Vaše skúsenosti z Parabola 85Fe multibeem + 5x LNB držiak?!

Odpovědět
ivan333ivan
Pokročilý
Pokročilý

Re: Vaše skúsenosti z Parabola 85Fe multibeem + 5x LNB držia

Příspěvek od ivan333ivan »

Ty máš tri problémy

A./vtáctvo sadá na anténu-to sa elegantne rieši tak,že sa nasadí konvertor zelenej
farby a parabola sa natrie na zeleno

B./ bočný úchyt spôsobuje značné výkyvy vľavo-v pravo čiže jedná sa
o páku cca 1:5 takže ak výsledný nárazový bočný tlak bude na konci
držiaku 40 kg tak na úchyte o stenu bude 200 kg.,evidentne sa jedná
o nesprávne navrhnuté uchytenie

C./Parabola by mala byť uchytená vľavo,pretože inak je k LNB
veľmi obtiažný prístup

Asi najjednoduchším riešením sa ponúka variant použiť v predošlých
príspevkoch doporučovanú balkonovú konzolu vid príloha
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
VŠETCI SME SI PRED BOHOM ROVNÍ,IBAŽE NEPLATÍ TO PRED BANKOMATOM

Spoločenská váženosť DEMOKRATA stúpa úmerne jeho kontám v danových rajoch
DigisX

Příspěvek od DigisX »

Tu balkonovou konzoli vezmu ještě se domluvím jesi to tam mužu pak dát . Jinak satelit jsem sundal a na skoušku jsem otočil držák , jelikož celá váha jde na střed zábradlí tak mi překvapilo , že se to už tolik neklepalo klidně bych to takle taky mohl nechat , akorád to chce vyvrtat posunout držák o 10cm víc doleva a nebo rovnou to hodit na levou stranu balkonu.
Horace
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Horace »

DigisX píše:Tu balkonovou konzoli vezmu ještě se domluvím jesi to tam mužu pak dát . Jinak satelit jsem sundal a na skoušku jsem otočil držák , jelikož celá váha jde na střed zábradlí tak mi překvapilo , že se to už tolik neklepalo klidně bych to takle taky mohl nechat , akorád to chce vyvrtat posunout držák o 10cm víc doleva a nebo rovnou to hodit na levou stranu balkonu.
digisXi nevim kolik ti je, ani kolik tříd základky jsi vychodil, ale ber na vědomí, že ta konzole co je na obrázku o dva příspěvky výš se kroutí jako sviňa, je z tenkého materálu, jednu takovou jsem už někde vyhodil, jestli umíš číst a máš IQ aspoň 80, tak se řiď výše napsaným, jak jsi otočil ten držák dovnitř balkonu, co jsi docílil lepšího? NIC ! na základní škole ve fyzice jsi propadal?
fakt tě nechci urážet, ale tohle mi už nedá, neměl by ses raději zabývat něčím jiným, když se ptáš a stejně pak meleš svou, promiň tohle normálně nedělám, ale tady mi přišlo, že to to prostě musím napsat, komu není rady, tomu není pomoci, nejsi z Opavy, nebo tam někde okolo?
motto: Zvedněte zadky a jděte ven, do přírody, tam je to FullHD, 3D, stereo Hifi a hlavně je to ZADARMO.
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

"Konzultaci" na téma konzola jsi měl provést jako první věc.
Jak jsem psal najdi si nějakého sikovného zámečníka v okolí a poraď se co a jak. Teď jsem si všiml, že Ty jsi vrtal do toho pozinkovanýho zábradlí? Pokud ano, je to jednak pěkná prasárna, která vůbec nebyla nutná a teď chceš jít za někým, jestli Ti ještě dovolí vrtat do zateplení?! Navíc když to není nutné. Tvůj problém je to, že vůbec nečteš co Ti zde radím(e). Zadej to někomu, jinak budeš mít rozvrtaný stěny a zábradlí a to úplně zbytečně.
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E
ivan333ivan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ivan333ivan »

RE:Horace...ale ber na vědomí, že ta konzole co je na obrázku o
dva příspěvky výš se kroutí jako sviňa, je z tenkého materálu, jednu
takovou jsem už někde vyhodil...

To sa dá napísať o každej konzole,totiž každý kraj má iného
výrobcu konzol,preto napr.konzola od firmy Pavel nemusí byť
to samé čo od firmy Petr.Osobne montujem často balkonovú
konzolu s obrázku.,táto je z materiálu 4 mm a to už znesie sakra zaťaženie.
Ovšem dosť dobre si neviem predstaviť ako sa môže uvedená
balkonová konzola "kroutít jako sviňa" ak je nosná rúra privarená
na dvoch nosníkoch /spočítaná dlžka zvarov musí udržať mini-
málne 2 tony/ a konkrétná dlžka rúry má max 200 mm nad zvarom...
Je to podobne ako napr so sekáčom do betonu...
VŠETCI SME SI PRED BOHOM ROVNÍ,IBAŽE NEPLATÍ TO PRED BANKOMATOM

Spoločenská váženosť DEMOKRATA stúpa úmerne jeho kontám v danových rajoch
Tabi
Odborník
Odborník

Příspěvek od Tabi »

Tak jsem právě teď řešil podobný problém. Před dvěma lety u nás taky zateplovali. Paraboly jsem měl vždy zapuštěné na balkóně abych k nim měl přístup. Po zateplení byl zákaz s tím že firma udělala všem držáky na nové zábradlí. Viz. foto. Ale nepočítali s tím, že tam budu mít Fubu 80 a 3xLNB + antény :( . Zpočátku se to zdálo O.K., ale časem jsem zjistil, že Fuba je moc těžká a při změnách teploty zábradlí pracuje ( lupe v něm). Nehledě na to, že pokud se do zábradlí bouchlo (má na délku 6m), tak se Fuba rozkmitala jak blázen. Vymýšlel jsem několik způsobů uchycení, ale nejednoduší bylo Fubu prodat a koupit Toroidal T55 a dát jí na dlaždice. Viz foto. Stojan jsem složil z 4x nastavitelných nožiček, desky pro šalunk, 2x dlaždice 50x50x4cm, distančních hliníkových válečků ( nevyšla mi elevace na 5°W) a originál stojanu.
Celkem to váží bez paraboly 50kg. Drží to poměrně fest a ani když se o parabolu hrubě zavadí tak se nepohne.
A kdyby přece tak se dá vrátit na stejné místo :D. Zatím to mám zapojené jen tak na rychlo tak to tady moc neřešte :D
Nějak se nám ochladilo a mrznout kvůli TV nehodlám. LNB + DiseqC mám hezky v teple. Konečný výsledek bude 28°, 23°,19°, 16°, 13°, 9°, 1°E a 5°W. Pozice 19° a 16° budou na jiných úchytech + slim LNB.

Editováno: Ještě jsem našel fotku s Fubou na tom originál držáku
VU+ Uno 4K SE / Turbo USB tuner DVB-T2 / SSD 120GB /mechanika DVD Dell
iNEOS ZX4 / AB WiFi dongle 5dB
Toroidal T55 (28E, 23E, 19E, 13E, 9E, 4,8E, 1W, 5W)
wanthom
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Duo 4K
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wanthom »

Je nejaká možnosť osadenia 16E LNB medzi súčasné 19,2 a 13E pozície na tejto parabole?
13E mám v strede. Prepokladám že by asi všetky museli mať úzku hlavu a museli by sa robiť asi na mieru držiaky.
Skúšal to niekto?
VU+ Duo 4K, VU+ Uno 4K SE
AB Pulse 4K, dvojtuner
Maximum E-85 multifocus - 0,8W° + 13°E + 19,2°E + 23,5°E + 28,2°E
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

Kdyby ses podíval hned na první 1.-2. strany tohoto vlákna, pak bys zjistil, že lze dosáhnout rozestupu 3° a dokonce je tam uvedeno i s jakým "vloženým" navícovým multifeedovým držákem (1W a 4W). Co chceš Ty by se z toho dalo odvodit.
Protože parabola je primárně určena pro min. odstup 4°, vše je otázkou experimentu a hledání inspirace na netu.
Kdo si nechce hrát a bastlit koupí si t-90. Jiná věc je to, zda je parabola o vlastnostech 80tky (při středu) vhodná na 16°E-viz diskuse o slabých TP Antiku.
jhugo123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jhugo123 »

wanthom:
dávat na E85 LNB pro 16° ti nedoporučuji, budeš zklamán - 2 transpondéry ze tří pro antik patří mezi ty slabé - při dešti budeš mít problémy. Osobně to mám odzkoušeno. I na t90 tyto transpondéry nejsou nic moc - asi jako např. slabší hudební kanály na 28,2°. Mám obě paraboly.
OCTAGON sf4008-OpenHDF6.4-Oscam, XPEEDLX2-OpenHDF6.2-Oscam, ARIVA 200HD + 202E, parabola T90 16xLNB, MAXIMUM E85 8xLNB, 3xDiSEqC, SAMSUNG UE50H6200
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

Akú maximálnu Q ste dosiahli na TP AntikSatu s touto parabolou? Uvediem moje: 10928 H Q 73 čo je aj za dažďa v pohode prijímateľné, 11055V Q 35 až 51 je najslabší TP- je to málo pre prípad dažďa, 11093 V s Q 37 až 58, 11383 V s Q 70. Merané v Amiko Alien3 za dobrého počasia. Ukazovateľ Q je v Aliene 3 porovnateľný napríklad s LX2. Najväčší problém však vidím v kolísaní Q, napríklad momentálna nekolísavá Q 28 prijímaču postačuje k stabilnému obrazu. Možno by stálo za pokus nastavovať aj výšku LNB.
Bežný užívateľ
~*uClan USTYM 4K PRO TWIN *Openbox AS4K CI*Amiko Alien A3 Combo*~
***Emme Esse 100cm - 85°E~30°W, Maximum e85***
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

1. pokud to chceš s někým porovnávat v %, abyste si nějak "rozuměli", měl bys uvést rozsah pro Tvou e-85tku a kde máš střed, pak to bude mít nějakou vypovídající hodnotu a eventuelně i lnb
2. Pro porovnání při klasické offsetce parabole 85 cm se středem na Intelsat 1°W se jako nejslabší z našich paketů jeví DiGi (např. tp ČT24), podle měřáku mám odzkoušeno, že je to přiblížně na téže úrovni jako ten "silnější antik" na 16°E. Cca 9,6-10dB MER.
"Slabší" antik má asi 6,5-6,8 dB MER. Tedy pokles asi o 30%.
3. Takže jsi to vypozoroval docela dobře.
4. Nevím jak to bude po "ostrém startu" jestli ještě půjde výkon nahoru, ale pokud ne a bylo by to v dnešních hodnotách tak doporučuju sólo parabolu 100-110cm a nebo motor. Už jsme o tom psali ve vlákně o Antiku.
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

LNB Inverto Classic, stred asi 13 E, nastavoval som bez stredu išlo mi iba o 1W 23,5E. TP z 1W čo spomínaš mám Q 70 čiže skoro ako najsylnejší Antiksat TP ako spomínaš,slabši na 1W je 11977 H 30000 kde mám Q iba 46 až 56. Nemám však merák tak db neuvediem :D .
Bežný užívateľ
~*uClan USTYM 4K PRO TWIN *Openbox AS4K CI*Amiko Alien A3 Combo*~
***Emme Esse 100cm - 85°E~30°W, Maximum e85***
trnovecm
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od trnovecm »

Ako vam ide nastavit tu 16°E. Ja mam parabolu 105 použivam multifeed a signal mam len na tychto frekvenciach 12710H 5165 a 10720H 27500 ostatne ani naznak.Stred mam na 28,2
SAMSUNG UE40EH5450 ,parabola E-85 multifocus, OPENBOX AS4 K Pro, parabola 105,FORMULER F4 TURBO,HD-BOX FS-9105+ Sky Link,53,0°E/56,0°E/36E/23,5°E/19,2°E/16E/13,0°E/01,0°W
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Příspěvek od revis »

asi to mas zle nastavene. tam sice nieje bohvieaky signal, ale nemoznost naladit niektore TP hovori o zlom nastaveni .
staryblasko

Příspěvek od staryblasko »

trnovecm, ak chces mat normaly prijem zo 16E, TP antiksat, tak tvoju offset 105cm nastavis nastred 16E a ostatne silhas.
trnovecm
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od trnovecm »

staryblasko píše:trnovecm, ak chces mat normaly prijem zo 16E, TP antiksat, tak tvoju offset 105cm nastavis nastred 16E a ostatne silhas.
Ja nechcem nič prehadzoval len som chcel vediet ako je stym signálom
SAMSUNG UE40EH5450 ,parabola E-85 multifocus, OPENBOX AS4 K Pro, parabola 105,FORMULER F4 TURBO,HD-BOX FS-9105+ Sky Link,53,0°E/56,0°E/36E/23,5°E/19,2°E/16E/13,0°E/01,0°W
Radkoslav2
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Radkoslav2 »

Hosi, iba tak sa blbo opytam: Preco chcete na svojej parabole aj 16E, ked mate 23.5 aj 0.8? Je tam nieco, kvoli comu sa to oplati, alebo len pre to potesenie opat nieco ladit a skumat? Dik :)
VU+ Ultimo 4K: DVB-S2 + DVB-T2, 1TB HDD, R.I.P. Xpeed LX3
FTE AL 105: 13°E, 19.2°E, 23.5°E a 28.2°E
50" plazma Panasonic Viera
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

@Radkoslav2,
ohlášen je nějaký FTA promo provoz na konec měsíce, tak proč to nezkoušet. jak to bude vypadat v tomto "ostřejším" testu je otázka.
Radkoslav2
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Radkoslav2 »

OK, dakujem za info ;-)
VU+ Ultimo 4K: DVB-S2 + DVB-T2, 1TB HDD, R.I.P. Xpeed LX3
FTE AL 105: 13°E, 19.2°E, 23.5°E a 28.2°E
50" plazma Panasonic Viera
staryblasko

Příspěvek od staryblasko »

trnovecm píše:
staryblasko píše:trnovecm, ak chces mat normaly prijem zo 16E, TP antiksat, tak tvoju offset 105cm nastavis nastred 16E a ostatne silhas.
Ja nechcem nič prehadzoval len som chcel vediet ako je stym signálom
...ak bude antik sat vysielat svoje promo free, tak offset 105cm ti bude malo na kvalitny signal zo 16E silhackou.
Odpovědět

Zpět na „LNB konvertory“