Amiko Alien2 Triplex+ Pkt Hyperion v3

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
Inuita
Odborník
Odborník

Re: Amiko Alien2 Triplex+ Pkt Hyperion v3

Příspěvek od Inuita »

Inuita píše:Mate nekdo v Hyperionu3 mountnuty 2 cifs disky? Me to nejde kdybych se rozkrajel. :cry: Ve Sparku a v Open ARP to slo v pohode.
Tak už jsem konečně připojil 4 CIFS síťové disky a navíc přijímač vidím jako další síťovou jednotku v PC,takže mohu klidně přehrávat nahrávky. Nešlo mi to proto,že každý disk musí mít jiný adresář v stb. Nyní mám problém. Přijímač se strašně dlouho vypíná,vypadá to jako by něco dlouho ukládal na klíč. Myslím ale, že na to určitě přijdu. Jinak Hyperion si pomatuje timery i když mezi tím vypnou proud!!! :Yahoo!: To Spark neumí.Když jsem v něm měl nastaveno nahrávání 1x týdně,nebo PO-PA,tak to při vypnutí proudu zapomněl. ](*,)
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
MagnaWoX

Příspěvek od MagnaWoX »

Ahoj, jak se ti prosim tě povedlo nastavit box jako síťovou jednotku...Nějak se mi to vůbec nedaří. :thankyou:
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

MagnaWoX píše:Ahoj, jak se ti prosim tě povedlo nastavit box jako síťovou jednotku...Nějak se mi to vůbec nedaří. :thankyou:
Ahoj.Teď jde o to co chceš vidět,jestli stb v PC a nebo složky PC v stb. V prvním případě musíš mít nastaven Samba server. Nestačí jen ten co je v origo Hyperionu,ale stáhni si ještě ten co je na pkt serveru. V druhém případě si musíš v blue panelu mountnout síťový disky. Pozor jestli chceš mountnout víc disků musíš vyplnit pro každý disk jiný adresář v stb. mužeš si ho nazvat jak chceš.Pak je uvidíš v stb.Samozřejmě musíš mít stb propojeno LAN,nebo WIFI do sítě. Přeju hodně úspěchů. :wink:
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
MagnaWoX

Příspěvek od MagnaWoX »

tak už to frčí, opravdu stačilo jenom stáhnou jinej samba srv...vřelé díky :D :thankyou:
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

MagnaWoX píše:tak už to frčí, opravdu stačilo jenom stáhnou jinej samba srv...vřelé díky :D :thankyou:
Nemáš zač. Od toho jsme tu. :wink: Já bych potřeboval jak nastavit síť v hyperionu aby se mi automaticky připojila po startu z deep standby. To by byl průser,kdyby nastala nějaká porucha E2 a já se Total commanderem nedostal do boxu. #-o
cuco11
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ SOLO2

Příspěvek od cuco11 »

Inuita píše: Já bych potřeboval jak nastavit síť v hyperionu aby se mi automaticky připojila po startu z deep standby. To by byl průser,kdyby nastala nějaká porucha E2 a já se Total commanderem nedostal do boxu. #-o
Tak som to schvalne odskusal mne sa siet po prebudeni s deepstandby mormalne pripoji, hyperion3, Alien2 Dvojtuner - Alien mam nastaveny na pevnu IP adresu. Tak v image to asi nebude.
VU+ SOLO2 .::. 2×DVB-S2, 1×DVB-T .::. OpenSPA_5.0.006 .::. Motor PowerSat DG-380S .::. Parabola 105cm

Amiko Alien 2 Twin + HD-BOX FS-9105+
-->Dreamsky NXP 256HD --> SKY STAR2 --> KAON 570CX
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

cuco11 píše:
Inuita píše: Já bych potřeboval jak nastavit síť v hyperionu aby se mi automaticky připojila po startu z deep standby. To by byl průser,kdyby nastala nějaká porucha E2 a já se Total commanderem nedostal do boxu. #-o
Tak som to schvalne odskusal mne sa siet po prebudeni s deepstandby mormalne pripoji, hyperion3, Alien2 Dvojtuner - Alien mam nastaveny na pevnu IP adresu. Tak v image to asi nebude.
Tak v tom bude zakopaný pes,já nemám pevnou IP,i když adresa pc se mi již 3 měsíce nezměnila. Spark se připojí k síti okamžitě po startu,takže musí být problém v hyperionu.
cuco11
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cuco11 »

Tak vyskusaj dat Alienu pevnu IP adresu a uvidis
VU+ SOLO2 .::. 2×DVB-S2, 1×DVB-T .::. OpenSPA_5.0.006 .::. Motor PowerSat DG-380S .::. Parabola 105cm

chalan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od chalan »

Inuita píše:
cuco11 píše:
Tak v tom bude zakopaný pes,já nemám pevnou IP,i když adresa pc se mi již 3 měsíce nezměnila. Spark se připojí k síti okamžitě po startu,takže musí být problém v hyperionu.
v tom pes zakopany urcite nieje, ja mam dhcp a funguje to, pisal som ti to uz v inom vlakne...

jedine co mi na hyperion chyba je jednoduche epg ako bolo na starch dobrych dm500 proste ked som stlacil epg ukazolo mi to len zoznam podla casu co ide na tom konkretnom kanaly...

dalej mi chyba jednoduchy a dobre citatelny a hlavne bezporuchovy a rychly SD skin, nieco ako ten modry default co isiel dat na HDBOX... kde by som stiahol poradi niekto?

idem skusit ten od macjeja ale kde najdem?

inak niekto tu pisal ze black glass hd je pomaly mne sa pomaly zda rozhodne hdglass16...
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

chalan ja som sa raz zmienil o skine od macjejaO, skine je od marcinaO.
Bežný užívateľ
~*uClan USTYM 4K PRO TWIN *Openbox AS4K CI*Amiko Alien A3 Combo*~
***Emme Esse 100cm - 85°E~30°W, Maximum e85***
chalan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od chalan »

macjejaO skin som nenasiel nasiel som ten MarcinaO to je ono? je celkom OK aj rychly ale furt to neni na SD telku :)

epg som vyriesil da sa to nastavil cez modre tlacitko v nastaveniach, tam sa da tiez nastavit ze sipkami vpravo vlavo nech pridava a ubera zvuk a hore dole nech prepne kanal, tak je to lepsie

takze som v podstate spokojny AZ na ten SD skin :)
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Dej stáhnout pluginy a v sekci skin ho najdeš a stáhneš. Souhlasím hdglass16. je nejpomalejší.Jak jsi to myslel dát amiku pevnou IP,to znamená vypnout interface a DHCP,a naházet adresy ručně,nebo jak?
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Inuita píše:Dej stáhnout pluginy a v sekci skin ho najdeš a stáhneš. Souhlasím hdglass16. je nejpomalejší.Jak jsi to myslel dát amiku pevnou IP,to znamená vypnout interface a DHCP,a naházet adresy ručně,nebo jak?
Mám nastaveno použít interface=ANO,DHCP=ANO kliknu ok síť se připojí,ale po startu z deep stanby kouknu a nepřipojeno :twisted: Dále jsem zjistil,že když dám v EMU mapping disabled,tak mi naskočí obraz po probuzení skoro ihned,ale na druhé straně to dekóduje jen 2 kanály. Když nastavím enabled,tak někdy po 20 sec obraz naskočí,někdy ne,ale zase na druhé straně to dekóduje více kanálů najednou. To jsem z toho jelen :x Jestli by to fakt nechtělo přidat do var/keys ještě soubor oscam.keys
cuco11
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cuco11 »

Inuita píše:Mám nastaveno použít interface=ANO,DHCP=ANO kliknu ok síť se připojí,ale po startu z deep stanby kouknu a nepřipojeno :twisted:
Das DHCP=Nie a nastavis IP adresu rucne az ju ma uz pridelenu v tom case od DHCP tak tam bude uz zapisana aj s maskou a branou. Tak das len ulozit

Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

cuco11 píše:
Inuita píše:Mám nastaveno použít interface=ANO,DHCP=ANO kliknu ok síť se připojí,ale po startu z deep stanby kouknu a nepřipojeno :twisted:
Das DHCP=Nie a nastavis IP adresu rucne az ju ma uz pridelenu v tom case od DHCP tak tam bude uz zapisana aj s maskou a branou. Tak das len ulozit
Tak bohužel toto u mne nefunguje.Mám tam pevně nastavenou ip adresu boxu amiko,(tedy ne IP adresu PC, interface=ano,dhcp=ne a po startu nic bez připojení k síti.Tím pádem se nepřipojí ani cifs disky ani samba server. Ještě jsem se chtěl zeptat na te Samba server.To musí být opravdu nastaveny oba,jak PKT-SNB Server,tak SAMBA Server.Já když nastavím jen jeden z nich,tak to nejde. :cry:
chalan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od chalan »

daj si to radsej na dhcp, si si isty ze tam u seba nemas ip konflikt? alebo ak uz zadavas ip na pevno daj si nejaku mimo rozsah dhcp, pozri si sa na svoj router aky dava rozsah...
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Tak míra moji trpělivosti s hyperionem přetekla! :twisted: Včera jsem měl na timeru nastavené nahrávání čt1 HD České století. Probuzení z deep stanby OK nahrávání ,,tma". Dal jsem tedy ruční rec. Natáčení OK. druhý den si chci pustit nahrávku,šla asi tak 10 minut pak začla zadrhávat,poté zůstal obraz stát. Dal jsem exit,abych se vrátil do nahrávek,následoval zelenáč a po restartu na klíči po nahrávkách ani vidi ani slechu. Prostě se ztratily!!! ](*,) Tím debilním mounterem se formátovat nedá,protože nabízí velikost oddílu jen 1,5,10,20,atd GB,ale ne co já potřebuji tedy 60GB.Formátuji tedy v Acronis Disk Director. Když klíč takto naformátuji,tak ho vezme okamžitě a v pořádku mountne. Podle mne je jakýkoli oscam absolutně nespolehlivý na timer nahrávání. Strašně dlouho trvá,než naskočí obraz a tím se nahrávka nenahraje vůbec a nebo se znehodnotí. Kdybych našel plugin Archiv pro Spark,tak se k němu vrátím.
pobox
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od pobox »

chalan píše:
dalej mi chyba jednoduchy a dobre citatelny a hlavne bezporuchovy a rychly SD skin
toto je aj moja rec - mne sadol "PKT Silver HD" (ale plus asi tak 2-3 nadstavenia v skin seting)

chalan píše: ked som stlacil epg ukazolo mi to len zoznam podla casu co ide na tom konkretnom kanaly...
mne tusim aj toto islo - teraz z hlavy presne neviem, ale tusim 2x tlac. info a potom zlte tlac.
DM5XX & Original image + GP3 plugin - skin Kerni HD1 (by Gemini & advanced conf)
VuZero & Hyperion image
logan
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od logan »

Silver alebo i default skin - stačí vidieť len dôležité položky. Do pravého horného rohu som si dal permanent clok i s ukazovateľom, kde je program v časovom priebehu.
Čo sa týka IP - najlepšie je pevná, nusíš vedieť akú máš sieť - jedničková napr" 192.168.1.2-255,
dvojková je 192.168.2.2-255 atď., koncové trojčíslie s 1- čkou sa väčšinou používa na bránu, a maska je 255.255.255.0.
logan
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od logan »

Čo sa týka oscamu - používam oscam_ymod49 a samozrejme k nemu oscam.keys. Ide s ním všetko čo je k dispozícii v EMU.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“