Opticum HD X403p

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
wasrman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Opticum HD X403p

Příspěvek od wasrman »

Když jsou ke stažení,tak si je stáhnu,ale vždycky nejsou,tak si je chci umět vytvořit.Také mě zajímá jak použít Auto Update Softcam.key z těchto stránek: http://www.ijachouf.com/sat/globo/Ali3602_220mm/
afl1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od afl1 »

wasrman píše:Když jsou ke stažení,tak si je stáhnu,ale vždycky nejsou,tak si je chci umět vytvořit.Také mě zajímá jak použít Auto Update Softcam.key z těchto stránek: http://www.ijachouf.com/sat/globo/Ali3602_220mm/
ALIChip Maker 2.0 je schopný stiahnúť akt. klúče z internetu a vložiť do .abs,
potom Orton key editorom vyrobíš z tohto .abs mcaskey.bin. Oba softy sú v tomto príspevku: http://ab-forum.info/viewtopic.php?f=13 ... 9&start=20
actsvk

Příspěvek od actsvk »

mozete mi niekto helfnut s tymto pls ?? divny problem u opticum 403p zoradil som si programi od stv1 po newiem uz co, od 1 po 181 a nejak divne sa mi to posunulo ! to co mam v nastaveniach na 1 mam v programoch pri prepinani na 16 a neviem si s tym rady lebo ked to posuniem nic to neurobi ..... mal uz niekto podobny problem ??
:thankyou:
lubo28

Příspěvek od lubo28 »

Mám starú Skylink kartu(Cryptoworks) a chcem si ju vymeniť za novú Irdeto kvôli novým programom,ktoré Skylink zaradí od mája.
Pôjde na Opticume X403 táto karta bezproblémov? Nebude sekať obraz? Podotýkam,že nepoužívam žiadne zdielanie,mám tento stb napojený iba na jeden televízor.

A ako je to s tým surflockom? Ja si na disk,ktorý mám pripojený k tomuto stb nahrávam programy "nezakódovane" (výber v menu stb)a následne si ich pozriem na tomto stb,keď mi to vyhovuje.Nahrávky nepotrebujem prenášať do PC.
Pôjde to aj s kartou Irdeto takto aj naďalej?
A ktorú kartu si mám kúpiť(vymeniť),ICE kartu alebo Irdeto kartu?
Xtrend ET9200
HD Box FS-9105
Opticum HD X402p
Parabola - 85E Multifokus 23,5°E + 19,2°E + 13,0°E + 01,0°W
rasto8

Příspěvek od rasto8 »

Tiez mam nejake nejasnosti ale ja zase ohladom nahravania. Mozno sa budete smiat, ale mam SAT s nahravanim len par dni.
Takze, nahravanie zadavam oznacovanim titulov v EPG. Dost casto sa mi stava, ze napr. nahravany film zacne neskor a potom mi koniec nenahra. Cize nahravanie sa riadi casom z EPG a nie kedy realne film zacne a skonci. Je to normalne? Ja som si myslel, ze ked dam film nahrat cez EPG tak nahravanie sa spusti az ked film realne zacne a ukonci nahravanie az po jeho skutocnom skonceni. Cize som myslel, ze sa neriadi casom, ale nejakym signalom zo satelitu. Ako to teda je?
Dakujem.
VU+SOLO2 VTI 500GB HDD, VU+ ZERO VTI, Skylink ICE,
TV Samsung UE46ES6900, Samsung SPF-87H
lubo28

Příspěvek od lubo28 »

Nahrávanie sa neriadi pomocou EPG,lebo všetky naše komerčné stanice nedodržujú začiatok svojho programu hlavne v prime time.
Jednoduchá pomoc,nastav si pri nahrávke aby sa ti nahrávanie napríklad 2 hodinového programu neskončilo po 120 minutách ale napríklad po 135 minútach.
Pri Markíze je bežne že po napr.:Superstar sa ďalší program začne až s 30 minutovým meškaním. S týmto nemá EPG nič spoločné.
Na EPG sa možeš spolahnúť jedine pri staniciach ako je Discovery,NGC,NGW,HBO...,no v žiadnom prípade pri Markíze,JOJ,NOVE(najmä v prime time)
Xtrend ET9200
HD Box FS-9105
Opticum HD X402p
Parabola - 85E Multifokus 23,5°E + 19,2°E + 13,0°E + 01,0°W
wasrman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od wasrman »

afl1 píše:
wasrman píše:Když jsou ke stažení,tak si je stáhnu,ale vždycky nejsou,tak si je chci umět vytvořit.Také mě zajímá jak použít Auto Update Softcam.key z těchto stránek: http://www.ijachouf.com/sat/globo/Ali3602_220mm/
ALIChip Maker 2.0 je schopný stiahnúť akt. klúče z internetu a vložiť do .abs,
potom Orton key editorom vyrobíš z tohto .abs mcaskey.bin. Oba softy sú v tomto príspevku: http://ab-forum.info/viewtopic.php?f=13 ... 9&start=20
ALi Chip Maker 2.0. mi nechce nic stáhnout,jen mi vyskočí tabulka a chce abych otevřel nějaký uložený soubor z mého PC.
afl1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od afl1 »

ALIChip Maker naťahuje klúče priamo do firmware, to je ten súbor do ktorého to chce uložiť!
mat

Příspěvek od mat »

je to OK" ako chalani píšu-odskušané.... :good:
mat

1.3.62

Příspěvek od mat »

docela zaujimavý soft.-ale problem s AU detekciou kanálov-nie je tam ovládač-vyp. a pomaly stále chce skenovať...ma niekto podobnú skúsenosť,alebo je tam nová finta na vypnutie :?: /ma aj slušné" EMU/
rasto8

Příspěvek od rasto8 »

lubo28, dakujem za vysvetlenie.
VU+SOLO2 VTI 500GB HDD, VU+ ZERO VTI, Skylink ICE,
TV Samsung UE46ES6900, Samsung SPF-87H
smajly

Příspěvek od smajly »

pistok153 píše:PRE: smajly a derick03 do STB x403p.

Oby dvaja tam dajte tento FW. ALI3602_06020200_globo_OPTICUM_HD_X4_220_ps_amstar_1.3.37.rar
ale stadialto :arrow: http://www.ijachouf.com/sat/globo/Ali3602_220mm/
Pred inštaláciou Tovarko ,po Inštalácii Tovarko ,ručne naskenovať ,nepoužite svoj seting.

Potom sa ozvite. :poklona:
Tak konecne som tam cez vikend hodil tento FW. Cas bol OK aj v EPG pre Discovery, ale s tymto FW 1.3.37 som mal pri nahravani na HDD posunuty zvuk voci obrazu.

Hodil som tam najnovsi Amstar 1.3.49 a cas je tiez OK, nahravanie v poriadku. Uvidime ci bude stabilny.

Vdaka.
Opticum X402p, parabola 80 FE, Monoblock Inverto BlackPro 0,2 dB, Skylink Standard HD ICE, FW Amstar 1.3.32
kokso
satelitni prijimac: Ariva 200
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kokso »

Nepoznám moc tento prijímač, dnes mi ho doniesol kamarát. Potreboval by som poradiť s týmto problémom. Cez USB som tam nahral soft 1.3.37, potom naladil programy všetko išlo OK, no vždy po vypnutí a zapnutí sa objaví hláška upgrade soft (ano nie). Ako to vypnúť.
Petr-II
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Petr-II »

Nevite co znamena u fw "globo_class_sp_1.3.42@OPTICUM_HD_X4_220" moznost v menu Nastaveni PVR "Nahrát zakódované"?
Nebo nevite, kde najdu navod-popis i v anglictine? Diky.
glajdo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od glajdo »

znamena ze bude nahravat zakodovane a nahravku ti odkoduje z klucov na karte a ak mas skylink ice/irdeto tak tam sa dost casto menia kluce tak je lepsie nahravat nekodovane
Petr-II
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Petr-II »

Dik za vysvetleni. Kde najdu stranku-vydavatele fw "globo_class_sp_1.3.42@OPTICUM_HD_X4_220" pro me je to zatim nejlepsi fw a rad bych vedel podrobne popisy, co prinasi novejsi verze. Tahle perfektne nahrava na HDD a menu v HD je take supr. Rad bych take nasel i popis jednotlivych fci v menu. At zadavam do Google ruzne kombinace, nemuzu nic najit. Diky.
glajdo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od glajdo »

butvo

Příspěvek od butvo »

Ahoj, mam novy Opticum x403p so sirokym dialkovym ovladanim, dal som verziu 1.3.49 ale je tam mizerne kockovane menu, skusal som novsie verzie 1.3.62 a aj 1.3.65 obidve funguju, menu vyzera ok, ale nefunguje mi dialkove? skusal niekto neak nastavit? alebo najst korektnu verziu niekde?
musel som pouzivat len tlacitka na setoboxe aby som sa niekde dostal... :-(
afl1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od afl1 »

Petr-II píše:Dik za vysvetleni. Kde najdu stranku-vydavatele fw "globo_class_sp_1.3.42@OPTICUM_HD_X4_220" pro me je to zatim nejlepsi fw a rad bych vedel podrobne popisy, co prinasi novejsi verze. Tahle perfektne nahrava na HDD a menu v HD je take supr. Rad bych take nasel i popis jednotlivych fci v menu. At zadavam do Google ruzne kombinace, nemuzu nic najit. Diky.
Je to port z "Golden Media Unibox 9060 Class" po softvérovej stránke asi najkvalitnejší klón.
Táto stránka je tomu venovaná http://chomikuj.pl/brimstone/*e2*97*8f+ ... 9060+Class
Osobne si myslím, že verzia 1.3.65 je výrazne lepšia.
grey1

Příspěvek od grey1 »

zdravím,

po inštalovaní FW z USB po reštarte mi moja mašinka na displeji vypísala "tune" a zobrazuje len čiernu obrazovku a na nič nereaguje, okrem vytiahnutia sieťovej šnúry. skúšal som aj upgrade cez RS232, skúšal som tam naťahať nejaké FW, vždy ukazuje priebeh potom burning, na displeji lietajú čiaročky hore - dole, vpravo - vľavo, ale keď vypíše finish s tým či chcem ešte chcem ukončiť, reštartuje sa prijímač a naskočí opäť "tune". neviete čo môže byť s tým?
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“