Kde se dá stáhnout nejnovější bootloader ?

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu HD-BOX FS-9105+ , FS-7119HD , Dreamsky HD6
martin.domes
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Kde se dá stáhnout nejnovější bootloader ?

Příspěvek od martin.domes »

Děkuji za odpověď.
VU+ Solo2, VU Zero,HD-BOX XBMC,VU Zero 4K
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Re: Kde se dá stáhnout nejnovější bootloader ?

Příspěvek od revis »

7.06 je pre nase stroje . Original bol vyssej verzie, ale neumoznoval dualboot z USB , iba zo sietoveho uloziska.
martin.domes
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od martin.domes »

a kde stáhnu verzi 7.06?

Děkuji za odpověď
VU+ Solo2, VU Zero,HD-BOX XBMC,VU Zero 4K
r_e_n_e
satelitni prijimac: HD-BOX FS7119 HD PVR

Příspěvek od r_e_n_e »

HD-BOX FS-7119 HD PVR, fw. v2.11.01
binon

Příspěvek od binon »

Chápem tomu správne, že keď si nainštalujem novú verziu fw 2.11.16 na 7119-ku podľa postupu na odkaze "viewtopic.php?f=190&t=46706" , zmení sa mi automaticky verzia bootloader-u 7.14 na 7.06 ??? Prípadne mi ešte niečo ušlo :-( ?
Díky za odpoveď.
HDBOX 7119 HD PVR (SF918G+) /enigma2 HDReady
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

chapes to spravne .
vprint
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vprint »

Chlapci, poskulujem po tomto pristroji, ale cim viac studujem, tym viac je to zamotanejsie a toto vlakno je typicke, ani jedna poriadna odpoved od znalych, nakoniec na to musel niekto prist, a spytat sa, ci to spravne chape. No dakujem pekne. Precitat 100 viet namiesto jednej, este k tomu skakat do ineho vlakna. Tomu sa hovori pomoc.
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

Tak neposkuluj. Zle polozena otazka uz na zaciatku . On nechcel najnovsi uboot, on chcel uboot, ktory umoznuje pouzit enigmu. Najnovsi uboot dostal spolu s prijimacom.
Pastoman
Moderátor
Moderátor
satelitni prijimac: uClan

Příspěvek od Pastoman »

vprint píše:Chlapci, poskulujem po tomto pristroji, ale cim viac studujem, tym viac je to zamotanejsie a toto vlakno je typicke, ani jedna poriadna odpoved od znalych, nakoniec na to musel niekto prist, a spytat sa, ci to spravne chape. No dakujem pekne. Precitat 100 viet namiesto jednej, este k tomu skakat do ineho vlakna. Tomu sa hovori pomoc.
Stačilo pozirieťsem a nemusel si čitať sto viet.
uClan Ustym 4K PRO / OpenATV6.4+OS Define
uClan Ustym S2 4K OTT / OS DENYS
Nokia Streaming Box 8000 / OS Android TV 10
vprint
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vprint »

Sorry chlapi, ja som to tiez zle napisal. Videl som totiz inzerat, ze chlapec predava hdbox preto, lebo mu to blbne a manzelka s dcerou ho nevedia umravnit a kupil arivu, coz je podla mna hlupost.
Znovu a inak, o co ide.
Kupim hdbox a chcem bezporuchový chod s origo softom, alebo E2, na kartu, alebo altrenativu, ci zvonka, alebo znutra.
Neviem nikde najst uceleny postup a celkove informacie. Napriklad za a proti origo SW - cize ak nieco nevie a na druhej strane dovody pre E2.
Napr v sekcii ibpox je postup od marmika, a situacia je jednoduchsia, lebo ofiko SW je tiez E2, takze je nam jasne, do coho sa ide.
Mam strasnu chut kupit hdbox, aj napriek hroziacej poprave od manzelky, lebo obraz ma vynikajuci.
Studujem a aj ked uz nieco na sebe nalepene mam z inych boxov, mam problem si utvorit obrazok.
v jednom hdboxe som uz vymenil oscam vdaka Pastomanovi, ktory sa mi javi ako spokojny uzivatel a zastanca hdboxov. Ale natiska sa mi niekolko otazok, ktore potrebujem mat zodpovedane.
Na druhej strane som cital revisove obavy z rastucich objemov dat u novsich softoch a nakoniec aj problem s premazanim flesky v boxe ak by sa daco domrvilo a u tohto boxu asi nie je az taky problem daco domrvit, lebo fleska sa nemaze komplet.
No a tak.
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

No - sak nic nove nahravat nemusis, ci ano ? Kazda nova verzia sw je vacsia. Bezdovodne. pridavanim nepotrebnych funkcii. Nastastie pre normalne pouzivanie nieje potrebne nahravat vzdy novu verziu. Asi rok sa zaobides zo starou verziou.
Nezodpovedne by bolo, keby som zistene nedostatky, aj take, co sa nemusia u uzivatela nikdy prejavit (ak dodrzi postup pri uprave prijimaca) zatajoval. Ludia zo zasady nedodrzuju postupy , snazia sa aplikovat im zname postupy z inych prijimacov a vysledok je zdanlivo katastrofa, lebo autor sw s fantaziou majitela prijimaca neratal.
Ak niekto predava box preto, lebo mu doma mrzne a obtazuje to jeho rodinnych prislusnikov, je to preto,ze ho ma zle nastaveny . Taky clovek si neprizna chybu - to je zly box.
Noro C
Odborník
Odborník

Příspěvek od Noro C »

Ja som vsadil na hdboxa a urobil som dobre, mam ich po rodine niekolko kusov a momentalne na trhu si myslim ze som urobil dobre. Ak je dobre nastaveny tak nema ziadne problemi. Ked citas forum tak su tu popisovane problemy len zblbosi. Mam tam orginal fw 2.11.16 a ide ako hodinky.
Z lacnych boxov pomer ceny a vykonu je to fak slusné. Ak budes potrebovat pomoc ozvi sa :wink:
vprint
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vprint »

No ved prave, zda sa mi ako nahrada ipboxu celkom dobry stroj, ale zatial sa len snazim pochopit rozdiely medzi nimi. Zda sa, ze zasadnym rozdielom je, ze ipbox je od narodenia open linux, kdezto hdbox je viac podriadeny vyrobcovmu softu.
A tu nastava, aspon u mna problem. Prva a zasadna otazka je, aky cam sa pouziva defaultne v origo softe a ci je mozne jednoduchym sposobom ho vymenit za oscam. Ak je toto jednoducha banalita, tak uz teraz som nuteny povedat, ze hdbox je zrejme super pristroj v pomere cena/vykon. Ak teda je citit ten 450MHz procak.
Co mam teraz doma jeden na nastavenie sa vsak chova dost cudne. Pokial v ipboxe napr. spustim oscam rucne v konzole, tak v momente mam web nabehnuty, ale v HDboxe som musel cakat radovo az minuty. Nez som na to prisiel, stalo ma to mnoho casu a nervov. A kazdy restart oscamu je utrpenie. Mozno je tam nieco spatne v tom boxe, ale neskusal som prepalit SW, lebo, ako som uz spominal, narazil som na tazkosti - bootloader, ako zistit verziu SW v HDboxe, ci dat origo, alebo E2, atd atd. Informacie, ako aj inde su rozhadzane a utrzkovite, takze uz len dostat sa do obrazu HDboxu je pre novacika vysoka latka. A nie kazdy ju preskoci.
Ten box co mam doma mam iba nastavit na share, ale dostal som volnu ruku aj ohladne softu, avsak po letmom nahliadnuti do problematiky som flesovania HDboxu som od toho upustil a za vydatnej pomoci Pastomana som naladoval novsiu verziu oscamu a slape to. Dalej sa uz nemienim tymto konkretnym boxom zaoberat. Az ked kupim jeden domov. Ale problematiku studovat budem.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

hdbox nie je zlý , naozaj ked je dobre nastavený tak šlape v pohode aj v org.softe . ja som ho mal len ako klienta + skúšal som ho pár dní aj ako server všetko cez oscam a šlapal v pohode až do osudného dna . už som to tu písal tak sa nebudem opakovať , teraz čakám kým mi príde so servisu . nikdy som síce v nom neskúšal youtobe, počasie ,kartina a podobné prkotiny , mňa osobne len zaujímal ako server a klient + sieťový hdd ,rec, timeshift a to šlapalo ako hodinky aj v nebule v-1 v pohode . ešte nie je zlý ani alien 8900-ka už je to síce starší kus , ale šlape perfektne aj v org.softe spark .
Všetko 4K
marco37
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: něco by se našlo...;o)

Příspěvek od marco37 »

Mohu také potvrdit, že volba zakoupením HD-Box 9105 plus byla dobrá volba výkon/cena, kvalita obrazu/ podpora atd... :good:

Velké díky ovšem patří "Pastoman", za pomoc s nastavením a velkou trpělivostí se mnou...Ještě jednou moc velký dík Tobě I.... :poklona:

PS"vprint, zakoupením tohoto "strojku" určitě neprohloupíš, ovšem manželka asi vyšilovat bude, ostatně jaká ne, když se podle nich zase kupuje další zbytečnost... :ROFL:
Openbox x810, Ariva 200HD, HD-BOX FS-9105+, X-Trend ET 4000, VU+ SOLO2, DM 800SE v2
Sat.dish: 105, 125, 180, 240 Motor: DigiPower SG-2100: 85E - 45W, LNB: Invacom SNH-031,
Sat card: Sky/CS Link, Telewizjanakarte
and full share...
Obrázek
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

Zaujimave, niektore baby si na hdbox zvyknu rychlo . Dokonca tak rychlo, ze kamos,ked dojde konecne domov a chce cosi pozerat , kedze jeho zena ma naplanovane nahravky na tyzden dopredu, vzdy mu to v polovici fotbalu prepne na nejaky serial a zacne nahravat. Uz ho z toho poraza . A vravel som mu, nech si kupi dvojtuner . Vraj naco by mu to bolo. No naco - na pozeranie.
marco37
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: něco by se našlo...;o)

Příspěvek od marco37 »

Také je tady možnost výměny manželky za jinou. Tu "okoukanou" nechat sledovat serialy, tu novou nechat koukat, co na očích kamarádovi uvidí . Všichni budou spokojení a ještě kamarád možná dostane nějaký nový satelitní dárek pod stromeček :D
Openbox x810, Ariva 200HD, HD-BOX FS-9105+, X-Trend ET 4000, VU+ SOLO2, DM 800SE v2
Sat.dish: 105, 125, 180, 240 Motor: DigiPower SG-2100: 85E - 45W, LNB: Invacom SNH-031,
Sat card: Sky/CS Link, Telewizjanakarte
and full share...
Obrázek
vprint
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vprint »

Prave dnes som tu 9105, co mam na nastavenie doma dal dcerke do izby, ze reku nech kukaju so zenou farmara tam, lebo mna by tu slahlo. Problem je ten, ze zas chlapci si pustili film po anglicky a s angl. titulkami, takze som aj tak v prdeli.
Takze ak aj kupou 7119 neprohloupim, tak neviem, ci to vyriesi moj problem - nieco si vecer kuknut.
Vymena manzelky nepripada v uvahu. Nic krajsie som sirokodaleko nevidel.
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

Tak potom to máš vyriešené, žiadny nový box vlastne nepotrebuješ, večer budeš kukať na ženu ako kuká farmára a vybavené. :D
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
imayoi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: X-Trend ET 10000, 2x DVB-S2

Příspěvek od imayoi »

Alebo, zacne vprint NAMIESTO kukania seriozne(jsie) farmarcit, ci?
:D
Xtrend ET-10000 + 2x DVB-S2 + intern. 2.5" SSD 512 GB PATRIOT P220 * Image: E2 OpenATV 7.5.1 * 60 cm parabola => Astra 23.5 & Skylink
Odpovědět

Zpět na „F O R T I S prijímače: HDbox 7119,9105+,Dreamsky HD6“