno si to prehliadol a skontroluj či maš aj ostatne nastavenia dobre .Porovnaj nastavenie anteny s tou ktora ti fungule a s tou ktorú nevieš naladit.Napr.19,2E a 23,5E
Nech sa ti darý.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Naladenie novej druzice
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2019 - 14:20 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Prosinec 2012 - 20:11
Příspěvky: 23
Poděkováno: 3 krát
Mám ten motor a fungujem na USALS bez problémov.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Naladenie novej druzice
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2019 - 16:13 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 26.Srpen 2009 - 20:53
Příspěvky: 33
Poděkováno: 1 krát
xxandy28 napsal:
Prepni na 23,5e a pozri sa na nastavenie LNB ako to tam máš -univerzalny 9750-10600 možno si to prehliadol a skontroluj či maš aj ostatne nastavenia dobre .Porovnaj nastavenie anteny s tou ktora ti fungule a s tou ktorú nevieš naladit.Napr.19,2E a 23,5E
Nech sa ti darý.

Toto bude nejaká špeciálna záhada... ako som to tu už viackrát spomínal... v súčasnosti už to neviem nasimulovať, lebo (chvalabohu) všetko funguje OK (po obnovení zo zálohy). Ale v danom čase stačilo zvoliť satelit Astra 3A/3B (s akýmkoľvek transpodérom) a stále oba "merače" (sila, kvalita) boli na 00%. LNB je stále univerzálny, ten som nijako nemenil... možno ak sa mi to stane v budúcnosti, tak tam skúsim ten LNB vybrať niečo iné (teraz to neviem overiť, aké sú tam ďalšie možnosti)...
Pripájam znovu obrázok, aj keď pre transpodér vyberiem frekvenciu pre vysielanie TA3, čo sa zobrazuje na obrazovke... nech natáčam parabolou v rámci možností Motor od východu na západ, "merače" ani neťuknú... stále je tam 00%... čiže toto sa nejako zablokuje...
Nechcem už nijako nikoho zaťažovať, lebo po obnovení zo zálohy všetko funguje ako má.... minimálne ďalšie mesiace (do oteplenia) už do toho nebudem nijako "štúrať", maximálne natočím parabolu podľa súčasných nastavení na príslušnú družicu a budem využívať programy danej družice (nie ja, ale užívatelia tohto prijímača). A následne v letných mesiacoch môžem skúsiť tie iné možnosti (usals), aj keď to funguje "po starom", nemám dôvod to nejako meniť.
Ohľadne družice na pozícii 36E a kruhovej polarizácii asi založím nové vlákno, lebo ma tam niečo celkom zaujalo (v úvodných odpovediach)...
Pekný zbytok víkendu,

Ľubo


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Naladenie novej druzice
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2019 - 18:25 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Prosinec 2012 - 20:11
Příspěvky: 23
Poděkováno: 3 krát
Mám to nastavené rovnako ako na obrázku (Mám takisto Cryptobox 652 hd, firmware 1.14.20062) len pri položke Motor: USALS Všetko funguje, žiadne prepadávanie signálu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Naladenie novej druzice
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2019 - 21:25 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 26.Srpen 2009 - 20:53
Příspěvky: 33
Poděkováno: 1 krát
v sucasnosti aj ja to mam v poriadku... (po obnove nastavenia zo zalohy)... ale proste nastal ten stav, kedy sa to takto zvrtlo a nebol tam ziaden signal... nech som robil, co som robil :-(
Pri tom som nic nemenil, iba sa snazil najst inu druzicu...

Lubo


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 19 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk