Xtrend zkušenosti

Forum pre prijimace znacky X-Trend
Odpovědět
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Re: Xtrend zkušenosti

Příspěvek od efendy55 »

ešte to skúsim u enosata v byte na jeho parabolu a rozvod , ale on mi tvrdí že to aj tak nepomôže ,ale skúsiť to vraj môžeme . tiež mi to nejde do hlavy že všetky satelity čo mám doma /pozri popis / na tomto TP fungujú bez problémov a dokonca som od suseda požičal arivu-100 starú a tá tiež funguje na tie isté káble ,lnb, multiprepínač ,elektr. zásuvky , ale xtrend-10000 ani za boha , ](*,) keby som tam nepozeral futbal tak sa na to proste viprdnem velebnosti .
Všetko 4K
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

Effendy,
ale ten 12034 bude nahrazeny 11977, ten Ti jede? Nejsem teď u satu, má tam být změna, tímpádem bys to neřešil.
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

@dodatek
měl jsi změřit to výstupní napětí z tuneru xtrendu ve V a H polarizaci.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

HEURééééKA záhada vyriešená . :Yahoo!: \:D/ takže pekne po lopate . najlepšie pre tento box asopn u mna na tomto tp funguje s lnb ,, SMART " , GOLDEN INERS..... čo používa sused ani prd som tam nechytil . /preto som ani u neho nič nenastavil / po konzultácii s nickom DLHé POLE / mimichodom pozdravuje Vás a už sa na VáS teší ked sa vráti / :ROFL: a ENOSATOM za čo im obom dakujem . som vymenil na thore LNB s astrou medzi sebou a na thore mám teda LNB SMART zmenil som ešte na multiprepínači disec A bola astra a disec bol B tchor opačne a už všetko funguje tak ako má . dlhé pole mi to pekne vysvetlil a popísal možné problémy s niektorými LNB vs multiprepínač a typ boxu a navrhol mi možné kombinácie ako to ešte skúsiť a NAOZAJ MI TO POMOHLO . preto som nechytil nič ani na priamo bez multiprepínača ,lebo mu nesedel moje LNB čo som mal na tchore / kurevská náhoda že obaja so susedom sme mali LNB-čka nefunkčné s xtrendom-10000 / takže ešte musím vo svojej flotile pomeniť diseci a už to je to pravé orechové . :good: :poklona: :thankyou:
Všetko 4K
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

ještě jednou:
pokud můžeš, změř napětí na té problémové polarizaci, které Ti leze z boxu, jak jsem psal, je možné, že je nižší, pokud ano, zadej v konfiguraci tuneru zvýšit napětí a poměř to znovu. To, že to momentálně funguje neznamená, že je přístroj o.k. a je to opravdu jen nesouhra mezi lnb, přepínačem a tunerem. Po přehrátí settingu nebo Image se mohou problémy opakovat. Pokud to neuděláš, nikdy nevyloučíš chybu boxu. Některému lnb stačí po přepnutí lnb menší a jinému o něco větší proud.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Ty si teda vtak alebo ftak ? Tak ale mas zabavu, najviac problemo s najdrahsim strojom, holt vyvoj.............ale hlavne ze ide. Inak v druhej izbe mas tchora z ineho lnb? Lebo si pisal ze tam to ide.......
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

...a ještě něco, tak "drahý" (srovnám-li s ostatními) přijímač by se takto chovat neměl. Uvažoval bych o reklamaci, ikdyž to teď chodí, jak už tu někdo psal. Není věcí zákazníka lozit po střeše jak veverka a navrch-dolů měnit lnb, přepínače, káble atd. Hlavně pokud 5ks přijímačů jede a jeden nikoliv.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Jo mne to tiez pripadlo cudne, ako keby si prisiel do servisu s autom, ze ti trasie volant a oni ti povedali prehodte si pred domom kolesa ci to prestane...... :D
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

liquere píše:Ty si teda vtak alebo ftak ? Tak ale mas zabavu, najviac problemo s najdrahsim strojom, holt vyvoj.............ale hlavne ze ide. Inak v druhej izbe mas tchora z ineho lnb? Lebo si pisal ze tam to ide.......
nie nemám , všetko ide cez multiprepínač aj včera to išlo len prvý krát aj to len cez satfinder ako mi tu poradili nič iné nepomáhalo . takže ked som to v druhej izbe naladil a preniesol do obývačky tak to už v obývaku nešlo , tak som dnes volal do ellana a tam mi poradili to čo som písal / vymeniť medzi sebou v slote tuneri , tiež sa mi to nezdalo ,ale urobil som to ,ale aj tak to nepomohlo / dnes som ho opäť preniesol do detskej izby kde to včera fungovalo ,ale dnes už nie . s tým že tak drahý satelit jako hovädo to máte pravdu ,to by sa nemalo stávať takéto problémy s LNB vs multiprepínač aby sa človek drbal s tým takmer tri dni kde a v čom je problém ked aj ten najväčší šmejd funguje na tie isté káble a všetko ostatné bez problémov ,ale tento nový xtrend u mňa ani za boha na tom jednom tp . aj ked to budú na upc preladovať ,ale bohvie čo to spraví do budúcna aj tak to na tak drahom bazmeku musí proste fungovať ak to robí takéto kúsky s multiprepínačom a s niektorými typmi LNB tak k tomu už nemám čo dodať . pripomína mi to problémy s cryptoboxom a disec prepínačmi tam bol tiež kopec srandy ,ale ten stál 50-euro a nie 500 . ](*,) takže zatial to funguje a uvidím čo to spraví ked niečo na UPC preladia . nebyť dlhého pola a prišiel by som s tým do ellana a tam by to fungovalo bez problémov vrátil by som sa s týmto bazmekom domov zapojím káble a opäť by to u mňa nefungovalo tak by ma už asi naozaj jeblo . ](*,) lebo v mojom prípade ja musím frčať cez mutiprepínač a žiadny disec u mna nič nerieši . viem že to tu s ellana borci čítajú tak by ma zaujímalo ako by ste to v mojom prípade vyriešili aj ked som ho kúpil s druhej ruky a mám samozrejme od neho aj papiere / ved od koho som ho kúpil v ellane vedia , že vraj bol už nad jeho sily preto ho predával a ja som ho kúpil / to že som sa ním drbal od soboty do dnes to už tiež nepotrebuje komentár . :thankyou: ináč všetko ostatné funguje bezvadne na tomto bazmeku nemá to chybu až na tú cenu , osadím ho ešte jedným dvbt2 tunerom a už zo bude potom ono . momentálne tam mám včerajšie OPENATV a po úprave driverov mi bezvadne fungujú oba usb-dvbt tuneri . včera ani raz sa mi nerozpadol obraz ako sa to občas stávalo na sole2 . písal som o tom podrobnejšie v inom vlákne a dal som tam aj svoje driveri do dowlandu pre image OPENATV . ešte som zabudol dodať to lnb GOLDEN pre multiprepínač mám starší typ asi 1 až 1 1/ roka a na tom ten tp blbol ,ale vraj na novších typoch v ellane to funguje a sused má nejaký OPTICUM na tom ako som písal mi to tiež nefungovalo ale na LNB SMART to funguje / to mi poradil dlhé pole ,, daj tam ten SMART a pôjde to " a naozaj ide to . po včerajšej zmene bootloadera sa tento bazmek naozaj hreje už menej ako bolo tomu v sobotu musím potvrdiť že naozaj bol dosť teplý pri tuneroch a HDD . :good: mám tam zatial len dva tuneri dvbs2 a 2x usb-dvbt a v stredu tam osadím ešte interný dvbt2 :good: kondíky sú tam vraj osadené až do 105 C oproti VU+ kde je to vraj len do 65 -C to mi povedal technik v ellane . tak uvidím ako pôjde dalej .
Všetko 4K
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: DM 525hd dvb-t2/c

Příspěvek od kontakt.spy »

Smart titánium-nevyměnil bych tuto značku,používám od svých sat.začátků-nikdy nezklamala ! :shock:
Samsung 55nu8002 ,42px80,DM525hd dvb-t2/c,mini pc diway m9
Pastoman
Moderátor
Moderátor
satelitni prijimac: uClan

Příspěvek od Pastoman »

Mal som tu možnosť otestovať dnes aj ja TP 12034 na et10000, chybu netreba hľadať v prijímači ale nikde inde :D
Prijímač bezproblémovo frekvenciu naladí a aj zobrazí vysielaný program . V prijímači nie je žiaden problém.
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
6.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
uClan Ustym 4K PRO / OpenATV6.4+OS Define
uClan Ustym S2 4K OTT / OS DENYS
Nokia Streaming Box 8000 / OS Android TV 10
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

no ,ved píšem už už to ide aj mne , ale užil som si naozaj kopec srandy :cry: #-o že by som mal mať takýto problém novým xtrendom mojou a susedovov kombináciou lnb/ multiprepínač a xtrend tak to by ma ani vo sne nenapadlo ked ako som písal všetky satelity čo mám doma aj čo som si požičal / ariva-100/ fungujú úplne bez problémov . proste vymenil som LNB za značku SMART na thor a ten čo bol na thore som dal na astru /tam funguje bez problémov / , skúsil to najprv na priamo bez multiprepínač a fungovalo to hned na prvý šup . potom som to prepojil aj cez multiprepínač a tiež to fungovalo . :Yahoo!: ešte som poprehadzoval v multipr. vstupy preventívne / na radu enosata / a tiež to nabehlo na prvý šup . :ROFL: takže teraz všetko funguje perfektne . :poklona: už to neriešme dalej . možno maja skúsenosť niekomu pomôže a ešte raz dakujem enosatovi a dlhému polu za pomoc . tu je dôkaz že to funguje dokonca stúpla aj sila signálu na tomto TP na lnb SMART :thankyou:
Všetko 4K
toprun
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od toprun »

No akorát nevím, jestli si toho někdo všiml, ale rozcházejí se hodnoty FEC: Pastoman má 5/6, efendy má 3/4 (já taky)
screenshot.jpg
a neshodují se ani údaje na KingOfSat a LyngSat:
Bez názvu.png
KingOfSat
Bez názvu1.png
LyngSat
A pak si vyber. :D
CST HD2 TANK,NG-Return CS 3.0, DOScam 0.25, LNB Chess Edition 3 Single 0,1dB, SG-2100, offset 80cm
________________________________________________________________________________________________________
Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy. R.R. Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. B.F.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

jo , včera ked som sa s tým drbal tak na niektorých programoch na tomto tp mi ti ukazovalo dokonca až tri rôzne fec a to 1/2 3/4 a 5/6 tiež som bol s toho jeleň .
Všetko 4K
BAMBULE
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Vu+uno4k se

Příspěvek od BAMBULE »

takže smart Teda jdu do něj.
Xtrend ET4000-openatv 4.1 na reklamaci
Coolstream NEO
Vu+solo se black hole 3.0.1 poslední aktualizace
Vu+uno4k se Open ATV 6.3 OPENmultiboot,vti14.0.2.
mirob111
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mirob111 »

Vyskúšaj si nastaviť frekvenciu o 1 až 2Mhz hore alebo dole. U tvojho konvertora môže byť posunutý oscilátor a príjmač to už nemusí doladiť. Keď si pozrieš jednotlivé frekvencie transporderov tak máloktorá končí celým číslom. Väčšinou sú tam desatiny Mhz. Už som mal pár takých prípadov.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

aj to som samozrejme skúšal ,ale ani to nepomohlo . už to neriešme dalej . proste to už funguje a hotovo . :Yahoo!:
Všetko 4K
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

toprun píše:No akorát nevím, jestli si toho někdo všiml, ale rozcházejí se hodnoty FEC: Pastoman má 5/6, efendy má 3/4 (já taky)
screenshot.jpg
a neshodují se ani údaje na KingOfSat a LyngSat:
Bez názvu.png
KingOfSat
Bez názvu1.png
LyngSat
A pak si vyber. :D
někdy zkus pro zajímavost projít frekvence přes satfinder, zjistíš co já dávno :D lockneš se třeba na 2-3 FEC, ne ale vážně skutečně proladíš obě a funguje to....
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

dnes som tento bazmek osadil interným dvbt2 nabehol na prvý šup a nedalo mi tak som tam strčil ešte oba usb-dvbt a tiež fungujú . skúšal som ešte niečo trochu nahrať so všetkých dvt tunerov na rôznych frekvenciach . tiež bez problémov . nahrávky mali len asi po 2-min. dokonca aj ten usb-dvbt- dvojtuner našlo bez problémov . takže momentálne tam mám : 2 x dvbs2 , 1 x dvbt-osadený , 1 x usbdvbt-dvojtuner a jeden usbdvbt -jednotuner . ale to je už v mojom prípade extrém nechám tam len interné + jeden usbdvbt , jeden pôjde von . :ROFL: možno to niekom pomôže čo tento ,, bazmek " zvládne . :ROFL:
Všetko 4K
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

efendy55 píše:jo , včera ked som sa s tým drbal tak na niektorých programoch na tomto tp mi ti ukazovalo dokonca až tri rôzne fec a to 1/2 3/4 a 5/6 tiež som bol s toho jeleň .
Přesně na to jsem tu upozorňoval, včera-mrkni nahoru. Záleží to taky na tom, jaké image máš v přístroji. Nedělal bych si hlavu, dej tam FEC podle lyngsatu nebo snad raději providera a kdyby byl problém-můžeš ji zkusit změnit. Mi to dělalo u Cyfry+ a taky na některých kanálech na 10°E.
Odpovědět

Zpět na „X-Trend ET 10000, 9xxx,8000,8500,6500,4000“