Optibox Aligator/Panthera FW

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Re: Optibox Aligator/Panthera FW

Příspěvek od liquere »

Zapa píše:Protože i u Manhattan Passion SW 21,96 je to stejné jako na každém SW Alligatora a včerejší záznam byl pojmenován HBO2:V, (Věc: Počátek) a v záznamu končí název nahraného filmu na prvním háčku nebo čárce (např . ve výběru záznamů jsem měl HBO HD(3):Mu, HBO HD(5):Mu, HBO HD(6): Mu . Teprve až po spuštění záznamu se dá zjistit ,že HBO HD(3): Mu je Muži kteří nenávidí ženy, HBO HD(5): Mu je Muži v naději, HD(6): Mu je Muž,který nebyl. Proto zde dávám svůj návod pro Alligator,Pantera i klony, jak to udělat,aby se v prohlížeči boxu zobrazoval celý název záznamu a dalo se poznat co je nahráno.

Zapa tak este testujes ? Mas nejaky zaver?
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

Po delší době testování, zde dávám své hodnocení Manhattan Passion SW 21.96 a porovnání s Alligatorem.(viz příloha) Přidávám UserDataBase pro Manhattan Passion SW 21.96. Podrobnosti k přeflešování a k nastavení UserDataBase pro Manhattan Passion jsou také v příloze.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Zdar, tak ked dobre rozumiem zatial zostavas na tomto softe.....mam to niekde v skrini este soft sab tusim ta verzia kde sa da prehravat tie mkv a pod. subory.Nejaka 39 verzia tusim.
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
PC1
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Octagon SF4008 UHD 4K

Příspěvek od PC1 »

Dobrý den, je nějaký podobný soft na Optibox Panthera? Pokud ano, poradí někdo jak přeflešovat? Moc bych byl vděčný. Zatím jsem na softu 20.04 original pro Pantheru.
28, 2°E/23, 5°E/19, 2°E/13, 0°E
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Pokial viem na pantheru je tiez len 21.66 aj u klonov, aj ked pojem klon je blbost.Proste je to inde na trhu v inej krabici a pod inym nazvom. Cize podla toho zoznamu co tu je si najdi klona pre pantheru.Ale soft treba upravit.
kuchta
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+Uno 4k SE

Příspěvek od kuchta »

zdarec,chtěl jsem se jenom zeptat jestli se u těch novějších FW musí první nahrát zavaděč(loader nebo se do Panthery muře nahrát FW bez loaderu.dík
mufak76
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Optibox Anaconda

Příspěvek od mufak76 »

Podle toho jak mas stary loader v pristroji. U poslednich FW se uz loader nemenil.
Optibox Anaconda HD FAC.OPENBOX.S6.v2.12.18 OSCAM 1.20-unstable_svn11394 23,5°E+19,2°E
Optibox Anaconda HD FW 2.11.57 (Octagon) OSCAM ymodv18-t48 build 23,5°E+19,2°E
Optibox Panthera FW 21.66 SoftCam 25.1.2013 23,5°E+19,2°E
SkyStar2 DVBviewer, vPlug, ACamd 23,5°E+19,2°E
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: DM 525hd dvb-t2/c

Příspěvek od kontakt.spy »

Pravě že měnil,4.34-4.42,už je to dlouho tak to nechci zveličovat,na poslední dva sw je 4.42-21.39,21.66,ale radši si to zkontrolujte ,jistota je jistota,já mám 4.42 !
Samsung 55nu8002 ,42px80,DM525hd dvb-t2/c,mini pc diway m9
kuchta
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+Uno 4k SE

Příspěvek od kuchta »

chlapi dík,jdu testovat
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

liquere píše:Zdar, tak ked dobre rozumiem zatial zostavas na tomto softe.....mam to niekde v skrini este soft sab tusim ta verzia kde sa da prehravat tie mkv a pod. subory.Nejaka 39 verzia tusim.
Ano zůstávám na Manhattan Passion SW 21.96. Co seč týče sat. tak jediný problém jsem již zmiňoval(název záznamu končí na prvním háčku nebo čárce)Návod pro korektní název jsem zde dal. Pro přehrávání multimédí používám Blu-ray,tak že nedokonalý přehrávač SW 31.39 Alligátora jsem stejně nevyužíval.Převod záznamu boxu na MKV nebo na MPEG trvá asi tři minuty i se střihem.Vše ostatní je na Manhattan Passion zatím OK.(obraz,zvuk EMU, NEWCAMD, CCCAMD)Pokud ho máš ve skříni tak nahraj soft a můžeš porovnat co je porovnatelné. (obraz,zvuk, EMU, NEWCAMD, CCCAMD) VU+duo jsem měl možnost testnout pouze dva týdny, což je k jeho možnostem různých nastavení a typů image krátká doba.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Presne ako pises, ked mam cas tak sa hram s VU+ , ale alligatora si nechavam, podla mna mal dobry obraz.
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý

Liquere,zase mě zarmucuješ,aligátor má lepší obraz jak VU+? děkuji
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Nazdar, to som nenapisal ze lepsi. Nemam problem s obrazom ani u VU. Ale to je subjektivne, preto to pisem za seba. Lebo sam vies, ake nazory sa rozoberaju ohladne toho.
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

VU+duo má opravdu hodně možností v nastavení obrazu.Mě se však na SD nepodařilo nastavit lepší obraz než jsem měl na Alligátorovi Sw 21.39 a na Manhattan Passion SW 21.96 se mi zdá obraz ještě trochu lepší.Na HD se mi to zdálo zhruba stejné, když jsem si pohrál s nastavením VU+duo.Mám možnost porovnávat pouze na plazmě HQ Pioneer a HQ Samsung.(obě 42 P) NEWCAMD, CCCAMD měl VU+duo výrazně lepší než Aligátor Sw 21.39, ale Manhattan Passion má také NEWCAMD, CCCAMD výrazně lepší.
Ještě jedno zajímavé zjištění: i přes to,že jsem dal na Alligátorovi tovární nastavení,potom nahrál SW 21,96 Manhattan Passion, tak všechny klíče EMU zůstaly,jak byly v Alligatorovi.Musel bych se podrobně pitvat co dalšího zůstává nezměněno a určitě by se muselo přijít na to, co někomu způsobuje výpadky zvuku i když aktualizuje soft.
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

Zapa píše:Po delší době testování, zde dávám své hodnocení Manhattan Passion SW 21.96 a porovnání s Alligatorem.(viz příloha) Přidávám UserDataBase pro Manhattan Passion SW 21.96. Podrobnosti k přeflešování a k nastavení UserDataBase pro Manhattan Passion jsou také v příloze.
Abych doložil,že záznam na Manhattan je lepší,než byl na Alligatorovi přikládám včerejší záznam Manhattan Passion programu Filmbox Plus Match Point - Hra osudu. Délka záznamu 1 hodina 58 minut a je bez jediné chyby jak video tak audio.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Mira Tu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Mira Tu »

Pořád o tom někdo "mele" a FW nikde....to je problém to sem dát? Manhattan Passion 21.96, měl by jít na Aligátora i Pantheru. To se nikdo pořádně nevymáčkne ?!?!?!?!?!
Jde to, nejde to, co se musí předělat...co se musí/nemusí nahrát...
To každý syslí na svém písečku a ostatní ať se snaží po svém.
Mám takový pocit, že o tom konfera není...
Jsou tu jasný dotazy a nikdo nic neodpoví...nechápu.
To už to jen o tom "já to mám a ostatní ať...." si to přečtou... kdo je lepší...
Chlapi vzbuďte se, třeba vám sem taky někdo někdy něco přihraje či přihrál, jinak tady můžem větev uříznout. Čtete to někdy někdo?!

Mám Pantheru, tuhle větev jsem začal, ale zdá se mi jak když už nikdo nechce nikomu nic poskytnout. Jsem na FW 20.04, loader 4.42 a nemám už čas jako kdysi (možná už ani chuť) kolem toho "lítat". Ale třeba bych něco zkusil, proč ne, třeba by mě to taky zajímalo, ale tady už to je...nevím...

No nic dobrou, třeba jsem jen mrzutý...
lovec47
satelitni prijimac: et9000, Optibox Allligator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lovec47 »

na predchadzajucej stranke mas odkaz na fw alligator_to_passion, ci pojde na panthere neviem. V downloade je konvertor CloneIt, ako som vsak pozeral ma na vyber len konverziu pre Optibox Alligator. Ked som donho nacital fw z panthery tak ho rozpoznal ako fw pre Alligator. Daj si vyhladat vo fore isapp.bin.tgz a najdes postup od mzahalku pomocou ktoreho sa ti podari spustit hocijaky fw z klonov. Akonahle mas spusteny brutus z klona tak mozes standardne cez jeho filebrowser natiahnut fw z klonu. Pokial nebudes menit loader, tak na povodny fw sa dostanes pomocou fwupdate pomocou spustania zo stlacenym Exitom pri boote a fw na USB kluci.
Xtrend et9000, Optibox Alligator, Opticum 9500HD,Motor-SG2100, Gibertini 125 , TeVii S650, linux,osx,win,
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

Passion 21.96 jde použít pouze pro Aligátora. Aligátor má DVB-T,Panhtera ne,proto musíš na Panhteru použít SW klonů, které nemají DVB-T.Na Aligátora a Panhteru již delší dobu žádný nový SW není. Na některé klony však ano.Na předchozí straně zde dal liquere menu kódy pro většinu klonů,bez kterých se neobejdeš.Co jsem testoval,tak ani stejné číslo SW Aligátora a některého klonu na stejném čísle SW to vůbec stejné nebylo. Přesně jak píše lovec47,pro úpravu můžeš použít perfektně popsaný postup od mzahalku, nebo si před instalací upravit SW klonu v nějakém Hex Editoru a v něm si udělat i návratové SW.(pokud bude mít někdo zájem o návod pro úpravu SW v Hex Editoru tak ho pošlu)Návrat je naprosto bezproblémový,pokud se ponechá původní boot loader.Aby se nemuselo znovu skenovat a nastavovat Fav skupiny může se použít ze zálohy Aligátora nebo Pantery tyto soubory s_ch.db, is_sat.db, is_tp.db. UserDataBase z Aligátor nebo Pantery se do klonu použít nemůže.
PC1
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Octagon SF4008 UHD 4K

Příspěvek od PC1 »

Rád bych kdyby mě někdo poslal návod pro Pantheru. Nemám s jiným FW vůbec zkušenosti a popravdě se bojím, abych nenapáchal nějakou škodu. Nechci mět pak doma nefunkční krabici. Ale FW bych chtěl jiný , nějaký lepší. Podrobný návod jak postupovat bych tedy bral. zatím jsem z toho zmatený. Děkuji nějakému ochotnému předem.
28, 2°E/23, 5°E/19, 2°E/13, 0°E
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý

Miratu-neřvi,v klidu se podívej kousek zpět a je tam vše,jak ti to ještě víc polopaticky vysvětlit,jediné co nevím /nezkoušel jsem/přeskakování loaderu,4.42 bych na 20.04 určitě nezkoušel,osobně postupuji násl. nahraji na fleš sw s patřičným loaderem,loader se nahrává jako první,pote sw-přijimač ti vše hlásí a žádá o potvrzení,manhatan se mi zkoušet moc nechce,neboť 21.66 mi v klidu jede,kody pro nejmen.platformu jsem zadával ručně,momentálně mám jednu kartu za blockerem,takže i proto nebudu nic zkoušet !!!
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“